MSZ-LN

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Sepä siinä että tuskin korteissa mitään vikaa koskaan ollutkaan. Vika huonossa suunnittelussa ja miten tuo anturi on asennettu niin että pääsee jäätymään kiinni huopaeristeeseen. Muutenkin tuo kuin sieni vettä imevä eriste ja pakkanen ei ole kovin fiksu ratkaisu. Ne eristeet on ollu molemmilla kerroilla kun olen pellit avannut niin suurelta osin koviksi jäätyneitä. Eihän nuo talven aikana kuivamaan koskaan ehdi. Plussakelillä imee vaan lisää vettä. Thaimaalainen ei varmaan sitä ymmärrä kun koneita kasailee että näin voi käydä :D

Mutta ehkä jollain sattunut joku huolimaton eristäjä kun jollakin tuo sulatus toimii
 
Viimeksi muokattu:

blobbo

Aktiivinen jäsen
Parastahan tuossa on, että sama vika oli jo FH mallissa. Minulla FH25 muuttui ihan erilaiseksi, kun siirsin huopaan kiinni jäättyneen sensorin yläputkiin. Nyt säätää sulatusväliä ihan oikein olosuhteiden mukaan. Esim tänään aamulla sulatusväli oli 1h, ja nyt kun pakkanen on kiristynyt on väli noussut 2,5 tuntiin, joka on laitteen maksimi.

Todella harvoin mennään alle tunnin sultusväleillä, kun taas ennen anturin siirtoa oli usein pakkasellakin 40 minuutin moodissa...
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Lisätään vielä että minun vanha kortti toimi samalla logiikalla. Kun kävi plussalla niin toimi hetken pitkillä väleillä ja muutaman pakkaspäivän jälkeen jumiutui 35min sykliin.
 
Mikä tuon huovan tarkoitus oikein on? Pelkkä sääsuoja laitteelle vai onko sillä jotain merkitystä juuri sulatusanturiin nähden?

(nyt sulattelee 2h välein. Ulkona 6.6°C pakkasta)
 

Santtu89

Jäsen
Joo no hyvä että asia ratkennut. Kyllähän se melkosesti vaivaskii. Kesällä taidan vielä purkaa sen verta että laittaa jonkun suojalevyn anturin kohdalle jolloin ei pääse kosketukseen ainakaan sen jäätyneen huovan kanssa. Vaikka nyt onkin pelannut ihan hyvin.
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Mizussa on tilastollinen sulatus, anturi ilmeisesti toimii katkaisusignaalina sulatukselle, ei sen aloittamiselle.

Jäätynyt anturi aiheuttanee sulatusjakson ajamista katkaisuajastusta vasten (olisko 10 minuuttia), sillä jäätyneenä sen lämpötila ei muutu riittävästi, mikä normaalisti päättäisi sulatuksen. Tämän seurauksena kone tulee tekemään sulatuksen aikaisemmin kuin viimeksi, sillä sen mielestä kertyi liikaa jäätä edellisessä jaksossa.

Sulatuksen päättyminen on siinä mielessä sama kuin muilla valmistajilla, sama anturi samassa paikassa. Muiden härveleissä kuitenkin myös sulatuksen aloitus päätellään sen saman anturin perusteella ilman tilastonikkarointia.
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Niin olen pienessä päässäni ajatellut että tuo anturi loppulämmön mukaan joko pidentää tai lyhentää käyntiväliä. Voin toki olla aivan väärässä. Toki sulatuskin on lyhyempi riippuen varmaan siitä kuinka nopeasti saavutetaan sulatuksen loppulämpö. Anturin siirto on vaikuttanut niin että kenno on muutamalla tarkkaillu kerralla ehtinyt sulaa juuri ja juuri. Kun ennen lyhyillä väleillä sulatteli käytännössä huurteetonta kennoa. Ennen tuli parhaimmillaan vrk yli 40 sulatusta nykyistä noin 10 vastaan kuivilla pakkaskeleillä. Ei varmaan huono asia pumpun kannalta?
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Useampi sivu on jo tullut luettua ketjua ja vuosi sitten vielä enemmän, mutta ne ole löytänyt vastausta. Mistä tuota sulatusjaksoa pystyy seuraamaan, kun näin komeita graafejakin saa?
Laite itsehän ei sitä kerro, vaan tarttet siihen jonkin ulkopuolisen 3.osapuolen lämpötila-loggerin, jonka rapsaa voit sitten esim. jonkin web-käyttöliittymän yli lueskella :hmm:
 

