MSZ-LN

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
No eipä tuo minullakaan juuri sulattele aurinkoisina kuivina kevät päivinä. Muutama niin aurinkoinen päivä ollut että olen jopa ilpin sammuttanut kun lämpö nousee +25 sisällä. Päivällä klo 14 pois ja takaisin kun menen nukkumaan klo 23. Pian saa kääntää viilennykselle :D
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
No eipä tuo minullakaan juuri sulattele aurinkoisina kuivina kevät päivinä. Muutama niin aurinkoinen päivä ollut että olen jopa ilpin sammuttanut kun lämpö nousee +25 sisällä. Päivällä klo 14 pois ja takaisin kun menen nukkumaan klo 23. Pian saa kääntää viilennykselle :D
Täällä kyllä sama 20,5 asteen pyynti ja kämppä pysynyt 19,5 - 21° sisälämmössä ilman ilpin sammutuksia. Katkokäynnillä on siis puhallellut ainakin viikon ehkä parikin. Puhallus ollut 3/5. Eli aika kivasti pitää lämpöjä tasaisena. No perjantaina näkee miten käy +10 asteen ulkolämmön aikana.
 

Emil

Jäsen
Piti ihan ohjekirja kaivaa esiin, että ymmärsin viikkoajastimen toiminnan. Mutta saako jostain valittua sen, että mitä se tekee? Haluaisin, että vain ja ainoastaan lämmittää, aikavälillä 20-10. Pyyntilämmön sai asetettua, mutta ei kai se ala jäähdyttämään, jos huonelämpö yli tavoitelämmön?

Tokihan tän voi itse kokeilla, mutta rohkenin kysyä täällä, jos vaikka joku sen tietäisi.
 

oskus

Jäsen
Tämmöinen laite tuli viime viikolla hankittua talouteen, toistaiseksi ei voi olla kuin tyytyväinen. Innolla odotan nyt ensimmäistä pakkasyötä, että miten tuo lämmittää samalla 20 asteen pyynnillä joka nyt tuottaa toiseen päähän taloa makkariin mukavan 22 asteen lämmön.

Ilmeisesti kaukosäädin on vain normaali yksisuuntainen infrapunalaite, eli siihen ei Melcloudin säädöt mitenkään vaikuta? Tuo on ainoa tähän mennessä havaitsemani miinus.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Ilmeisesti kaukosäädin on vain normaali yksisuuntainen infrapunalaite, eli siihen ei Melcloudin säädöt mitenkään vaikuta? Tuo on ainoa tähän mennessä havaitsemani miinus.
Juu, ei vaikuta MelCloudin kautta tehdyt säädöt mitenkään Mitsun kauko-ohjaimeen. Mitsun ohjain voi olla vielä lämmitystilassa, vaikka apin kautta olisit vaihtanut jäähdytykseen. Jos kaukosäätimellä vaihdat lämpötilaa, niin samalla pumppu vaihtaa moodin takaisin kaukosäätimessä olevaan tilaan.
Toisaalta MelCloudilla ei pysty tekemään ilmavirran erillissuuntauksia vasen-oikea puolelle pystysuunnassa. Siksi poistin nuo suuntaukset vallan näkyvistä, ettei tuolla apilla tule sotkettua haluttua ilman suuntausta.
Tosin näkymien kautta tehdyt asetukset ajaa sitten suuntauksissa yli kakella tehdyt asetukset.
KUMMAA, ettei ole appia saatu ymmärtämään näitä uudempia pumppuja esim. juuri noiden suuntausten osalta, vaikka aluksi pitää pumpun tyyppi valita jne. Eli tuolla pumpun valinnalla ei taida olla mitään vaikutusta apin toimintaan?
 

Petros

Tulokas
2018 syksyllä tarjous oli 2000eur asennettuna avaimet käteen-hintaan. Hintaan sisältyivät sähkötyöt, tehtiin kaupat. Asentajalta meni puoli päivää työssään.
 

