Domoticz kotiautomaatio

Nautilus

Jäsen
Vs: Domoticz kotiautomaatio

Espejot sanoi:
Ja kysymys: älypistorasiat, voiko niillä lisätä kantamaa ja toimiiko ko. homassa?
Useimmat kiinteällä virralla olevat z-wave laitteet toimivat toistimina eli parantavat (mesh-)verkkoa. Itselläkin oli alkuun hankaluuksia, hankin sitten 3kpl Fibaron plugeja, sijoitin ne sopiviin paikkoihin (toki niille oli muutakin käyttöä kuin verkon parantaminen) ja ongelmat niiltä osin jäivät siihen. Senkin jälkeen toki kaikenlaisia yksittäisiä outouksia tullut vastaan z-waven kanssa pelatessa. Esim. outoja ryhmäassosiaatioita nodeille (plugi alkoi mennä offille aina kun magneettikytkimellä olevan oven avasi), Fibaron plugit ovat välillä lähettäneet repeatilla kulutustietoja ja sensorit lux-tietoja (jumittaa verkon), pari Visionin magneettikytkintä mennyt johonkin totaalijumiin, josta en niitä restoimallakaan saanut kondikseen jne...:)
 

pahapaha

Jäsen
Vs: Domoticz kotiautomaatio

Kysynpä täältä kun ropelihattuja foorumi pullollaan... Talossani on lattialämmitys toteutettu "perinteisesti" eli jakotukissa on jokaiselle piirille käsin "vivulla" säädettävät lattialämmitysveden virtaukset. Säätäminen on hankalaa sillä jo parin millin siirto tuntuu lämmöissä paljon... eikä minkäänlaista etämahdollisuutta säätöön luonnollisesti ole...

Tulipahan mieleen villi idea... Olisiko olemassa sähköistä virtauksen venttiilin säätäjää joka olisi z-wave yhteensopiva? Jos saisikin säädön a) sähköiseksi ja b) säätämisen tehtyä domon kautta?

Saa toki olla muutakin kuin z-wave kunhan saan vain domon kanssa rokkaamaan... Onko idea ihan hanurista?? Ainoa vaan ettei saisi miljoonaa maksaa kun piirejä on kolme vierekkäin...
 

jupee

Tulokas
Löytyykö Domoticziin valmista pluginia, jolla saisi luettua dataa Oumanin 203 säätimestä? Talologgeriin olen tutustunut, mutta olisi hienoa saada myös lämpötilojen seurantaan hälytyksiä jne.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Löytyykö Domoticziin valmista pluginia, jolla saisi luettua dataa Oumanin 203 säätimestä? Talologgeriin olen tutustunut, mutta olisi hienoa saada myös lämpötilojen seurantaan hälytyksiä jne.
Modbus liitännän näyttää oumaniin saavan, josta sitten saisi tiedot domoticziinkin varmasti, mutta tuo on lisävaruste. En tiedä onko noissa oumanin pilvipalveluissa mitään rajapintaa mitä kautta saisi kyseltyä tietoja.
 

jupee

Tulokas

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Unohdin tietysti mainita sen, että Talogger lukee dataa tällä hetkellä säätimestä sarjaportin kautta. Joten sitä kautta ilman erillistä hardista olisi hyvä saada data Domoticziin.
Mitäköhän protokollaa keskusteluun tuo talologgeri ja eh mahtaa käyttää? Manuaalista en tosiaan itse löydä kuin tuon modbus rtu:n. Sarjaliikennettähän tuo modbuskin on.

Toki jos sinulla on jo valmiina talologgeri liitos sarjaporttiin niin en lähtisi tuohon väliin enään mitään muuttamaan. Jos haluat datat domoticziin niin niiden heitto onnistuu varmasti pienellä scriptillä tuosta talologgerista vaikka mqtt:n yli domoticziin. Epäilen että mitään valmista sarjaliikennekirjastoa oumanille ei domoticzista löydy eikä ole tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

HeTi

Aktiivinen jäsen
Unohdin tietysti mainita sen, että Talogger lukee dataa tällä hetkellä säätimestä sarjaportin kautta. Joten sitä kautta ilman erillistä hardista olisi hyvä saada data Domoticziin.
Jos talologger aktiivisesti kyselee tavaraa oumanilta, pitäisi tuntea talologgerin sielunelämää. Talologger ainakin tallentaa arvot tietokantaa josta ne voisi hakea domoticziin. Olammi varmaan osaisi neuvoa. Täällä foorumilla taisi olla talologgerille oma keskustelu.
 

hemaris

Jäsen
Onko kellään kokemuksia OpenHABista? Itselläni on kotiautomaatiossa ollut tähän mennessä Zipaton Zwave purkki pääasiassa ILPin ohjauksessa (IR lähettimellä), lisänä valojen ohjausta ja pistorasioita ja ilmankuivain varastossa. Zipato toimii mutta luotettavuus on aika ajoin heikkoa kun firman pilvipalvelimet kyykkää syystä tai toisesta. Sen vuoksi olen harkinnut johonkin muuhun systeemiin siirtymistä. Mielellään jättäisin nämä pilviviritykset ja siirtyisin paikalliseen palvelimeen.

