WC/suihkutilojen IV-tehostus

Jandis

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Haluaisin rakentaa kylppäriin IV-tehostuksen, jonka voisi napista painaa päälle ja määriteltävissä olevan ajan päästä tehostus tippuisi pois.

Talossa on poistoilmalämpöpumppu ja vapaasti ohjelmoitava automaatiojärjestelmä (Ouman). Kaapeleitakin on roiskittu sopivasti seinistä saatavaksi, joten lisäyksen pystyisi helposti kyllä toteuttaa.

Jos lisäisi kylppärin poistokanavaan ilmamäärälähettimen ja sen perään säätöpellin? Poistoventtiilin kiertäisi kokonaan auki ja ilmamääränsäätö tapahtuisi jatkossa ohjaamalla tuota säätöpeltiä. Mittaisi vain ilmamäärät normaalikäytölle ja tehostukselle.

Ilmamäärälähettimelle pitää antaa k-arvo, jotta se osaa laskea ilmamäärän. Mistä k-arvon saa. Onko se suoraan kanavakoosta riippuva arvo, joka näkyy suoraan jostain taulukosta?

Tavoitteena on siis saada käryt ja kosteus poistumaan mahdollisimman nopeasti tilojen käytön jälkeen kylppäristä. Näettekö jotain ongelmia/riskejä tässä? Ilmamäärät mittauttaisin toki ammattilaisella muutoksien jälkeen.


Kiitos jo etukäteen kaikista neuvoista.
 

Jolberious

Vakionaama
Saattaa kuulostaa hankalalta, mutta ihan vaan kosteusanturi kylppäriin. Käynnistää tehostuksen kun kosteus nousee ja kun on laskenut rajan alle, pitää tehostusta päällä vielä xx minuuttia.

Edit: koska ei ole pumpusta tietoa, niin ESIM tällainen
 

Liitteet

Ylös Bottom