5500 ei sulata

jussi

Vakionaama
Vs: 5500 ei sulata

Andres sanoi:
Tämä on väärä vastaus.
Kyllä varmasti saa sen anturisarjan foorumilta jos laittaa ostoilmoituksen.

Yhden anturin erikseen saa ostaa myös minulta. Myös uusissa Amitime tai ES malleissa on usein sama 5 kohm anturi.
Jos on noin kova kiinnostus sitten ota tämä vanha anturi, mittaa lämpötila että anturin vastus kohm.
Minusta tämä on "älä tapa viestintuojaa" tilanne. Ota kylmäaine ulos, mittaa oikea määrä kylmäainetta sekä kokeile sitten.
Kyllä ne anturitkin särkyy. Aika useinkin, oikeastaan.
 

wlamies

Jäsen
Jaahas ja tervehdys. Vuosia menty ilman suurempia ongelmia, ja onhan toi systeemi hintansa haukkunut jo monneen kertaan, Mutta nyt on sellainen ongelma, että kone näyttää käyvän normaalisti kun katsoo ohjaimesta. Kuitenkin jäähdyttää!!! eli ohut putki on jääkylmä, öljypoltin lämmittää kattilaa ja tämä siirtää lämpöä ulos, Ja ei ole sulatuksella. Oli minuutin mittainen sähkökatko, en ollut kotona silloin, mutta liittyykö siihen vai ei, en tiedä, silloin alkoi tehdä tätä. On ollut virrattomana muutaman kerran yön yli, ei auta. Eli nelitieventtiili on jostain syystä jäänyt jäähdytysasentoon. Ulkoyksikölle ei pääse nilkkoja katkomatta, siellä on koko talven sulatusvedet alla jäässä. Siksi kyselen, että tietääkö joku, mikä kortti ohjaa näitä sulatuksia ja venttiilin asennon vaihtoa, onko siellä esim joku rele ohjaamassa venttiilin kelaa? olisko rele jumissa?
 
Voi olla nelitieventtiilin kelakin simahtanut...sehän on vetäneenä lämmityksellä(jännitteinen) Ulkoyksikön piirilevy ohjaa, sisäyksiköltä tulee sarjamuotoinen data jossa kaikkien toimintojen ohjaus yhdessä langassa. Ulkoyksikössä on kaksi piirilevyä, toinen ohjakselle ja toinen kompressorin invertteri.
 

wlamies

Jäsen
nyt viimein tutkin tilannetta. kela magnetoituu hyvin, ja kun sen lattaa paikoilleen niin tuntuu vetävänkin nelitiebenttiilin. ääni muuttuu venttiilissä kaasun virtauksedta. mutta silti prosessi kiertää jäähdytyksellä eli vaihdin kylmenee sisäyksikössä. nelitievrnttiili siis ilmeisesti vuotaa sisäisesti? koitin vähän naputella mutta ei auta. kannattaakohan alkaa vaihtamaan? olis yksi kompuravikainen laite ja siihen uusi kompura. oliskohan helpompi juottaa se kiinni ja vaihtaa tilalle? halpoja laitteita ei viittis kobin kalliilla entisöidä.
 

wlamies

Jäsen
näin vähän itsekin funtsin. tai sitten käytän vaihtimen ja kytken sarjaan vähän tehokkaampaan ilp :iin. onhan tässä kesä aikaa. tässä saisi ilp sisäyksiköstä jälkijäähyn ja alakertaan lämmittimen.
 
Ylös Bottom