Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tallentamispaikkaa ei tarvitse murehtia, se on jossain HA:n tietokannassa.
Koko json on yksittäisessä sensorissa, mistä sen voi sitten purkaa uusiksi sensoreiksi (kanaviksi).
Olisiko ao. esimierkistä apua:
HomeAssistant - Yleinen support topic
Joo ei taida onnistua muuten saada erilaisia hälytyksiä, kun jakaa ilmoitukset usempaan osaan. Vibralla näyttää olevan 4 erilaista asetusta.lampopumput.info
(Yo. lainauksen teksti "Joo ei..." on ko. sivun ekan postauksen teksti, ei siis sen minun postauksen teksti. Linkki aukeaa kyllä oikeaan postaukseen.)
Siinä haetaan ensin json sensoriksi "SHF temperature 70700" mistä sitten tehdään 1. arvosta sensori "SHF temperature 70700 now"
# Pörssäri Home Assistant client
rest:
- resource: https://dev.porssari.fi/getcontrols.php?device_mac=ABC123&client=Homeassistant
scan_interval: 180
sensor:
- name: "porssari_json"
value_template: "{{ value_json.Metadata.Timestamp }}"
json_attributes:
- Metadata
- Channel1
- Channel2
- Channel3
- Channel4
template:
- sensor:
- name: "Pörssäri Channel 1 State"
unique_id: porssari_ch1_state
state: >
{% set curHour = now().hour | string %}
'{{ state_attr("sensor.porssari_json", "Channel1")[curHour] }}'
Tässä mallia Wh sensoriin.Tuon mittarin perässä on vain Vesi-ilmalämpöpumppu ja muut lämmitykseen liittyvät laitteet, pumput ym.
#keskimääräinen käytetty VILP-teho ed. min. aikana
template:
- sensor:
- name: VILP teho nyt
unique_id: vilp_teho_nyt
unit_of_measurement: "W"
device_class: power
state: '{{(states("sensor.vilp_sahko") | int)*120 }}'
type: custom:mini-graph-card
name: VILP nyt
hour24: true
hours_to_show: 24
decimals: 0
show:
extrema: true
average: false
graph: bar
entities:
- entity: sensor.vilp_teho_nyt
Noin se taitaa olla.Ymmärsinkö oikein, että tuo rest-ominaisuus ei millään tasolla ymmärrä http-koodeja?
Kiitos näistä!Summaava helpperi.
Jos listassa (kuva integ1.jpg) ei näy Integration - Riemann ... täytyy se asentaa ensin.
Oheisten kuvien mukaan tehdään VILP kulutus sensori. Integraali ei anna ihan tarkaa summaa. Jos se heittää paljon on summaa varten tehtävä yaml:lilla sensori.
Sensoreissa pitäisi nyt näkyä lisää 2 VILP sensoria (kuva vilp_sensors.jpg).
Tämähän voisi hyvinkin toimia, eli triggeröidään tuo rest-sensorin päivitys vaan silloin kun tuo binäärisensori saa tilan 200 edellisen kyselyn jäljiltä. Se ei juuri toisi ylimääräisiä kyselyitä palvelimelle.Noin se taitaa olla.
Voisiko tuo https://community.home-assistant.io/t/curl-switch-to-detect-if-service-is-up/152921/4 olla sovellettavissa?
Vähän tuota edellämainittua mukaillen sain tehtyä normisensorin johon haetaan tuo http-koodi. Vielä nyt puuttuu automaatio tuota lukemaan ja koodin perusteella kutsumaan tuota varsinaista päivitysfunktioa, mutta sensori vaikuttaisi toimivan oikein liitteenä olevan kuvan perusteella. Toki hieman viiveellä, koska päivitysväli on testimielessä vielä harvakseltaan, lähinnä oli tarkoitus tutkia, että tuo koodi käyttäytyy aikaleiman mukaisesti oikein.Noin se taitaa olla.
