F750+sam41

Mikki

Vakionaama
No ei kai 35m2 talli ja käyttövesi mitään energiaa hurjasti kuluta COP5:llä. Mutta talon pitää takalla lämpimänä.

Siksi kyllä puun määrä pitää tietää.

F750 lämmittää tuloilman sillä millä muutenkin eli kiertovedellä ja sisäisellä 25l puskurivaraajan avulla.
 

pamppu

Vakionaama
Pientä on kulutus. Mutta ennenkuin polttopuun määrän tietää, ei tuosta mitään voi sanoa.

Noin pieni talo lämpiää tarvittaessa käytännössä pelkällä takalla.
Vaikka lämpiäisi millä, niin tuo kulutus on noituutta. Meillä on mennyt melkein tuplat kaikenlaiseen muuhun, ennen minkäänlaista lämmöntuotantoa...
 

KarHe

Jäsen
Alle 10MW kokonaiskulutus nelihenkisellä perheellä... Paljonko sen oikein pitäisi olla että voisi sanoa ettei COP ole suttaantunut ja ole täysin roskaa muutenkin?

Olisiko joku 5MW sopiva kokonaiskulutus mitä itsekkin pitäisi tavoitella? Sanokaa nyt joku MLP+LTO talon omistaja uudiskohteissa että mitä se kokonaiskulutus on? Yhdelläkään tutullani ei ole alle 10MW.

Sorry kun vähän provosoidun, kun onhan tuo COP NS. Pakko olla ihan hyvä kun muuten kulutus olisi jotain muuta kuin alle 10MW. Jossain menee päätelmät pieleen.. sulatusten vaikutus ei voi olla järkky suuri. Ja uskon että faasimuutos liittyy asiaan.
En osaa tähän oikeen sanoa onko paljon vai vähän, mutta vertailuna 125m2, 1925 rakennettu, ei lisäeristetty puru/hirsitalo Turun seudulla vie vilpillä 9950kwh/v. Tekee myös käyttöveden, koska ei ole edes sähkövastusta vielä ehditty asentaa LKV varaajaan. Pumpun oman mittarin mukaan kulutus ollut 12900kwh 2vko vajaan 2v aikana.
 

Mikki

Vakionaama
Alle 10MW kulutuksiin pääsee hyvillä lämpöpumpuilla vanhemmissakin taloissa. Hyvä niin.

Itselleni se on henkinen raja, että jos alle jää, on kaikki siitä alaspäin vain hyvää mieltä, mutta taloudellisessa mielessä aika vähämerkityksellistä.

Tärkeää on että lämpöpumppu kestäisi pitkään. Herran hallussa on tieto toistaiseksi kauanko nämä invertteri pumput tulee kestämään.

Positiivinen juttu on, että F470 vaikuttaa hyvälle keston kannalta. Ehkä Nibe on oppinut jotain. Tosin tuo ei vielä takaa että F750 kestää myös.
 

Tulihäntä

Aktiivinen jäsen
Positiivinen juttu on, että F470 vaikuttaa hyvälle keston kannalta. Ehkä Nibe on oppinut jotain. Tosin tuo ei vielä takaa että F750 kestää myös.
Oma F470 on takonut nyt päivälleen 2v ja tunteja 11200. Jos 10v taloudellinen käyttöikä pitää paikkaansa, niin silloin tunteja olisi 56000.
 

Mikki

Vakionaama
F470 pumppuja on jo lähemmäs 10v vanhoja ja aika hiljaista on pidellyt isompien vikojen suhteen.

Edellisen polven 410p pumput porsi alle 10v ikäisinä suurin määrin. Melkeinpä voisi jo nyt sanoa että F470 keskimäärin kestää paljon pidempään.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vaikka lämpiäisi millä, niin tuo kulutus on noituutta. Meillä on mennyt melkein tuplat kaikenlaiseen muuhun, ennen minkäänlaista lämmöntuotantoa...
Jos on sinkkutalous ja ura niin ei sitä sähköä hirveesti mene varsinkin jos saunakin lämpeää puilla. Mahdollisia selityksiä on monta mutta kaiki ne on järkeen käypiä.
 

Pasikookoo

Aktiivinen jäsen
Mulla meni rivaris 5600kwh/vuosi :) Ei sisällä lämmitystä muuta kun 8m2 lattialämpöä ja olihan sähkökiuaskin kaksi kertaa kuus käynnis. Ei mitään pihavaloja...
 
Mullakin 165m2 vanhassa talossa se alittuu vaikka vettä kuluu raakasti.
Kannattaa nyt muistaa, että sinä teet veden lämmitystä aurinkokeräimillä. Ei ole kauan kun tätä jumpattiin ja auringolla tehty ilmaisenergia vastasi silloin 59% MLP:n kaivosta nostamasta. Ja se kaivokin on suunnillen 2 kertaa niin syvä kuin on normi kuormitukseen nähden. Monella suorasähkölämmittäjälläkin on alle kympin kulutus, kun patterit on kytketty pois ja lämmitys hoidetaan haloilla.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Kannattaa nyt muistaa, että sinä teet veden lämmitystä aurinkokeräimillä
Kyllä minä sen muistan, muistan senkin kun täällä todettiin aurinkokeräimieni olevan nyt turhan panttina kun vettä lämmittää MLP.

Sekin pitää muistaa että moni polttaa puita takassa tai kiukaassa, meillä ei ole koskaan poltettu kalikkaakaan noissa laitteissa.

Kuvassa aurinkolämmön huippuvuosi 2018, silloin käytössä VILP, ei päästy kymppitonnia lähellekään.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom