Edullinen sälekaihtimien kääntö kotiautomaation radiotaajuuksilla tms?

Nautilus

Jäsen
...tuntui että homma oli ihan randomia niin vasteajan kuin toiminnan suhteen. Vaihdoin virtalähdettä järeämpään ja kokeilin mitä keksin, mutta näillä toimenpiteillä ei ollut havaittavaa vaikutusta. Jostain syystä käytin Safaria control-urlin testailuun, mutta vaihdoin sitten Chromeen jota tavallisestikin käytän ja sitten se vaan alkoi jostain syystä reagoimaan viiveettä ja liikkui vieläpä aina pyydetyn asteluvun verran. o_O
Syy tähän taisi selvitä tänään sattumalta. Safarissa oli "Prefetch url for faster browsing" tms. asetus päällä ja se taisi latailla taustalla jotain heti kun aktivoi url kentän selaimessa. Tai ainakin tämä feature oli osasyyllinen noihin alun testaushaasteisiin...
 

xp9

Jäsen
Syy tähän taisi selvitä tänään sattumalta. Safarissa oli "Prefetch url for faster browsing" tms. asetus päällä ja se taisi latailla taustalla jotain heti kun aktivoi url kentän selaimessa. Tai ainakin tämä feature oli osasyyllinen noihin alun testaushaasteisiin...
Mäkki, linux (unix) henkilö testaa toki curl:lla. Selaimella turhan hankalaa :)
Koodi:
xxxs-iMac:~ xp9$ curl "http://esp-easy-003/control?cmd=Servo,1,5,0"
{
"log": "GPIO 5 Servo set to 0",
"plugin": 1,
"pin": 5,
"mode": "servo",
"state": 0
}
Edit: Tilasin pari 270 asteista.. noita aiemmin linkkaamiani.
 

xp9

Jäsen
Olikos nuo 270 asteiset oikeasti semmosia kuin piti ja on hyviä?
Vihdoin servot saapuivat. Huomenna olisikin ollut eräpäivä toimitukselle.
Oheisessa videossa kääntelen servoja 2s välein "astelukemin" 0, 120, 180, 0, 180, 0, 120, 0, 180. Säätöalue näyttäisi olevan 0-180 siten,
että 120 == 180 astetta ja 180 == 270 astetta. Hieman outo, mutta toimivilta vaikuttavat. Servojen runko on muuten osittain alumiinia.
270 Servot

Taidan istuttaa nämä ruokailutilan ikkunoihin heti kun ehdin. Olohuone ja vierashuone ovat toimineet kyllä hienosti.
 

Nautilus

Jäsen
Itsekin sain uuden setin Wemoksia ja nyt ei ainakaan testatussa yksilössä ollut lämpenemisongelmaa. Oliko se tämä linkki, josta tilasit 270-servon
https://www.ebay.co.uk/itm/DS3218MG...Metal-RC-Servo-DC-Motor-Drone-MR/401705515052? Ko. linkki ei palauta minulle mitään jäkevää sivua, voisitko heittää myyjän nimen tai linkin hänen kauppaan, niin toivottavasti minimoituu mahdollisuus saada feikkejä :)

Tai no, ehkä tuolla tyypillä (DS3218MG) uskaltaa tilata muualtakin. Tämä toistaiseksi edullisin (yksikköhinnaltaan), jonka olen löytänyt:
https://www.aliexpress.com/item/32889832251.html
Yksittäin Aliexpress ja Ebay luokkaa 12-15€. Kyllähän tuo vähän suolainen hitan on verrattuna "tavalliseen" 3-4€ hintaiseen, mutta eipä tuo vielä mahdottomasti nosta yhden kaihtimen sähköistyksen hintaa, jos vastineena todella saa laadukkaammaan ja pidemmällä liikeradalla toteutetun servon. Lähinnä jää mietityttämään saisiko samaan hintaan niitä 360-servojakin jostain...:)

edit: mitoitus on todella nafti tuon toisenkin servon kanssa, oliko tuossa DS3218MG:ssä mielestäsi identtiset mitat?
 
Viimeksi muokattu:

xp9

Jäsen
Ostin servot tältä "kaverilta": https://www.ebay.co.uk/usr/charmur-7725
Testaa mieluummin joltakin muulta ja kerro tekeekö saman, eli kääntyykö 180-komennolla 270 astetta.