Veijoko

Jäsen
1850€ sähkötöineen ja maatelineineen 09/2018 Tampereella.
Hyvin toiminut koko talven, viime viikolla jo sammuttelin mutta nyt takatalven tultua täytyi käynnistää uudelleen.
 

jutaja

Tulokas
Taloon tuli viikko sitten tuollainen LN25:nen asentajan suosituksesta ja ei oikein olla varmoja pelaako laite kuten pitäisi. Heti asennuksen jälkeen pistetiin lattialämmöt pienemmälle ja ulkona oli jotain -5c pakkasta. Tuntui että pumpulla oli vaikeaa pitää taloa lämpimänä, joten palauteltiin lattialämpöjä vähän takaisin, varsinkin kauempana pumpusta. Eniten ihmetyttää se ettei koneesta saa kunnolla lämmintä ilmaa ulos vaikka mitä pistäisi pyynniksi. Pistetiin esim. kokeeksi pari tuntia sitten testin vuoksi pyynniksi 28c, pumpun lähistöllä on 21c. Koneesta tulee max. 30c ilmaa ulos 2-3 puhalluksella, ulkona nollakeli. Kone itsekin MELCloudin kautta katsottaessa tunnistaa huoneen lämpötilaksi 21c, eikä sitä siitä saa oikein nostettua.
Asentaja kävi tsekkaamassa viimein tilanteen ja vuotohan siellä oli, vajailla kylmäaineilla ollaan menty. Nyt on kuin eri laite, lämpöä piisaa. Vaikuttaakohan tuollainen kuukauden kestänyt kylmäaineen vajaus koneen kestävyyteen?
 

Tupo

Jäsen
Nyt kevättalvella pumppu on pelannut hienosti, kuten myös varmaan muillakin kun tämä ketju on ollut näin hiljainen. Liekö tuo sulatusongelma johtunut alkutalven korkeasta ilmankosteudesta ja jonkun anturin jäätämisestä? Onko kukaan ollut nyt viime aikoina maahantuojaan yhteydessä?
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Toimiihan tuo hyvin kun ilma pysyy plussalla. Ja lähinnä viilennystä tarvittu viimeaikoina. Syksyllä taas tuskaillaan kirpeillä pakkasilla jatkuvien sulatusten kanssa. Itse laitoin huollon kautta maahantuojalle viestiä keväällä.. eipä mitään ole kuulunut. Vähän ihmetyttää.. takuukone kuitenkin vielä. Huolto sanoi että välittää tiedon eteenpäin ja maahantuoja sitten päättää tehdäänkö mitä asian suhteen. Huolto kyllä vastasi nopeasti ja asiallisesti kysymyksiin vaikka ei ollut asennusliike minulla. Maahantuojan käytös todella ylimielistä ja palvelu surkeaa. Harmi vaan että laatupumpulla on noin surkea maahantuoja. Seuraava pumppu jos tulee on sitten jonkun muun merkkinen. Itse ajattelin kesän aikana siirtää sulatusanturin ylempään putkeen ja eristää armafexillä. Katsotaan auttaako yhtään.
 

LassiLa

Jäsen
.......Huolto sanoi että välittää tiedon eteenpäin ja maahantuoja sitten päättää tehdäänkö mitä asian suhteen. Huolto kyllä vastasi nopeasti ja asiallisesti kysymyksiin vaikka ei ollut asennusliike minulla. Maahantuojan käytös todella ylimielistä ja palvelu surkeaa. Harmi vaan että laatupumpulla on noin surkea maahantuoja. Seuraava pumppu jos tulee on sitten jonkun muun merkkinen. Itse ajattelin kesän aikana siirtää sulatusanturin ylempään putkeen ja eristää armafexillä. Katsotaan auttaako yhtään.
Eipä minunkaan mielestäni tuo mikään laatupumppu ole. Oma porisija vietiin pois tammikuussa reilun vuoden käytön jälkeen.
Maahantuoja antaa takuun, mutta kuluttajasuojan kannalta myyjä vastaa tuotteesta ja sen toimivuudesta. Sinne kannatta esittää vaatimukset ja tarvittaessa tehdä reklamaatio esim. Kilpailu- ja kuluttajaviraston reklamaatioapurin avulla.
Takuunalaisen tuotteen modaaminen voi johtaa takuun tai myyjän vastuun vähenemiseen. Kysy jos myyjä suostuu tekemään tämän anturisiirron.
 