Jamboa

Jäsen
Laite itsehän ei sitä kerro, vaan tarttet siihen jonkin ulkopuolisen 3.osapuolen lämpötila-loggerin, jonka rapsaa voit sitten esim. jonkin web-käyttöliittymän yli lueskella :hmm:
Eli pitää asentaa myös jonkinlaista lisäosaa, anturia tai tunnistinta laitteen kylkeen? Vai osaako jokin muu ohjelma kaivaa tiedot melcloudista?

Edit.Itse kun en ymmärrä noista sulatuksista, niin voisihan tuon anturin kai siirtää varmuudeksikin. Mieluusti kuitenkin näkisi jotakin statistiikkaa ennen muutosta jotta olisi mihin verrata
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Useampi sivu on jo tullut luettua ketjua ja vuosi sitten vielä enemmän, mutta ne ole löytänyt vastausta. Mistä tuota sulatusjaksoa pystyy seuraamaan, kun näin komeita graafejakin saa?
Esim. tuollaisella näkee puhalluslämpötilat kännyn apilla ja voipi päätellä, että milloin on sulattanut. Katkokäynnin erottaminen sulatuksesta on joskus aika hankalaa, mutta monesti sulatuksen näkee oikein selvästi.

Ebayssä on halvempia, mutta onko kaikki aitoja vaiko kopioita?
Tuon irtoanturin ujuttaa niiden kääntyvien läppien takana saranapuolella olevan rakoon ja kiinnittää varovasti parilla nippusiteellä sisäpuolella olevaan verkkoon, niin, ettei ne piilossa olevat vaakaläpät osu mihinkään eikä puhallinrumpukaan, Eikä tietysti ne ulkoläpätkään saa estyä liikkumasta.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Sulatuksen erottaa oikein hyvin jos lämpöanturi ei ole koteloitu johonkin massiivisee vekottimeen tai muuten tiiviisti. Tuossa on sulatus ihan oikeassa reunassa. Kaikki muu menee pakkaselle paitsi Ottoilma.

jaita.png
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
@VesA : Sinun mittareilla näkee vaikka miten selvästi, mutta kertoilin tuon Inkbirdin näyttämiä. Siinä kun anturi erilailla asennettuna.

Kuten seuraavasta kuvatuksesta näkee, niin ei ole aina yhtä selviä nuo sulatukset.
inkbird01.PNG

