Alpha LWD 7 .ILVLP

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Että viidessä vuodessa antautui kone ?

Kyllä minä tuota kaasun lisäystä kokeilisin kuten ehdotettu. Vanhat laskisi kaikki pihalle ja tankkaisi uutta. Vanhasta varmaan jo jotain hajua näkisi määrästä, kun polttaisi pois. Kaasu tulee täyttöpullosta ihan itse, kun lämmittää täyttöpullon lämpimässä huoneessa ja laskee nesteenä. Liittimet voi olla vähän erikoisia. Vaa'alla näkisi määränkin. Kun koneen sisällä on kaasua vielä jäljellä, siellä ei voi olla ilmaa eikä vettä. Jos tuota kaasua saisi kilon pullon, sen voisi tyhjennettyyn koneeseen laskea koko pullollisen ja se olisi jo suhteellisen lähellä oikeaa täytöstä.

Et muuten millään jaksaisi naputella noita tuloksiasi taulukoksi?
Kuukausi >< Tuotto kWh >< Sähkö kWh >< Vastus h (tai mieluummin kWh) >< näistä saisi sitten tulokseksi pumppauksen COPin
Pääsisi paremmin jyvälle, mitä se on saanut pumppaamalla aikaan ja onko tuloskunto jotenkin heikentynyt vuosien mittaan.
Kuinkahan kuumaa suunnnilleen on pumppailtu?
 

repomies

Hyperaktiivi
Niin, voihan tuolta eurorefrigerantista tilata myös 3*370g hintaan 50€+tk, se on oikea määrä (1110g). Tyhjäksi vaan ja 3x pulloja koneeseen. Mutta tässä on selvästi ihan turha ehdottaa yhtään mitään, joten ei kun vakuutukseen vaan ja uutta kompuraa (plus täytös). Ei ole minun rahojani (toivottavasti eri vakuutusyhtiö).
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Näissä isommissa vehkeissä toistuu sama kaava uudelleen ja uudelleen. Liian heppoisin eväin asennettu, sarjayrittäjän toimesta eli tuotetuki ei pelaa. Laitteet jää sitten asiakkaan kontolle likiman ilman käytön opastusta, jota ei kauheasti napostele, kunnes sähkölasku tuleekin kouraan ja alkaa kauhea juoksu.

Vesiulkona laitteessa on aina ensin poissuljettava jäätymisen mahdollisuus, eli onko ollut teknisesti mahdollista, että kierto on pysähtynyt pakkasella (99% tapauksista on, koska kiertoa ei tarvitse taksitolpan mukaan varmistaa). Tästä alkaa se syyn selvittäminen vakavasta kevyempään suuntaan ja kun näitä ei voi tehdä enää mikään puolivakava asentelija (taito ei riitä eikä vastuunkantokyky), niin kulut nousevat tosi koviksi.

Nuokin on alakanttiin, arvioita siitä että jos saat jonkun halvan juoksentelijan käymään joka ei veloita töistä mitään, mutta on jostain syystä kovin ammattitaitoinen eli satuolento. Tyypillisesti tarvikkeet 50% ja työt 50%. Roskiin menee jos aletaan kompuroita vaihtamaan.
 

burmanm

Vakionaama
Näissä isommissa vehkeissä toistuu sama kaava uudelleen ja uudelleen. Liian heppoisin eväin asennettu, sarjayrittäjän toimesta eli tuotetuki ei pelaa. Laitteet jää sitten asiakkaan kontolle likiman ilman käytön opastusta, jota ei kauheasti napostele, kunnes sähkölasku tuleekin kouraan ja alkaa kauhea juoksu.

Onko nyt näinkään? 7kW vehje taitaa olla, tämän ketjunkin perusteella viisi vuotta sitten jo asennettu. Ei kai näissäkään loputtomiin takuuta ole.

Vesiulkona laitteessa on aina ensin poissuljettava jäätymisen mahdollisuus

Miten ihmeessä tuo liittyy mitenkään tähän? Kyllä se varmasti näkyisi jos vesiputket olisivat jäätyneet - eikä se varmastikaan kylmäpiirin vaikuttaisi kuin lämmönvaihtimen kautta, josta kukaan ei ole mitään maininnut.

