Panasonic HZ25TKE, 117m^2 1krs OKT Keski-Suomessa

dbwarrior

Vakionaama
Vanha panasonic ei kestänyt kuin 8V ja 1KK ja sitten siitä hajosi ulkoyksikön kortti. Olsi edes hajonnut kompura, kun sitä niin raskaalla kädellä kiusattiin 8tunnin sääli sulatus väleillä kovalla pakkasella.
Hetken mielijohteesta tilasin HZ25TKE "Nordic" mallin Virosta . Maksoi 1180eur ja tuli kotiovelle 4:ssä päivässä.
Ulkoyksikkö kaarevalla kennolla on kyllä aika vaikuttava näky kun sen auton konttista nosti :)

Sisäyksikkö asennettiin samoille paikkeille kuin missä edeltäjä oli.
Ulkoyksikön telineen mitoitus ei ollutkaan sama edeltäjän kanssa, sitä joutui modaamaan.


Pumppu on nyt yön nostanut lämpöjä lähemmäs normaaleja, kun vajaa määrä pattereita ala kanttiin säädettynä ei takan apuna oikein jaksanut lämmittää :)
Pakkasta sellainen -13 ja otto tehot 900W luokkaa. Sulatusvälit 1h30- 1h40 ja ne napsahtaa kellon tarkasti päälle vasta kun kenno on tukossa.
Sulatus logiikka siis on mennyt eteenpäin, vihdoin.
Näyttipä tuo nappaavan alussa sen karvan vajaa 1700W eli on tässä eri malliin voimaa kuin edeltäjässä.


Sisäyksikön kennoanturin karvoihin tinasin jo modaus vastukselle paikan, niin saa puhllus jarrun pois häiritsemästä takka yhteiskäyttöä.

Katotaan nyt kerkeekö tämä pumppu tienata edes sitä ekaa tonnia vai meneekö rikki jo kesken TMA vaihetta.
 

Liitteet

 • hz25tke.jpg
  hz25tke.jpg
  148,4 KB · Katsottu: 441

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #2
Eka huti sulatus bongattu. Kenno oli just niin kuiva kuin kevät päivänä ruukaa oleen. pakkasta -7. Tilanteeseen liittyy sähkö uunin luukun aukaisu josta ei mennyt kuin minuutti pari. Koska tuon jälkeen meni kuitenkin reilumpi siivu niin ekana tuli mieleen joku uuden sortin softa huti. Kokeilin tosin heti perään ottaako vielä täydet tehot. Samat tehot otti kuin eilenkin niin aineet lienee tallella
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #3
Vähän siltä näyttää, että kyllä tämänkin saa kytkeä aiemmin rakentamani Arduino logiikan taakse.
Tälläisella kuivalla kevät kelillä pisin siivu mitä on nähty -10 ja -15 asteen välillä on ollut tasan 3h.
Vaikka otanta on vielä pieni, uskaltaisin väittää että tuo lienee uuden softan vastine vanhalle 40minsaa.
Joku taisi arvella, että nykyistä logiikkaa ei huijattaisi niin helpolla kuin vanhaa, mutta sehän nähdään...
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #4
Nyt on sisäkenno lämpöanturin rinnalle laitettu vastus. Saa kaikissa tilanteissa puhaltaan just sitä nopeutta mitä pyytää
Jos nelos nopeuden ilmamäärä ois 900 niin koti cop arvoksi sain laskettua 4.3
Ei se taida kuitenkaan tuota manuaalin arvoa olla, vaikka 4 nopeutta pyöriikin. Mikä lie sitten todellisempi ilmamäärä...
Ulkona kun oli-8 ja lämpenemä 6.6 astetta(23.3->29.9) tehoa sisään 473w.
Sulatus väli on tylsästi 3h kuivalla kennolla jos pakkasta maaginen -10. Mutta eiköhän tuokin ratkea
 
Viimeksi muokattu:

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #5
Eilen ulkolämmöt kävi lähes +4:ssa niin pääsi seuraileen millaisia minimi tehoja tuosta voi odottaa.
Service manuskan ja VTT testin pohjalta oletin näkevän 320W ja sitten katkoilun, mutta olikin positiivinen ylläri kun venyi 270W tasoon asti.
Itseasiassa ei tullut säädettyä pyyntiä alemmaksi niin ei selvinnyt onko tuon jälkeen sitten katkoilua vai mitä.
Sen verran mieto tuo mun sisä kennon sensori modaus, että ei enään 270W tehoilla irronnut med eli kolmostason puhallusta. Sitten kun se irtoaa niin COP luvutkin on komeeta katseltavaa :)
Tässähän voi käydä vielä niinkin, että tämä yksilö lähes pärjää edeltäjälleen alaväännöissä mutta peittoaa sitten mennen tullen pakkastehoissa :)
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #6
Tulipa villi ajatus mieleen. Nyt kun laite on saman hyväksi havaitun Arduino logiikan perässä kuin edeltöjänsä niin taidan kokeilla huolto valikosta miten tuo mahtaa toimia sillä vanhalla sulastus logiikalla. Siinähän oli se pönttö sulatus-10kelissä , mutta sen sai täydellisesti ulkoisen logiikan hallinttaan.
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #7
Naapurin kylän sää asema raportoi kosteudeksi 100. Ulkona 1.1 plussaa ja kenno tiputtaa vettä. Tuo reilun kokoinen kenno pysyy just sopivasti plussan puolella ettei kerää kuuraa. Koti Cop luvut hurjan oloisia. kun 4 nopeudella kehittää 6.3astetta lämpenemää 310w tehoilla. Tuo 4 nopeus ei irtoa vakio koneesta mutta vastus modilla kyllä.
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #8
Tänään kevät kelissä(+5) pääsi ihastelemaan pikku tehojen hurjia koticop lukuja. Tuo mahdollistui koska modattuna tuo puhaltaa pyydettäessä 4sta. Testi alkoi pyynillä 21. Lämpenemää tuo teki 7.2 astetta (23.6/30.:cool: ja tehoa otti 316w.
Sitten kokeilin pudottaa puhallus nopeutta 3een. Lämpenemä nousi ja tasaantui 8.3een ja Otto teholla 318w. Sitten tuli mieleen pudottaa pyyntiä puolella asteella ja palata puhallus nopeus 4een. Ottoteho tippui 272w lukemiin. Lämpenemäkin lähti laskemaan mutta tasaantui lopulta 6.3 asteen lukuihin.
Tuosta laskeskelin että tuohan tekisi Koti cop luvuiksi muikeet 6.4 vaikka 900m3 sijaan käyttäisi 810m3sta Tuosta innostuneena pudotin vielä puolella asteella pyyntiä. Tässä kohtaa mentiin jo katkolle. Tuohan ei euroissa kummoista eroa tee vuodessa onko se pikku tehojen coppi 5 vai 6 mutta menttaali puolella kieltämättä piristää vähintään saman kuin tuo kevät aurinko
 

