MSZ-LN

jukka

Aktiivinen jäsen
Millaisia ulospuhalus lämpötiloja on mittailtu tuosta mitsusta.? Vähän on vielä hakusassa suuntaukset yms .
Jotenkin tuntuu ettei oikein kunnolla tule lämmintä tai sitten pitää puhallus pitää tosi isolla että lämmin leviää riittävästi.
Omia mittaus tuloksia sain ulkona -0,5, sisään menevä lämpötila sisäyksikön päällä +22, ulos puhallus +34, pyynti +24 ja puhallus 3.
Noilla arvoilla oli yön toiminnassa ja 60cm lattiasta aamulla n 3 m sisäyksiköstä (puhallus ei osu mittariin) oli huonelämpö +20,4.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Normi korkeudella normikorkeassa huoneessa puhallus LN:llä meikulla toinen puoli ylin ja toinen puoli toiseksi ylin asento. Leviää pidemmälle kuin jos alemmaksi suuntaisi. Myös lattianrajaan riittänyt lämpöä tuolla. Puhallusnopeus tänä talvena ollut meillä 4/5 (lienee sama kuin tuo tuo sinun 3 tolppaa) viime talvena nollakeleillä myös 3/5. Ääneen on tottunut, ettei haittaa yhtään ja 4/5 levittää lämmön tasaisisemmin. 5/5 on jo liian äänekäs eikä oikein viitsi olla itse huoneistossa paikalla, lähellä sisäyksikköä ainakaan.

Nollakelillä puhalluslämmöt lähellä 30 asettta, tosin välillä huilailee katkokäynnille, jos ihmiset kotona ja hukkalämpöä tuottavat.
Minulla pyynti nyt 20,5 ja kämppä 20,5-21°C. Sisäyksikön ottaman ilman lämpötila 21,5-22,5 astetta yleensä, eli katon rajassa luonnollisesti hieman lämpimämpää kuin alempana ja kauempana sisäyksiköstä. Meillä pyynti ja toteutuma tuntuu käyvän paremmin yksiin kuin muilla. Varsin paljon näyttää pyynnin olevan pari kolme astetta suurmpi kuin totetutunut sisälämpötila. Riippuu toki miten ja mihin sisäyksikkö on asennettu, eli paljonko sen ympärille jää pyörimään sitä lämmintä ilmaa. Ja miten paljon leviää kauemmaksi.

Teepä ns. hemmotesti. Pyynniksi maksimi mitä löytyy, taisi olla 38°. Puhallus 5/5 ja varttin verran päällä. Kyllä sieltä sellaista 50 (+/- 3) asteista pitäisi tulla.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Tuo ulospuhalluksen lämpötila riippuu mm lämmitettävän tilan koosta ja talon eristyksistä. Ei voi suoraan eri taloja verrata.
Täällä tällä hetkellä ulkona -1, asetus 23, ulos 35 ja sisällä 24.0 (ILPin mittaama 23). Nopeus 4/5.
Yleensä huone on ollut hieman viilempi kuin asetus mutta aika lähellä on menty samaa asetuksen kanssa.
Lämmitettävää saattaa olla jopa 160m2, En ole varma paljonko portaikon kautta lämpöä ”karkaa” yläkertaan ja paljonko kostean tilan lattialämmitys todella lämmittää (lattia tuntuu jalalle hieman viileältä). Leivinuunikin vielä hieman haalea (lämmitetty viimeksi Su iltana. iR mittarilla mitaten sisällä n.70 ja kyljessä n. 30.).
Pääseköhän tuolla 5/5 puhalluksella 50 asteen lämpöihin? Ei minun mielestä. Tai ehkä se plussakeleillä voi mennä. Kovalla pakkasella taisi olla lähempänä 30 kuin 40.
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Löytyy sitä tehoja näköjään aika hyvin maks tuli n +50 asettui n+47 tasoon. Tarvii hakea siiville sopiva suuntaus ja puhallus on näköjään sitten pidettävä tapissa, että lämpö leviää kunnolla. Saattaa myös tuo imuilman aukon matlauuskin vaikuttaa.
Edellisessä pumpussa Tosiibassa puhallus riitti 3 nopeus.
Jotain häikkää siinä kuitenkin on , kun kaukosäätimestä ei on/ff toimi eikä myöskään mene jäähdytykselle, vaikka maanantina vaihdettiin uusi kaukosäädin.Siivet ja lämpötilan sääätö toimii. Mel cloud soveluksen kautta näköjään toimii.
 
