Mitsubishin risut ja ruusut

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
juu. En ole alkanut leikkimään ajastuksilla.
MelCloudissa nuo siivekkeen ohjaukset taitaisivat ajaa yli meikun oletuksen, eli mitä kaukosäätimellä laittanut, jossa vasen puoli puhaltaa ylimmästä ja oikeapuoli toiseksi ylimmästä. MelCloud kun ei taivu kaiketi edelleenkään noihin eriparisuuntauksiin. Muuten Melcloudilla säätelen lämpötilaa ja puhallusta, koska sillä saa puolen asteen tarkkuudella lämpötilan.
 

Maukkone

Tulokas
FH25

Risut:
i-see pitää sur-sur ääntä joka on häiritsevä, jos puhallusteho on alle 3:lla

Jos puhallusteho on automaatilla, niin ei osaa nostaa sitä yli 2-asennon. Vaikka muute kämpässä alkas kylmettyy

Melko äänekäs 'höyryveturi' kun vääntäytyy sulatukselle ja natiseva sisäyksikkö (lämpövaihtelut)

Ruusut:

Kalenteri, saa päiväksi/yöksi pudottaa lämpöjä

I-see toiminnolla, pitää huoneen lämmön tasaisempana

Kokonaisuutena siis hyvin ristiriitainen laite, koska sisältää toimintoja joita ei voi käyttää eli ei voi vain pistää asetuksia automaatille ja antaa olla..
Toki lämmittää, muttei voi käyttää i-see:ta yöllä ja eikä puhalluksen auto toimintoa em. syistä. Ei todellakaan kyllä sen mitsun mainos hypetyksen veroinen laite.
 

vplehto

Tulokas
Kyllä täytyy iso ruusukimppu nyt antaa. Eli 2008 omakotitaloon asennettu Mitsubishi Fd25VABH niin vielä tänäkin päivänä toimii täysin moitteitta täysin ilman minkäänlaisia huoltotoimenpiteitä. En mä tiedä voisko se nyt mitenkään paremmin mennä.
 

kuumitta

Jäsen
toiset 12 vuotta lisää? Ja jos kennoja ei ole puhdistettu, niin voisi olla aika... vai onko kunnossapito eri asia kuin huolto ;)
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Niin siis on niitä sisäsuodattimia puhdistettu. Mutta en muista että ulkoyksikköä olisi kertaakaan putsattu.
Alkaa sisäkenno olemaan tukossa. Hieno pöly menee kyllä niiden karkeasuodattimien läpi.
Ulkonakin kannattaa vuosittain 1-2 kertaa tarkistaa kennon tausta, että onko puhtaana. Keväällä-alkukesällä ainakin, kun on haavan nöyhdät ja voikukan siemenet yms. olleet ilmassa, niin voi kerääntyä hyvinkin tiiiviiksi ja paksuksi matoksi kennon taakse. Riippuu toki asuinpaikasta miten luonnon eri "pölyjä" on ilmassa.
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
FH25

natiseva sisäyksikkö (lämpövaihtelut)
Testaa liikkuuko sisäyksikkö telineessään esim +- 10 mm. Joitakin tapauksia on tullut vastaan natisevissa sisäyksiköissä, että läpiviennin putket on taivutettu siten, että sisäyksikkö ei pääse elämään vapaasti, kun putket "kantavat". Tai sitten seinän epäsuoruus on taittanut kiinnityslevyä siten, että sisäyksikkö on jouduttu voimalla lukitsemaan teliseeseen, ja se taivuttaa sisäyksikön runkoa ja sisäyksikön kenno ei pääse vapaasti liikkumaan lämpölaajenemisen yhteydessä aiheuttaen ääntä.
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Sisäyksikön kennon puhtaudesta saa hyvään kuvan, kun siitä ottaa kännykameralla tarkan valokuvan, ja kuvaa katsellessa suurentaa sitä voimakkaasti, niin erottuu hyvin kennon lamellien välissä mahdollisesti olevat epäpuhtaudet. FD-mallissahan siivekkeet aukeat, joten siinä pystyy myös puhallinrummun puhdistamaan. Nykymalleissa turvallisuussyistä ei enää sinne helpolla käsiksi pääse, mutta tarkastuskameralla (eivät maksa enää paljoa) pääsee tutkimaan senkin puhtauden.
 

Matti1965

Jäsen
Nykymalleissa turvallisuussyistä ei enää sinne helpolla käsiksi pääse, mutta tarkastuskameralla (eivät maksa enää paljoa) pääsee tutkimaan senkin puhtauden.

Olenkin poistanut molemmista FD25 ja FH35 ne ohuet metalliverkot puhallirummun edestä. Ei mitään virkaa niillä, paitsi että lisäävät ääntä, ja pienentävät puhallusta.
 

Minä itse

Tulokas
MSZ-LN35VGV

Hyvää lämpötuotto.
Huonoa ulkoyksikön sulatusjakson aikana sisäyksiköstä kuuluva poriseva ääni, joka on kuin vedenkeittimestä. Ääni on häiritsevä.
Muutoin melko hiljainen.
 

yOlt

Tulokas
Linkataas tännekin risuihin vielä tää rätinä mitä MSZ-LN25VG2W sisäyksikön kanssa oli. En ole vielä saanut myyjältä vastausta yhteydenottooni.

 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Todennäköisesti ääni johtuu sähkösuodattimesta. Sen pelkkä imurointi ei riitä. Se täytyy aika-ajoin pestä. Pesuohje: päästä lavuaariin 4 cm haaleaa vettä, laita astianpesuainetta veteen, heiluttele suodatinta 3 minuuttia joka suuntaan vedessä, ravista vesi pois, huuhtele kunnolla ja ravista vesi pois, anna kuivua kunnolla tai kuivaa hiustenkuivaajalla.
 
Ylös Bottom