Voisiko tuo https://community.home-assistant.io/t/curl-switch-to-detect-if-service-is-up/152921/4 olla sovellettavissa?
sensor:
- platform: command_line
command: >-
curl -o /dev/null -qsI -w "%{http_code}\n" "https://dev.porssari.fi/getcontrols.php?
{%- set MAC = "ABC123" -%}
device_mac={{ MAC }}&last_request={{ states('sensor.porssari_json') }}
name: "porssari_request"
scan_interval: 295
value_template: "{{ value }}"
Itse itselleni vielä kommentoiden. Tähän ei oikein taida olla muuta mahdollista toimintatapaa kuin tallentaa tuo ohjaustieto vielä toiseen sensoriin mitä päivitetään ehdollisesti tuon ensimmäisen arvoihin vaikkapa ehdolla, että tuo sensor.porssari_json on saanut arvokseen ylipäätänsä haetusta jsonista luetun aikaleiman eikä "unknown", ja vaikka lisäehtona vielä, että se on tuon "tallennussensorin" aikaleimaa uudempi? Ja tämä jälkimmäinen tallennussensori on sitten se, mistä tuo ohjaustieto luetaan.Täytyy nyt vielä selvittää se, miten tuo json-anturin data saadaan säilymään tilanteessa missä request jostain syystä kuitenkin epäonnistuu. Ei ole tarkoituksenmukaista, että se pyyhkäistään tyhjäksi yksittäisen epäonnistuneen haun jälkeen vaikka siellä olisikin vielä melkein vuorokauden verran ohjausdataa jäljellä.
HA:n osalta joutuu melkein nykyisin seuraamaan vanhaa ohjetta eli jos se toimii niin älä korjaa. Tuli oltua pidemmällä työkeikalla touko- ja kesäkuussa ja ainakaan etänä ei uskalla kyllä päivittää yhtään mitään tuon osalta.Jahas, nyt olisi jo 2023.6.0 core versiota tarjolla. Vielä ei oma systeemi ole kaikilta osin toipunut 2023.5 päivityksestäkään. Harmillisesti ainakin osa ihan virallisistakin integraatioista näyttää olevan ylläpidon osalta "kuolleita".
Kuka uskaltaa päivittää ekana voi tulla kertomaan mitä kaikkea meni rikki. Itse olen yleensä päivittänyt kaiken etunenässä, mutta tämä HA on opettanut vähän varovaisuutta sen suhteen
On kyllä ripeä tahti kun vasta tuohon viime viikolla tuli ensimmäinen beta-versio jakoon. Aika haipakkaa saa olla testaamassa uudella versiolla ennenkuin se tulee virallisesti jakoon.Jahas, nyt olisi jo 2023.6.0 core versiota tarjolla. Vielä ei oma systeemi ole kaikilta osin toipunut 2023.5 päivityksestäkään. Harmillisesti ainakin osa ihan virallisistakin integraatioista näyttää olevan ylläpidon osalta "kuolleita".
Kuka uskaltaa päivittää ekana voi tulla kertomaan mitä kaikkea meni rikki. Itse olen yleensä päivittänyt kaiken etunenässä, mutta tämä HA on opettanut vähän varovaisuutta sen suhteen
Beta 0 tulee tyypillisesti kuun viimeisenä keskiviikkona, eli viikkoa aiemmin ennen varsinaista julkaisua. Siitä tulee sitten n.päivittäin uusi versio kunnes varsinainen versio kuukauden ensimmäisenä keskiviikkonaOn kyllä ripeä tahti kun vasta tuohon viime viikolla tuli ensimmäinen beta-versio jakoon. Aika haipakkaa saa olla testaamassa uudella versiolla ennenkuin se tulee virallisesti jakoon.
Itse ajattelin ratkaista tuon Pörssärin ylläpito-ongelman sillä, että asennan unRaid-koneeseen toisen virtuaalikoneen mikä ei ohjaa mitään, mutta minkä päivittää heti aina seuraavaan beta-versioon. Siinä ainakin on turvallista testata mikä toimii ja mikä ei ennenkuin päivittää varsinaisen ohjaussoftan.