Kyllä tässä ketjussa näkyy lähinnä vain uhriutuminen.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Rakenteesta riippuen näkyy tai ei näy, päällepäin et näe sitten millään. Kunhan sanoin, että sellaisessa tuotteessa on aina poissuljettava jäätymisen vaihtoehto, eikä ole täysin triviaali toimenpide. Siis ennenkuin väittää että kompuran vaiholla tulee kuntoon. Toki jos ottaa kampsut talteen vaa-alle eikä vajausta ole, piiri on silloin ehjä. Kukaan ei ole tässäkään moista ruvennut tekemään mutta laskun summa on olevinaan tiedossa.
 
Ehdotin kaasun lisäystä huoltofirma vetosi että saattaa tulla turhaan lisäkustannuksia koska tehtaalta tullut ohjeet mikä heidän seurannanperusteella tulisitehdä, eikä oma tekninen tietämys riitä mitä olis edullisin menetelmä,on vain luotettava mitä huoltovirma suosittaa vaikka kalliiksitulee liike on kyllä paikkakunnan suurintoimija alalla ja edustaa alphan maalämpöpumppuja,vertailin viimevuosien samojen kuukausien kulutusta/tuottoa ei niissä suurempia heittoja ole elikkä aina kun pumppu pyörii niin tuotto ihan kohtuullinen nyt häiriöitten aikana
ainut että vastusta muutaman tunnin käyttänyt näin lauhalla kelillä,häiriöt nyt niin usein että käännetty sähkölle,ei ole ollut täällä sähkökatkoja ei päässyt jäätymään vaikka käy sähköllä niin ulkona kiertää vesi kokoajan kiertopumppu pitäähuolen pumpulla lähti 7v syksyllä 6v häiriöttä on käynyt.Sen olen oppinut seuraavaksi jos joudun uusimaan otan tunnetunmerkin ja maahatuojan,jolla olis useita edustajia paikkakunnalla.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Ainetta kannattaisi lisätä varovasti diagnoosin vuoksi, jos tulee heittämällä "kuntoon" niin taasen on lääkäri viisaampi jatkotoimenpiteissään.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Jotenkin erikoinen asetelma. Valmistajan puolelta sanotaan että romuksi vaan. Kai sitä omaansa saa korjata tai korjuuttaa ?
Sitten, kuinkahan tuo tuotto ja kulutus. Koneen itsensä ilmoittama tuotto saattaa olla kovin laskennallista tyyppiä. Siellä tuskin on kunnollista energiamittaria. Softalla sellaisen tuottaa paljon halvemmin ja pienen tuotekehityksen jälkeen tuotantokustannukset ovat tasan nolla €. Sitten se voikin näyttää vikatilanteessa ihan hattivatteja. Eihän se autojenkaan kulutusmittaus perustu mihinkään mittaukseen vaan lasketaan paljonko sinne poltotainetta yritetään syöttää ja kuinka kovaa se auto kulkee. Jos syöttö muuttuu anteliaammaksi, kulutus näennäisesti putoaa. Sähkön kulutuksen mittaaminen on helpompaa ja tässä tapauksessa vielä omalla erillisellä mittarilla. Kyllähän siinäkin nousua pitäisi näkyä, jos kone ei ole enää vedossaan.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Paljonko uusi vastaava laite maksaisi? Puristasin huoltofirmalta laussunnon että korjaus voi epäonnistua jolloin laite täytyy uusia ja neuvotelisin vakuutusyhtiön kanssa että haluavatko ottaa riskin että korjaus epäonnistuu. Korostaisin että diagnoosi tehty etänä ja näin ollen epävarma koska oireet eivät ole yksiselitteiset.
 
Pumpulle sähkönkulutus menee oman mittarin kautta jonka laitatin pumppua asentaissa,kulutus tuotto on mitattu koneen kalometrin mukaan,
tätä mallia ei tuoda suomeen joten vastaavaa ei saa suomesta,niben 8kwh uusi ulkoyksikkö tulis maksamaan n8-9000e näin mulle kerrottiin .
 