Ensimmäiset kovemmat pakkaset omalle LN25:lle (-13 astetta) ja sulattelee nyt jatkuvasti puolen tunnin välein. Todella tiheltä tuo sulatusväli tuntuu jos noin jatkaa koko ajan.
 

Emil

Jäsen
Aiemmin oli kauko-ohjaimessa liukukytkin (FD-mallissa L-C-R) millä pystyi rajoittamaan silmän liikettä tuollaisessa "seinän läheisyys asennuksessa"
Tuo mahdollisuus löytyy edelleen, mutta toteutettu jollain muulla keinolla. Millään en nyt muista miten, mutta ohjekirjasta löytyy ohjeet siihenkin.
 

aseve

Jäsen
Miulla kuukauden sisään vaihdettu ulkoyksikön piirikortti ja tiukasti pitää edelleen -8 asteessa puolentunnin sulatusvälejä, pitää siirtää sulatusanturia jos tulisi sitä älykästä sulatustoimintoa mikä pitäisi koneessa olla.
 

Emil

Jäsen
Pyhiksi laskin pyynnin 18 asteeseen, kun ei oltu kotona. Lattialämmityskin oli pois päältä alakerrasta, ja takka jäähtyi. Eilen nostin pyynnin 22 asteeseen, niin nättejä pitkiä lämmitysjaksoja puhkui. Puhallus 3/5. Ja ulkoyksikkö oli kuurassa, ennen kuin aloitti sulatuksen. Inkbird tyhjentää paristoja siihen malliin, että ei kerkiä kaupasta kotiin kantaa. Joten ei käppyröitä ole nähtäväksi tapahtumista.

Tästä päättelen, että alakerran lattialämmitys ja alakerrassa oleva takka normaalisti aiheuttaa yläkerrassa olevan ilpun katkokäynnin. Se ei pysty lämmittämään jatkuvasti pienellä teholla, ja alkaa siksi katkoa.

Vuosi tuli täyteen tämän Mitsun kanssa, ja olen tyytyväinen. Toimintoja on lopulta ehkä liikaakin, koska ei niitä välttämättä tarvitse. Esim. "silmä" on mulle tarpeeton.

Ledit valaisee öisin liikaakin, mutta niitä saa himmennettyä, kun valitsee yö-asetuksen.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Eilen nostin pyynnin 22 asteeseen, niin nättejä pitkiä lämmitysjaksoja puhkui. Puhallus 3/5. Ja ulkoyksikkö oli kuurassa, ennen kuin aloitti sulatuksen. Inkbird tyhjentää paristoja siihen malliin, että ei kerkiä kaupasta kotiin kantaa.

Vuosi tuli täyteen tämän Mitsun kanssa, ja olen tyytyväinen. Toimintoja on lopulta ehkä liikaakin, koska ei niitä välttämättä tarvitse. Esim. "silmä" on mulle tarpeeton.

Ledit valaisee öisin liikaakin, mutta niitä saa himmennettyä, kun valitsee yö-asetuksen.
Onneksi täälläkin 13 kk:n jälkeen tyytyväisiä ollaan edelleen. Kop-kop-kop.
Perussäädöin mennään, eli suurin osa toiminnoista olleet käyttämättä täälläkin. Jossain postissa joku kertoi, että "silmän" liikettä voisi rajata. Pitää katsoa, että jos sen saisi rajattua olkkariin vain, eikä katselisi lainkaan eteisen seiniä, silloin siitä voisi olla hyötyä, jos on.
Meikun Inkbird:ssä ollut nyt tasan vuoden samat patterit. Kuukauden on näyttänyt 0% olevan virtaa jäljellä, mutta vielä toimineet. Alkuperäisillä pattereilla pysyi kuukauden hengissä.
Jos laitat yöasetuksenn päälle, niin tehot putoavat, kun ulkoyksikkökin muuttunee hiljaisemmaksi. Eikös se noin mene? Nollakeleillä ei vaikutusta, mutta jos lykkää joskus kunnon pakkaset, niin ehkä silloin.
 

