Vilp Nibe split box 2 8kw 120m2 ilmalämmitystalossa. Kouvola

Talo rakennettu vuonna 1981. Rinnetontti ja talo 2 kerroksessa. Vanhan 2000L varaajan antauduttua tuli kaikkien hintakyselyjen jälkeen valittua Nibe tähän Taloon. Järjestelmän väliin laitettiin 100L puskuri. Olen yllättänyt kuinka alhaisella veden lämpötilalla pysyy kämppä lämmöissä. Meno veden lämpö pyörii 25-27 välillä 0 kelillä. Valmetin veden kierto säädettiin ettei mikään pitäisi rajoittaa kiertoa. Samasta linjasta varastettu kylppärin lattialämmölle vesikierto ja sopivan lämpöisenä pysynyt sekin. Vuosikulutus koko kaikessa sähkössä ollu n. 18tKw ja nyt näyttää että pari tuhatta kilowattia säästi jo parissa kuukaudessa sähköä.
Takkahuone ainoa tila missä tippuu lämpötila alle 18 asteen mutta pienellä takan poltolla sekin korjaantuu. Vaikka lämminilma määrä niin isolla kun saa niin ei vain riitä lämpö.
Olohuoneen seinällä mitsun ln25 ilp tasaamassa olohuoneen lämmön 22 asteeseen. Saas nähdä miten mikäkin toimii kun tulee pakkaset.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Aika nuukalla nuo lämmitykset todellakin ovat, jos alkaa tippua nurkkahuoneissa jo alle 18 asteen. Tuo veden lämpötilataso on kyllä hyvä ja uskoisin, että sitä voisi vähän nostaa niin niin saisi sisällekin lisää lämmintä. Taitaa nuo käyrätkän alkaa vasta 30 asteesta ylöspäin.

Kuinkas vesien lämmitys on järjestetty ?

Olisiko tuo 18 000 kWh vuodessa ollut kuitenkin yhdessä ILPin kanssa ? Ileisesti ILPiä ja VILPiä ei ole ostettu samalla kertaa.
 
Ilp tuli elokuussa ja vilp tuli marraskuussa. Eli toi 18000 kwh on ennen kumpaakin. Alemmassa kerroksessa ei ole kuin takkahuone ja kylppäri. Takkahuone on suhteessa iso verrattuna muihin huoneisiin missä ilmalämmitys lämmittää. Eli luultavasti pitäis menoveden lämpöä nostaa ja vastaavasti ilmamäärää pienentää muissa huoneissa, ettei muualla kämpässä tule sitten liian kuuma. Koska kaikki muut huoneet on sopivan lämpöisiä ollut. Se että takkahuone kylmenee on ollut hyvä motivaation lähde takan polttamiseen. Puut on ilmaisia niin ei tule lisäkustannuksia mulle niistä. Pari kertaa viikossa kerkee yleensä polttamaan varaavassa takassa riittävät tulet.
 
Juu tuo se on.
Ehkä selvis syy viileään takkahuoneeseen. Talossa alkuperäiset 80-luvun 3 kerros ikkunat. Tänää tutkailin takkahuoneen ikkunaa ja huomasin että alanurkka irvistää sillee et rotta juoksee läpi niin halutessaan ja vetää pirusti. Muija on tänä vuonna pessy ikkunat mummonsa kanssa salaa. Normaalisti oon ollut itse ikkunan avaajana pesujen aikana kun alkaa olee vähän jo jäykkä käyttöiset. Eivät olleet näköjään saaneet takkahuoneen ikkunaa kunnolla kiinni niin siksi viilenee. Täytyy tarkkailla alkaako alakerta lämpenee
 
Viimeksi muokattu:
Alko pysyy takkahuone vähän lämpimämpänä ku laitto ikkunan kiinni.
Erittäin tyytyväinen ollut sähkön kulukseen täl järjestelmällä. Syys-lokakuun ei ollu ku ilp ja takka ja marras-joulukuu oli vilp niin sähkönkulutus vuositasolla tippui jo 18->14tKwh. Mut aika leutoa ollu kymenlaaksossa et varsinaista talvikäyttöähän ei oo juurikaan tänä talvena tullu. Päiväkohtaisesti kulutus tippunut noin 50kwh. Hullun halpoi sähkölaskuja omasta mielestä tullu, mut hyvä niin kun sitä tässä haettiinkin.
 

ahpe

Aktiivinen jäsen
Nibe Split 8 kW sammutti itsensä viime yönä kolmannen kerran tälle vuodelle, pakkasta -19 C- -20 C.
Cop viime yöltä oli n. 1,6.
Laitoin Smo: n nollille ja katkaisin turvakytkimestä virrat smo+split box, ulkoyksikkölle jätin vielä sähköt päälle, nollaan senkin jos -20 C ilma jatkuu pitempään.

25.1.2020.PNG
 
Viimeksi muokattu:

vwg4

Aktiivinen jäsen
Miksi virrat pois?
F2040 (sama AMS10 ulkoyksikkö) ainakin sammuttaa, käynnistää, sammuttaa, käynnistää. Eli pomputtaa päälle ja pois. Just tuossa - 18 hujakoilla.