Tortaina lähti alphan varaosat tulemaan saksasta suomeen joskus joulun jälkeen tullaan korjaamaan,en uskaltanut muulla lailla hommaa hoitaa koska olivat saksassa seuranneet koneen toimintaa ja tulleet kyseiseen korjaus tulokseen,enkä saanut edes muita katsomaan konetta kun kuulivat merkin ja mallin,nyt mennään sähköllä,laitoin 2 päiväksi pumpun päälle matalalle pyynnille kävi pitkiä jaksoja ilman häiriöitä ja nollakelissä ihan hyvällä hyötysuhteella COP oli 3,3, nyt pysähdyksissä alkoi taas tulemaan useita häiriöitä vuorokaudessa,
 
Se on ongelma en osaa muuta tehdä kuin lämpötiloja säädellä,joka asensi nämä laitteet niin tämä on ainut kone jonka asensi,eikä osaa auttaa
kylläkin myötätuntoa löytyy,sillä näköjään ei pitkälle pääse tekniikka ongelmissa.
 

repomies

Hyperaktiivi
Jotta kompressorin kierrokset voi pakottaa kiinteiksi, pitää olla teknisen tuen logini taikka huoltoliikkeen usb-tikku. Ei pysty tekemään normaalilla huollon loginilla. Eikä se nyt mikään kunnon ratkaisu olisikaan, sillä lähinnä voisi säästää joitakin euroja huoltoa odotellessa.

Ja ei, minä en tiedä noiden vanhojen luxtronikkien teknisen tuen loginia. Sen tiedän, että joillain huoltoliikkeillä on se salasana tiedossaan. Uusiin firmiksiin taitaa olla aika harvalla. Mikäs firmware-versio tuossa kyseisessä Luxtronikissa nyt on? Siellä valikoissa se näkyy.
 
Selailin luxtronikin valikkoa ei löytynyt mitään kierroslukuun viittaavaa,salasanan takani ilmeisesti olisi lisä informaatiota mutten löytänyt papereistani salasanaa ,ehkä niin parempi etten sotke lopullisesti koneen toimintaa.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Kaikissa laitteissa ei ole mahdollisuutta siihen, olisi ollut halpa testi vaan. Siinä ei liene mitään quiet toimintoa tmv. joilla on yleensä samanlainen vaikutus (ulkoyksikön tehorajoitus)?
 

repomies

Hyperaktiivi
Ei ole mitään quiet-mahdollisuutta. Siellä on ihan valikko mistä voi pakottaa hertsit haluamakseen, kunhan loggaa sisään teknisen tuen loginilla. Jos loginia ei tee, valikkoa ei ole. Mutta en voi auttaa nyt enempää koska oli ilmeisesti liikaa pyydetty se firmware-version katsominen luxtronikista. Sehän löytyisi näin: huolto->informaatio->laitetiedot->ohjelmaversio.
 
Vuoden 2018 alphan kulutus ja tuotto.
pumppu kulutti 4402 kwh
tuotti 12725 kwh
6kw vastus päällä 295 h joulukuu konehäiriön vuoksi vastuksilla siksi noin paljon yht.1770kwh
aurinko auttoi 1110h
kokosähkön kulutus 12517 kwh
Tämän vuoden tammikuu meni kokonaan sähköllä.Nyt 30.01.2019 saatiin kone korjattua vuorokauden käynyt häiriöttä,
vaihdettu kompressori ja kaasun paisuntasäiliö ja uudet aineet,mutasuodatin lisätty ei ollut ennen,lasku ei vielä tullut mutta n3000 remontti josta vakuutus korvaa n 1700e.
Nyt vaan jännittää pysyykö vika poissa ,
Takaisin maksu aika koneella viivästyy vuosia ennen kuin säästöä kertyy verrattuna entiseen öljyyn
 
Nyt kakksi vuorokautta kone käynyt remontin jälkeen häiriöttä ulkolämpötilan olessa miinus 3-7 asteen välillä,
pumppu kulutti 58kwh ja tuotti 165kwh vaikuttaa ihan normaalilta alphan tuotolta,ilmeisesti oikea vika korjattiin
pumppu tuottaa 53 asteista käyttövettä ja näilläkeleillä n 40asteista lämmönkiertoon.
 
Ei oikein pysty pudottamaan lämpöä nyt lämpötila sisällä n21-22 astetta,55v vanhatalo vaatii nuo lämpötilat,toinen juttu kannattaisko käyttöveden loppulämpötila tehdä suoralla sähköllä koska alavaaraaja lämmittää kiertoveden lämmön ja samalla lämpönousee ylöspäin ja esilämmittää käyttövettä,käyttöveden kierukka kulkee koko varaajan läpi.
 
