Daikin Perfera 30 ja 40

maxx83

Jäsen
Hmm... Onko tuo BRP069A45 muuten ainoa Perferan wifi-palikan koodi, tai edes varmasti oikea? Olen näiden kanssa nyt vähän sekaisin.

Perferan sisäyksikkö on siis FTXTM30M2V1B tai FTXTM40M2V1B, aka FTXTM-M (https://www.daikin.fi/fi_fi/tuotteet/FTXTM-M.table.html)
https://www.daikin.eu/en_us/product...ikin-online-controller/connectable-units.html mukaan ohjain sille olisi BRP069A41.
https://www.daikin.de/content/dam/document-library/catalogues/ac/split/Split installer catalogue_Product catalogue_ECPEN19-000_English.pdf näyttää mallin olevan BRP069B41.

Tuosta voisi arvailla, että A ja B on ohjaimen revisioita ja -41 juuri Perferan kanssa yhteensopiva versio. Voitko puuteknikko varmistaa, että sinulla todella on just tuo 45-päätteinen ohjain siellä?

Katso

https://lampopumput.info/foorumi/threads/ilmalämpöpumppu-n-70-80m2-alakertaan.27287/#post-380476
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Juu, katsoin tuon numeron omasta tilausvahvistuksesta. Tosiaan taitavat olla kaikki samoja laitteita mutta varustelu vaihtelee. En muista, laitoinko vain pelkän palikan paikalleen ja johto oli jo valmiiksi luukussa odottelemassa. Todennäköisesti niin oli.
 

racc

Jäsen
Perfera 40 asennettiin eilen. Varsin hyvältä vaikuttaa.

Asentajan edelliset kokemukset Daikineista oli ilmeisesti vuosien takaa. Hieman ihmeteltiin asennusohjeen vaatimusta käyttää sisä- ja ulkoyksiköiden välissä "2,0 mm:n halkaisijan johtoja." Tuohan on yli 3mm^2 pinta-ala!? Englanninkielisessä ohjeessa on sama vaatimus. Sisäyksikön ilmoitettu virrankulutus oli kuulemma vielä pienehkö tavanomaiseen verrattuna.
Toinen kommentti tuli sisäyksikön mattamaisesta pintamateriaalista. Puhtaaksi luulluista hanskoista tarttui siihen paljon mustia jälkiä (ehkä peräisin putkien eristeiden kanssa käytetystä teipistä), joiden pois pyyhkiminen vaikutti haastavalta. Melko hyvä siitä taisi vielä sentään tulla.

Ainakin alustavasti tuntuu siltä, että sisäyksikkö ei ole aivan niin hiljainen kuin toivoin/odotin, mutta pärjäähän sen kanssa. Vertailu on vaikeaa, mutta sanoisin kakkosasetuksella äänen häiritsevyyden olevan samaa luokkaa kuin edellisen, ehkä jo vähän laakerivikaisen, Fujitsun medium-asetuksella. Ilmaa taitaa kuitenkin liikkua aika eri määriä nyt. Ulkoyksikön äänimaailma on näillä keleillä lähes olematon. Yhden kerran sitä vilkaisemassa käydessä kuului joku pienehkö resonanssiääni, mikä katosi vähän kompuran vastaisesta päädystä painamalla.

Aamulla yllätyin miten märkänä sokkeli oli pumpun takaa, vaikka ulkoyksikkö on maatelineellä varsin kaukana seinästä (mutuna yli 30cm). Tarkkaillessani tippunut kondenssivesi ei voi mitenkään lentää laatalta sinne asti. Kai sen on ollut pakko tehdä kunnon sulatus joskus aamuyöllä..? Vesi ilmeisesti roiskuu kertaluokkaa kauemmas kuin olin kuvitellut.
 

EvSandels

Tulokas
Aamulla yllätyin miten märkänä sokkeli oli pumpun takaa, vaikka ulkoyksikkö on maatelineellä varsin kaukana seinästä (mutuna yli 30cm). Tarkkaillessani tippunut kondenssivesi ei voi mitenkään lentää laatalta sinne asti. Kai sen on ollut pakko tehdä kunnon sulatus joskus aamuyöllä..? Vesi ilmeisesti roiskuu kertaluokkaa kauemmas kuin olin kuvitellut.
Kondenssivettä tulee sisäyksiköstä jäähdytyskäytössä ja sulatustarve on ulkoyksiköllä lämmityskäytössä. Minulle ei selvinnyt, että lämmitätkö vai jäähdytätkö asuntoa?
 

racc

Jäsen
Kondenssivettä tulee sisäyksiköstä jäähdytyskäytössä ja sulatustarve on ulkoyksiköllä lämmityskäytössä. Minulle ei selvinnyt, että lämmitätkö vai jäähdytätkö asuntoa?
Laite oli yön lämmityksellä asetuksena 22.5C. Ulkona oli lämpötila varmaan jossain 5-10C välillä. Käy ainakin itselleni järkeen, että ulkoyksikön kylmään kennoon kondensoituu ja siitä valuu alas vettä kutakuinkin jatkuvasti, kun ulkona on näin kosteaa mutta vielä melko lämmintä. Noin se ainakin näytti toimivan tarkkaillessani. Se, vetikö kenno joskus aamuyöllä jäähän ja sulatti, jäi tosiaan arvailun varaan, mutta muuta selitystä sokkelin kastumiselle en keksi (edit: koska näkemäni yksittäiset kondenssipisarat ei nähdäkseni oikein voi roiskua sinne yli 30cm päähän). Funtsinko tämän jotenkin väärin?
Kondenssivesiputki sisäyksiköltä menee suoraan sadevesiviemäriin, joten sieltä vesi ei ainakaan tullut.
 
