Viessmann Vilpin menoveden lämpötila seilaa

iqo

Aktiivinen jäsen
Taitaa kyllä @KukSu :n tapauksessa olla nyt lähinnä kyse siitä, että se kipsilevyrakenne on tosiaan väärin tehty ja pauke johtuu lähinnä siitä. Toki on niinkin, että jos myyjä olisi kovanluokan asiantuntija ja olisi tämän seikan tiennyt ennakkoon, hän olisi saattanut arvata ongelmia tulevan.

Meillä on alakerrassa lattialämmitysputket betonilaatassa ja yläkerrassa 3-kertaisen kipsilevytyksen keskellä niin, että keskimmäinen kerros on suikaloitu ja putket juotettu saneerauslaastilla uriin. VILP ajaa suoraan verkkoon pakkasilla eikä ole ikinä ollut mitään ongelmia.

Edit. Johonkin se puskurisäiliö olisi saatava mahtumaan, jotta ongelmasta pääsisi eroon avaamatta lattiaa. Kuvetta voi tosin joutua kaivamaan, tuskin myyjä suostuu sitä ilmaiseksi asentamaan, jos itse laitteessa ei ole toiminnallista vikaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
UKV-100 ( jonka voi ripustaa seinälle ) auttaisi aivan varmasti siihen sulatuksen aiheuttamaan veden kylmyyteen niin ettei mennä lähellekään 15C - eli auttaisi siinä päässä ongelmaa.
Panalla on puolet pienempi puskuri myöskin tarjolla PAW-BTANK50L-1

Panan suositus:
"H10 Buffer tank / Volume expansion vessel: The recommended total water quantity in the primary circuit (if all heating/ cooling circuits are closed), for systems up to and including 9 kW nominal power (A7/W35), is at least 30 litres and for systems with 12 and 16 kW nominal power (A7/W35) it is at least 50 litres."

Sivulla 12 juttua
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Meillä on alakerrassa lattialämmitysputket betonilaatassa ja yläkerrassa 3-kertaisen kipsilevytyksen keskellä niin, että keskimmäinen kerros on suikaloitu ja putket juotettu saneerauslaastilla uriin. VILP ajaa suoraan verkkoon pakkasilla eikä ole ikinä ollut mitään ongelmia.
Pexillä on aika hurja lämpölaajenemiskerroin- veikkaan että ne suihkivat nätisti eestaas siellä juotoksissaan.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Voi olla. Minä taas uskon, että käyttäytyvät samoin kuin betonivalussa, eli lämpötilan muutos aiheuttaa estetyn muodonmuutoksen seurauksena putkeen tietyn pakkojännitystilan. En nyt jaksanut laskea mitä se voisi lukuarvona tarkoittaa, mutta veikkaan että veden paine putkessa aiheuttaa putken seinämään isomman jännityksen (kohtisuorassa suunnassa tosin).

Kyllä saneerauslaastin tartunta tuollaiseen putkeen on varmasti yllättävänkin hyvä. Vertaa vaikka tilannetta, jossa valaisit metrin pituseen kappaleeseen tuollaista putkea. Luultavasti saisi vetää niin lujaa putkea irti, että se katkesi ennen kuin irtoaa.
 

KukSu

Jäsen
alakerran lattia on kyllä hyvin luovuttava ja varaava betonilaatta joka varmasti pärjäisi hyvin, mutta kyläkerran lattiarakenne on liian köykänen ja löyhänen. pitää varmaan siis henkisesti varautua sovittamaan edes joku kymmenyskuutioinen varaaja ihan vaan vesipuskuriksi lattiaan menevän putken väliin ja siihen oma shuntti perään. muutaman asteen tai useemmankin lämmönmuutos ei haittaa varsinkaan jos se tapahtuu edes pikkuhiljaa eikä muutamassa sekunnissa kahdesta kympistä neljäänkymppiin.
Tässä pirtissä oli vaivana öljyllä yli 2 kuutiota vuodessa hukkaava lämpökanaali, ja pumppu asennettiin nyt sisälle, jolla saavutetaan jokatapauksessa massiiviset vuosisäästöt joten missään kohtaa en halunnut tinkata järjestelmässä vaan painotin haluavani toimintavarmuutta ja mukavuutta, mutta missään kohtaa ei voitu mainita tällaisista mahdollisista ongelmista -.-
 

KukSu

Jäsen
Jotenkin sitä milleniaalina luottaa että kun viimisenpäälle automatiikalta tilaa tietynlämpöistä vettä, niin sieltä myös tulee pyydetynlämpöistä vettä. Näin automaatioasentajana ja erilaisia pienimuotoisia lämpöautomaatiokokonaisuuksiakin suunnitelleena ja toteuttaneena, ei tullut mieleenkään että ison firman pumppu voisi päästää tuollaisia lämpöpiikkejä kiertoon.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Ongelmaa voisi ehkä pienentää kasvattamalla virtausta. En kyllä tiedä, miten se Viessmannissa tehdään. Ainakin sulatuksen alin lämpötila nousisi ja ryntäyksen piikki laskisi. Pyyntiä pitäisi ehkä hieman tosin alentaa.

Meillä esim. on virtaus lattiassa vähän päälle 1000 litraa tunnissa, joka sekin on vähän alakanttiin. Kiertopumppu on kuitenkin jo täysillä, joten ilman sen uusimista ei saa enempää kiertoa.
 