Taisipa mennä taivaan tuuliin ei mitattu,olis kai vaatinut jonkin erikoispullon ja moneen otteeseen piti tyhjätä kun jäi kaasutaskuja eripaikkoihin,huuhteli moneenkertaan ennen kuin uskalsi juottaa uudet osat paikoilleen,nyt näyttää hyvältä kuumakaasukaan ei nouse näillä tarpeilla yli 80asteen ilmeisesti oikea korjaus,täytyy ainakin näin uskoa,mutta tuohon käyttöveden kuumentamiseen haluaisin valistuneen arvion että onko loppukuumennus järkevää hoitaa vastuksella,näin kylläkin huoltomies suositteli,matalia lämpöjä edullisempi tehdä pumpulla olisko näin sähkönkulutuksen kannalta
 

Jolberious

Vakionaama
Normaali talteenottopullo ja vaaka riittää.. Melkoisia asentajia liikkeellä.

Käytettiinkö edes juotostöissä typpeä huuhtelemaan juotoskohtaa?
 
Kyllä huuhteli typellä useaan kertaan, kyllä näin maallikon silmissä näytti työskentely ja jälki ammatiimiehen otteilta ,tehnyt pelkkiä kylmäkone ja pumppuhuoltoja yli 10 v ei moitittavaa,uusi kompressori tilattu saksasta siksi ei mitannut vanhan koneen kaasuja koska jokatapauksessa olis kompura vaihdettu.
 

repomies

Hyperaktiivi
Nytpä et tiedä vuotaako se jostain hitaasti, vai ei. Mikäli aineet olisi mitattu poistettaessa, tietäisit. Mutta työ olisi maksanut enemmän.

Ympäristön kannalta aikas sama. R290 ei ole paha kasvihuonekaasu.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
,mutta tuohon käyttöveden kuumentamiseen haluaisin valistuneen arvion että onko loppukuumennus järkevää hoitaa vastuksella,
Kyllä vastuksella loppulämmitys kannattaa, varsinkin jos on jo laitteet semmosia että ilman lisäinvestoiteja se onnistuu. Eli vilp tekemään vain lämmitystarpeen vaatimaa lämpöä, ei astettakaan yli.
 
Täytyypi kokeilla,meidän systeemi toimii lämpökäyrällä joka ottaa vain ulkolämpötilan huomioon ja sen mukaan asetetuilla käyrillä säätää sisä lämpöä,toimii erinomaisen tarkasti sisälämpö n21-22 astetta,käyttöveden lämmönteon ja koneen oman vastuksen voi kytkeä
kokonaan pois, varaajan yläosassa on oma 3.7kw vastus joka säädetään manuaalisesti haluttuun lämpöön
 
Pakkasta ollut viimeisen 15 tunnin aja 10-17 miinus asteen välillä eikä alpha ole käyttänyt vastuksia,alphan korjaus on ilmeisesti onnistunut,kulutusta en hoksannut viimeyöltä mitata mut lämpö on riittänyt,yhtään häiriötä ei korjauksen jälkeen ei ole ollut,nollakelin kahtapuolta olevan lämpötilan aikana cop on ollut 3 paikkeilla.
 
Nyt pumppu toiminut korjauksen jälkeen häriöttä ,ajalla 1.2.2019-3.3.2019. pumppu kulutti 603 kwh ja tuotti 1853 kwh,näyttäis näillälukemilla
olevan kunnossa tällähetkellä, vastusta ei käyttänyt patteri veden kiertoon,se ero edellisiin mittauksiin että käyttöveden kuumensin vastuksella mikä on varaajan yläsäiliössä kokonais sähkö nousi n 150 kwh verrokki lukemista,aurinko autoi jonkinverran pumppu pyöri 42h tehden parhammillaan 50 asteita kiertoo kennoissa. cop.pumpun tuotolle n 3.0
 