Emil

Jäsen
No toi tehonlasku kyllä selittäisi miksi tää lämmön nostaminen on ollut näin työlästä/hidasta. Pitääpä kytkeä pois. :hmm:Laitan teippiä ledien päälle.

Silmän liikerataa voi rajoittaa. Ajatuksena se, että jos sisäyksikkö asennetaan lähelle seinää sivusuunnassa, niin ei kyyläile sitä seinää.

Ei meinaa nää mun Huaweit millään löytää Inkbirdejä, kunnes vaihtaa paristot, niin löytää taas melkein toista viikkoa. Joskus jopa kaksi. Onkohan mulle sattunut kopioversiot aidosta. Ei aito, mutta hyvä kopio.
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Jotain häikkää on tuossa toosassa. Ensin viime viikolla puhalteli lämmintä kuin "lehmän henkäys" pienillä pyynneillä,huoltoheppu jo tilasi ulkoyksikköön uuden piirikortin, ei ainakaan vielä vaihdettu. Kahden viikon aikana jo 3 kertaa pysähtynyt itsestään ilman näkyvää syytä, viimeksi tänään päivällä, kun ei oltu kotona. Kaukosäädin ei toimi vain lämpötilan muutokset ja siipien asennot toimii. Uusi vastaanotin tilattu,. Viime yönä oli jostain syystä pudottanut tehot niin, että aamulla oli sisällä vain +18, pyynti 25 puhallus 5.(syynä yöasento kaukosäätimestä, vai mikä?).
Pystyykö tuosta saamaan vikakoodit jotenkin?
 

pumpauttaja

Aktiivinen jäsen
Viimeksi muokattu:

Emil

Jäsen
No väärin muistin sitten senkin. Mitähän hyötyä lukea ohjekirjoja, kun en muista kuitenkaan. :hmm::)

Mutta mulla ei silmä käytössä muutenkaan. Kun en varsinaista hyötyä siitä ole löytänyt. Puhkukoon jatkuvasti tuonne portaikkoon, mistä takan lämmön uskon ylös tulevan. Vaikka naapuri sitä mieltä, että alakerran takan lämpö ei nouse yläkertaan. Jonnekin se silti katoaa, se on varmaa.
 
Ensimmäiset kovemmat pakkaset omalle LN25:lle (-13 astetta) ja sulattelee nyt jatkuvasti puolen tunnin välein. Todella tiheltä tuo sulatusväli tuntuu jos noin jatkaa koko ajan.
Otin sulatuksen jälkeen virrat pois päältä hetkeksi jolloin sulatusvälit piteni 90 minuuttiin 10 asteen pakkasessa. Pitempiaikaista vaikutusta ei pysty havainnoimaan kun huomenna lämpenee plussalle kelit. Mutta tämän treadin alkupuolelta luettuna ei välttämättä pitkäaikainen korjaus
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Huomenna pitää taas kiusata huoltomiestä/myyjää ja heti aamulla soitella. Oli taas yöllä itsestään sammunut ilman mitään syytä. Ei palanut mitään valoja yms. Aamulla sitten käynnistin ja taas toimii.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Kappas! Meilläkin päästiin MelCloudin mukaan eilen ekaa kertaa yli 10kWh vrk-kulutuksen, ulkona kun oli -10 pakkasta, kylmin vrk tämän meidän Mitsun aikana tähän mennessä :cool:
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Huomenna pitää taas kiusata huoltomiestä/myyjää ja heti aamulla soitella. Oli taas yöllä itsestään sammunut ilman mitään syytä. Ei palanut mitään valoja yms. Aamulla sitten käynnistin ja taas toimii.
Näköjään n 12h välein sammuu. Oli taas vähänaikaa sitten sammunut, kylläkin sitten olikin käynnistynyt uudellen.
Mitään ajastuksia ei ole ainkaan näkyvissä kaukosäätimsessä eikä sovelluksessakaan.
 