Reipas vuorokauden data äsken laitteelta imaistuna.
  • Oikealla neljä viimeistä sulatusta näkee selvästi, kun anturin havaitsema sisäyksiköstä alaspäin itsestään valuvan ilman lämpötila putoaa reippaasti alas. Kuvissa n. 10 asteeseen. Joskus käy pakkasellakin. Anturihan on sisäilman ja tuon alaspäin itsestään valuvan kennon jäähdyttämän ilman rajapinnassa, niin sisälämpö vaikuttaa siihen kuitenkin.
  • Jos neljä viimeistä sulatusta näkyy tosi helpolla , niin niitä edeltävät neljäkin näkee, vaikka alaspäin ei ole isompaa lämpötilapiikkiä, mutta sulatuksen jälkeinen ILPin täysteholla tapahtuvan käynnin hetkellinen lämpöpiikki näkyy.
  • Kolme vasemman puoleisinta (vihreällä osoitetut) ovatkin sitten pelkän käppyränäytön perusteella hankalampia . Oikean puoleisin niistä lienee 80%:n todennäköisyydellä sulatus (koska pieni lämpöpiikki sen jälkeen), mutta kaksi vasemman puoleisinta ei ole, vaikka niissäkin hieman lämpötila laskenut. Ainakin Mitsu LN tekee joskus niin, että menee tauolle ja avaa 4-tie venttiilinsä (kuuluu sen suhahtava ääni sekä sisällä että ulkona), muttei ala sulattamaan. Siis kompura vain nukkuu, ei sulata. Itse oman pääni vajavaisen ajattelukyvyn tulkitsemana ajatellut tuolloin olevan mahdollista, että ulkona olevat kylmät nesteet/kaasut pääsevät sisäyksikön kennolle tai kennossa olevan kaasun/nesteen paine laskee ja laskee samalla hieman sen lämpötilaa. Tuon olen niin monta kertaa todennut paikan päällä, että ei ole oikea sulatus, vaikka hetkellinen lämptötilan lasku tapahtuukin Inkbirdin mittaamana.
Eli tuossa reippaan vuorokauden (~27-28h) aikana LN sulattanut 9-10 kertaa, eli aika tarkkaan 2h40 min välein.
 
Viimeksi muokattu:

B12

Jäsen
Koko tällä palstalla varmasti ylivoimaisesti suosituin puheenaihe on Mitsubishi LN sulatus.

kesällä oli hiljaista, mutta kelien viilennyttyä sama tarina jatkuu. Sulatusvälejä mitataan neuroottisesti, mutta todella harva on tehnyt asialle mitään, jos välit omasta mielestä liian tiheät. Nohevimmat ovat siirtäneet anturin eri kohtaan ja ilmeisesti jokaisella se on lopullisesti ratkaissut ongelman. Muut molisevat ja mittailevat.
 

jed

Jäsen
Kolmatta viikkoa LN35 lämmittänyt taloa, sisäyksikkö 2019.08. Sulattelussa pitelee ääntä edellisen asunnon FD25 verrattuna eri tavalla, mutta pitihän se vanhakin aika mekkalat kunnon pakkasilla, ei kuitenkaan minua häiritse. Sulatusvälit vaihtelee, ei ole missään nimessä jatkuvassa 40 minuutin syklissä. Tällä hetkellä ei siis mitään merkittävää valitettavaa.
 

timbba

Vakionaama
Se vaan pitää muistaa, että kun anturit siirtää niin täten menettää takuut samantien. Eli maahantuojan pitäisi oikeasti korjata nää ongelmat, eikä niin että sulatusvikaisten korjaus olisi jokaisen omilla harteilla. Mutta eipä taida maahantuojaa tuo paljoa kiinnostaa...
 
Viimeksi muokattu:

