Epäsuora viilennys - indirect coolig

Espejot

Hyperaktiivi
Katselin STAD-C linjurin datalehteä missä mainittiin epäsuora villennys. Joka sitten johti kuuklaukseen ja mm. tähän DIY projektiin.
 

jmaja

Hyperaktiivi
Toihan on kuin kaukana vesistöistä olevien ydinvoimaloiden jäähdytystorni. Ongelma on, ettei voi päästä alle märkälämpötilan. Kovin kylmää ei siis helteillä saa, varsinkaan kosteilla hellekeleillä, joissa tarve olisi suurin. Jossain kuivalla aavikolla toimii loistavasti.

Esimerkiksi 25 C lämpötilassa märkälämpötila on 20%RH 12,7C , 40% 16,3 C, 60% 19,5 C ja 80% 22,4 C. Tuo siis kylmin mahdollinen vesi, jota haihduttamalla saa. Varmasti pitää muutama aste tuohon lisätä, ennen kuin ollaa puhallettavan ilman lämpötilassa.
 

Espejot

Hyperaktiivi
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Mää aloin miettimään että akuille voi laittaa viilenyksen ja ulkoyksikön alapohjaan? Onko mielipidettä?

Ja sitten sivukysymys, se mistä kaikki lähti liikenteeseen.... miksi epäsuora viilennys "vaatii" erilaisen linjasäädön. STAD-C on maininta että tarkoitettu nimenomaan epäsuoraa viilenystä varten. KV käyrä on tjonkin verran tarkempi alueella 2-4 kierrosta mutta huonompi 0,5-2.

STAD-C linjasäätöventtiili on kehitetty erityisesti epäsuoria
jäähdytysjärjestelmiä varten, mutta se toimii aivan yhtä tehokkaasti
pakastealtaissa ja kylmävarastoissa. Olipa käyttökohde mikä
tahansa STAD-C on oiva esimerkki vertaansa vailla olevista
linjasäätöventtiileistä.
 

kotte

Hyperaktiivi
Mää aloin miettimään että akuille voi laittaa viilenyksen ja ulkoyksikön alapohjaan? Onko mielipidettä?
Onko kyse kiinteistöstä, jossa ei ole energiakaivoa? Tuollaiset vettä haihduttavat systeemit keräävät likaa eli kaiken kaikkiaan moiset legionellakasvattamot vaativat monin verroin ylläpitoa verrattuna maajäähdytykseen, jos maakylmää olisi saatavilla riittävästi.
miksi epäsuora viilennys "vaatii" erilaisen linjasäädön. STAD-C on maininta että tarkoitettu nimenomaan epäsuoraa viilenystä varten.
Sanotaanhan spekseissä myös. että sopii sekä viilennykseen että lämmitykseen ja lisäksi epäsuoriin (liuoskiertoisiin) kylmälaitteisiin. Se erohan lämmityksen ja jäähdytyksen välillä on, että jälkimmäisen piiriosat ovat aina enemmän tai vähemmän märkiä ulkopinnaltaan, vaikka ympärillä olisi kondensiotiivistä eristystäkin.
 
Back
Ylös Bottom