JK84

Tulokas
Osaakohan joku sanoa mistä johtuu, että LN25 pumpun sisäyksiköstä tulee p*skan hajua n. 5-10 minuutta, kun toimintatilan vaihtaa jäähdytyksestä tuuletukseen? Olen pessyt kaikki suodattimet, eikä niissä ikinä ole ollut edes merkittävästi mitään likaa. Myöskin lamellit vaikuttaa silmämääräisesti puhtailta. Ja laite onkin alle 2 kuukautta sitten asennettu, joten tuskin niissäkään vielä kovin paljoa likaa voi olla. Kondenssivesi on johdettu ulos ja ainakin putken päästä vettä on tippassut, joten tuskin sekään on tukossa. Vastaavaa hajua ei tule missään muissa tilanteissa.

Voiko päällä oleva Purifier -toiminto aiheuttaa hajua? Olen yleisesti ottaen pitänyt tuota toimintoa koko ajan päällä. Onko koko ajan päällä olosta haittaa, vai pitäisikö sitä käyttää vain ajoittain?

Toisena asiana olen ihmetellyt, että sekä sisä- ja ulkoyksikössä on alusta lähtien ollut taipuneita lamelleja. Niitä ei kuitenkaan niin paljoa ole ja niistä tuskin on käytölle haittaa. Onkohan nämä olleet jo tehtaalta lähtiessä, vai onko tullut kuljetuksessa, tai asennuksessa? Onko muilla ollut kaikki lamellit suoria laiteen asennuksen jälkeen?
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Osaakohan joku sanoa mistä johtuu, että LN25 pumpun sisäyksiköstä tulee p*skan hajua n. 5-10 minuutta, kun toimintatilan vaihtaa jäähdytyksestä tuuletukseen?

Toisena asiana olen ihmetellyt, että sekä sisä- ja ulkoyksikössä on alusta lähtien ollut taipuneita lamelleja. Niitä ei kuitenkaan niin paljoa ole ja niistä tuskin on käytölle haittaa. Onkohan nämä olleet jo tehtaalta lähtiessä, vai onko tullut kuljetuksessa, tai asennuksessa? Onko muilla ollut kaikki lamellit suoria laiteen asennuksen jälkeen?
Autossa ainakin tahtoo tehdä saman homman, eli jos manuaali-ilmastoinnin ottaa pois päältä, tulee hetken aikaa (kunnes kennosto on kuivahtanut) epämääräistä hajua. Ei se nyt sille itselleen haise, mutta jollekin. Tekee saman uudessa ja vanhassa autossa. Vanhassa ehkä helpommin/enemmän, koska kenno ajan saatossa jäänyt helpolla pitkäksi aikaa ajon jälkeen märäksi ja voinut "ummehtua" ennen hidasta kuivumistaan. ILP'illä pitää käyttäjän muistaa kuivata sisäyksikön kennosto jäähdytystarpeen loputtua laittamalla sisäyksikkö pelkälle tuuletukselle, kuten olet tehnytkin.

Meikulla sisäyksikössä ei ole lamellit väämtyilleet. Ulkoyksikössä on takana keskellä n. 4 cm2 ala, jossa lamellit ovat taipuneet. Joku osunut siis kennoon sivuttain jossain vaiheessa. Ei tietoa missä.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Tekeekös muilla mitsut tuollaista, että kun jäähdytystarve on pientä, niin ulkoyksikön kompressori pyörii koko ajan minimillä, mutta sisäyksikön tuuletin vaihtaa muutaman sekunnin - muutaman kymmenen sekunnin välein puhalusvoimakkuutttaan minimin ja asetetun 3/5 tai 4/5 nopeuden välillä? Ihan saman tekee puhaltimen auto-tilassa. Siis esim. 5 sekuntia puhallus 4/5 ja sitten 8 sekuntia 1/5 saman toistuessa ja toistuessa. Joskus voi hieman kauemmin puhaltaa isommalla ja samoin pienemmällä.

