Water Cooled Internal Air Conditioning

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Moro

Asun Lontoossa ja tahdon uuteen asuntooni ilmastoinnin vain viilennysta varten. Lontoossa kukaan ei tieda mistaan mitaan joten kysyn teilta. En tarvitse lammitysta taman laitteen kautta. Asuntoni on kerrostalossa jossa ei parveketta ja ei myoskaan mahdollista saada lupaa asentaa lauhdutinta (condenser) talon ulkoseinustalle.


Loysin firman joka asentaa lauhduttimen asunnon sisalle ja kytkee sen juoksevaan veteen, jonka kautta lauhduttimen lampo siirretaan pois.

Firma vaittaa etta kayttokustannukset ovat samat kuin normaalin ilmalampopumpun.

Kuinka paljon tama laite syo vetta? Voiko olla mahdollista etta kayttokustannukset ovat samat kuin normaalin ilmalampopumpun?
 
Viimeksi muokattu:
Veikkaan että ei ole samat.
Jos vesi tulisi 10 °C:ssa ja lämpenisi +40 °C:een, se voisi viedä pois noin 35 kWh/m3 lämpöä, sisältäen koneen syömän sähkön. Mitähän tuo vesi maksaa Lontoossa? Tällöin laite jäähdyttäisi noin 1 kW teholla eli noin 25 kWh/vrk, mikä ei ole kovin paljon. Todennäköisesti tarvittava jäähdytysteho on enemmän ja vettäkin tarvitaan silloin enemmän.

Kuulostaa aika erikoiselta, että lämmin pitäisi siirtää juuri veteen. Veden kulutus kasvaa rajusti kesällä ja lauhdevedet laimentavat jätevettä, joka ei ole eduksi jätevesien käsittelylle, jos tämmöisiä laitteita on paljon käytössä. Mistä ihmeestä sitä vettä voi riittää kesällä tämmöisiin tarkoituksiin?

Todelliseen jäähdytykseen voisi arvioida, että kone kävisi vuorokauden ympäri noin 1 kW sähköteholla, jolloin se ottaisi ilmasta luokkaa 2 kW teholla eli jäähdyttäisi. Veteen pitäisi saada pyöreästi 3 kW eli luokkaa => ~2 m3/vrk se kuluttaisi silloin vettä lämmittäessään veden 40 °C:een. Ehkä se voisi lämmittää sen vielä lämpimämmäksi jonnekin +50 °C paikkeille. Suurin käyttökulu on varmasti tuo vesi.
Eli mitä vesi makssaa ja kuinka usein tuota jäähdytystä tarvitaan?
Hintavalta vaikuttaa tuo laitekin o_O
Edullisempi olisi ilmasta ilmaan jäähdyttävä, joka puhaltaisi kuuman jäteilman ulos jostakin reiästä tai tuuletusikkunasta.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tässä yksi laite

"- Vedenkulutus noin 100 l/h.
- Laitetta käytetään noin 6 h/päivä.
- Jäähdytyskustannus noin 1,3 € sisältäen veden ja sähkön/päivä. "

https://www.innoair.fi/WebRoot/Kaupat/Shops/Innoair/MediaGallery/Esitteet/piccolo_esite_2020.pdf

Valmistajan esitteessä veden kulutus 105 l/h 12 sarjalaiselle ja 150 l/h 18 sarjalaiselle.
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Kiitos vastauksista. Pitaa tuo veden tarkka hinta selvittaa. Mutta liian kallis systeemi tuo taitaa olla. £15000 pelkka asennus kolmeen huoneeseen.

Onko mitaan muita vaihtoehtoja olemassa? Minulla on lupa muokata ikkunoita mutta ulkoseinaan en saa porata reikaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko mitaan muita vaihtoehtoja olemassa? Minulla on lupa muokata ikkunoita mutta ulkoseinaan en saa porata reikaa.
Taitaa olla sitten ainut vaihtoehto ikkunajäähdytin / -koje tai siirrettävä ilmastointilaite joka puhaltaa kuuman ilman ulos ikkunasta. :hmm:

Tuossa yksi laite lisää, joka on "näiden välistä".
https://www.innoair.fi/epages/innoair.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Innoair/Products/"Argo Ulisse 13 CLB"
 
Viimeksi muokattu:

kotte

Hyperaktiivi
Pitaakohan kaikista malleista kaataa itse vedet ulos vai osaakohan jotkut mallit haihduttaa.
En nyt enää muista, oliko juuri tuo laite, kun vuosia sitten tutkiskelin, mutta laitteessa oli kondenssipumppu, jolla se siirsi kertyneen kosteuden ulkoyksikölle ja roiskutti veden lämpimälle lauhdutinkennolle (tyypillisen ns. ikkunakoneen tapaan) sitä hiukan lisää viilentämään ja haihduttamaan veden uudelleen. Sisäyksikössähän on kompressori ja kyllä tuon jyrinä puskee joissakin tilanteissa selvästi lävitse. Ilpeissähän kompressori on ulkona joko maatelineen varassa tai vaimentimien kanssa tukevaan sokkeliin tai ulkoseinään ripustettuna.
 
Ylös Bottom