Rivitaloyhtiössä pistettiin lämmitysjärjestelmä uusiksi (Keskilaakso 14.7.2009)

Janos

Aktiivinen jäsen
Sanoisin että ainut millä saatte nuo vilpit kestämään on se että niiden avuksi tai kokonaan niiden tilalle se MLP mitä ette edes ajattele. Sillä te parhaiten otatte sen ilmaston huomioon, en oikein ymmärrä tuota että laitteistosta tehdään hemmetin moninutkainen ja vikaherkkä.
Nyt joku laite on kokoajan hajalla ja säästöt menee sen korjaamiseen/uusimiseen, se jos joku kuormittaa ympäristöä kun tavaraa menee 5vuoden välein romukoppaan kun olisi mhdollista tehdä kestäväkin ja yksinkertainen järjestelmä
 

rema

Aktiivinen jäsen
Meillä on yksinkertainen järjestelmä, otamme lämpöä ilmasta ja auringosta , varastoimme sitä isoon varaajaan 10 m3 n. 700 kWh käytettävissä. Varmistus ja lisälämpö öljy ja suorasähkö.
Janos on oikeassa, että laitteiden kestävyys on hivenen huono, että niitä pitäisi kehittää.
Ecoair 622 on toiminut häiriöttä ja kun saatiin siihen uusi ohjelma, niin sen lämmöntuotto on kohtalainen.
STC 1000 microcomputer 4 kpl termostaatit toimineet häiriöittä, vanhin niistä n.11 vuotta. Hinta viimeiksi 14 € kpl kotiintoimitettuna.
Esbe kolmitieventtiilit toimineet häiriöittä.
Grundfos pumput tomineet häiriöttä.
Wilo pumput toimineet häiriöttä
 
Viimeksi muokattu:

rema

Aktiivinen jäsen
Se tätä keskustelua nyt ohjaakin, ettei ole tapahtunut edistystä tuossa teidän tavoitteessa. Aina joku laite rikki mikä selittää miksei vuosi mennyt edellistä paremmin.

Harkitkaa nyt huolella mitä teette. Seuraava isompi investointi pitäisi tehdä niin että saatte pakkaskelien lämmitykseen potkua.

Ja kestävyyttä järjestelmään. Nuo CTC VILPIT ei ole osoittautunut sellaisiksi, että ne kestää rääkkiä, mihin ne joutuu tuollaisessa rivitalossa.

Merkin vaihto ainakin? Tosin en tiedä auttaisiko mitään.
Kun järjestelmä toimii häiriöttä, niin säästö on 150 MWh/a tai enemmän, eli rahassa n. 15000 €/ a, jos yksi ilmavesilämpöpumppu menee uusiksi jonain vuotena, niin kustannus on n. 7000 €. Jos teemme päätöksen heti IVLP:n vaihdosta, niin pääsemme pienin vaivoin ja kustannuksin.
Kattokierto lämpöpumppu on toiminut häiriöttä n. -15 C-asteeseen. Kattokierto lämpöpummppu on tärkeä lisä lämmöntuottoon tällä hetkellä kun kaksi IVLP:a on pois pelistä, Ecoair 125 odottaa uusintaa ja Ecoair 420 toimii osateholla, kun sen puhallin ei toimi.
Kattokierto lämpöpumpulla teemme n. 60 C-ast vett, ja se esilämmittää LKV:n n. 53-55 C-asteeseen.
Kun aurinko alkaa lämmittämään riittäväst Stellatoreja , eli yli 55 C-ast niin johdamme lämmön isonvaraajan yläosaan, josta lämpö pumpataan LKV:n esilämmittimeen ja silloin kattokierto lämpöpumppu seisoo.
 

rema

Aktiivinen jäsen
Edellä esitetyn kaltaisia ratkaisuja tarvitaan, että selviämme nykyisestä tilanteesta mahdollisimman nopeasti parempaan ilmanpuhtauteen.
NASA:n tutkija James Hansen on sanonut, että jos ilmakehän hiilidioksidi pitoisuus on 350 ppm, niin muutaman sadan vuoden päästä nousee maapallon lämpötila muutaman asteen ja vedenpinta nousee 20-25 m
Nyt ilmakehän hiilidioksidi pitoisuus on yli 400 ppm.
 

rema

Aktiivinen jäsen
Polttokenno
HHO siinä on valmiiksi vety ja oikeassa suhteessa happi, polttokennossa reaktio n. 80 C-ast. Ultraäänellä n. 42 kHz hajoitetaan vettä ja johdetaan HHO kaasu polttokennoon, kaasu on atomeina. Ultraäänellä kun hajoitetaan vettä niin COP on parhaimmillaan 25. Kun riittävän isoa polttokennoa on autokäyttöön vaikea konstruoida, niin tarvitaan lisäksi riitävän iso akku, ajatellen suurta tehoa vaativia tilanteita ( kiihdytys) Kun vetyä poltetaan hapen kanssa, niin ei tule typpioksidia.
Polttokenno tekniikkaa voi käyttää sähkö energian tuotantoon eri kokoisilla polttokennoilla.

Hiilivoimalat
HHO polttoaineeksi, eli ultraäänellä hajoitetaan vettä ja HHO poltetaan polttimessa hiilikattilassa. kaasukattilassa tai öljykattilassa.
 
Viimeksi muokattu:

Mikki

Vakionaama
Oletteko jo tilanneet COP 25 laitteen pannuhuoneeseenne? Teillä putoaa kulutukset yhtiössä koko maan alhaisimmaksi ja uskon että kun saatte osoitettua tuon toimivuuden, tontillanne on pitkä jono kiinnostuneita.

Otatte jokaiselta kävijältä 100€ niin saatte maksettua laitteistot muutamassa viikossa.
 
Ylös Bottom