Nyt tuli tilaisuus kun hankin QNAPin levypalvelimen, jossa voi ajaa samalla erilaisia virtuaalikoneita. Suoraan löytyy mm Domoticz ja OpenHAB imaget ja yritän paattää näiden välillä. QNAPin foorumilla on molempien raportoitu toimivan hyvin, mutta OpenHAB toiminta näyttää aktiivisemmalta. Näin alkuun tarkoitus olisi jatkaa entisellä zwave pohjalla kuin siihen on olemassa tarvikkeita. Sen lisäksi on jokunen 433 kilke ja sitä varten pitäisi lisäksi kytkeä RFlink (tai esim RFXtrx433E). Tulevaisuudessa ehkä joku muu protokolla.

Kumman tahansa valitsen niin edessä on joka tapauksessa omien skriptien porttaus ja uuden ympäristön opettelu.

Onko näkemyksiä joko puolesta tai vastaan näihin kahteen ympäristöön? Domo-käyttäjiä näyttäisi olevan aktiivisesti foorumilla, mutta löytyykö OpenHABista mielipiteitä?
 

Ripa

Tulokas
Osaako kukaan kertoa että millaisella scriptillä saan poimittua tuon value arvon tuosta kyselystä ja liitettyä domoticzin virtuaaliselle anturille?
Minulla on lämpöpumppuun kytkettynä BSB lan web palikka jonka JSON kysely http://192.168.100.35/JQ=8412 antaa seuraavaa:

{
"8412": {
"name": "Vorlauftemperatur WP",
"value": "23.2",
"unit": "°C",
"desc": "",
"dataType": 0
}
}
 

Ripa

Tulokas
Moi, miksi minun LUA scriptin UpdateDevice päivittää ainoastaan tuon viimeisen? Nyt tuossa koodissa kommentoitu nuo Flow_temp, Delta_t ja Modulation pois. Jos poistan kommentoinnit niin päivittyy ainoastaan viimeinen eli Modulation. Kommentoituna nyt päivittyy Return_temp.

-- BSB lan Return_temp JSON query
-- Example JSON string for query "http://192.168.100.35/JQ=8410"
--{
-- "8410": {
-- "name": "Rücklauftemperatur WP",
-- "value": "28.7",
-- "unit": "°C",
-- "desc": "",
-- "dataType": 0
-- }
--}
return_id = 225
flow_id = 226
delta_id = 227
modulation_id = 228
commandArray = {}
json = (loadfile "/home/domoticz/scripts/lua/JSON.lua")()
config=assert(io.popen(string.format('curl "http://192.168.100.35/JQ=8410,8412,8425,8413"')))
bsbjson = config:read('*all')
config:close()
print(bsbjson)
bsbdata = json:decode(bsbjson)
Return_temp = tonumber(bsbdata['8410']['value'])
Flow_temp = tonumber(bsbdata['8412']['value'])
Delta_t = tonumber(bsbdata['8425']['value'])
Modulation = tonumber(bsbdata['8413']['value'])
commandArray['UpdateDevice'] = return_id .. "|0|" .. Return_temp
--commandArray['UpdateDevice'] = flow_id .. "|0|" .. Flow_temp
--commandArray['UpdateDevice'] = delta_id .. "|0|" .. Delta_t
-- commandArray['UpdateDevice'] = modulation_id .. "|0|" .. Modulation
return commandArray
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
koska kirjoitat uuden arvon aina samaan paikkaan, edellisen päälle.

sijoituslauseiden vasen puoli:

commandArray['UpdateDevice']

ei muutu miksikään, joten ensin siihen menee

return_id .. "|0|" .. Return_temp

sitten sen päälle

flow_id .. "|0|" .. Flow_temp

ja sen päälle

delta_id .. "|0|" .. Delta_t

ja lopuksi sen päälle

modulation_id .. "|0|" .. Modulation

vrt. koodi:

a = 1
a = 2
a = 3
a = 4

Mikä mahtaa olla a:n arvo lopussa?
 

Ripa

Tulokas
Tietenkin ylikirjoitti edellisen päälle. Muutin nuo seuraavanlaiseksi. Nyt toimii.

commandArray[#commandArray+1] = {['UpdateDevice'] = '225|1|'..Return_temp}
commandArray[#commandArray+1] = {['UpdateDevice'] = '226|1|'..Flow_temp}
commandArray[#commandArray+1] = {['UpdateDevice'] = '227|1|'..Delta_t}
commandArray[#commandArray+1] = {['UpdateDevice'] = '228|1|'..Modulation}
 
Ylös Bottom