Zequen Tossu

Zeque

Aktiivinen jäsen
Noniin.

Tänään tuli pihalle ainakin
Toshiba HWS-1405H8R-E ulkoyksikkö
Toshiba HWS-1405XWHT9-E sisäyksikkö

En siinä kiireessä vielä katsonut mitä kaikkea siinä lavalla oli, saattoi olla tuo käyttövesivaraajakin samassa läjässä. Tulossa vielä

Toshiba HWS-2101CSHM3-E käyttövesivaraaja
Jäspi GTV-HYBRID hyridivaraaja

Nämä pitäisi sorvata seuraavan viikon aikana kiinni ja toimintakuntoon.

Edittiä: Ulkoyksikkö&sisäyksikkö paikoillaan ja putket välissä. Ensi viikolla vanhan purkua, sähköjä ja putkia ja sähköputkia jajjajjaja. Nii, muutama patteri pitäisi vaihtaa siinä vaiheessa kun on verkosto tyhjä. Kiire tulee, työt haittaa harrastuksia...

Etenee kuitenkin.

-Z
 
Viimeksi muokattu:

Zeque

Aktiivinen jäsen
Dundunduuu... Putkimiehet tuli mellastamaan aamusta. Taidetaan saada mylly pyörimään illalla. Odotan innolla, joulukuun sähkölasku suoralla sähköllä oli aika murhaava.

Laittelen kuvaa ja tarinaa lisää kun saadaan laitos toimintakuntoon.

-Z
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Noni, pyörii ja lämpenee.

Ensivaikutelma Ultin jälkeen on äänettömyys. On todella hiljainen peli vanhaan verrattuna. Asentajan kanssa katellaan säätöjä myöhemmin tällä vkolla. Meni sen verran päivä pitkäksi että jatketaan loppuvkosta. Siihen asti menee rattoisasti verkkoa ilmaillessa.

-Z
 

Liitteet

 • 20200121_200806.jpg
  20200121_200806.jpg
  45,7 KB · Katsottu: 227
 • 20200121_200647.jpg
  20200121_200647.jpg
  54,7 KB · Katsottu: 232

Zeque

Aktiivinen jäsen
Pumppu vienyt nyt pariin vrk:een 48kwh ja 44kwh. Lämpöä riittää torpassa ja hyvin käy ja kukkuu tuo peli. Täytyis jossain vaiheessa vertailla noita vanhoja kulutuksia päikseen tämän kanssa niin näkis halpis vs merkkipumpun eroja. Vai näkiskö? Eos.

Jotain huonoakin, toi säädin ja sen käyttö on ihan hanurista. Kaikki tehdään parametreilla. Menet parametriin nro xx ja muutat viereiseen soluun parametrin uudeksi arvoksi xx ja laite itsessään ei kerro mitä mahdat olla muuttamassa. Käyttöohjeesta löytyy sitten parametrien selitykset.

Japanian insinörtit tehneet tuon toisille insinörteille. Meinaan on hurja ero vaikkapa Oumanin eh800 käyttöliittymään.

-Z
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Toimittaja on paikallinen. :) Voi vaikka mennä käymään jos jotain menee vinoon.

Mutta suurimpana syynä se, että viidestä tarjouspyynnöstä tuli yksi takaisin. Tältä paikalliselta.

Kun ei näitä "yrittäjiä" kiinnostanut 15k€ niin en soitellut peräänkään. Ihme kun ei raha kelpaa "yrittäjille".

Netin kautta laitoin nämä, ja oli ihan isoja toimijoita ja isoja merkkejä. Ei kiinnostanut heitä.

Otin siis sieltä mistä sain. Aikataulupaine myös. Varasysteemi lahos käsiin sitä mukaa kun piti ottaa enemmän tehoja sieltä.
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
50kwh viime vrk. Tasasta. Toki, on tasasta keliäkin. Saas nähdä tuleeko tänä talvena testikeliä ollenkaan. Ts 10 tai enemmän pakkasta.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
50kwh mieletön määrä sähköä lämpöpumppuun, jos on plussakeliä. Et kai vain kytkenyt tuota siten, että se tulee kuumasta pannusta torppaan shunttaamalla?
 

Jolberious

Vakionaama
50kwh mieletön määrä sähköä lämpöpumppuun, jos on plussakeliä. Et kai vain kytkenyt tuota siten, että se tulee kuumasta pannusta torppaan shunttaamalla?
Olettaisin että tuossa on koko sähkönkulutus.

Eli joku 25-30kwh menisi pumpulle ja COP3lla se on 75kwh lämpöenergiaa. Reilu 3kW keskiteholla sitä hukataan johonkin.
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Toi 50kwh/vrk on vilp+ilp+mahd. vastuksien osuus. Noi kolme kulutuspistettä on tuon takamittarin takana. Ei oo suntattu, pumppu tekee nyt lämpöä omalla käyrällä. Nollassa 38, -10 olikohan 43 ja -20 asteessa 55. Nää kopsittu oumanista. Katotaan nyt mitä vaikuttaa kun vaihdettiin parit patterit tässä samassa rähinässä, eli voiko pudottaa pyyntiä/menolämpöä.