p306

Jäsen
Huurtumiset ja sulatukset näkee aika helposti ulkokennoa kuvaavan videokameran striimistä. Ilpon tehonsyötön mittausgraafiikasta näkee mikä toiminnan vaihe milloinkin on menossa ja paljonko mihinkin aikaa kuluu.
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Minäkin siirsin anturin vasta kun takuu loppui. Ensin yritin virallista reittiä. Kortti vaihdettiin. Huoltoon olin yhteydessä sulatuksen tiimoilta. Ne laittoi viestin maahantuojalle. Sieltä ei mitään takuukorjauskäyntiä tullut. No nyt se mitsu kuitenkin toimii hyvin :D
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onkohan kukaan mitannut energian kulutusta ja saavutettua hyötyä mikä on paras sulatus tapa. 40 min välein jolloin energian otto höyrystimestä optimaalinen koska höyrystin ei ole jäässä / märkä ja sulatuksen joka kestää pari minuuttia höyystimeen pumpattu lämpöenergia saadaan takaisin asunnon lämmittämiseen heti sulatuksen jälkeen hyvällä hyötysuhteella.
Tai 2, 5 tunnin jaksoja jolloin 40 minuutin jälkeen hyötysuhde laskee verrattuna ensimmäiseen vaihtoehtoon. Myös sulatusaika pidempi.
On, minulla on näistä aikasarjoja eri mitttaisista jaksoista joissa ulkolämpötila ja kosteusprosentti pysyy samana, mutta ei toki juuri tuosta mitsusta. Ottotehoa niissä ei ole pystynyt samaan aikaan vakioimaan. Höyrystimen toiminta ei muutu tasaisesti huonommaksi pitkässä ajossa, vaan oikeastaan riippumatta siitä kauanko on vedelty pysyy aika vakiona ja romahtaa aika äkkiä - ja sitten sulatellaan. Veikkaan että hörystimessä alkaa jossain vaiheessa itseään vahvistava kierre - tukkeutuminen kylmentää höyrystintä, kylmyys lisää huurtumista joka kiihdyttää kylmenemistä jne.
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Sehän siinä juuri oli vikana että sulatteli kuivaa konetta 35min välein. Edes vettä ei tullut sulatuksessa. Joskus keräsin joka tipan talteen ja sain 0.2dl sulatuksesta. Sulatus oli vielä tosi pitkä mikä johtui varmaan jäisestä anturista.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Pätkäkäynti? Jos siis tarkoitta 40 min sulatusvälejä, niin toki putoaa silloin lämmitysteho.

Katkokäynti, niin kuin minulla paljon on näin pikkuviileissä (joka näkyy tuolla ylempänä Inkbirdin lämpötilakäppyrässäkin selvästi), niin cop kärsii hieman tai ehkä enemmänkin, mutta kun tehoja ei tarvita vielä kovin paljoa, niin väksinkin pätkii. Kylmemmällä sitten puhisee lämmintä koko sulatusvälin.
Meikulla tuossa 2h40min välillä kahdeksan kertaa katkoo usein, eli käy keskimäärin 20 min (8x20min=160min=2h40min) katkoin, joissa n. 10-15 min lämmittää ja 5-10 min huilaalee.
 

Santtu89

Jäsen
Maahantuojakaan ei saa lähteä siirtelemään noita anturien paikkoja ilman valmistajan lupaa jos edetään sääntöjen mukaan. Jos kärsitte mielestänne tästä sulatus ongelmasta niin nopein keino päästä siitä eroon on vaan yksinkertaisesti siirtää tuo sulatusanturin paikka. Ei ole hankala homma. Mainittakoon siis vielä, että takuun alaisesta vehkeestä sulatusanturin siirron jälkeen raukeaa takuu. Epäilen että mitään valmistajan/maahantuojan ratkaisua asialle tulee kerta sama vika vanhemmissakin malleissa..
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mainittakoon siis vielä, että takuun alaisesta vehkeestä sulatusanturin siirron jälkeen raukeaa takuu.
Ei nyt välttämättä - pitää sillä anturin siirrolla olla joku järkevä aasinsilta vehkeen hajoamiseen. Jos siitä vaikka posahtaa sisäyksikön kortti, niin tuskinpa kukaan syyttää siitä anturin paikkaa. Takuu on muutenkin nykyisten tuotevastuiden aikaan vähän redundantti - myyntiketju on joka tapauksessa vioista vastuussa 7 vuotta vai mikä se kuluttajaväen speksi nyt olikaan.
 

Juhanisto

Aktiivinen jäsen
Suuresti epäilen että tuo 35min välein oleva sulatus rikkoo laitteen nopeammin kun se että toimii softan mukaan niin kun on tehtaalla suunniteltu.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Voisikohan tuo koskea myös CTC:tä ?
CTC:llä aika on varmaan pitempi, mutta ei tuotevastuusta pääse mihinkään. Ero takuuseen on vain siinä että takuussa myyjä lupaa jälkimarkkinoinnin nimissä jotain palvelua eikä asiakkaan tarvitse ymmärtää mistään mitään, tuotevastuussa asiakkaan pitää osoittaa se virhe.
 