Ulkoyksikön ulkolämpötila-arvo on L-muotoisen kennon ulkonurkassa. Ts. Höyrystimen lämpötila vaikuttaa anturaan.
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Käyttötilasta esto kompura älle. Sisäyksikön(Smo40) vois sammuttaa muuten mut latauspumppu sammuis.
 

ahpe

Aktiivinen jäsen
VIime yönä tullut muutos tuohon kattilan suureen n. 8 C dt arvoon? ja muutos ollut positiivinen, mutta mitään arvoja en ole kylläkään muuttanut.

Kattilan min lämpötila BT25 asetettu +35 C, aikaisemmin kattilanlämpötilan vaihtelu ollut n. 8 C ja nyt tämän päivän ollut muutaman asteen sisällä, ulkolämpötila kokoajan +2 C ja 0 C välillä.

Jokin häiriöpiikki näkyy kylläkin tuossa kompressorin taajuus käppyrässä -2854 hz.

Jotenkin alkaa tuntumaan että nämä Nibet elää omaa elämäänsä, säätömuutoksia voi kyllä tehdä mutta niiden vaikutuksesta ei oikein ota mitään selvää.
 

Liitteet

 • BT25.PNG
  BT25.PNG
  33,4 KB · Katsottu: 161
 • BT25 laskettu.PNG
  BT25 laskettu.PNG
  37,1 KB · Katsottu: 152
 • EB101.PNG
  EB101.PNG
  21,4 KB · Katsottu: 198
Nyt on kelit lämmennyt sen verran että pysty ottaa jo ilmalämmityksen pois päältä. Alkanut mietityttää kun lämmitysvesi kiertää enää kylppärin lattiassa niin paljon olisi hyvä ero meno ja paluu lämmössä. Parhaimmillaan varmaan noin 8c eroo. Meno voi olla 38-40 ja paluu 30-32c. Vähän haluisin että kylppäri lämpenisi enemmän ja lattia tuntuisi lämpimämmältä. Pitäisikö nostaa vain kierto vesipumpun nopeutta vai nostaa lämpöä lisää?
 

Jolberious

Vakionaama
3K on yleensä tavoiteltu lämpötilaero lattialämmityksen kanssa. Kiertovesipumpun miniminopeus on nyt varmaa n1%, sen voisi nostaa esim 10-20%, tällöin lämpötilaero pienenee.
Lattian pitäisi kyllä olla melko lämmin jo noillakin lämmöillä, jos siellä laatan alla on yhtään eristettä?
 
3K on yleensä tavoiteltu lämpötilaero lattialämmityksen kanssa. Kiertovesipumpun miniminopeus on nyt varmaa n1%, sen voisi nostaa esim 10-20%, tällöin lämpötilaero pienenee.
Lattian pitäisi kyllä olla melko lämmin jo noillakin lämmöillä, jos siellä laatan alla on yhtään eristettä?
Eristeistä en tiedä. Vesipumppu pyörii nyt 30%nopeudella. Jalalla kokeiltuna lattia iha siedettävä mutta haen lämmön nostolla huonelämpötilan nostoa kun pitää olla kokoajan lämpimän suihkun alla että kylppärissä pystyy olemaan. Täytyy vähän koittaa lisätä pumpun nopeutta.
 

Jolberious

Vakionaama
Eristeistä en tiedä. Vesipumppu pyörii nyt 30%nopeudella. Jalalla kokeiltuna lattia iha siedettävä mutta haen lämmön nostolla huonelämpötilan nostoa kun pitää olla kokoajan lämpimän suihkun alla että kylppärissä pystyy olemaan. Täytyy vähän koittaa lisätä pumpun nopeutta.
Paljonko siellä suihkutilassa on lämmintä?

Normaalit huoneet olen yrittänyt mitoituttaa 21 ja kylppärit 23-25.
 
Muissa huoneissa varmaan joku 20 astetta. Takkahuone on kylppärin kanssa alakerrassa nii takkahuoneessa vissii 17astetta. Lattialämmitys ei oo ku kylppärin lattiassa.
 
Reilu vuosi kulunut näillä vehkeillä ja säätöjä on kovasti haettu. Vuosikulutus tippunut jo alle 10tKwh vuodessa, huiput ollut 18tKwh. Mutta kunnollista talvea ei ole vielä näillä kokeiltu kuinka selviää tai kuinka paljon sähkön kulutukseen vaikuttaa. Kylppäriin sain lattialämmön hyviin säätöihin kun nosti lämmityskäyrää ja lisäsi vesipumpun nopeutta. Ilmalämmitykseen ei ole vielä lähdetty mutta ilp lämmittää yläkertaa ja takkaa olen alakerrassa koittanut joka toinen päivä lämmittää. Vähän suunnitelmissa ois laittaa takkahuoneeseen pieni patteri antamaan ylläpito lämpöä jos ei huvita niin säännöllisesti lämmittää, mutta ei ole tarpeeksi kylmä että kannattaa laittaa ilmalämmitystä vielä päälle. Saisi lämmön pysymään tasaisempana. Marraskuun lopussa Vihdoinkin loppuu määräaikainen sopimus kausisähköstä niin vaihdoin sen yleissähköön ja sähkön siirtokin muuttuu yleissähköön. Vaikka miten niitä koitti laskea niin yleissähkö tuli halvemmaksi. Nyt vaan odotellaan ekaa laskua et pitikö laskelmat paikkansa.
 
Ylös Bottom