Vanhoja tarinoita kun kattelin tuolta toisesta ketjusta niin näille keleille löytyi samalla mittaroinnilla, ilman ilp, kulutuslukemia 50-79 kwh/vrk. Erona on, että noissa lukemissa oli kaksi työssäkäyvää aikuista ja pari astetta pienempi sisälämpötila. Nyt on pari pientä ihmistä lisänä ja kokoajan kaksi - kolme ihmistä talossa ja pidetään vähän lämpöisempää niin on pienten mukavampi pyöriä lattialla.

Kyllä tää talo haukkaa tehoja. Äkkiseltään tuntuu ihan ok lukemilta. Joulukuu 8. päivä posahti tuo Ulti. Suoralla sähköllä pisteltiin sitten loppukuu. Sähköä paloi 4300 kwh. Eikä ollu edes kylmä kk.... Tammikuun lukuja/laskua odotellessa....
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Meillä samanikäisessä -57 lisäeristämättömässä rintsikassa (neliöitäkin aika lailla sama määrä) nollakelillä riittää kiertoveden lämmöksi aika hyvin karvan päälle 30 astetta, kaikki helpot keinot saada tuota enää tuosta alemmaksi alkaa olla käytetty. Olikos tämä kohde missä päin Suomenmaata?
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Riihimäellä tämä. Mites Oumani kertoikaan, olikos se 6 astetta lähtevässä vedessä tarkoitti yhtä astetta huonelämmössä? Patterilämmityksellä. Täytyy tarkistella, jos noin niin vois muutaman asteen pudottaa pyyntiä.

Kokeilua tämä kunnes osuu "oikeaan"
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Aamusta oli ennätyspakkaset, -10,4 omassa mittarissa. Pumppu + vastus+ilp oli ottanut yhteensä 77kwh/edellinen vuorokausi (n. 07:30- 07:30). Tuskin nuo vastukset ovat käyneet kun ei tuon isommat luvut olleet taulussa. Pollucomi näytteli lähtevän veden lämmöksi tasan 42 ja paluu oli jotain 36 asteen luokkaa. Näytti hetkelliseksi tehoksi reilut 5kw tehoa. 0,7m3 oli kait virtaus. täytyy tuota napsuttelua opetella vielä. Toi "hipaisukytkin" ei ole kaikkein loogisin + lukemien tulkinta ontuu kun ei ihan ole selvillä mitä lukuja se näyttää ja missä järjestyksessä. Käyttöohjetta tarttis kuukeltaa.

Kaarunan palvelusta kun vertailee kokonaiskulutuksia niin pudotusta on viime vuoteen verrattuna mutta on ollu tosi paljon lämpöisempääkin. Täytyy varmaan jostain kaivaa se ikuvanha kulutuskoonti, missä oli normitus mukana. Pääsis vähän jyvälle.

-Z
 

Zeque

Aktiivinen jäsen
Muokkailin vielä tuota vanhaa kulutusseurantaa. Poistin muut siitä ja laitoin vain omia lukuja sinne. Toivottavasti kaavat ovat oikein. Kymmenen vuotta sitten on ollu exceli hiukkapikka paremmin näpeissä kuin nykyään huomaan ma. Siitä näkyy, tai pitäisi näkyä, jos näkyy, eroja "halpispumpun" ja "laatupumpun" välillä.

Tammikuun kokonaiskulutus on kaarunalta, lämmityskulutus arvio, ei ole mitattu. Helmikuun lukemat tarkentuu kunhan tuore LT-luku tulee saataville ja kaaruna kertoo tarkan kok. kulutuksen.

-Z
 

Liitteet

 • Normitetut kulutukset (2).xls
  80 KB · Katsottu: 92

Zeque

Aktiivinen jäsen
Maaliskuulta carunalta kokonaiskulutus 2486 kwh ja takamittarista lämmityksen osuus 1353kwh. lt-luku jotain. Päivittelen tuota exceliä jossain vaiheessa kun saan tuon lt-luvunkin matkaan.

Ihan jees lukuja nuo. Täytyy tarkistella vielä tuo lkv:n osuus, että meneekö tuon pytyn vastus takamittarin kautta vai ei. Veikkaisin, että ei. Pumppu toki jyskyttää käyttövettäkin kuumaksi, eli osittain on lkvkin tuossa lämmityskulutuksessa mukana.

-Z

Muoks: lt-luku 496.

Käppyrät päivitetty exceliin
 

Liitteet

 • Normitetut kulutukset (2).xls
  80 KB · Katsottu: 77
Viimeksi muokattu:

Zeque

Aktiivinen jäsen
Vuosi takana.

Mitä opimme, ainakin sen että isännän aktiivisuudesta riippuvainen "kulutusseuranta" ei toimi. Ei jaksa. Ei ehdi. Ja monta muuta tekosyytä... Tahtoo sanoa, että pumpun kulutuksia ei ole tiedossa. Tai ehkä saisi kaiveltua jos jaksaa. Ehkä.

Enisei, 2019 kok. Kulutus oli 29088kwh ja 2020 lukema oli 24000 kWh nämä luvut siis carunan kertomaa. 17% pudotus. Kelpaa kyllä! Asteluvuista en vielä tiedä. Katotaan kun viime vuoden luvut valmistuu niin voin tehdä normituksen noille niin pääsee vertailemaan tarkemmin.
 
Ylös Bottom