FixxaH

Jäsen
Koitappa resetoida kaukosäädin. Itsellä korjaantui tämä sammuilu sillä, mitään ajastuksia ei itselläkään omasta mielestä ollut mutta resetoinnilla lähti toimimaan normaalisti.
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Kake on resetoitu jo useammankin kerran tässä viime päivinä. Ei vaikutusta. Huomenna varmaan selviää tarkemmin, kun huoltohepulle soittelen.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Mitään ajastuksia ei ole ainkaan näkyvissä kaukosäätimsessä eikä sovelluksessakaan.
Eli olet katsonut MelCloudista?
- valitse laite
- ”Toiminnot” (oikealla ylhäällä)
-”Ajastin”
-”Jatka”
Ylhäällä näkyy onko ajastus päällä vai pois. (Jos ajastuksia ei käytä, varmista että tämä on ”Ei” asennossa)
Alhaalla (kalenterissa) näkyy tämän päivän ajastukset (Jos ajastukset ”Kyllä” asennossa).
”Näytä päivät...” napin takaa voi valita muitakin viikonpäiviä.
Kalenterissa näkyy olemassa olevat ajastukset.

edit: yllä oleva IOS appsilla. Andoidissa voi olla eri tavalla.
 

jukka

Aktiivinen jäsen
Hieman päivitystä kaukosäädin ongelmaan ja mitä nyt muuta onkaan (vois ehkä kuulua risut ja ruusut osioonkin). On niin mystinen ongelma, ettei vielä ole siihen kukaan törmännyt.
Tänään heppu kävi vaihtamassa sisäyksikköön kaukosäätimen vastaaottimen, ei vaikutusta , ensin nollasi kaikki vika yms koodit ja resetoi kuten jo aamulla olin mnä tehnyt. Oli myös maahantuojaan yhteydessä sieltä ei löytynyt apuja,maahantuojalta laitteli Ruotsin päähän tietoa ja ehkäpä siletä löytyy apuja.
Niin ja vielä sammumis ongelma. On sammunut itsestään 5 kertaa n 12 h välein ja mitään ajastuksia ei ole käytössä.
Uuden vaihto on maahantuojan käsissä ,kun jo sitäkin tarjosin.
Tuntuu tämä pumppu yksilö olevan oikea maanantai versio.
 
Viimeksi muokattu:

Marika

Tulokas
Syyskuussa asennettu LN25 sisäyksikkö pitää melkoista meteliä. Suhinan vielä sietää, mutta lähes jatkuva äänekäs napsunta ja sirinä alkaa käymään hermon päälle. Onko tuo normaalia, vai pitäisikö asennusta vielä tarkistaa? Eka oma ilppi kyseessä, mutta kavereiden ilpit olleet todella huomaamattomia tuohon omaan verrattuna.
 
Syyskuussa asennettu LN25 sisäyksikkö pitää melkoista meteliä. Suhinan vielä sietää, mutta lähes jatkuva äänekäs napsunta ja sirinä alkaa käymään hermon päälle. Onko tuo normaalia, vai pitäisikö asennusta vielä tarkistaa? Eka oma ilppi kyseessä, mutta kavereiden ilpit olleet todella huomaamattomia tuohon omaan verrattuna.
Minulla LN25 on kyllä hiljainen. Ainoastaan sulatuksen aikana pitää suhinaa ja napsumista. Muuutoin puhallin tietenkin puhisee tasaisesti ja sen äänen taso riippuu kuinka kovalle on laittanut puhaltamaan. Mutta mitään ylimääräisiä ääniä ei silloin kuulu. Kuulostaa enemmän sulatukseen kohdistuvalta ääneltä milloin olisi normaalia.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko tuo normaalia, vai pitäisikö asennusta vielä tarkistaa
Jos sisäyksiköllä on enemmän tai vähemmän jatkuva käyntiääni se voi olla huonosti seinällä. Sisäyksikkö on ryhditön muovipulkka joka ripustetaan seinään ruuvattuun peltiin - ja oletuksena on että seinä pitää sen suorana. Jos on vanha talo kuten meillä seinä ei välttämättä ole tarpeeksi suora ja ripustus pitää osata tehdä suoraksi siitä seinästä riippumati. Tätä voit ihan kokeilla - ota sitä sisäyksikköä joka nurkasta vuorollaan kiinni ja vedä/työnnä, hirveitä voimia ei tarvita Jos ääni näin vääntelemällä vaimenee ripustuksessa on parantamisen varaa.
 