javu

Tulokas
Pikkupakkasilla toimi hyvin mutta nyt plussan puolelle mentäessä taas sama vika: sisälämpö +25 ja masiina puhaltaa täysillä lisää kuumaa. Wifisofta väittää että sisälämpö 19.5. Pitänee soittaa huoltoon huomenna.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
No tuo Mitsun mittaus on kyllä aikalailla ihan mitä sattuu ja siten myös pyyntikin mihin se pitää asettaa jotta homma pelaa. Meillä meinaan MelCloudin mielestä olisi "peräti" 16 lämmintä, pyynti Mitsulla 18 ja ns. oikea sisälämpötila Verisuren antureilta eteisessä 22.7 ja yläkerran aulassa 21.9, Mitsu asennettu alakertaan, yläkerran portaikon juureen, siivekkeet keskelle ylös puhaltelemaan kohti yläkertaa. Käytännössä tuossa on pikkasen heiluntaa ulkokeleistä riippuen, mutta aikalailla tuon verran nuo asteet ovat heittäneet about jatkuvasti :rolleyes:
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Jahas. @HiTec illä noin päin. Useammin on pyynnin oltava isompi kuin haluttu lämpötila, ainakin palautteita lueskellessa. Itsellä menee onneksi varsin oikein.

Sellaisen huomaa, että jos laittaa pyynnin 20,5°C, ja imuilma katon yläosassa pumpun päällä on n. 22-22,5 astetta, niin kämpässä normikorkeudella on se noin 20,5°C.
Lämmitystilassa MelCloud näyttää lämpötilaksi 20-21 astetta, mutta jos laittaa hetkellisesti puhallukselle, niin MelCloud näyttääkin lämpötilaksi 22 asetta. Ts. lämmitystilassa MelCloudin näyttämää pudotetaan 1,5-2,0°C, jotta se näyttäisi huomeen lämpötilan eikä imuilman lämpötilaa katonrajassa.
Toimii, jos alkutaso vain sattuu olemaan oikein säädetty anturille.
 

blobbo

Aktiivinen jäsen
No tuo Mitsun mittaus on kyllä aikalailla ihan mitä sattuu ja siten myös pyyntikin mihin se pitää asettaa jotta homma pelaa. Meillä meinaan MelCloudin mielestä olisi "peräti" 16 lämmintä, pyynti Mitsulla 18 ja ns. oikea sisälämpötila Verisuren antureilta eteisessä 22.7 ja yläkerran aulassa 21.9, Mitsu asennettu alakertaan, yläkerran portaikon juureen, siivekkeet keskelle ylös puhaltelemaan kohti yläkertaa. Käytännössä tuossa on pikkasen heiluntaa ulkokeleistä riippuen, mutta aikalailla tuon verran nuo asteet ovat heittäneet about jatkuvasti :rolleyes:
Sulla vuotaa läpivienti tai jostain muusta syystä koneelle kohdistuu kylmän ilman virtaus. Jos näin ei ole, on laitteesi rikki ja kannattaa korjauttaa takuuseen.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Sulla vuotaa läpivienti tai jostain muusta syystä koneelle kohdistuu kylmän ilman virtaus.
No se läpivienti on sisäyksikön oik.alakulmassa s.e. asentaja pääsi vetämään kuparit suoraan oikosenaan seinästä läpi. Tuonne asennettiin lisäksi pari tyhjää sähköputken pätkää, joten mikään tiivishän tuo siis ei todellakaan ole. No kenties tuota voisi tukkia hieman lisää, sähköputkien päihin tulpat molempiin päihin, nyt on vain ulkopuolelta tukittuina :hmm:
 

B12

Jäsen
Meillä kyllä on 6m päässä pumpusta lämpö 0-1 astetta enemmän kuin pyynti. Melcloud näyttää että lämpöä pyynnin verran. Ihan hyvin kumpikin pumppu prlannut eikä sulattelussakaan erikoisuuksia. Vähän suhisee ja porisee, mutta hermo kestää sen.
 