Lueskelin noista ja jäin lopulta käsitykseen että tuo 270 astetta on se suurikulmaisin servo mikä vielä tietää tilansa eli
360 servot pyörivät kunnes erikseen sanoo, että piisaa.

Mitoituksiltaan nuo mun servot ovat täysin identtiset mallista riippumatta.
 

Nautilus

Jäsen
Testaa mieluummin joltakin muulta ja kerro tekeekö saman, eli kääntyykö 180-komennolla 270 astetta.
Kiitti, ei suoraan enää löytynyt edes tuota 270-mallia joten kokeillaan vaikka Alin kautta...:cool:
edit: 4 kpl setti tilattu, arvioitu toimitusaika 14-25pv...
 
Viimeksi muokattu:

xp9

Jäsen
Siten kun tulee niin kerrothan kääntyvätkö tuon 270 astetta oikeasti sillä kommenteissa mainitaan ettei kääntyisi edes 180 astetta.
Mulla on noita samoja mitä @Ismo67 tilasi ja ne tosiaan kääntyy sen 270 astetta. Asensin tänään kaikki 2kpl mitä niitä omistan, ruokailutilan ikkunaan. Selvästi vakuuttavampia ovat kuin mitä aiemmin tilaamani halpikset.
Meillä on tapana aamusta raottaa kaihtimia vain vähän ja sitten myöhemmin päivällä avata ne kokonaan... siis ruokailutilassa. Siispä ajastin ne domoticzilla siten että ensin raotellaan ja vasta päivällä sitten aukeaa kokonaan.
Taidan tilata olohuoneeen ja vierashuoneen ikkunoihin myös nämä 270asteen servot. Enempää en taida asentaakaan.

Seuraavaksi voikin tutustua näihin @Ismo67 mainostamiin zigbee tuotteisiin :)
Nyt kaihtimet toimivat ajastetusti domolla tai sitten RF-kaukosäätimellä siten että tietokone ottaa vastaan signaalin ja komentaa sitten komentoriviltä skriptiä. Tein muuten kaikille skriptit siten että ensin annetaan asteluku ja 2s päästä tuo vapauttava 9000-komento.

PS:Muutama asennuslonkero meni, joten sori jos ei ole vesiselvä kommenttiraita tällä kertaa :)
 

Nautilus

Jäsen
Sama servosetti tuli juuri postissa, pitäisi vaan ehtiä testailemaan...:)
Siten kun tulee niin kerrothan kääntyvätkö tuon 270 astetta oikeasti sillä kommenteissa mainitaan ettei kääntyisi edes 180 astetta.
Mulla on noita samoja mitä @Ismo67 tilasi ja ne tosiaan kääntyy sen 270 astetta.
Testasin tämän setin mukana tulleet neljä kappaletta servoja ja voin myös vahvistaa että kääntyvät tuon 270 astetta. Ehkä toimimattomuutta valittaneet ovat koittaneet asettaa asteluvuksi sen 270, mikä ei saa aikaan liikettä. Tai sitten näissäkin on jotain laatueroja...

Alkuun meinasi kyllä taas usko loppua kun suoritin testiä sillä aiemmin mainitsemallani ylikuumenevalla Wemosilla ja syötin virtaa suoraan micro-usb:stä. Servosta kuului vain vaimeaa naksuntaa ja kun hieman auttoi sormella niin se jopa liikkui. Tosin silloinkin välillä oudosti. Vasta kun syötin virtaa pinneistä niin toimi hyvin. Jostain syystä tällä proto-Wemosilla ei 9000-komento toiminut lainkaan (kokeilin myös vanhalla servolla). Viimeksi kun testailin toisella (ei ylikuumenevalla) Wemosilla niin homma toimi moitteetta ja mielestäni flashasin molempiin saman Espeasy versionkin...
 

HeTi

Aktiivinen jäsen
Viimeksi muokattu:

Nautilus

Jäsen
On myös olemassa RC-purjeveneissä käytettävä servotyyppi. Pyörii jopa useamman kierroksen ohjauksella.
Hakusanoiksi "Winch Servo" tai "Sailboat Winch servo"
https://www.prorc.fi/DF-880545-Winch-servo
https://hobbyking.com/en_us/sail-winch-servo-13kg-0-7sec-360deg-55g.html?___store=eu

Haaveena olisi myös saada sälekaihtimen nosto toimimaan, asentammalla vanha sälekoneiston tanko nykyisen
päällä mihin naru kiertyy.
Tuossa aiemmin oli näistä 360 ja X-kierrosta pyörivistä juttua ja ongelma oli kaihdinkulman säädön suhteen nykyisen asennon tietäminen ja asteluvun antaminen. Ehkä nostamiseen tuo tosiaan soveltuisi.

