Nibe 410P Fighterin tilalle järjestelmä?

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
15 vuotta vanha F410P.... en lähtisi tota enenään tekohengittämään. Paitsi jos tykkää harrastaa. Pikku hiljaa tosta alkaa hajoilemaan yksi jos toinenkin komponentti.
 

raapas

Jäsen
Joskus tämän ketjun aloittaneena totean, että viimein sain hyvän palvelun ja hitonmoisen työn jälkeen 16-vuoden ikäinen F410P vaihtui tuoreempaan ja fiksumpaan versioon F470. Kaikista helpoin lopulta ilman suuria rakennushommia joille hintaa olisi kertynyt yllättävän paljon. Entiseen verrattuna kompressoriteho pienesti kasvanut, älykkyysosamäärä kasvanut ja sitä kautta näyttää myös vähän säästöä kertyvän. Kone piti ihme jurinaa kompressorikotelosta ja sitä jouduttiin etsimään kolmeen eri kertaan. Lopulta kuitukameralla löytyi klemmari joka kompuran enemmän täristäessä antoi mojovan äänilisän. Nyt hyrrää hiljaa. Tuohon olisi helposti liitettävissä kuulemma lisäksi lattiaveden paluuseen IVLP, mutta onko sitten järkevä investointina jää edelleen mietintään. Vanhaan verrattuna poistoilma (jäteilma) on 4-5C alempi, eli puskee hivenen enemmän tehoa. Ilmeisesti talon ilmanvaihto on myös ensimmäistä kertaa asianmukainen. Sanottakoon vielä se, että laitatin koneen F7 aktiivihiilisuodattimella jolloin ilmanvaihtokone joutuu käymään vähän suuremmilla kierroksilla. Sain kuulla asentajalta, että tuloilmapuolelle suodatinkotelon paikalle on tulossa koko suodatinkotelon korvaava tuloilmasuodatin.
 

raapas

Jäsen
Kone + työ n. 7600€. Tuli ylimääräisiä samalla kuten liesituulettimeen haihdutusastia ja perhospellin uusiminen, ilmanpoistimet yläkerran jakotukkeihin, iv-putkien uudelleen järjestelyt sillä eiväthän ne tietenkään olleet enää samassa paikassa, putkien eristämisiä, puuttuva toinen sulku vesimittarin jälkeen etc. Erittäin ahdas paikka kuten alussa kuvasin, uusi konekin tuli jalustalle jota jouduttiin vähän modaamaan. Siihen tuli myös hyvät kumitutit jalkoihin vaimentamaan melua. Hiljainen kone verrattuna entiseen. Lokakuun keskilämpötila reilun kolme astetta edellistä vuotta kylmempi ja sähköä kului 400kwh vähemmän. Huomattakoon, että yksi vedellä lotraaja vähemmän edellisvuodesta.
 
Ylös Bottom