Alkoi tekemään tuota eilen illalla, kun MelCloudilla nostin pyyntilämpötilaa 24:stä 24,5:een eli jäähdytystarve hieman pieneni. 24:lla kämppä oli 22-23 asteen lämmössä ja tuntui, että voisi olla puolisen astetta lämpimämpikin. Ennen muutost ihan normisti puhalsi isommalla useamman minuutin tai tunnin ja sitten hetken tauko hitaammalla nopeudella.

Toinen seikka:
Jos lämmityksellä meidän makkari 7-10 metrin päässä oli oikeastaan kämpän lämpimin, niin jäähdytyksen aikana välissä oleva olkkari on asteen viileämpi kuin meidän makkari. Eli lämpö levisi paremmin pidemmälle kuin viileä ilma. Mittarit n. 1,4-1,5 metrin korkeudella. Ilmavirta jäähdytyksellä niin, että makkarin ovella puhallus tuntuu 0-50 cm:n korkeudella, eli lattian rajassa. Osasyynä tietysti se. ett' viielä ilma laskeutuu hiljalleen alaspäin ja lämmin ilma nousee hiljalleen ylöspäin, niin lämmin ilmavitrta hieman ylempänä saavuttaa makkarin.
Syynä ehkäpä se, että LN ei puhalla ilmaa niin vaakasuoraan, kuin moni muu sisäykikkö, koska puhallus tapahtuu pohjasta esiin tulevien läppien kautta, kun suurimmassa osassa ilma puhalletaan etuseinän alareunan aukosta suoraan etenpäin.

Tuossa mietin, että LN saattaisi puhaltaa ilmaa paremmin vaakasuoraan, jos tuo etumainen likimain pystyssä oleva harmaa läppä puhallusaukosta olisi pois. Ks. tuo kuva. Tosin ilmavirran nopeus pienenisi samalla, kun puhallusauko isonisi. En kyllä oikein keksinyt syytä tuolla läpälle muuta kuin silloin, jos/kun haluaa hyvin alas suunnata ilmavirran.

puhallus-aukko.jpg
 

JK84

Tulokas
Autossa ainakin tahtoo tehdä saman homman, eli jos manuaali-ilmastoinnin ottaa pois päältä, tulee hetken aikaa (kunnes kennosto on kuivahtanut) epämääräistä hajua. Ei se nyt sille itselleen haise, mutta jollekin. Tekee saman uudessa ja vanhassa autossa. Vanhassa ehkä helpommin/enemmän, koska kenno ajan saatossa jäänyt helpolla pitkäksi aikaa ajon jälkeen märäksi ja voinut "ummehtua" ennen hidasta kuivumistaan. ILP'illä pitää käyttäjän muistaa kuivata sisäyksikön kennosto jäähdytystarpeen loputtua laittamalla sisäyksikkö pelkälle tuuletukselle, kuten olet tehnytkin.

Meikulla sisäyksikössä ei ole lamellit väämtyilleet. Ulkoyksikössä on takana keskellä n. 4 cm2 ala, jossa lamellit ovat taipuneet. Joku osunut siis kennoon sivuttain jossain vaiheessa. Ei tietoa missä.
Enpä tuota ajatellutkaan, mutta niinpä tuo haju taitaa autoissakin tulla. Eli se lienee normaalia.

En ollut itse paikalla, kun asentaja asenti laitteen. Kun illalla kotiin pääsin ja näin nuo lamellit, niin meinasin jo asiasta reklamoida asentajaa. Jotenkin olettaisi, että uudessa laitteessa ne olisivat kaikki suorina. Mutta kuitenkaan vääntyneitä lamelleita ei niin paljoa olla, että niillä käytännön merkitystä olisi..?
 