Muuten, mikä on paras tapa juottaa piuhat piirilevylle? Ilmeisesti ette ole noita rimoja käyttäneet vaan suoraan pinniin? Käytättekö jotain kaapeliholkkeja tms. vai suoraan vaan tuommoinen monisäikeinen rimpulapiuha? Aika pienen poikkileikkauksen piuhoilla joutuu joka tapauksessa operoimaan, 0,5mm holkkikin on liian paksu...
 

xp9

Jäsen
Muuten, mikä on paras tapa juottaa piuhat piirilevylle?
Makuasioita toi juotteleminen. Mä pätkin rimasta 2 piikkiä jännitteelle ja yhden servon ohjaukselle ja juotin piuhat niihin.
Jännitteen kanssa niin, että servo piirin alaosaan ja itse jännite yläosaa niihin pidempiin piikkeihin.
 

Nautilus

Jäsen
No on tämä nyt hankalaa :) Eilen oli tarkoitus jatkaa projektia 270 servoilla ja uusilla Wemoseilla, joista yhtä jo olin testannut ettei lämpene kuten ensimmäinen - tulkintani mukaan viallinen yksilö. Vaihdoin tuohon testiyksilöön 270-servon (siinä oli siis tavallinen 180 servo kiinni) ja pidemmän virtajohdon ja sitten toiveikkaana kokeilemaan olisiko tämä valmista kauraa ikkunan väliin. USB-liitin kiinni virtalähteeseen ja parin sekunnin päästä servo alkaa kääntyilemään itsekeen edes takaisin pitäen muutaman sekunnin taukoja välillä. Itsekseen kääntyileminen loppui sitten kun asetin sille jonkun asennon, mutta 9000-komento (servo detach) pwm-signaalin poiskytentään ei toiminut. Senkin jälkeen servo oli tiukasti lukittunut asentoonsa kunnes virrat laittoi kokonaan pois. Tämä siis toimi edellisellä testillä ja hyvin eikä tuollaisesta alun itsestään kääntyilystä ollut mitään havaintoa.

Aikani tuota ihmettelin ja en saanut mitään varsinaista parannusta aikaan, niin ajattelin sitten flashata uuden firmiksen Wemosiin. Pinneissä kiinni ollut virtajohto irti ja micro-usb johto kiinni ja flashays meni ongelmitta läpi. ESP-alkuinen wifi ehti vielä tulla näkyviin, mutta sitten tulikin savut ulos Wemosista ja kortti vaikutti kuolleen siihen paikkaan. Kello oli tuolloin jo sen verran paljon ja vitutti kohtuullisesti muutenkin niin ajattelin että tuohon oli hyvä lopettaa siltä illalta :D

Mutta ennen kuin lähden tuhoamaan seuraavaa korttia niin pitäisi yrittää ymmärtää vähän paremmin että mikä tuossa menee oikein pieleen. Oliko kortilla kenties joku oikosulku (ehkä liittyen servon ohjaussignaaliin) joka pyöritti servoa alkuvaiheessa ennen ensimmäistä paikkakomentoa? Silti en ymmärrä miksi paikkakomento sai sen sitten loppumaan, 9000-komento ei kuitenkaan enää toiminut. Ja mikä ihme sai koko kortin sitten kärähtämään micro-usb:n kytkemisen ja flashaamisen jälkeen? Kyllä taas ihmetyttää... o_O :oops:
 

HeTi

Aktiivinen jäsen
Tuntematta kytkentää, kannattaa servon käyttösähkö (+) tuoda suoraan servolle.
Servo voi kiskaista melkoiset virrat etenkin jos ohjaus menee yli servon alueesta tai se on muuten jumissa.
Servo liikahtelee usein itsekseen jos ohjainnastaan ei tule mitään järkevää signaalia tai se on kelluvassa tilassa (input) ESP-päässä.
 

