Viessmann vitocal 200 split muuntaja rikki

Toimii hyvin ilman tuota muuntajaa, mutta katoin että muuntaja voi maksa toista sataa.. (sairasta).
Niin kun mittasin muuntajan niin ei ainakaan maihin ole yhteydessä, eli minne nuo johdot sitten johtaa? 150€ sanoivat viismannelle että maksaa kun tulee tutkimaan missä vika. Ja kappas vaan kun takuu loppui juuri kun tämä vuosi alkoi, ja ollut takuu aikana jo sen 5 vikaa jotka ne on korjannut.. Esim pää laitteen piirikortti hajos jne putkien asennusvikoja yms. Enkä oo ees vielä maksanu tota! Lupasivat 50€ kuussa saan maksella, no joo jos vaan korot maksaa.. 7tonnin vehje tulee maksaa jonku 24 tonnia ja nyt se vielä hajos!
 

Agiles

Aktiivinen jäsen
Toimii hyvin ilman tuota muuntajaa, mutta ei toimi ilman kuitenkaan?


Kuristin, ei muuntaja. Ei varmasti polta sulaketta jos otat johdot irti kun sähkön on tarkoitus kulkea tuon kuristimen läpi.
Vika on jossain muualla, piirikortissa luultavasti.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Se on induktiosilmukka, ei muuntaja. Virta menee sen läpi toisesta piuhasta sisään ja toisesta ulos. Sen takia ei polta sulaketta, kun suurimmalle osalle komponentteja ei tule virtaa sen ollessa irti.
 
Piirikortti oikosulussa, hintaa en vielä tiedä. Varmaan tonneja.. Ja luultavasti kortilla joku diodi palanut oikosee, 10 sentin osan vaihtamalla sais toimii.. Mutta kun tämä kulutus yhteiskunta, uutta uutta ja tänään ostetut roskii.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Onko tuo vikapaikka nyt tiedossa vai ei? Eli onko vika tuossa "muuntajassa" vai kortissa. Jos vika on tiedossa, muuntajan, kortin tai molemmatkin voi kyllä vaihtaa itsekin. Kortin korjaaminen on jo haasteelisempaa ja edellyttää todellisia elektroniikkamiehen taitoja ja välineitäkin.
Kannattaa nyt ainakin selvittää varaosien hinta ja maahantuojan vastaan tulo. Jospa maahantuojalla olisi sen verran intoa, että kertoisivat esim. vikakoodien perusteella, mikä on vikana. Vai onko tuo nyt sitten tyystin pimeänä? Kortti tuskin valmistajalle on kallis osa, jos vaikka tulisivat vastaan sen verran, että uuden lähettäisivät. Varaosina tuollaisen voi hinnoitella aika vapaasti, kun mitään vaihtoehtoja ei ole, ellei joku sitä oikeasti osaa korjata. Hyvällä tuurilla kortilta voisi jotain käryn jälkiä nähdä ihan silmämääräisesti. Diodit osaa palaa niin ettei päälle päin näy mitään.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Piirikortti oikosulussa, hintaa en vielä tiedä. Varmaan tonneja.. Ja luultavasti kortilla joku diodi palanut oikosee, 10 sentin osan vaihtamalla sais toimii.. Mutta kun tämä kulutus yhteiskunta, uutta uutta ja tänään ostetut roskii.


Asiansa osaava elektroniikkahuolto hoitaa kyllä tuollaisen ongelmitta. Kannattaa ainakin tutkia sitäkin mahdollisuutta. Missäpäin Suomea kysyjä ja pumppu pitävät majaa? Turun suunnalla esimerkiksi Ecakitin Allan on aika velho tuollaisten ongelmien ratkaisemisessa ja korjaamisessa. On vaan kovin työllistetty jolloin hommat tuuppaa kestämään ellei työt saa ikään kun "jonon ohi".
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Olisi kylää todella hieno homma, jos tuollaisia "kärähtäneitä" piirikortteja joku osaisi korjailla. Veikkaanpa kuitenkin, ettei sellaista velhoa olekaan, että tuo nykymaailmassa olisi kannattavaa muuta kuin todella hyvällä tuurilla ja poikkeustapauksissa. Tämä siksi, että ko. työ maksaa asiakkaalle varmasti toista sataa euroa tunnilta, eikä hinta-arviota ole mahdollista antaa, saatikka takeita korjaustyön onnistumisesta. Irrallisen piirikortin toimintoja kun on vaikea testailla siinä työpöydällä. Sekös vasta harmittaa, jos tuollaista korjauttaa useammalla satasella vain todetakseen, että ei toimi. Harjaantunut silmä toki näkee kärähtäneet komponentit ja ne pystyy halvalla vaihtamaan, mutta luulenpa että harvoin tämä kuluttajaelektroniikka on niin helposti korjattavissa.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Varmasti osittain niin kun @iqo yllä toteaa, kaikkia potilaita on vaikeeta saada pelastettua ja osa päätyvät yrityksistä huolimatta SERI lavalle. Mutta yllättävän paljon tuollainen elektroniikkaan perehtynyt ja kokenut korjaaja kyllä pystyy tekemään.

Meillä on ollut tuolla jonkin verran laivaelektroniikkaa (hälytyskortteja ym muuta valvontaelektroniikkaa) -80 ja -90 luvuilta joihin ei mistään enää saa varsinaisesti varaosia mutta komponentit ovat pitkälle vakiokamaa ja tulokset ovat kyllä olleet hyviä.

Toki, totuuden nimissä myönnettäköön että pettymyksiäkin on tullut vastaan. Minulla oli yksi ES:n sisäkortti joka temppuili ja pyöritti kv pumppua koko ajan riippumatta siitä kävikö kompura vai ei. Sitä ei saatu pelastettua, "väärä" käsky kun tuli ilmeisesti jostain syystä IC:ltä suoraan eikä siihen sit pystytty vaikuttamaan. Ja niin kun totesin, jono on monesti pitkä jolloin saattaa olla järkevämpää ostaa uusi varakortti jos sellainen on saatavilla. Mutta voihan sen vanhan kuitenkin tutkituttaa josko se olisi korjattavissa kohtuullisin kustannuksin. Ecakitin kotisivuilla ei löytynyt huoltohinnastoa mutta muistelisin että korjuksen kustannusarvio ja ennuste maksaisi noin 40 euroa. Jos kyseessä on useamman tuhannen euron invertterikortti niin tuollainen muutaman kympin maksu lienee perusteltua ennen kun kortin nakkaa kierrätykseen.

Vastaavia yrityksiä löytynee muuallakin maassamme.
 
Ylös Bottom