Kummassakaan ei ole siirtoja mukana.
Otsikko viittaisi muuhun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kummassakaan ei ole siirtoja mukana.
Kuvassa on vahvasti käsitellyt luvut, joissa tehot on laskettu jo energiaksi ja laittamani kulut on teholle. Laskentaan kun syöttää roskaa sisään tulee toisesta päästä roskaa ulos, riippumattta siitä onko sinne lisätty muita kulukomponentteja.Otsikko viittaisi muuhun.
Kaivoin jopa tuon taustalla olevan artikkelin nähdäkseni miten ovat siirtoverkon kulut on laskettu, mutta vähemmän yllättäen eivät avaa sitä puolta niin ei pääse lisää arvioimaan kuinka realistisesti se on tehty.
Kertoiko Juha mitä energia muotoa on kannattavaa rakentaa? Siis selaista mitä ei ole kannibalisoitu.
so-called cannibalisation effect, he said, which occurs when installations produce at the same time and reduce the average income for all generators.
Kankanen noted that onshore wind farms – with their current market share of roughly 20% – would on average receive 30% lower prices than the average spot power price in Finland.
Se on jännä että näitä asiantuntijoita ei koskaan löydy etukäteen tekemään fiksuja päätöksiä. Ei nimitäin pitäisi olla kovin vaikea huomata että vihreä siirtymä on ollut vain ajan kysymys. Mutta ongelma lienee laskimen ja lompakon välinen dataliikenne... "jotain tarttis tehdä" -viesti on jäänyt matkan varrelle tai viesti on siiretty pöydän kulmalle odotamaan "vetelät on jo lahkeessa" hetkeä.
Koko pörssisähkön idea perustuu hintavaihtelulle joten en tiedä mikä yllätys se hintavaihtelu sitten on. Eli yleisesti ottaen olisi tehty eikä vain puhuttu. Yleensä investoinnit tehdään etukäteen eikä vasta sitten kun vetelä on lahkeessa. Ja riskeihin on ihan järkevä varautua. Mutta kaikki tuntuu tulevan yllätyksenä samalla tapaa kuin ensilumi. Minä kyllä näin jo 2008 merkit vihreästä siirtmästä enkä rakentanut minimivaatimukset täyttävää tönöä.... toki olisi paljon enemmänki voinut tehdä. Mutta minä en olekaan asiantuntija mutta tiedän että vauhti vain kiihtyy. Jos siis ei tapahdu mitään isoa poliittista siirtymää/keikausta mikä sekin on mahdolista.Onko sulla jokin konkreettinen ehdotus joka olisi jo nykyisillä sähkön hintavaihteluilla kannattava ja joka olisi pitänyt tehdä jo?
Koko pörssisähkön idea perustuu hintavaihtelulle joten en tiedä mikä yllätys se hintavaihtelu sitten on. Eli yleisesti ottaen olisi tehty eikä vain puhuttu. Yleensä investoinnit tehdään etukäteen eikä vasta sitten kun vetelä on lahkeessa. Ja riskeihin on ihan järkevä varautua. Mutta kaikki tuntuu tulevan yllätyksenä samalla tapaa kuin ensilumi. Minä kyllä näin jo 2008 merkit vihreästä siirtmästä enkä rakentanut minimivaatimukset täyttävää tönöä.... toki olisi paljon enemmänki voinut tehdä. Mutta minä en olekaan asiantuntija mutta tiedän että vauhti vain kiihtyy. Jos siis ei tapahdu mitään isoa poliittista siirtymää/keikausta mikä sekin on mahdolista.
Se on jännä että näitä asiantuntijoita ei koskaan löydy etukäteen tekemään fiksuja päätöksiä.