Nautilus

Jäsen
Kiitos vinkistä, mielenkiintoista. Siis kannattaisi ottaa +5V suoraan virtalähteeltä (eikö myös GND?). Ymmärtääkseni Ismo ja xp9 olette ottaneet nuo ESP:n pinneistä ja on toiminut teillä noinkin?

Itse olin siis kytenyt Servon kaikki kolme karvaa ESP:lle, ohjaus omaan pinniinsä ja GND & +5V samoihin virtalähteen kanssa - virhe?
 

xp9

Jäsen
Älä vielä luovuta sen "rikkinäisen" suhteen ellei tosiaan tullut savut ulos. Itsellä oli alussa jotain hankaluuksia flashayksen suhteen. Taisi vaatia vähintäänkin virtabuutin ja uuden flashäyksen, että sain wlanin näkyviin.

Ei sillä taida olla merkitystä laitatko suoraan servoon sähköt vai +5v ja GND pinneistä. Samasta virtalähteestä ne tulee ja ovat siten jo yhdessä.
Mä olen pistänyt piirilevyn +5v/GND nastoihin jännitteen ja samoista nastoista vienyt servolle. Säästyy tota piuhanvetoakin :)
 

Ismo67

Vakionaama
Mulla on ESP: ssä ohuet ja lyhyet ns. Kytkentälevyn ohuet johdot tinattuna pinneihin. Virtalähteeltä tulee oiskos 0.75mm2 kaiutinkaapelia useimmissa asennuksissa ESP viereen ja suoraan ko. kaapeliin liitetty sekä ESP:n ja servon virtakaapelit tinaamalla ja kutistesukat liitosten päällä
 

Nautilus

Jäsen
Älä vielä luovuta sen "rikkinäisen" suhteen ellei tosiaan tullut savut ulos. Itsellä oli alussa jotain hankaluuksia flashayksen suhteen. Taisi vaatia vähintäänkin virtabuutin ja uuden flashäyksen, että sain wlanin näkyviin.

Ei sillä taida olla merkitystä laitatko suoraan servoon sähköt vai +5v ja GND pinneistä. Samasta virtalähteestä ne tulee ja ovat siten jo yhdessä.
Mä olen pistänyt piirilevyn +5v/GND nastoihin jännitteen ja samoista nastoista vienyt servolle. Säästyy tota piuhanvetoakin :)
No juu, totta tämäkin että sama virtalähde se minullakin on/olisi joka tapauksessa ja johdot yhdistyivät siinä matkalla. Kyllä tuo yksi näyttää kuolleen kokonaan, joku komponentti tosiaan savutteli siinä flashayksen jälkeen ja nyt ei osoita mitään elonmerkkejä. Virhe tuossa saattoi olla että servo oli edelleen kytketty ja virta tuli vain koneen USB-portista? Jos tarttee flashata uudestaan niin pitäisikö servo ottaa irti ensin? Vai voiko samalla syöttää ulkoisesta virtalähteestä kun Micro-usb on kiinni?

No, neljä Wemosia vielä jäljellä. Kokeillaan seuraavaa...:)
 

Prässi

Jäsen
Morjesta!

Myös täällä ensimmäinen testiservo ja wemos d1 mini pro todettu työpöydällä toimivaksi, mutta asennuspuuhia aloitellessani huomasin, että säätötangon vaijeri on prässätty kiinni kuten myös ainakin xp9:llä oli ollut. Onko ideoita miten sen saisi nätisti irti kun ei viitsisi rikkoa ja postissakin tuli juuri kolmen viikon odottelun jälkeen 4/6mm kardaani, joka ei prässätyn mötikän päälle sovi. Onko muita kohtalotovereita?
 

HeTi

Aktiivinen jäsen
Eikös sen servon voi laittaa tangon toiseen päähän ?
Vaijerin voi katkaista tai jättää ilman käsitankoa hätävaraksi.
 

Prässi

Jäsen
Eikös sen servon voi laittaa tangon toiseen päähän ?
Vaijerin voi katkaista tai jättää ilman käsitankoa hätävaraksi.
Vaijerin puoli on ikkunan saranapuoli ja siellä olisi läpivienti valmiina. Menee hieman johdottamiseksi jos joutuu toiselta puolelta ikkunaa lähteä vetämään johtoja.

