Komposiittiterassit

lmfmis

Vakionaama
Kiskaisin oman terassin 48x198 painekyllästetystä ja kivaa on kun k1200 ei notku i :)

Lankut sai 6000 pitkänä, joka määritti terassin mitat ilman jatkoliitoksia.

Materiaali kyllä vähän hintavampaa, mutta ei sillä väliä, koska työtuntien osuus niin iso jokatapauksessa.

.. en edes harkinnut komposiittia. En ajatellut käsitellä. Kymmenen vuoden kuluttua hion, tai käännän.
 

pamppu

Vakionaama
Meillä kestopuuterde ollut nyt sen 15v. Liekö ehkä uutena öljytty, sen jälkeen edeltäjä varmaan ei öljynnyt. Itse öljysin kertaalleen tuossa muuton jälkeen, 6v. sitten. Ei sen tarvi näyttää olohuoneen lattialta, kovat vaatimukset aiheuttaa työtä... Tuotakin on niin pirusti, menikö 3 vai 4 kympin kannua kun kaikki vedin. Ei todellakaan viitsi edes joka toinen vuosi.

Ihan hyvä tuo on, väri nyt on joku mikä lie. Luonnonmukainen, rusahtava... Omasta mielestä muovit ja asfaltti ei kuulu pihaan, ei siis myöskään komposiitti. Paitsi paljun seinässä, joka kärsii roiskeista koko ajan.

Kapea puu ei halkeilekaan niin helposti. Jos tykkää leveästä, niin ylläpitotyönä sen sitten kai saa maksaa, kun leveä puu alkaa vääntelehtiä.
 

root

Jäsen
Semmonen kokemus on että tumma komposiittiterassi tulee auringonpaisteessa niin kuumaksi ettei siinä mielellään avojaloin kävele.
9 v ollut UPM profideck (tummanharmaa). Muuten erinomainen valinta, mutta helteellä tosiaan kuumenee niin, että ei kärsi oikein paljain jaloin kävellä.

Jos siis tulee aurinkoiseen paikkaan, kantsii valita vaaleampi sävy mikäli suinkin mahdollista.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Tännehän tuli paljon kommentteja ja vinkkejä, suuret kiitokset kaikille. UPM Profi Deck hopeanvihreänä oli meidän valinta. Hinta tingittynä 34,5e per 4m lauta, eli neliöhinta noin 56e + kiinnikkeet ym tarvikkeet. Pirun kallistahan tuo on, mutta toivottavasti ajan kanssa tulee rahan ja vaivan säästöä. Asennus vielä edessäpäin.
 

Mikki

Vakionaama
Hyvää materiaalia on ja meillä vieraat aina ihaili terassia. Varsinkin naisväen mieleen se oli.

Eikä ollut yksi eikä kaksi kertaa kun joku heittäytyi makailemaan suoraan sille terdelle, kun tikkuja ei tarvi pelätä ja se ei tunnu kovalta kropan alla.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Eikä ollut yksi eikä kaksi kertaa kun joku heittäytyi makailemaan suoraan sille terdelle, kun tikkuja ei tarvi pelätä ja se ei tunnu kovalta kropan alla.
Sekö nyt komposiitti on jo pehmeää?

Nyt äkkiä korkki kiinni ja lopetatte ne heittäytymiset.
 

Mikki

Vakionaama
No minähän en puhunut pehmeydestä vaan siitä ettei se tunnu kovalle kropan alla.

Se joustaa enemmän kuin puu ja pinnan tekstuuri on miellyttävää.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
No minähän en puhunut pehmeydestä vaan siitä ettei se tunnu kovalle kropan alla.

Se joustaa enemmän kuin puu ja pinnan tekstuuri on miellyttävää.
Kyllä puhuit muttei sen väliä.
Jos terassi joustelee miellyttävästi kun siinä makailee on hiukka liian isot välit koolingeissa
 

Mikki

Vakionaama
Vaikka se lauta makaisi betonin päällä, se joustaisi enemmän kuin puu. Siinä on ontelot sisällä ja materiaali on puuta pehmeämpää.

No miten vaan. Minulla on ollut tuollainen terde ja tiedän miten se toimi. Ei kovin suuri tosin ja yhdestä laudasta ilman jatkoja.


75E08B4A-9444-4190-8B0B-1CF3BBB13DE6.jpeg
 

Ismo67

Vakionaama
Laitoin "rumaa" :cool: Lunawoodin Lunacomp komposiittia. Pitäisi elää myyntipuheiden mukaan vähiten oisko tiiviimpää kuin muut?
Syksyllä laitoin talon laitaan portaat ruskeasta Lunacompista ja keväällä noin >40m2 terassia.

Muutamme parin viikon päästä toiseen kämppään, jossa odottaa 2011 asennettu halkeillut & harmaantunut & tikkuinen puuterassi.
Samaa Lunacomppia laitan tuonnekkin tosin tullee harmaata versiota. Erittäin helppo & nopea & mukava asentaa!

Kuvista näkee hyvin minkä näköiseksi lunacomp tulee oltuaan 8kk taivasalla. Eli muovimainen kirkkaus katoaa pinnasta ja aikaisemin havaittuja mikronaarmuja ei edes havaitse, jota näkee ja havaitsee esim. kaupan hyllyn uusissa Lunacompeissa. Terassi kuva on otettu heti tekemisen jälkeen ja on likainen ja vielä tuo muovimainen kirkkaus. Enää sitä ei ole samassa mittakaavassa vaikka vasta muutama kuukausi terden tekemisestä.

PS. Unohtui sanoa että ennen komposiittia oli 2007 valmistettu kestopuuterassilaudotus joka ei enää näyttänyt talon pihan ja talo arvon mukaiselta.
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

iqo

Aktiivinen jäsen
Kotimaisen Lunacompin etu on käsittääkseni juuri pienempi lämpöeläminen. Haittana taas herkempi naarmuuntuminen ja nopeampi haalistuminen. Hinta on kymmeniä prosentteja halvempi kuin UPM komposiittiin. Nämä siis vain markkinointimateriaaleista "opittua".
 
Ylös Bottom