Viimeksi muokattu:

racc

Jäsen
- ulkoyksikkö voi välillä alkaa resonoimaan kuoripeltiä kennoon aiheuttaen sellaista naputusääntä
Ulkoyksikön resonanssiääni on riivannut täälläkin. Luulin ensin, että kyse oli tästä.

Ääniä ihmetellessä huomasin sattumalta, että kannatinkumien mutterit oli löysällä... Haa! Luulin että prikat siellä vaan kilisti muttereita vasten. Tiedusteltuani asentajalta hän tunnusti heti, että tosiaan unohtui kiristää ne, kun normaali hylsy ei mahtunut ja oli tarkoitus hakea avain autosta (mikä unohtui). Asentaja kävi kiristelemässä pumpun telineelle, ja luulin tilanteen korjaantuneen.

Viime päivinä huomasin jälleen kiinnittäneeni huomion resonanssiin. Ääni oli aivan samanlainen kuin ennen kiristelyjä. Se tuntui vaimenevan kun koteloa painoi sormella kevyesti melkein mihin suuntaan tahansa.

Tänään hoksasin vihdoin, että sisin kennorivihän siellä taitaa paukuttaa menemään:
https://drive.google.com/file/d/1dYjguQG5mf4k5-jc1bC5-YwYmY_mDQhy/view?usp=sharing

En löytänyt räjäytyskuvaa ulkoyksiköstä eikä ole mitään käsitystä kuinka tuon pitäisi olla tuettuna, tms.

Ei kai tuo voi olla normaalia? Onko muut törmänneet vastaavaan?
 

Tuplis

Jäsen
Viime syksynä asennettu pumppu siritteli keväällä. Loppui kun vaateroi aavistuksen kenolleen menneen maatelineen.

Samanlaisella sormella painelulla sitä hämmästelin/tutkin itsekin ja vaimeni sillein myös.

Edit: Katsoin vasta nyt videon. Oma ääni oli kyllä huomattavasti vaisumpi
 

racc

Jäsen
Kiitti kommenteista. Tässä maatelineellä on leveä betonilaatta hiekan, sepelin ja routaeristeiden päällä. Luulisi ettei se parissa viikossa hirveästi olisi päässyt elämään, mikäli pumppu alkujaan suorassa nyt oli. Ehkä tuo silti olisi hyvä tsekata itsekin.

Soitin asentajan, jolla ei ajantasaista Daikin-kokemusta tämän pumpun lisäksi ollut, kehotuksesta pumpun myyjälle. Ilmeisesti kyseessä olisi jonkin sortin tyyppivika. :oops: Lupailtuja korjausohjeita ei kuitenkaan vielä näkynyt sähköpostissa. Katsotaan kuinka tilanne etenee.

Pääsipähän lämmittelemänä takkaa pitkästä aikaa. Ainakin oma fiilikseni oli, että pieni tikitys ehti jo muuttua häiritseväksi naputukseksi. Ei se sisälle tai talon viereiselle sivulle kuulunut, mutta ei sitä käyttää noin viitsi.
 

Juize

Tulokas
Moro,
meillä kanssa heinäkuussa asennettu Perfera40 ja saman resonanssin olen todennut ulkoyksikössä. Resonanssiääni häviää kun painaa sivupeltiä. Pitääkin vilkaista tuota sisempää kennoriviä, miten tutisee. Tässä on sokkeliteline, jossa vaimennusjouset, joten hytkyy hieman noiden varassa.

Ajattelin että kompressorin käydessä minimiteholla esiintyisi tämä ilmiö ja poistuu kun tehoja otetaan enemmän.
 

JyrkiV

Jäsen
Omassa Perfera 30 mallissa ei ole mitään resonointia. Tosi hiljaista menoa toistaiseksi. Tärinänvaimennuskumien mutterit on kiristetty vain sen verran, että ne ei pääse löystymään. Uskon että vaimennus on silloin paras mahdollinen. Käytössä seinäteline ja Scanoffice AG-35 vaimenninkumit.
 
Viimeksi muokattu:

Juize

Tulokas
Vilkaisin kennoa, niin näytti olevan kiinni tukevasti. Nyt aamulla otti jo selvästi isompaa tehoa, niin ääni oli myös tasaisempaa huminaa.
 
Ylös Bottom