VILP:n valinta ja uudiskohde 140 neliötä Pirkanmaalle

EsaP

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Moi,
Olen kallistumassa uudiskohteessa VILP:n, mutta lähinnä mietityttää minkä VILP merkin valitsen. Maalämpöön hinnanerotus tulisi olemaan noin 6000€, joten en invenstointina näe sitä kannattavaksi. Lähinnä mietinnässä on nyt Nibe Splti pak 1 https://www.maalampotukku.fi/product/405/nibe-split-pak-1 vai olisiko joku muu pumppu parempi? Tuota pumppua saa muuten Virosta noin 4500€, onko joku tilannut Virosta VILP:ä? Miten esim takuut/huollot pelaavat, jos sen tilaa sieltä? Tarvitsen peruspumpun ilman mitään etäohjauksia jne.

Pumpulta sisäyksikölle tulee matkaa noin 10m, onko tuo ongelma? Voiko kylmäaineputket vetää katon koolauksissa?

Neliöitä hieman alle 140.
Huonekorkeus 280 ja perus uudisrakennuksen eristykset.
5 henkilö taloudessa ja lämpimän käyttöveden kulutus on pientä.
Vesikiertoinen lattialämmitys.
Enervent NEO LTO kone tulossa.
Takan asennus tulee todennäköisesti 2-3 vuoden päästä.

En halua kuitenkaan tästä mitään VILP vs PILP vs Maalämpö kinastelua, mutta jos koette lämmitysmuoto valintani vääräksi niin saa esittää mielipiteensä. :D

-EsaP
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
VILP + kunnollinen LTO on paljon vakaampi kaveri kuin onoff PILP, joiden tunkkaamisesta taloon ja säähän istuvaksi täällä on satoja sivuja keskustelua. En siitä lähde kinaamaan ollenkaan ja kunnon LTO:n talteenottoCOP on mahtava, ei tarvitse kompuran koko ajan pöristä. Nibe Split lienee edelleen omaa sukua Mitsubishi, vaikka en ole näiden sukupuita viime aikoina seurannut. Eli jos sellaiseen on päätymässä niin kannattaa katsoa myös Mitsuja. Etäisyys tai veto katossa ei ole ongelma.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Ihmettelen lämpimän käyttöveden tarvetta se olisi pieni. 5:den henkilön perheessä.
no riippuu siitä mihin vertaa.
tuo mitsubishi niin ei voi verrata keskenään eli Mhi vs.Me
 

Killi10

Aktiivinen jäsen
Kokemuksesta tiedän, että palvelu pelaa virossa paremmin. Koneen sain kotiin viikossa ilman taistelua ja kun anturi piti vaihtaa, niin palvelu oli hyvää.
 

EsaP

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #8
Tuo Panasonic taitaa H-versiona olla vähän uudempaa tekniikkaa mitä tuo Nibe Split 8 on. Olen tuota 7Kw versiota tuosta Panasonicista katsellut, mutta riittääkö se tuon kokoiseen taloon? Sähköliittymäksi on tulossa 3x25A, se taitaa riittää noille 7 ja 8Kw:n pumpuille?

Nibessä on 270L varaaja vs Panasonicin 180L, joten Niben suurempi varaaja plussaa. Onko pumpuissa muita suurempia eroja? Mainostetut COP arvot Nibessä ovat hieman paremmat. Panasonic tuottaa vielä -27 ja Nibe pysähtyy -20. Toisaalta vuodessa täällä pirkanmaalla saattaa olla 0-10 päivää jolloin pakkanen menee yli -20.

Onko jollakin kokemusta noista kliimarket.ee ja bestair.ee liikkeistä? EU alueella takuut taitaa pelata hyvin vaikka pumppu on tuotu eri maasta.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Sähköliittymäksi on tulossa 3x25A, se taitaa riittää noille 7 ja 8Kw:n pumpuille?
3x25A riittää hyvin 10kW 1-vaihe-VILPillekin, eli riittää mainiosti pienempitehoisille. Tosin jos sattuu olemaan sähkökiuas niin sille varmaan joutuu jotain vuorotteluita releillä tms. virittelemään.

EU alueella takuut taitaa pelata hyvin vaikka pumppu on tuotu eri maasta.
Valmistaja myöntää takuun, ei myyjä, joten eipä siinä suhteessa ostopaikalla juuri ole merkitystä.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Voipi olla että tulee äitiä ikävä kun 180l varaajalla 5 henkinen perhe vetelee. Varsinkin jos joskus tulee vaikka vieraita vielä kylään ja pitäs isommalla porukalla saunoa. Ite valitsisin kyllä suosiolla isomman varaajan.
 
Ylös Bottom