Tämä onkin hyvä tietää, niin ei voi sitten tuohon kuun viimeiselle viikolle aina aikatauluttaa harrasteluillan testausta varten.Beta 0 tulee tyypillisesti kuun viimeisenä keskiviikkona, eli viikkoa aiemmin ennen varsinaista julkaisua. Siitä tulee sitten n.päivittäin uusi versio kunnes varsinainen versio kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona
Jees, minäkin viskasin päivityksen purkkiin ja tälläkertaa se meni hyvin ilman ongelmia. Muutin myös nuo command -line sensorit uudelle syntaksille. Muutos koski myäs binary sensoreita ja switchejä, jos niissä on command line -komento mukana.Päivitin versioon 2023.6.1.
Kaikki näyttäisi toimivan.
Päivityksen jälkeen tuli varoitus: "Configuring Command Line sensor using YAML has moved"
Tuosta pääsi eroon korjaamalla command_line sensorit configuration.yaml:ssa ao. mukaisesti
Configuring Command Line sensor using YAML has moved. Consult the documentation to move your YAML configuration to integration key and restart Home Assistant to fix this issue
I have a question. I have the sensors in a yaml file in the packages folder still written with the old format. Do I need to move them to a dedicated file like the example one (command_line.yaml)? or is it enough to rewrite them in the modern format? eg. # my old format sensor: - platform...community.home-assistant.io
Joku tuota samaa valitteli myös.2023.9.0 päivityksen kun ajoi niin hävisi modbus anturit kartalta. Minulla nyt onneksi ei puhtaita modbus antureita ole kun Oumanilta tulevat mutta on tuo sanalla sanoen ärsyttävää kun päivityksen jälkeen aina saa henkeä pidätellä et mikähän tällä kertaa hävisi. Etänä ei uskalla kyllä enää päivittää ylipäätään.
Saas nähdä millaisen korjauksen tuossa täytyy parsia jotta nuo mainitut anturit saa taas näkyviin.
Onnistuu edelleen, kun avaat devicen ja halutun esim phase A energy entityn, rattaan alta alin optio ”use device area” se pois päältä ja valitsee entitylle oman areanMinulla oli (NAS) dockerissa home assistant jostain viime vuoden lopulta.
Aloin sitä päivitteleen ja asetukset hukkui jonnekin (en tiedä löytyisikö vielä jostain).
No ei noita vehkeitä niin paljoa ole niin integroin ne uudelleen.
Ongelmaksi tuli että en saanut Shellyn EM3:n eri kanavia (sensor/entity) eri arealle (huoneisiin). Aikaisemmin olin tuon saanut konffattua mutta nyt näytti siltä että koko device vaihtaa huonetta.
Ideoita miten olin tuon aikaisemmin tehnyt? Uusi HA versio ei enää tuekaan?
KiitosOnnistuu edelleen,
Itsellä pyörii Unraidilla, ja siihen kyllä kanssa HAOS asentuu todella nätisti. Eli jos on samanaikaisesti tarvetta myös NAS-ratkaisulle, niin tuo kannattaa myös pitää mielessä.Hitusen epävakaa on ollut viime aikoina oma HA. Operating system päivitys 10.4 -> 10.5 aiheutti kerran-pari päivässä kaatumista. Palautin vanhemman version, mutta ei korjannut ongelmaa. Korjautui toistaiseksi ha supervisor repair ja ha core repair komennot antamalla. Mutta aloin miettimään, että jos hieman muuttaisi systeemiä. Nythän minulla pyörii tuo HA Raspberry pi4 8Gb sisällä. Home Assistantin "lisäosana" sen omalla supervisorilla ajetaan myös mm. influxdb kantaa ja Grafanaa. Nyt tein vanhalla läppärillä vähän virtualisointitestiä. Asentelin Proxmoxin ja siihen virtuaalikoneena Home Assistantin ja LXC kontteihin sitten erikseen mm. Mariadb (recorder), influxdb, grafana, esphome ja muutama muu mm. verkonvalvontaan liittyvä testimielessä. Vaikuttaisi pikaisella testauksella hyvältä ratkaisulta. Pitänee laittaa jokin käytetty mini pc hankintaan ja siihen asentaa tuo Proxmox. Tämä vanha läppäri saa jäädä joko demoalustaksi tai sitten asennan tähän Proxmox backup serverin.