JK84

Tulokas
Tekeekös muilla mitsut tuollaista, että kun jäähdytystarve on pientä, niin ulkoyksikön kompressori pyörii koko ajan minimillä, mutta sisäyksikön tuuletin vaihtaa muutaman sekunnin - muutaman kymmenen sekunnin välein puhalusvoimakkuutttaan minimin ja asetetun 3/5 tai 4/5 nopeuden välillä? Ihan saman tekee puhaltimen auto-tilassa. Siis esim. 5 sekuntia puhallus 4/5 ja sitten 8 sekuntia 1/5 saman toistuessa ja toistuessa. Joskus voi hieman kauemmin puhaltaa isommalla ja samoin pienemmällä.
Itse olen pitänyt jäähdyttäessä puhallinnopeutta automaatilla ja ainakin silloin sisäyksikön puhaltimen nopeus ajoittain "humppaa" ihmeellisesti. Eli juurikin samalla tavalla, että (jo pitkän jäähdytyksen jälkeen) puhaltaa täysillä, sitten laskee muutamaksi kymmeneksi sekunniksi minimiin, sitten taas täysille ja sitten taas muutaman kymmenen sekunnin päästä jotain muuta nopeutta. Pitääpä kokeilla tuota nopeutta manuaali asetuksellakin, tekeekö samaa. Kaukosäätimeen en oikeastaan ole koskenut kuukauteen, kaikki muutokset olen tehnyt MelCloudin kautta.

Lisäys; tätä humppausta on tapahtunut myös esim. kun pyyntinä on ollut 22 astetta ja MelCloud on näyttänyt lämpötilaksi 24 astetta.
 
Viimeksi muokattu:

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mutta kuitenkaan vääntyneitä lamelleita ei niin paljoa olla, että niillä käytännön merkitystä olisi..?
Ne lamellit taipuvat melkein tuulesta - jos niitä haluaa oikoa voipi varovasti kammata ihan millä vaan sopivalla jaolla olevalla esineellä. Ei sillä toiminnan kannalta väliä ole.
 

hamu

Jäsen
Tuossa mietin, että LN saattaisi puhaltaa ilmaa paremmin vaakasuoraan, jos tuo etumainen likimain pystyssä oleva harmaa läppä puhallusaukosta olisi pois. Ks. tuo kuva. Tosin ilmavirran nopeus pienenisi samalla, kun puhallusauko isonisi. En kyllä oikein keksinyt syytä tuolla läpälle muuta kuin silloin, jos/kun haluaa hyvin alas suunnata ilmavirran.
Laita läpät ylimpään asentoon. Sitten taivuta käsin harmaata läppää ulospäin ja laitat vaalean läpän kanittamaan harmaaseen kiinni. Avot, työntää ilmaa yläsuuntaan. En sitten tiedä mitä tekee, jos läpät on jumitettu juntturaan ja menee säätämään asentoa kakella..
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
HEH. Se olisi sitten sisäyksikkön läpät entiset.
Harmaa läppä ei tai kuin sisäänpäin. Ulospäin ei pääse millään, koska kotelo estää sen. Saranat siis ylempänä kuin kotelon alareuna.
Läpinäkyvät tumman harmaat ohjainläpät voisi väännellä ja vaaleat läpätkin, jotka on ylimmässä asennossa, mutta...

Joten en nyt ota "neuvosta" vaaria kuitenkaan...
 

Micco85

Tulokas
Laita läpät ylimpään asentoon. Sitten taivuta käsin harmaata läppää ulospäin ja laitat vaalean läpän kanittamaan harmaaseen kiinni. Avot, työntää ilmaa yläsuuntaan. En sitten tiedä mitä tekee, jos läpät on jumitettu juntturaan ja menee säätämään asentoa kakella..
Rohkea rokan söi, eli kokeilin tuota kikkaa kun itselläni vino sisäkatto ylöspäin keskelle kämppää, eli olisi hyötyä että puhaltaisi kylmää yläviistoon, jotta kylmä puhaltaisi mahdollisimman pitkälle. Jos tuosta kanitusasennosta yrittää läppiä säätää, niin eivät taivu mihinkään ja kone menee hämilleen, joten joutuu käsin ottamaan pois kanitusasennosta ja hetken päästä palaa säädettyyn asentoon itsestään.
 