Edit: Näyttää kuitenkin siltä että holkki on prässätty vain vaijerin päästä eli en tiedä miten se on kiinni sälekaihtimen akselissa, tiukassa kuitenkin vaikuttaa olevan
IMG_1564.JPG
 
Viimeksi muokattu:

xp9

Jäsen
Ratkaisin tämän siten, että asensin lopulta servot sinne toiseen päähän. Piuha kulkee tuolla urassa saranapäätyyn. Tuolla tapaa servo ei ole myöskään tiellä, kun nostaa / laskee kaihtimet.
 

Prässi

Jäsen
Ratkaisin tämän siten, että asensin lopulta servot sinne toiseen päähän. Piuha kulkee tuolla urassa saranapäätyyn. Tuolla tapaa servo ei ole myöskään tiellä, kun nostaa / laskee kaihtimet.
Moi, kiitos neuvosta.

Mitenkäs, onko sinulla vaijerit kokonaan paikoillaan. Jos otan "käsivaijerin" pois niin loppuvaijeri jää törröttämään melko ikävän näköisesti.
Ja toinen kysymys, oletko jatkanut servon johtoja ikkunan toiseen päähän ja sijoittanut wemosin virtapiuhoineen ulkopuolelle ikkunasta? Vai onko sinulla kaikki kilikkeet siellä ikkunan toisessa päässä ja virtajohto menee sinne? Kiitos

Edit: vaijerin pään saa varmaan väkisin pujotettua reiästä takaisin ikkunan sisään piiloon
 
Viimeksi muokattu:

xp9

Jäsen
Se tynkä on meillä jo valmiiksi siellä ikkunan sisällä eli säädinmalli on sellainen, jossa vaijeri kulkee ikkunan karmin sisäpuolella jo valmiiksi.
Lienee täysin vastaava, jos pujotat sen vaijerin ikkunan sisälle takaisin.
Mulla on wemosit samassa päässä missä servokin ja siis ikkunan sisällä. Ne on sijoitettu U-kourun ulkopuolelle/päälle ja yllättävänkin hyvin ovat verkossa pysyneet. Johto kulkee karmin sisäpuolella pienimmässä kaapelikourussa mitä kaupasta löysin ja tulee sieltä ikkunan alalaitaan.
Ehkä kuvankin voisi joskus laittaa, nyt en viitsi availla akkunoita.
 

Prässi

Jäsen
Se tynkä on meillä jo valmiiksi siellä ikkunan sisällä eli säädinmalli on sellainen, jossa vaijeri kulkee ikkunan karmin sisäpuolella jo valmiiksi.
Lienee täysin vastaava, jos pujotat sen vaijerin ikkunan sisälle takaisin.
Mulla on wemosit samassa päässä missä servokin ja siis ikkunan sisällä. Ne on sijoitettu U-kourun ulkopuolelle/päälle ja yllättävänkin hyvin ovat verkossa pysyneet. Johto kulkee karmin sisäpuolella pienimmässä kaapelikourussa mitä kaupasta löysin ja tulee sieltä ikkunan alalaitaan.
Ehkä kuvankin voisi joskus laittaa, nyt en viitsi availla akkunoita.
Kiitos kattavasta ohjeistuksesta, katsotaan jos ehtisi viikonloppuna virityshommiin. Vielä kiinnostaisi, että onko sinulla/muilla wemosit jotenkin suojattu vai onko ihan paljaaltaan kourun päällä. Mietin, että voiko mennä solmuun, jos joutuu kosketuksiin metallikourun kanssa.

Ja laita ihmeessä kuvaa, jos tulee vaikka ikkunanpesu ajankohtaiseksi :D
 

Ismo67

Vakionaama
Morjes,

Ostin 0.75mm kaiutinkaapelia ja nyt olisi tarkoitus vetää sähköt. Miten olette yhdistäneet parikaapelin USB koirasa päähän? Oletteko ostaneet tällaisia: https://www.aliexpress.com/item/32813989630.html?spm=2114.search0604.3.1.4976644ep8bN6U&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536,searchweb201603_55,ppcSwitch_0&algo_expid=b2eaffd2-c8ed-417a-866b-195d7ed15668-0&algo_pvid=b2eaffd2-c8ed-417a-866b-195d7ed15668&transAbTest=ae803_5

Ja juottaneet kaiutinkaapelin siihen? Vai käyttäneet olemassa olevaa USB kaapelia ja kuorineet johdot näkyviin ja juottaneet kaiutinkaapelin niihin? Kiitos.
Kyllä. mä olen käyttänyt juuri noita ja toisessa päässä liitintähän ei tarvita kun juottaa kaapeliin kiinni suoraan Wemosin ja servon johdot.
 

