Tiedote Ylläpidon tiedotteita

Ylläpidon tiedote

Tonttuj

Jäsen
Jaahas:
Lampopumput - Keskustelua lämpöpumpuista

Ja kieliä tuotettu sekaisin suomen ja enklannin kanssa.
Forum list.
Funktio Uudet viestit saisi olla aina kaikilla sivuilla foorumin sivuston alarivissä, esimerkiksi kielivalinnan vieressä.
Funktio Uudet viestit saisi olla myös aina suoraan ilman käyntiä alasvetovalikoissa kaikilla sivuilla foorumin sivuston ylärivissä, esimerkiksi ennen sanoja Forum list tai ennen sanoja Etsi keskusteluita.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Mielestäni tuota uudet viestit nappia tosiaan ei kannata tostas yläpalkista mihinkään kadottaa vaikka sen foorumin etusivuksi laittaisikin. Itse olen kyllä ennemmin sitä mieltä että etusivu entiselleen ja uudet viestit napin takana. Esimerkiksi uusien henkilöiden on varmasti erittäin vaikea päästä sisälle mitä täällä foorumilla ylipäätänsä on kun etusivulla onkin vain läjä erilaisia keskusteluja eikä kategorioita.
 

pamppu

Vakionaama
Kumma kun mä en ole kertaakaan huomannut että mitään ilmoituksia olisi kadonnut, viestit merkkaantuu luetuksi oikein ja homma toimii niin läppärissä kuin ipadissä. Puhelimella en foorumiin juur ikinä koskekkaan. Ehkä se on sitten joku erilainen käyttötapa etten tule noteeranneeksi ongelmia, jos niitä on. Mutta mulle tämä kelpaa ihan hyvin.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
En ole löytänyt vajavaisin taitoineni syytä miksi toiminnot eivät kaikilla toimi. Se pitää myöntää, että aiempi SMF pohjainen oli jossain mielessä selkeämpi ja varsinkin katso uudet viestit- toiminto oli siinä paljon parempi. Muistutan vielä, että siirtyminen maksulliseen alustaan oli käytännön sanelemaa "pakkoa". SMF oli ollut jo pitkään siinä tilassa, ettei uusia versioita tullut. Alkoi loppumaan tuki mm. uusilta PHP versioilta joihin palveluntarjoajat olivat siirtymässä. Myöskin EU:n tuoma GDPR:n vaatimukset oli siinä paljon haastavampi toteuttaa. Maksullisella alustalla on tietoturva ja muut päivitykset paremmin koko ajan ajan tasalla. Nyttemmin kyllä huomasin että SMF:stä on tullut 2.1 versiosta jo RC versiot ulos. Jos tuo olisi ollut tiedossa, niin ehkä sen kanssa olisi ehkä vielä pärjätty. Mutta kun tuo 2.1 on ollut tulollaan jo vuosia, niin aivan loputtomiin ei voinut jäädä odottamaan.

Tällekin alustalle saa kyllä toiminnallisuutta parannettua. Koitan viimeistään viikonlopun aikana tehdä muutaman päivityksen
 
Viimeksi muokattu:

kaihakki

Vakionaama
Täällä on sellainen ominaisuus, että kuvat ja omat liitetiedot näkyy vain rekisteröityneille ja sisällä oleville. Ärsyttävää. Pitää kirjautua, jotta näkee noita liitedokumentteja. Aiemmin ei tällaista fiitseriä ollut.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Tuo liiteasia pitää tarkistaa.

Päivitin juuri foorumisoftan uusimpaan versioon. Tämä oli samalla versiopäivitys ja vaati lisäosien ja teemojen päivityksen samalla. Oletusteeman päivityksessä osa tehdyistä asetusmuutoksista katosi. Korjailen virheitä vielä ajan kanssa. Tässäkin ketjussa voi raportoida omituisuuksista

Joitain uusia sanoja ja lausekkeita on tullut, joiden osalta ei ole vielä suomennosta. Jos tulee vastaan englantia, niin niistäkin voi ilmoittaa. Nopeuttaa korjaamista.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Täällä on sellainen ominaisuus, että kuvat ja omat liitetiedot näkyy vain rekisteröityneille ja sisällä oleville. Ärsyttävää. Pitää kirjautua, jotta näkee noita liitedokumentteja. Aiemmin ei tällaista fiitseriä ollut.
Tämä muutettu siten että vieraat voivat katsoa liitteitä
 

remykv

Vakionaama
Jumiiko sivusto muilla, mulla jämähtää hetkeksi aina kun tulen foorumille ja välillä myös käydessäni ketjuja läpi.
Tämä siis puhelimella selatessa ongelmana
 

fraatti

Hyperaktiivi
Samaa mieltä edellisten kanssa. Luettavuus en edelleenkin huono. Esimerkkina se että kun avaat jonkun aihealueen niin eri ketjut ovat niin väljästi sijoiteltuina että ensimmäisen sivun saa scrollata alaspäin jo ennenkuin pääsee pelkistä stickyistä yli.

