VP18c noen/savun haju + takkakytkin

Henri243

Jäsen
Ollaan tässä talossa asusteltu reilu pari vuotta ja tämä on nyt tullu kesän jälkeen uutena ongelmana. Alkusyksystä jo huomasin, että takasta tulee noen haju, kun vedenlämmitys menee päälle. Tällaista vikaa en ole kyllä aiemmin huomannut, mutta noen haju ilmeni lähinnä leivinuunin luukun edessä, joten en asiaa pahemmin miettinyt.

Nyt olen parina päivänä polttanut takassa puita ja nyt takanluukkujen välistä tulee selkeästi savun ja noen hajua kun savupellin on sulkenut. Luonnollisesti takassa ei ole enää yhtäkään hehkuvaa hiiltä kun suljen pellin. Tätäkään ongelmaa ei ole esiintynyt aiemmin, joten siksi tämä on vähän kummallista. Laitteen asetuksista en ole mielestäni muuttanut mitään sellaista joka tuohon pitäisi vaikuttaa. Olisiko jollakulla heittää jotain hyviä arvauksia, miksi tällainen ongelma on nyt yhtäkkiä tullut? Tätäkin viestiä kirjoittaessa savun haju tulee selkeästi ja ao. data tiedot on otettu hetkeä ennen viestin kirjottamista. Eli savunhaju tulee vaikka ei vedenlämmitys ole käynnissä.

Sitten kysymys takkakytkimestä, kun tähän sellaista ei ole asennettu. Mistäköhän tuota riviliitintä lähtisi metsästämään, kun laitteen päällä sitä ei näy? Ulkolämpötilan anturin johto kyllä tulee jostain laitteen sivusta ja menee kattolistojen välissä piilossa ulos, mutta en kyllä mitään riviliitintä tuolta löytänyt. Ja käykö tuohon vaikka ihan tavallinen valokatkaisin?

Tässä laitteen asetukset:
Päänäyttö:
Lämpö
>2< 24 *C

Läm. Vesi:
Sähkövas T11 30*C
Kompress T12 50*C
Kompress Max T12 65*C
Priorit. Vesi

Viilen:
Lämpötila-asetus+2
Puhallus Iso 2

Kosteus:
Teho Pieni Off
Teho Iso Off
Aika 20 Min

Ilmanvaihto:
I-vaihto Jatkuva2
Komp min off*C
Talvi pien 1
Talvi < -12*C

Lämpötil säätö:
Kesä min 16*C
Talvi min 16*C
Kesä > 16*C

Näytä Data:
Nykytila lämmitys
Anode OK
Paneeli T15 23*C
Ulkoinen T10 25*C
Kosteus 33%
Tulopuh T2 37*C
Ulkoilma T1 8*C
Vesi-ylä T11 61*C
Vesi-ala T12 52*C
Lauhdut. T5 39*C
Höyryst. T6 5*C
Tulopuh teho 2
Poistopuh teho 2
Softa 1 2.32.a
Softa 2 1.02
Tyyppi VP 18c

Huoltovalikko
Läm.Vesi:

Sähkövas. On
Legionella Off

Ilmanlaatu:
Toiminta Kost+CO2

Ilmanvaihto:
Tulopuh min 1
Poistopuh min 1
Poistopuh max 4
Tulopuh >1< 23%
Tulopuh >2< 40%
Tulopuh >3< 65%
Tulopuh >4< 100%
Poistopuh >1< 25%
Poistopuh >2< 45%
Poistopuh >3< 70%
Poistopuh >4< 100%

Sulatus:
I-vaihto off
Käynnis. T6 2*C
Päättäää T4/6 6*C

Lämpötil säätö:
Anturi ulkoinen
Priorit L-pumppu
Huone pie 14*C

Tulopuh säätö:
L-Pumppu käyn 6m

Huone säätö:
NE-alue 2.0*C
 

Mikki

Hyperaktiivi
Perusjutut ensin: suodattimet tuloilmakanavassa ja ulkosäleikkö pihalla? Tuo jälkimäinen jää huomiotta helposti jos siellä on esim verkko niin tukkeutuu ajanmyötä varmasti.
 

Henri243

Jäsen
Perusjutut ensin: suodattimet tuloilmakanavassa ja ulkosäleikkö pihalla? Tuo jälkimäinen jää huomiotta helposti jos siellä on esim verkko niin tukkeutuu ajanmyötä varmasti.
Suodattimet vaihdetaan uusiin 90pv välein, viimeisin vaihto tehty juuri viime viikolla. Samalla tapaan imuroida paikat puhtaaksi, kun ötökän raatoja löytyy reilusti. Ulkosäleikössä ei ole verkkoa, mutta voisihan sen tietysti voisi käydä tarkistamassa ettei siellä ole lehtiä tms.
 

Henri243

Jäsen
Ulkosäleikkö oli ihan "puhdas" eikä putkessakaan (ainakaan säleikön välittömässä läheisyydessä) näkynyt mitään
 

Henri243

Jäsen
Näinhän se on, mutta mitä on tapahtunut? Ainut mitä itselle tulee mieleen, että ostin viime kesän lopulla uuden leikattavan suodatinmaton josta leikkasin sopivia paloja. Vanhat suodattimet taisi loppua joskus talvella tammikuussa, joten nämä uudet on ollut käytössä keväästä lähtien. Voiko uusi suodatinmateriaali aiheuttaa tälläistä? En tiedä minkä tasoista vanha suodatinkangasmatto oli, kun se oli edellisten asukkaiden ostama, mutta tämä uusi oli paketin mukaan G4. Jos vanha olikin esim. G3 tasoa ja ilmastointi on tasapainotettu sen mukaan?
 

Hhartikainen

Aktiivinen jäsen
Mutta jos molemmissa on ollut vaikkapa g3 ja nyt molemmissa on g4, pitäisi painehäviön muuttua samassa suhteessa ja ilmamäärien pysyä suurinpiirtein tasapainossa toistensa suhteen.
 
Ylös Bottom