KukSu

Jäsen
Ihmettelin tässä kun natistessa paluupuoli kuumenee ja meno ei. On kytketty lattiakierto väärinpäin. Saattaa nuo wehofloorin virtausmittarit ahdistaa virtausta aikalailla väärään suuntaan.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
On kytketty lattiakierto väärinpäin.
Siis onko Viessmann kytketty jotenkin väärinpäin, eli työntää jakotukkien paluupuolelle päin? Tuo on onneksi helposti korjattavissa vaihtamalla tulo- ja menoputkien paikkaa sisäyksikössä. Tämä on tietysti takuuasia.
 

KukSu

Jäsen
On kytketty juuri näin... toivottavasti korjaamalla tuo kytkentä kasvaa virtaus jo sen verran että sekin saattaa vaikuttaa natinoihin jo riittävästi ettei tartte puskurivaraajaa kunhan lattia auotaan. Vaikka eipä kai pienestä puskurista haittaa jokatapauksessa olisi.
Varmaan kun saisi pienen bufferin vaan menovedelle niin ei tarvisi edes shunttia enää siihen perään.
lämmityslenkkejä on yhteensä 11 ja kaikissa on nuo wehofloorin mittarit näyttänyt 4l/min eli täydet kun on ollut virtauksen säädöt aina auki, mutta nyt vääränkätisellä kierrolla ei puhu mittarit mitään :D ei nuo mittarit täysin tiiviitä onneksi taida olla mutta kyllä kai niissä hiukan takaiskuefektiä näkyy...
 
Viimeksi muokattu:

KukSu

Jäsen
niin ja yläkerran kierrossa on juuri pari mittaria rikki, jotka sitten virtaa paremmin läpi vääränkätisestikkin, mutta kokonaisvirtaama on kuitenkin niin pieni että kiertoon lähtevä vesi kerkeää lämmetä liikaa ainakin juurikin sulatuksen jälkeen. äsken näkyi menevän 63 asteista hetki näytön mukaan, silloin niitä putkia käsin kokeilinkin ja paluupuoli oli käteen oikeasti polttava kun menopuoli oli viileähkö.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
äsken näkyi menevän 63 asteista hetki näytön mukaan
Tuo on jo niin kuumaa, että paremmin tietävät voisivat kommentoida alkaako jo käymään jo pex-putkien pitkäaikaiskestävyyden päälle. Tähän(kin) vedoten voisi melkein ilmoittaa LY:lle kirjallisesti, että korjaus on saatava "päivystyksenä" hoidettua, tai tilaat toisen tekijän ajan x sisällä ja laitat laskun heille.

Eikä tuollainen olematon virtaus sille VILPillekään hyvää tee pidemmän päälle. Jäätyminen uhkaa sulatuksessa jne.

Toivottavasti saat järjestelmän pian kuntoon!
 

KukSu

Jäsen
joo soittelin äskön helpdeskiin ja lupasi laittaa vauhdilla jonkun ottaan yhteyttä. on tuo saatava korjattua mielummin muutama päivä sitten.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Näköjään nykyaikaisille putkille luvataan tyypillisesi max 70 asteen kesto ja hetkellisesti 95 astetta. Putki siis ei tuosta "pulssista" vaurioidu, lattian rakenteissa tai pintamateriaaleissa voi sitten olla toisenlaiset speksit.
 

KukSu

Jäsen
Kierto käytiin eilen kääntämässä oikein päin, niin saatiin taas virtausmittarit toimintaan ja virtaus paremmaksi, mutta rytinässä en kuitenkaan huomannut juurikaan eroa, kyllä sinne niin kuumaa kerkeää sulatuksen päätteeksi, eikä tuo kevyt lattiarakenne kerkeä ottamaan lämpöpiikkiä vastaan, vaan putket venuu. Mutta lämpö1 helpdeskistä ja asiakaspalvelusta ja reagoinnista ei toistaiseksi voi sanoa mitään pahaa!
Kun soitin kierron vääränkätisyydestä niin amatiaukko oli puolessa vuorokaudessa paikalla ja samalla vauhdilla alettiin järjestään puskurivaraajaa :)

Onhan se aikalailla laittanut harmittamaan kun lattiat paukkuu niin että on täytynyt pitää pumppua vain kv lämmityksellä, mutta helpdeskissä on kyllä kivasti laitettu asia eteenpäin ja amatiamiehiä saatu hyvästi paikalle joten eiköhän tästä vielä kokonisuutena ihan positiivinen asia saada aikaiseksi :)
 
  • Tykkää
Reactions: iqo

iqo

Aktiivinen jäsen
Mukavaa kuulla, että asiasi on otettu hoitaakseen. Kiva lukea myös positiivisia komeuksia, vaikka ongelmia vilpin alkutaipaleelle onkin sattunut. Kyllä tuohon varmasti löytyy vielä ratkaisu, jolla lattioiden pauke loppuu ja pääsette nauttimaan myös investoinnin tuomista hyödyistä.
 

KukSu

Jäsen
nyt on puoltoistavuorokautta takana 100l puskurivaraajan kanssa ja elämä on ollut huomattavasti hiljaisempaa :) viimeyönä ihan minimaaliset narinat mutta saattaa olla että johtu ihan vaan kun loiventelin käyrää ja tiputtelin lämpöjä reilusti juuri enennen petiin menoa kun alko oleen hiki kämpässä.

Isosti propsit lämpöykköselle hyvästä palvelusta kun saatiin kuitenkin puskurivaraajakin näinkin nopeasti pumpun kylkeen! (y)
 
Ylös Bottom