Tehtiinkö tähän jotain muutosta vai olenko vain tottunut ?
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Kyllä noita välejä tässä jokin tovi sitten kiristeltiin, sen mitä pystyi. En osaa sitten sanoa onko sillä vai tottumisella isompi vaikutus.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Päivitin foorumisoftan uusimpaan versioon. Samalla jouduin vetämään puhtaalta pöydältä uusimmat versiot teemoista, koska aiemmissa päivityksissä käsin viriteltyjä korjauksia alkoi olemaan jo liikaa jatkoviriteltäväksi. Tämä aiheuttaa sen, että jokin toiminto tai asetus saattaa nyt puuttua vielä. Vaikka tänne voi informoida, jos huomaat puutteita.

Harmaasävy- teema on ainakin täysin ennallaan, muissa voi olla vielä joitain puutteita
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Uutislinkit ja kuuma rinki on molemmat siirretty yleisen keskustelun alafoorumeiksi. Samalla alafoorumit on muutettu näkymään suoraan listauksessa myös mobiilikäyttöliittymässä. Tämä vain tiedoksi vielä jos joku sattuu huomaamaan ;)
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Olen hieman valmistellut xenforo 2.2 versioon päivittämistä nykyisestä 2.1 versiosta. Tämä tuo mukanaan myös uusia ominaisuuksia ja on hieman isompi päivitys. Voi vaatia aavistuksen pidemmän katkon (1-3h). Olen tätä hivenen jo valmistellut, mutta tarkkaa aikaa muutokselle ei vielä ole.

Esimerkiksi tulee mahdollisuus tehdä erityyppisiä alueita. Kysy ja vastaa- osio, tukiosio, tavallinen keskustelu jne. Alla linkin takana tarkemmin (englanniksi).


Tämä on vain tällainen ennakkotieto, että tätä päivitystä on alettu suunnittelemaan. Voi mennä vielä tovin aikaa käytännön toimiin.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Sivusto on nyt päivitetty 2.2 versioon. Tämä vaati sivuston ulkoasunkin päivittämisen. Osa asetuksista nollaantui päivityksessä. Kaikki on pyritty palauttamaan ennalleen, mutta jotain ongelmia voi tulla vielä vastaan. Avaan sivuston jo käytölle, jolloin mahdolliset puuteetkin nopeammin havaitaan ;)

Suurimman osan pitäisi toimia kuten ennenkin. Uuden päivityksen mahdollistamia lisäominaisuuksia katsotaan erikseen kunhan sivusto muutoin saadaan hierottua iskuun.

Jos huomaat jossain englantia tai huonoja käännöksiä, niin raporttia minulle joko yv:llä tai tähän ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Yhtenä uutena ominaisuutena otin nyt kokeiluun artikkeli- tyyppiset ketjut. Tällaisen voi tehdä käyttökertomus- osioon tai netistä bongattua- osioon. Artikkeli / käyttökertomus- tyyppinen ketju tarkoittaa sitä, että ensimmäinen viesti näkyy jokaisella ko. ketjun sivulla alussa ja se on ulkomuodoltaan hivenen erilainen kuin muut. Kirjoittajan tiedot ovat kirjoituksen alla, eivät sivussa kuten normaaliviesteissä. Tämä on tarkoitettu käytännössä sellaiseen käyttöön, että kirjoitetaan jokin pidempi artikkeli tai juttu ja sitä sitten kommentoidaan ketjussa. Käyttökertomukset osioon tämä voisi sopia, koska alkuviesti näkyy jokaisen sivun alussa. Hyvä asia kun/jos tietoja päivitetään aina ensimmäiseen viestiin.

Ohje:

Malliksi yksi ketju, josta näkee ensimmäisen viestin ulkomuodon. Sivuja tässä ei vielä ole useampia, joten näkymistä muilla sivuilla ei vielä näe:
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Muunsin koronaketjun nyt näytiksi tällaiseen artikkelimuotoon, koska siinä näkee nopeasti ja selvästi mistä kyse koska sivuja on jo useita:

Kun/jos ensimmäiseen viestiin kerää oleellisia juttuja, niin ne seuraavat mukana ketjussa.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Sivustolla oli valitettavan pitkä käyttökatkos. Vastaava ongelma ilmaantui ilmeisesti palveluntarjoajamme tekemän päivityksen myötä useille tahoille, taisivat olla aika tupella korjausten kanssa. Ja toki meni varmasti hetki ennen kuin saivat itse korjauspaketin ohjelmistoonsa. Alla palveluntarjoajan selvitys asian juurisyistä. Koitan saada käyttöön tänne uusimman php version, jolla tämä olisi ilmeisesti vältetty. Oma ohjelmistomme tukee uusimpia php ja mysql versioita.

