Kellarinlämmittäjän VILP tulokset

pökö

Hyperaktiivi
Joskus alkuaikoina tämä liuospumppu kulutti enemmän joten ajattelin että se olisi vaihtunut kun oli alun perin perinteisempää mallia. Muutenkin, 10W teholla voi olla hakusassaan saada lämmönsiirtoa pohjalle asti eli eikös liian pienellä kierrolla vain se kaivon yläpää lataudu ja lämpene jolloin viilennysteho voi hiipua.
Siis ilmanvaihtojäähyn patterille on oma pumppu, se on Halm 25-40 joka toimii 4-25 W alueella ja se kierrättää hitaasti mutta varmasti liuosta kaivon pohjalta asti 10W teholla. MLP-kone liuospumppuineen nukkuu syksyyn asti.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Hieman normaalia tehokkaammalla aina.

Eli 10W taitaa ollakin ~100W, vai olisiko jopa enemmänkin? Pörssihinnoilla on saanut yöllä siirto huomioiden tuplamäärän sähköä kuin vuorokauden keskihinnalla ja se on hyvin ILPille piisannutkin. IV- konettakaan ei tarvitse käyttää ellei muuten halua. Taitaa aina sen verran olla räppänää auki että vaihtuu muutenkin.
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Kesäkuussa pörssisähkön vuoksi piti lämmittää kellaria öisin. Pörssisähkön hinnaksi tuli Fortumin palkkoilla 4,85 s/kWh, kv. 0,82 s/kWh. Toisessa vaakakupissa sitten pumppauksen COP ei ollut ihan niin hyvä kuin olisi voinut olla, vain 4,9. Myös pyyntilämpö on ollut korkeampi, että vesi ehtisi haalistua. Vettä olikin kulunut paljon, peräti 18,5 m3 kesäkuun aikana ja tulistusvaraajan kulutus on myös keskimääräistä suurempi.

MultiCal on rekisteröinyt peräti 14 kWh takaisinottoa. Tämä ei vaikuta riippuvan oikein mistään vaan tämä takaisinoton lukema nousee joka toinen päivä yhdellä kWh:lla. Mitattu takaisinotto tekee siis varsin tarkkaan prosentin tuotannosta.

2024 Kesäkuu.JPG
 

Lappanen

Vakionaama
Miksi pörssisähkön takia pitää kellaria lämmittää? Tuleeko tuolla suurempi säästö vs se että ei pumppaile turhaan ja säästää siirtomaksuissa?
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Siis ei pörssisähkön vuoksi lämmitetä vaan kyllä se lämmitys sinne kellariin on ihan tarpeeseen muutenkin. Kun sähkö oli välillä päivisin todella kallista niin siksi kellarin lämmitys on ollut enemmän yöaikaista. Kellari ei jäähdy päivässä eikä kahdessakaan. Tarkoitus on pitää se kuivana ja hyvänä.
 
Back
Ylös Bottom