Ovt

Tulokas
Eilen asennettiin kyseinen pumppu ja se on nyt ollut käytössä n. 10h ajan. Asentajalla ei ollut kondenssivesi putkea mukana tarpeeksi pitkää pätkää joten sen asennus jäi ensiviikolle, tällä hetkellä kondenssivesi putki tulee vaan seinästä läpi suoraan. Nyt kun olen tarkkaillut aina välillä putkea kun se on suoraan terassin päällä niin sieltä ei ole tullut pisaraakaan vettä koko 10h käytön aikana. Kokeilin myös pelkkää kosteudenpoistoa n. 3h ajan eikä sillonkaan tullut putkesta mitään. Onko tämä ihan normaalia vai onko asennuksessa tai laitteessa jotain vikaa?
 

Jolberious

Vakionaama
Eilen asennettiin kyseinen pumppu ja se on nyt ollut käytössä n. 10h ajan. Asentajalla ei ollut kondenssivesi putkea mukana tarpeeksi pitkää pätkää joten sen asennus jäi ensiviikolle, tällä hetkellä kondenssivesi putki tulee vaan seinästä läpi suoraan. Nyt kun olen tarkkaillut aina välillä putkea kun se on suoraan terassin päällä niin sieltä ei ole tullut pisaraakaan vettä koko 10h käytön aikana. Kokeilin myös pelkkää kosteudenpoistoa n. 3h ajan eikä sillonkaan tullut putkesta mitään. Onko tämä ihan normaalia vai onko asennuksessa tai laitteessa jotain vikaa?
Ilmankosteus jos on alhainen niin vettä ei tule (pari päivää Kymenlaaksossa ovat olleet nyt kuivia).
 

Ovt

Tulokas
Ok. Pitää seurailla tilannetta miten se tosta kehittyy. Saa asentaja vielä kertaalleen katsoa läpi että kaikki ok kun tulee laittamaan ton kondenssivesi putken loppuun.
 

Jolberious

Vakionaama
Ok. Pitää seurailla tilannetta miten se tosta kehittyy. Saa asentaja vielä kertaalleen katsoa läpi että kaikki ok kun tulee laittamaan ton kondenssivesi putken loppuun.
Kollegoita ei pidä moittia, mutta kyllä mä yleensä katson keikalle lähtiessä että tippaletku, kylmäaineputkia jne löytyy vähintäänkin riittävästi autosta.

Voit katsoa helposti että homma toimii, kun avaat etukannen, otat suodattimen pois ja kaadat kastelukannulla vettä kennon päälle, veden pitäisi tippaletkusta tulla pihalle.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ok. Pitää seurailla tilannetta miten se tosta kehittyy. Saa asentaja vielä kertaalleen katsoa läpi että kaikki ok kun tulee laittamaan ton kondenssivesi putken loppuun.
Kannattaa kaataa kokeeksi 0,5 l pullollinen vettä kennolle ja katsoa että vedet tulevat kondessivesiletkua pitkin ulos saakka. ;)
 

Ovt

Tulokas
Eli etupaneeli ylös, suodatin pois ja sen jälkeen kaataa vähän vettä sisäyksikön kennon päälle? Onko toi joku yleinen testi? Kuulostaa hurjalta näin asiasta mitään tietämättömälle. Pumppu oli eilen viilennyksellä n. 9h ajan. Lämpötila säädetty 23 ja puhallus manuaalisesti 3 pykälällä. Melcloudin energiakulutuksen mukaan eilinen sähkönkulutus oli vaan 0.6kw voiko toi pitää paikkaansa että sähkönkulutus on noin pieni?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eli etupaneeli ylös, suodatin pois ja sen jälkeen kaataa vähän vettä sisäyksikön kennon päälle? Onko toi joku yleinen testi? Kuulostaa hurjalta näin asiasta mitään tietämättömälle.
JEP, tässä vanhaa keskustelua aiheeseen liittyen

No voit pyytää sitä asentajaa tuon testin tekemään, jos et itse halua tuota tehdä. ;)

" Sisäyksiköön on tehtaalla valmiiksi asennettu kiinteä noin 30 cm pitkä kondenssiveden poistoletku. Asennuksen yhteydessä tähän poistoletkuun liitetään tarvikkeena hankittu kondenssivesiletku ja tämän jälkeen kondenssiveden ulostulo testataan uudelleen, ettei asennuksessa ole tapahtunut mitään mikä aiheuttaisi estettä veden poistumiselle."