xp9

Jäsen
Tuli taas tilailtua. Nuo DS3218MG 270asteen servot vakuuttaa sen verran, että tilasin niitä 4kpl lisää.
Vaihdan ne näihin aiemmin asentamien servojen tilalle. Hyvin on toiminut ruokailutilaan asentamat 270 servot siten,
että aamusta ne avautuu hieman ja sitten 10.00 kokonaan. Sama setti toiseen suuntaan illalla.
Servo on selvästi hiljaisempi ja nopeampi mitä nuo halvat, vaikka kyllä nekin ovat toimineet.
 

Prässi

Jäsen
Moro,

Tänään tuli asenneltua ensimmäinen servo paikoilleen ja mukavasti toimii. Tuntuu kuitenkin, että esp8266 piirilevy käy erittäin kuumana, melkein jopa kosketusarkana. Tosin kaikki ikkunan sisällä olevat metalliosat ovat erittäin kuumia, koska aurinko paahtaa suoraan ikkunaan.

Mites muilla, ilmeisesti kuitenkin moni on asentanut piirilevyn ikkunan sisälle.

60541


Edit: Kuvan osoittama komponentti kuumenee niin paljon ettei pysty sormea pitämään päällä. On ilmeisesti wifikomponentti?
 
Viimeksi muokattu:

xp9

Jäsen
Tuntuu kuitenkin, että esp8266 piirilevy käy erittäin kuumana, melkein jopa kosketusarkana.

Mites muilla, ilmeisesti kuitenkin moni on asentanut piirilevyn ikkunan sisälle.
Osassa piireistä on kuumenemisongelmaa, siitä on täälläkin ollut juttua. Mulla on 6 wemosia ja yhdessä huomasin tuon kuumenemisongelman. Se on ainoa, jolle pitää ajoittain antaa virtabuutti, noin 1-2krt/kk.
 

Nautilus

Jäsen
Moro,

Tänään tuli asenneltua ensimmäinen servo paikoilleen ja mukavasti toimii. Tuntuu kuitenkin, että esp8266 piirilevy käy erittäin kuumana, melkein jopa kosketusarkana. Tosin kaikki ikkunan sisällä olevat metalliosat ovat erittäin kuumia, koska aurinko paahtaa suoraan ikkunaan.

Mites muilla, ilmeisesti kuitenkin moni on asentanut piirilevyn ikkunan sisälle.

Edit: Kuvan osoittama komponentti kuumenee niin paljon ettei pysty sormea pitämään päällä. On ilmeisesti wifikomponentti?
Asennuspaikka varmasti vaikuttaa, mutta on näissä Wemos-klooneissa myös ihan oikeita ongelmia lämpenemisen kanssa. Omia kokemuksia mm. täällä:
Minulla siis lämpeni eri komponentti - kokeilepa huviksesi vielä tuota regulaattoria, että onko se sinulla kuinka lämmin? Minkään komponentin ei ymmärtääkseni pitäisi lämmetä niin kuumaksi ettei kädellä voi koskettaa.

Itse reklamoin ja lähettivät uuden, se ei lämmennyt lähimainkaan samalla tavalla...
 
Viimeksi muokattu:

pamppu

Vakionaama
Se on ainoa, jolle pitää ajoittain antaa virtabuutti, noin 1-2krt/kk.
Mulla muuten yks useamman vuoden pommin varmasti toiminut wemos alkoi hirttää parin päivän välein. Ratkaisu jälleen kerran oli vaihtaa virtalähde. Vanha puhelimen laturi väsyi parissa vuodessa.
 

Prässi

Jäsen
Osassa piireistä on kuumenemisongelmaa, siitä on täälläkin ollut juttua. Mulla on 6 wemosia ja yhdessä huomasin tuon kuumenemisongelman. Se on ainoa, jolle pitää ajoittain antaa virtabuutti, noin 1-2krt/kk.
Moi, okei kiitos tiedosta. Annoin wemosille eilen illalla virtabootin ja siirsin sen pois ikkunan välistä eikä se enää kuumentunut samalla tavalla.

Miten olet seurannut kuumenemista? Alkaako laite esim. käyttäytymään eritavoin?
 
Ylös Bottom