dbwarrior

Vakionaama
 • Keskustelun aloittaja
 • #9
Nyt on leuto vuosi paketissa. Ilpin läpi ennätys pieni 2351kwh. Talossa ollut nykyisin kylppärissä vähän lattialämpöjä mutta patterit tai IV koneen lämpöjä ei ole. Puuta meni todella vähän. Oisko joku 80-100kg.
Kymppikerhoon takaisin pääsystä edelleen haaveillaan koska elenian mittariin kertyi 10490kwh
Onko se laitettava parit aurinkopaneelit että saa tuon 10Mwh taas alittumaan
 

dbwarrior

Vakionaama
Olipas tapahtuma rikas vuosi.
Oli kunnon pakkasta tarjolla, ilpin emolevyn rikkomista, aurinkopaneelien mukaan tulo.

No ostoa tuli 8990kwh josta ilpin mittariin ennätykselliset 2990kwh.
Myyntiin päästin tarkoituksella huippu hintoihin kesällä jonkun verran ja osa karkasi sitten tunti erotuksen / vaihenetotuksen puutteesta. Kaikkiaan myyntiä siis 320kwh.
Aurinkovoima tuli vähän vajaasta kaudesta noin 1900kwh.
Puuta poltettiin -10 kelistä alkaen ja ilpin rikki ollessa koko keväällä tarpeen mukaan(patterit vielä avusti)
Arviolta sanoisin että ennätykselliset 400kg eli noin 50 lämmitys kertaa.

Jos ilppiä en olisi sählännyt rikki ois energian kokonais kulutus ollut pienempi. Ja samalla oisin saanut ekaa kertaa maagisen 3MWh rajapyykin puhki ilpin kulutukseksi.

Jos tälle vuodelle lähtisi tavoittelemaan 100 EUR per kk tasoa eli tarkemmin sanottuna 1200eur vuodessa nettona. Nätti tasaluku joka tarkoittaisi 8000x0.15. Tuo taas tarkoittaa osto hintaa energialle se 6-7cent. Jos tuuri käy niin kesällä voi päästä myymään kelpo hintaan ylijäämää joka tuo oman apunsa tavoitteeseen pääsemiseksi.
 

dbwarrior

Vakionaama
Laitetaas varmuden vuoksi tammikuun pakkasjaksosta pieni väliaika raportti.
10.1 päivän elenian lukema 49.2kwh ja sille pakkasta -23
11.1 päivän elenian lukema 61.6kwh ja sille pakkasta -20, kun lauhtui niin nopsaan aamupäivästä alkaen.

Tuossa 11.1 päivässä on noin 10kwh sauna suorite.

Päivän selvä homma lienee, ettei 25 sarjan pumpulla pelkästään hommaa hoidettu, vaan takka avitti pakkas jaksossa keskimäärin 7-8kg panoksella 2 krt vuorokaudesssa. Vanhaa MUH-100 katkokuutiota ei ole vuosiin päästetty katkoilemaan, joten sekin antoi kaikkensa.
Lämpöä kyllä piisasi kaikissa huoneissa toki 5/5 puhallin nopeudella ollaan sellaisessa ääni mailmassa että harvassa kohteessa tuo tulee kysymykseen :)

Jos tuosta panasta saisi vielä tehtaan "sääli sulatukset" venytettyä tuosta 3h syklistä sinne 5-8h paikkeille niin se olisi pikku parannus.
Toki, merkittävä parannus on se, että mun yksilö venyy takuulla 3h käynti jaksoon aina kun vaan kennon läpi ilma kulkee. Graafista voi laskea että tasan 8 sulatusta löytyy tuolta 24h ajan jaksolta. Ja sulatuksen jälkeen palautdutaan työhommiin noin 5minuutissa, johon vakio kone ei taida kyetä.
 

Liitteet

 • tammikuun_pakkasjakso.png
  tammikuun_pakkasjakso.png
  64,6 KB · Katsottu: 100
Back
Ylös Bottom