Edullinen sälekaihtimien kääntö kotiautomaation radiotaajuuksilla tms?

xp9

Jäsen
Miten olet seurannut kuumenemista? Alkaako laite esim. käyttäytymään eritavoin?
Oon aika laiska seurailemaan. Totesin asennellessa, että kuumenee toisin kuin toiset.
Powerissa tuskin on ongelmaa. Kahden ikkunan sählöt tulee samasta powerista ja toinen on toiminut 100%.

Tilasin noita hieman kalliimpia 270 asteen servoja 4kpl. Olisi pitänyt tilata 2+2, koska nyt ne jäi tulliin ja piti maksella 24% ALVit päälle.
 

xp9

Jäsen
Hiljaista on ollut täällä. Vaihdoin kaikkiin kaihtimiin (6kpl) nuo hieman hintavammat 270 asteen servot. Kalliiksi en niitä vielä haukkuisi.
Sen jälkeen ei ole ollut moitittavaa. Poistin myös komennoista 9000 ohjauksen, joka siis vapauttasi servot. Se aiheutti osassa servoissa ylimääräistä kääntymistä.
Nyt kaihtimiin on ajastettu siten, että ne ensin raottuvat ja vasta myöhemmin aukeavat kokonaan. Sama takaperin iltaisin.
Aiemmin vierashuoneessa resettiä vaatinut piiri korjaantui sekin servoa vaihtamalla. En ehtinyt piiriä vaihtaa, eikä näytä tarvitsevankaan.Screenshot 2019-09-03 at 19.53.11.png
 

Nautilus

Jäsen
Hyvältä kuulostaa! Servot eivät ilmeisesti surise vaikka 9000-komento on poissa? Mikä firmisversio käytössä?

Ja saisiko muutaman asennuskuvan inspiraatioksi...:)
 

xp9

Jäsen
Hyvältä kuulostaa! Servot eivät ilmeisesti surise vaikka 9000-komento on poissa? Mikä firmisversio käytössä?

Ja saisiko muutaman asennuskuvan inspiraatioksi...:)
Firmis: ESP_Easy_mega-20190216_normal_ESP8266_4096.bin

Pari asennuskuvaa liitteenä. Ne on nyt tuolla kiskon tyhmässä päässä, jossa eivät haittaa kaihtimien ylös veivausta.
Servo001.jpgServo002.jpgServo003.jpg
Asennus001.jpg
 

sh1

Aktiivinen jäsen
On se kumma ettei näitä etäohjattavia säleverhonkääntimiä löydy mistään järkihinnalla. Vai löytyykö? Tätä ketjua olen seuraillut ja aina silloin tällöin netistä googlaillut, mutta löytyy vain jotain järeitä ja/tai kalliita ratkaisuja.
Itse tekemällä saa tietty tehtyä, kuten tässäkin ketjussa on kuvattu, mutta mullakin olisi vähintään 4 ikkunaa mihin tuo etäohjaus tarttis tehdä ja niiden pitäisi olla varsin hellasärönkestäviä. Joten tarttis saada valmiina...

Jo ammoin Clas Ohlsonin juuri rantauduttua Suomeen ostin sieltä kokeeksi yhden säleverhonkääntelijän. Nyrkinkokoinen valkoinen muovilaatikko mikä kytkettiin siihen säleverhon kääntötangon päähä, siis siihen mitä normaalisti pyöritetään käsin. Laitteessa oli 4 ajastuspaikkaa ja servoasentoa ohjelmoitavissa ja AA-paristot, eikä hintaa ollut muutamaa kymppiä enempää. Tuon kun saisi 433 / Zwave etäohjauksella niin avot. Sittemmin tuo tuote katosi myyntilistoilta ja valmistaja on konkassa.
Onko näille "suomalaistyylisille" sälekaihtimille (parisenttiset kevyet vaakasäleet) mitään tarkkaa englanninvastinetta? Venetian blinds tms tuottaa kaikenlaista hakutulosta.
 
Ylös Bottom