Nibe 410 käyttö ilman kompuraa

Mitä jos hommaisin ilmanvaihtokoneen talteenotolla ja ilmalämpöpumpun ja jättäisin Niben tekemään käyttövettä ja kierrättämään lattialämpöä. Onko kuolleena syntynyt ajatus:help:
 

repomies

Hyperaktiivi
Mahtuuko? Johonkin viestiin raapustin ohjeet miten Nibestä voi leikata yläosan pois, mikäli on tilan puolesta tarvetta.

ILP + LTO on tuollaisen vanhan niben tapauksessa varmaan suht yhtä taloudellinen, mikäli jaksaa kuunnella ILPin pöhinää lämmityksellä.
 

burmanm

Vakionaama
Mitä jos hommaisin ilmanvaihtokoneen talteenotolla ja ilmalämpöpumpun ja jättäisin Niben tekemään käyttövettä ja kierrättämään lattialämpöä. Onko kuolleena syntynyt ajatus

Ei, toimii oikein mainiosti. Jos tilaa vain on joko Niben päällä (kun poistaa Nibestä vaikka palasen) tai edes Niben vieressä ja siihen saa IV-putket vedettyä jotenkin.
 

hannuhanhi

Tulokas
Vuosi sitten näyttää kami57 miettineen kompressorin vaihdon järkevyyttä. Sama tuli mieleeni, kun 7 vuotta sitten nibe410 komppu laukesi. Kyselin vaihtohintaa ja halvin tarjous oli 1800. Koska talo oli vasta 5 vuotias, pyysin Älvsbytä maksamaan puolet siitä. Tietysti kieltäytyivät, joten vein asian kuluttajavalituslautakunnalle (huh mikä sana). Nämä suosittelivat samaa eli puolet kuluista, jonka jälkeen kysyin Älvsbyltä, tehdäänkö noin vai vienkö asian oikeuteen - ja tuli äkkiä myöntävä vastaus.
Älvsby toki oletti, ettei kukaan ala vuosikausia viivyttelemään tuollaisesta tapellen, sillä koko prosessi vei tosiaan puolitoista vuotta. Sen ajan elin siis ilman komppua. Muistaakseni maaliskuusta seuraavan vuoden lokakuulle. Jotkut täällä miettivätkin, paljonko menee sähköä pelkällä vastuksella, ja siihen voin antaa osittaisen vastauksen: säädin talveksi puhalluksen aika pienelle, ja kovalla pakkasella, kun ilma on superkuivaa (ei juurikaan homemahdollisuuksia), sammutin puhalluksen muutamaksi tunniksi (6-:cool: vuorokaudessa talon ollessa tyhjillään. Kesällä tietysti sai puhaltaa normaaliin tapaan. Takkaa polttelin keskimäärin ehkä kerran päivässä.

Lopputulos oli, että kokonaiskulutus ei paljoakaan noussut tavallisesta käytöstä. Liikkui 10 - 11 000 kwh vuosilukemissa. Talo oli silloin 120 m2.
Sen jälkeen totesin, että jos pitäisi maksaa koko korjaus 1800 omilla rahoilla, olisi paljon järkevämpää ostaa sillä ilp, koska pilpin säästö ei muutamaan vuoteen maksaisi takaisin korjausta, ja vanha kone luultavasti laukeaisi kohta uudestaan jostain muualta. Tosin nyt se on jo yli 12 vuotias, eikä ole vieläkään lauennut toista kertaa. Nykyään kaverina on ilp, joten tuskin enää korjataan nibeä, jos sama tapahtuu.

Älvsbyn kunniaksi pitää tosin mainita, että tämä on ollut ainoa korjattava asia, jossa vastustivat. Kaikki muu on mennyt hienosti ja olen erittäin hyvilläni tuosta talostani.
Vakuutusyhtiöön (silloinen Lähivakuutus) liittyy vielä toinen episodi:
alun perin olisivat maksaneet puolet korjauksesta eli 900, jolloin toinen 900 jäisi itselleni. Kun lopulta Älvsby maksoi sen puolen, otin yhteyttä vakuutukseen ja pyysin, että maksaisivat nyt puolet jäljelle jäävästä rahasta eli 450, jolloin itselleni jäisi toinen 450. Olisi ollut molemmille edullisempi kuin alkuperäinen ajatus, mutta eivät suostuneet. Tekivät aika huonon valinnan, sillä siirsin kaikki vakuutukseni sen vuoksi toiseen yhtiöön, joten ovat jo 5 vuoden ajan menettäneet joka ikinen vuosi paljon enemmän sen jälkeen. Tämä on sitä liike-elämää.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Lopputulos oli, että kokonaiskulutus ei paljoakaan noussut tavallisesta käytöstä. Liikkui 10 - 11 000 kwh vuosilukemissa.

Siinäpä se. Vaihtaa ilmaa, jotta PILPpi saa ruokaa. Tosin luulisihan tuon jotain tuottavan varsinkin kesällä, kun veden lämmityskin vaatii energiaa ja tuohon PILPin pitäisi erityisesti kesällä pystyä. Lämmityskaudella LTO tekisi likipitäen saman kuin PILP.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mulla kyllä kulutus nousi reilusti kun PILP:n kompura laukesi... toisaalta, meillä oli normaali ilmanvaihto.
 
Ylös Bottom