Nyt tällä hetkellä minulla on ajossa kaksi HA:ta. Toinen on tuo Raspissa oleva "tuotantoversio" ja sitten tässä Proxmoxissa on tuo testi HA. Ainakin ESPhome palikat saa nätisti molempiin yhtä aikaa ajoon. Sähkömittarin integroin myös demoon, niin pystyi samalla testimään influxdb v2:sta ja grafanaa. Muuta en ole vielä edes kokeillut.
En ole varma onko ongelmien pohjalla tuo USB -> m.2 adapteri, ehdin kyllä hankkia myös halvan 2,5" SSD levyn ja sille uuden adapterin tarkoituksena kloonata HA sille ja kokeilla josko ongelma olisi tuossa levyssä. Mutta nyt ajatus vähän kääntynyt sille mallille, että jos käyttäisi ylimääräisen satasen tai pari ja siirtyisi virtuaaliin. Töissä jonkin verran VMwaren alustan kanssa pääsee pelailemaan, ihan mielenkiintoista kokeilla tuota Proxmoxiakin vaikka siitä nyt ei työelämässä varsinaisesti hyötyä olekaan. Toki ESXi:n asennus ja virtualisointi sen päälle on toinen vaihtoehto.
Jos tuon proxmoxin kanssa innostuu, niin sitten voi hankkia pari rautaa lisää ja tehdä clusterin. En tiedä toimisiko HA (High availability) jo kahdella raudalla?
Hommasin pari tuollaista T-01C3:sta, mutta flashauksen kanssa ongelmia. Minulla on USB-UART (USB-TTL) palikka ja siitä:ESPhome / BTproxyn avulla saa näppärästi laajennettu BT verkkoa. Shellyn plus laite toimii siinä OK, mutta myös Lilygo esp01-C3 (T-01C3 taitaa olla tarkka mallinimi) on todella näppärä BTproxy. Itsellä ko.tikkuja kämpässä 3 joilla saa peittoalueesta ongelmitta koko 230m2
Tuo IO09 vai oliko 08 pitää yhdistää GND kun laittaa sähköihin että saa ladattua konffiksen uart kauttaHommasin pari tuollaista T-01C3:sta, mutta flashauksen kanssa ongelmia. Minulla on USB-UART (USB-TTL) palikka ja siitä:
3,3V -> 3,3V
GND -> GND
TX -> RX
RX -> TX
Esphome jää vain pyörittämään connecting.. Kokeilin jo yhdistää Lilygon päässä IO9 pinnin 3,3V:iin joka oli jokin netistä löytynyt vinkki. Lisäksi toinen oli RST pinniin 3,3V. Mutta kumpikaan ei saanut tuota vielä flashausmoodiin menemään. Muistatko @-Teme- miten tämä pitäisi tehdä? Mitään boottinappiahan tässä ei ole. Ehkä vaatinee vastusta väliin tms... Taidan jatkossa ostaa vain näitä usb- liittimellä olevia versioita
Kyllä nuo toimii aktiivisena, shellyt vain passiivisena proxyinaedit2: lisää lueskellessa selvisi, että nämä proxyt toimii vain passiivisena. Se saattaa olla ongelma noiden Airthingsien kanssa. Ainakin Raspin oma BT toimi passiivimoodissa huonosti niiden kanssa.