Plasmid

Jäsen
On kyllä erikoista tuo lämpö asetus, automatiikka jne tässä mallissa. Automaatti (lämmitys) puhallus jne asetukset tuottaa lopputulokseksi puuta heinää huonelämpötilaksi, siitä tuli testejä tehtyä 24-30 asetuslämpötiloilla.
Noh, kokeilin sitten manuaali asetuksia , 23 astetta pyynti, puhallusvoimakkuus 3, lopputulos oli ihan ok, 22-23 huoneen alueella.
Ihme kyllä tuolla asetuksella kun laitoin puhalluksen automaatille niin toimii edelleen ok. Pari tuntia tuosta ja lisäsin pelkkää lämpötilaa 2 astetta (23->25) ja eihän se automaatti elää osaakkaan, samalla tasolla puhallus kuin 23 asteella eikä siis lämpö lisäänny kuin 0.5 astetta.

Vähän kuin että ostaa premium automaatti vaihteisen auton mutta joutus käyttämään vaihdesiipiä ajaessa kun tomaatti ei toimi. Samalla vielä peruutuskamera ja tutkat ei toimisi. (I-see)
 

Suunnittelija75

Aktiivinen jäsen
Pikkupakkasilla toimi hyvin mutta nyt plussan puolelle mentäessä taas sama vika: sisälämpö +25 ja masiina puhaltaa täysillä lisää kuumaa. Wifisofta väittää että sisälämpö 19.5. Pitänee soittaa huoltoon huomenna.
Oletko kattonut, ettei läpiviennistä tule kylmää ilmaa kuorten sisään?
 

pokeri

Jäsen
On kyllä erikoista tuo lämpö asetus, automatiikka jne tässä mallissa. Automaatti (lämmitys) puhallus jne asetukset tuottaa lopputulokseksi puuta heinää huonelämpötilaksi, siitä tuli testejä tehtyä 24-30 asetuslämpötiloilla.
Noh, kokeilin sitten manuaali asetuksia , 23 astetta pyynti, puhallusvoimakkuus 3, lopputulos oli ihan ok, 22-23 huoneen alueella.
Ihme kyllä tuolla asetuksella kun laitoin puhalluksen automaatille niin toimii edelleen ok. Pari tuntia tuosta ja lisäsin pelkkää lämpötilaa 2 astetta (23->25) ja eihän se automaatti elää osaakkaan, samalla tasolla puhallus kuin 23 asteella eikä siis lämpö lisäänny kuin 0.5 astetta.

Vähän kuin että ostaa premium automaatti vaihteisen auton mutta joutus käyttämään vaihdesiipiä ajaessa kun tomaatti ei toimi. Samalla vielä peruutuskamera ja tutkat ei toimisi. (I-see)
Son vähä sama se premiumiautoki että sillä pittää opetella ajahan, vähä niinkö tuo sinun premiumi pumppuki
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Minkään merkkinen pumppu ei toimi lämmityksellä automaattipuhallus päällä kunnolla
Minkään merkkinen pumppu jossa on lämpötilan mittaus sisäyksikössä ei voi toimia kunnolla, automaattipuhallus on vain viimeinen niitti sille että lämpö jää pyörimään siihen lähelle. Mitä enemmän puhallusta sitä vähemmän mittaustavasta on haittaa - pumpun softan veikkaukset että jos tässä kainalossa on 24 niin huoneessa on varmaan 22 pelastavat riittävästi.
 

Plasmid

Jäsen
Minkään merkkinen pumppu ei toimi lämmityksellä automaattipuhallus päällä kunnolla
Kummasti vaan edelliset 2 pumppua toimi täsmälleen samassa paikassa mitälie 12v ajan, lämpö pysyi hyvin asetetussa koko ajan automaatti puhalluksella ja automaatti lapa-asennoilla. Sillähän tässä ihmettelen kun näyttää että tämä pumppu ei oikein osaa hommaansa. Eikä kelit ole edes olleet pahat.
 
Ylös Bottom