 
Viimeksi muokattu:

Ovt

Tulokas
Kaadoin pienen vesimäärän sisäyksikön kennon päälle ja saman tien se valui kondenssivesiletkusta pois eli ei näyttäisi tukoksia tai vuotoja olevan. Kai se on vaan sitten niin kuivaa ilma nyt että kondensiovettä ei synny ainakaan niin paljon että se valuisi letkusta. Muuten pumppu kyllä pelaa hyvin ja asunto pysyy viileänä. Kiitoksia kaikille vastanneille avusta.
 

B12

Jäsen
Meilläkin oli tuossa viime helteillä molemmat pumput muutaman päivän kevyellä jäähdytyksellä, eikä tullut pisaraakaan vettä kummastakaan. Eli kuivaa taisi ilma olla.

Jäähdytystehoa on kyllä mahtavasti kun kahdella pumpulla posottaa. Ei kyllä tarvitse hikisenä kieriskellä. Talo ei muutenkaan ole lämpenevää sorttia.
 

Santtu89

Jäsen
Nyt siirretty sulatusanturi ylimpään putkeen. Lienee oikeassa putkessa? Onko mitään merkitystä kun tuo valkoinen suojaputki osuu noihin kylmäaine putkiin ? Sähköliitäntöjä ei tarvinnut irrotella, päädyssä olevan palan sai käännettyä tuonne ulkoyksikön takapuolelle.
 

Liitteet

Mitsuissahan oli jo aikoinaan samaa sulatusongelmaa (ainakin FA-35 malli) Tuossa omia kokemuksia: https://lampopumput.info/foorumi/threads/mitsubishin-ongelmat.1843/
Nyt on uusi pumppu tilattu ja juurikin LN25 valikoitui pumpuksi. Fa-35 mentiin 2006-2011, FD-35 mentiin 2011-2019. Nuo edelliset siis samassa talossa. FD-35:ssa ei ollut koskaan mitään vikaa tuona 8 käyttövuoden aikana, veti pitkiä lämmitysjaksoja, eikä sulatuksiin kiinnittänyt huomiota. Fa35:lla talo ei pysynyt kunnolla lämpimänä, juuri noiden lyhyiden lämmitysjaksojen takia. Saa nähdä miten käy LN25 kanssa, nyt sitten uudessa talossa...
 

FixxaH

Jäsen
Olisi tarkoituksena uusia ilmalämpöpumput niin että kotiin tulisi LN35 ja mökille LN25. Toimiiko melcloud sulavasti niin että molempia pumppuja voi ohjata?
 

FixxaH

Jäsen
Kysynpä vielä suositusta kun aloin puntaroida kumpi malli LN50 vai LN35 olisi kotiini sopivampi. Asuin-neliöitä 181, lämmitettäviä kuutioita 696 ja paljon avointa tilaa joten ilma virtaa hyvin joka huoneeseen. Kumman valitsisitte?
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kysynpä vielä suositusta kun aloin puntaroida kumpi malli LN50 vai LN35 olisi kotiini sopivampi. Asuin-neliöitä 181, lämmitettäviä kuutioita 696 ja paljon avointa tilaa joten ilma virtaa hyvin joka huoneeseen. Kumman valitsisitte?
Olikos energiankulutuksesta mitään kerrottu. Isommissa avoimissa tiloissa LN50 voisi olla ihan sen takia hyvä että sillä saa enemmän ilmaa liikkeelle ehkä pienemmällä metelillä koska sisäyksikkö on selvästi LN35 järeämpi - ei tarvitse huudattaa.
 
Ylös Bottom