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Syyskuussa asennettu LN25 sisäyksikkö pitää melkoista meteliä. Suhinan vielä sietää, mutta lähes jatkuva äänekäs napsunta ja sirinä alkaa käymään hermon päälle. Onko tuo normaalia, vai pitäisikö asennusta vielä tarkistaa? Eka oma ilppi kyseessä, mutta kavereiden ilpit olleet todella huomaamattomia tuohon omaan verrattuna.
Tuo sirinä taitaa johtua sähkösuodattimesta. Mikäli on kytkettynä päälle, niin koeta kytkeä pois päältä. Mikäli sirinä lakkaa, niin irroita sähkösuodatin, puhdista, pese ja anna kuivua ennen uudelleen asennusta. Kuten toisessa viestissä kerrottu, niin napsutus saatta johtua sisäyksikön rungon vääntymisestä, kun lämpölaajeneminen saa kennon "elämään", eikä pääse vapaasti liikkumaan. Pyysä asentajaa irroittamaan alareunan lukitukset, loppuko napsutus? Puhaltimen kierroksien tahdissa muuttuva ääni voi johtua puhallinrummun taipumisesta pienellä puhallusnopeudella lämmettyään. Tämä yleensä loppuu hieman suuremmalla nopeudella. Tasapainopalan osittainen irtoaminen saattaa myös olla syynä ääneen.
 

Emil

Jäsen
Mullakin välillä kuuluu vaimeaa naputusta. Sen saa loppumaan, kun hieman nostaa sisäyksikköä sormella jommasta kummasta kulmasta. Kilpsilevyseinä ei liene kovin tukeva alusta, niin en ole asentajaa tämän vuoksi vaivannut. Saanut tähän mennessä aina itse "hienosäädettyä".
 

Marika

Tulokas
Tuo sirinä taitaa johtua sähkösuodattimesta. Mikäli on kytkettynä päälle, niin koeta kytkeä pois päältä. Mikäli sirinä lakkaa, niin irroita sähkösuodatin, puhdista, pese ja anna kuivua ennen uudelleen asennusta.
Yritin käyttöohjetta tavata mutten löytänyt, miten sähkösuodattimen saa pois päältä? Sirinä ilmaantui viikko pari sitten, äänekästä napsuntaa on ollut alusta asti. Olen yrittänyt napsunnan/ sirinän aikana käydä vähän tuuppimassa sisäyksikköä, mutta äänet pysyvät muuttumattomina. Kait se on huomenna käytävä liikkeessä kyselemässä, josko asentaja tulisi katsomaan.

Sisäyksikkö asennettu verholautaan (se mikä peittää verhokiskot), oli asentajan mielestä riittävän napakka.
 

Emil

Jäsen
Mulla se sähkösuodatin räpsähtelee joskus, mutta ei ole koskaan pidempiä aikoja äännellyt. Mitä se mahtaa käristellä, kun ei suodattimessa koskaan mitään näy? Banaanikärpäsiä? Pölyä?
 

Marika

Tulokas
Purifier nappi kaukon kannen alla.
Purifierin sammutus/päälle laitto ei vaikuttanut sirinään mitenkään. Tänään en ehtinyt käydä äänistä myyntiliikkeessä kyselemässä, huomenna uusi yritys. Todella, todella ärsyttävää ja etenkin hiljaisessa huoneessa todella voimakasta sirinää ja pauketta pitää.
 
Ylös Bottom