Mystinen kirkko muuten on aika osuva nimitys, jos viittaa US Department of Energy'yn. Se, että ydinvoima on sellaista kuin nykyisin ei liene ollenkaan sattumaa, vaan "papiston" tarkoituksellista aikaansaannosta. 1950-luvulta 1970-luvulle uraanin rikastuskapasiteetin ylläpito lienee ollut keskeinen syy, miksi nykyisen kaltaiset reaktorit levitettiin kaikkialla. Niillähän oli sekin etu, että syntyvä plutonium ei ollut riittävän puhdasta "tositarkoituksiin". "Papisto" kuoppasi vaihtoehtoiset lupaavat reaktorikehitelmät kuten sulasuolareaktorit ennen 1970-lukua (syytä voi vain epäillä).ydinvoimasta olisi pitänyt tehdä mystinen kirkko jota hoitaa papisto, eikä poliitikkoja olisi pitänyt päästää sotkemaan soppaa. Eikä toisaalta kapitalistejakaan
Mystinen kirkko muuten on aika osuva nimitys, jos viittaa US Department of Energy'yn.
Jep. Tosin 10 vuotta sitten uskottiin vielä että sähköä voidaan tuoda kulutushuippuina Venäjältä. Lisäksi ydinvoimalaitoshankkeen toteutumista Rosatomin kanssa pidettiin todennäköisenä. Nuo kaksi mukaanlukien sähkön hintavaihtelun ennusteet olivat aikalailla eritasoisia kuin mitä on toteutunut ja miltä nyt tulevaisuus näyttää. Nyt tuottopuolella on ihan eri lukemat kuin 10 vuotta sitten tehdyissä ennusteissa.Olisi esimerkiksi pumppuvoimaloita pitänyt ruveta suunnittelemaan Kemijärven ympäristöön jo vähintään kymmenen vuotta sitten. Nyt niitä jo rakenneltaisiin ja joitakin oltaisiin ottamassa jo pian käyttöön.
Tuommoisia hajatelmia. Jos hinta on syöty nolliin, niin jätetään hiukan tuotantokapasiteettia varalle ylösjoustoa varten. Saattaa tienata hiukan paremmin.
katso liitettä 100560
Jos kovasti tuulee niin onko ylössäädölle tarvetta? Toisaalta edullisen hinnan aikaan voi kulutusjousto pompsaahtaa niin että talouksissa sulakkeet hehkuu ja poksahtelee. Sama varmaan kirkkailla kevät- ja kesäkeleillä aurinkovoiman kanssa?Aurinko ja tuuli energian puolella luulisi olevan järkevintä jättää pientä nostokapaa, koska aina on epävarmuutta maksimista. Ylössäädön nopeuteen tuo taipunee melko hyvin, koska inun synkroaika on melko lyhyt ja erotuksen voi tarjota akusta.
Aikoinaan yhdessä isossa aurinkovoimalassa eteläisessä maassa toteutimme tuon puistokontrollerilla. Voimalat olivat identtisiä ja osaa voimaloista ajettiin ilman tehorajaa ja näiden pätötehosta määriteltiin muille tehoteferenssi pienellä ylössäätömarginaalilla.Voisihan kai pienen osan tuotannosta jopa tarjota ylössäätömarkkinoille, jos tuulta tai paistetta piisaa riittävällä varmuudella? Silloinhan täytyisi jättää vielä jonkin verran lisävaraakin ja tarjota tuon osalta vähemmän pörssiin.
Luultavasti ei, mutta jos myyjän ekonometrinen malli laskee, että varaamalla kapasiteettia ylössäätöön ja tuottamalla vähemmän taloudellinen tulos ei heikkene, kun hintataso pysyy paremmin plussalla. Malli tietenkin ottaa huomioon, että kaikki järkevät tuottajat toimivat suunnilleen samoin (ts. eivät yritä kaapata mahdollisimman suurta myytyä sähkön määrää vuorokausimarkkinoilta ennusteen ja tuotantoriskiarvion perusteella, vaikka hinta laskee alle kannattavuusrajan). Alassäätöähän voi aina tarjota, mutta tarjoamalla kumpaakin kimpassa saattaa saada paremman korvauksen.Jos kovasti tuulee niin onko ylössäädölle tarvetta?
"Papisto" kuoppasi vaihtoehtoiset lupaavat reaktorikehitelmät kuten sulasuolareaktorit ennen 1970-lukua (syytä voi vain epäillä).