Ongelman syyksi selvisi uusimmassa tietokantaohjelmiston (MariaDB) versiopäivityksessä mukana ollut bugi, joka aiheutti tämän ongelman sivustoilla, jotka käyttivät PHP:sta 7.3 vanhempaa versiota. Koska bugi oli laajalti käytetyssä ohjelmistossa havaittiin se myös nopeasti ja korjaava päivitys on nyt julkaistu ja saatu myös meidän palvelimille asennettua. Lisätietoja esimerkiksi MariaDB:n sivuilla: https://jira.mariadb.org/browse/MDEV-24121

Ehdin tämän aikana melko tarkkaan käymään lävitse kaiken konepellin alta ja siirtämään sivustosta kopion jo toisaallekin testiä varten. Xenforon lisenssi on sidottu domainiin joka hieman sotkee muualla tapahtuvaa testausta. Nyt on lyhyen ajan sisälle sattunut useita katkoksia, josta tämä viimeisin on pahin. Seuraan nyt tilannetta. Ilmeisesti tälle viikkoa osui nykyisellä palveluntarjoajalla isoja päivityksiä, joista nämäkin ongelmat juontavat juurensa, ehkä(toivottavasti) nyt jatkossa mennään ongelmitta pitkään ;)
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Nebula. Eikai tämä mikään mystinen ole. Heidän servereillä pyörii tämä sivusto. Itse vastaan foorumiohjelmiston ylläpidosta, mutta heillä on rauta, tietokantaohjelmisto, php yms.

Suomen paras service desk ei tässä tapauksessa ollut kyllä ihan parhaimmillaan nopeuden suhteen. Muuten palvelu oli oikein hyvää.

 
Viimeksi muokattu:

Mikkolan

Vakionaama
"Konesalin verkkoongelma" kertoi "luetettava lähde" ;)
Koski kyllä aika montaa muutakin asiakasta. Vakavapaikka eikä ollut ihan hetkessä edes vikaa paikallistettu.
Kun Telia osti Nebulan niin niillä on pakka vieläkin hiukka sekasin, organisatiouudistuksia pukkaa ja työnjako hiukka takkuaa. Vanhalle Nebulantiimille valuu paljon noita telian hommia
 

Mikki

Hyperaktiivi
Azure tai AWS on kyllä aika toimivia alustoja. Varsinkin jos pääsee irti virtuaalikoneiden ylläpitämisestä. Esimerkiksi siis vaikka Azure App Services päälle jos saa softan niin sitä on helppo skaalaa ja toimii hyvin.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Tilastoja on tullut vilkuiltua aika harvoin, mutta nyt uuden vuoden alun kunniaksi tulin katsoneeksi ja huomasin että tässä on rikottu viestimääräennätys ihan vasta, joten laitetaanpa kuvaaja tänne jakoon.

Vaikuttaisi, että 9.1.2021 saavutettiin päiväkohtaisesti kirjoitetuissa viesteissä uusi ennätys 293kpl.

Tilastot_2018-2021_1.jpgEn nyt löytänyt nopeasti varmuudella aiemman SMF aikaista kävijämäärähuippua, muttä tällainen tuli vastaan haulla aiemmista kejuistä: Eniten paikalla koskaan: 391 (24.06.09 - klo:08:46). Eli ainakin tämä on ylitetty 27.1.2019 yhdellä käyttäjällä ;)
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
@Samppa perusti Amiteme ja Energy Save ES VILPeille oman alueen. Ultimaten tarraamat VILPit löytyy edelleen Green alta.
 
Viimeksi muokattu:

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Kuten aika moni ehkä huomasi, oli meillä tässä juuri noin viiden tunnin käyttökatko. Pahoittelut aiheutuneesta haitasta.
 

Mikki

Hyperaktiivi
Minulla on iPhone 12:sta välillä Chromessa kaatunut sivu. Luulen että se on jostain mainoksista kiinni. Ei tule joka kerta mutta välillä ja mainoksethan vaihtuu.
 

Antero Mela

Aktiivinen jäsen
Testasin niin mulla toimii kuten pitääkin, oletko koittanut jotain muuta laitetta?
Tabletilla toimii normaalisti huomasin nykimistä osiossa kotiakut siellä nykii puhelimella ainakin mutta ei ainakaan tabletilla täytyy tsekata chromen flags jos siellä on joka haittaa toimintaa.
 
Ylös Bottom