Koko kesä menty lähes auringon lämmöllä ,nyt alkaa taas pumpun toimintakausi niin olisin asiallisia neuvojavailla että pumppu pääsis helpommalla,meillä on akvatermin 500lt kaksikerrosvaraaja alaosa tekee läämmitysveden ja yläosakäyttöveden nyt olen miettinyt että kannattaako yläosa lämmittää vastuksilla ja antaa pumpunhoitaa vain mökin lämmityksen,systeemi on sellainen että käyttöveden kierukka kulkee varaajan alhaalta asti kulkee koko varaajan läpi elikkä esilämmittää jo lämmitysveden läpi kulkiessaan loput tulistaa yläosassa,kuinkahan paljon lisää sähkölaskua jos alan tulistaa suorallasähköllä ,tähänasti puppu on pääosin hoitanut kaikenlämmön,ajattelin että säästäis pumppua kun hoitais huippulämmöt sähköllä koska toi edellinen kompressori ei kestänyt kuin 6v.Että tälaisia neuvoja olisin vailla.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Tuskin sähkönkulu kovasti kasva. Itsellä oli vilpissä sama periaate ja nyt myös maalämmössä. Kyllä se kompuraa säästää kun sen ei tarvi pakkasessa repiä yli 50 lämpöjä. Coppi paranee selvästi ja se osaltaan kuittaa vastuksen osuutta käyttöveden tekemisessä. Tiedä vaikka kok.kulutus laskee, jos lämmintä käyttövettä menee vaan vähän? Kokeile ihmeessä ja seuraa kulutusta.
 
Täytyypi lokakuun alusta laittaa vastuspäälle ja vertailla kulutusta edellisiin vastaaviin ajankohtiin,lämmitykseen on kovimmillakin pakkasilla tarvinnut korkeinmillaan 48 astetta kiertoon,kiitos ajatukseni vahvistamisesta
 
Vuosi 2019 11kk kulutus ja tuotto ,tammikuu meni sähköllä remontintakia.pummppu kulutti 3138 kwh tuotti 10306 kwh. vastusta ei käyttänyt koko aikana ,aurinko tunteja tuli 1082 h 11kk cop n 3.3 koko sähkökulutus 9717 kwh.lokakuusta lähtien tulistanut käyttöveden vastuksella,ei ihmeemmin ole nostanut koko kulutusta ja pummppu pääsee vähemmällä,hyvältä näyttää remontin jälkeen
 
Vuoden 2020 alphan ja käyttösähkön kulutus ja tuotto.
Pumppu kulutti . 3478kwh ja tuotti 11640kwh ihan kohtuullisilla kertoimilla mennään
yhtään häiriö ilmoitusta ei vuodenaikana ollut,käyttöveden loppulämmitys tehty sähköllä
Vastusta ei käyttänyt kertaakaan vuoden aikana,siis lämmitykseen
Aurinkoa lämmönkeräin käytti 1158h
Kokosähkön kulutus oli vuodessa 10851kwh
Vaikuttais että ilmastonmuutos jos sellaista pitkässäjuoksussa on niin sopii hyvin lämpöpumpuille.
 

repomies

Hyperaktiivi
Ihan fiksu muutos tuo sähköllä käyttöveden teko. Kompura pääsee vähemmällä JA paineet pysyy maltillisempina mikä saattaa pitää kylmäaineen paremmin järjestelmässä, jos siellä nyt sattuisi olemaan pikkiriikkinen vuoto jossain huoltoliittimessä, liitoksessa tai sulussa esimerkiksi.
 
Kaksivuotta laitekävi ilman häiriöitä nyt kun pakkanen nousi yli 16asteen niin ilmoitti matalapaine häiriö ja että kone kuittaa häiriön automaattisesti,onko mielipiteitä mistä johtuu ,nyt kirjoitus hetkellä on pakkasta 25 astetta joten kone sammuttaa itsensä 20 asteessa ja siirtyy sähkölle kun lämpö nousee 16 asteeseen niin koneen pitäis lähteä käyntiin.2v sitten kun tehtiin alphalle remontti niin silloin oli myös pakkanen ja remonttimies epäili että saiko kaasua ihan täyteen että pitää seurata,ei tullut kiinitettyä sen enempää huomiota vaikka aluksi oli tarkoitus että kesällä tarkistetaan paineet se jäi tekemättä kun kaikki toimi,olisko nykytilanteessa kyse kaasunvähyydestä tai vuodosta,jos jollakin on mielipiteitä asiasta niin luen mielelläni että osaan tehdä jatkotoimenpiteitä jos ongelma jatkuu kunhan pakkanen helittä.T.Alpha
 
Ylös Bottom