ILTO Comfort CE50 enemmän kuin lämpöpumppu?

KooHoo

Tulokas
No niin, yksi comfort on siirtynyt autuaammille metsästysmaille. Eli järjestelmään kertynyt paine paljastui vuodoksi kylmäaineen kennostossa. Tiedoksi että turussa on firma nimeltä TRP- Group, josta löytyy kaveri joka on todellinen comfort fanaatikko/syväosaaja. Sain kyseiseltä firmalta tarjouksen koko yläosan vaihdosta ja sille olisi kertynyt hintaa 6000€. Nyt comfort siirretty tallin puolelle ja Nibe F470 asennettu tilalle. Eli jos jollain tarvetta T-10 tuloilmalaitteelle, sellainen olis myynnissä ja muutama sudatinpaketti löytyy kanssa.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Nyt lienee syytä antaa pikkasen risuja tuolle kiertovesipumppumme vaihtaneelle asentajalle. Oli meinaan siinä konetta naputellessaan mennyt muuttamaan pumpun tuottaman lämmön 60>70 ast ja jäteilman laskenut -15>-20 ast. No eihän tuo wanhus moisiin pysty ja heti kun eilen tuli hiukka enempi käyttöä kuumalle vedelle, niin tuohan napsautti kompurahälynsä justiinsa :confused:

Eli kun mentiin tuolla kompuran kuumalla päällä ihan liian lähelle lämpösuojia, niin tuohan otti nokkiinsa justiinsa => kompura hälyn kera seis. Sinällään vaan kun oletus-näyttöni tuolla laittella on se jossa näkyy nuo kaikki mittaukset, niin tällöin tuo ei edes wingu hälyn antaessa, vaan alkaa vilkuttamaan punaista lediä, niin tiedä kuinka pitkään tuo oli jo ollut päällä. Sen verran kuitenkin että patteriverkossakin oli jo lämmöt kerinneet laskea, mutta varaajassa ei vielä niin paljoa että olisi vastuksille mennyt. Joten power off, ilmaus, paineiden palautus, power on ja muutettiin em. arvot takaisin wanhoihin defaultteihinsa. Niin on CE jälleen hyrskyttänyt tyytyväisenä kuten kuuluukin :)
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Lisätäänpäs tähän nuo meitin laskurin lukemat taas pitkästä aikaa. Näköjään 1/10 suhde ollaan yhä kyetty säilyttämään kompuran vs. lisävastusten suhteen tuosta kiertovesipumpun kompuroinnista ja siitä seurannutta "hiukka" runsaammasta vastusten käytöstä huolimatta :)
 

Liitteet

  • IMG_20211214.jpg
    IMG_20211214.jpg
    65,5 KB · Katsottu: 243

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Nyt on sitten vuorostaan paisari totaalisesti tiensä päässä, sen verran rajusti nuo verkon paineet heittelee lämpötilan mukaan :confused:

Osa itse n. 150€, mutta tilaa tuon vaihtamiseen ei juuri ole => pitänee tuo toinenkin kylki siis leikellä auki. Katselin pikkasen, niin ilm. tuon nuolella merkityn korkin alla saattaisi olla venttiili, jolloin paisarin vaihtaminen noin muuten lienee pala kakkua; venttiili kiinni, wanha irti, uusi tilalle ja venttiili auki. Meinasin vain ettei ehkä välttämättä tarttisi tuota 250€ vaihtotyötä jälleen tuolle tilata :hmm:

Tällä hetkellä ilman paisaria aika kökkö kun suihkun jälkeen varaajan lämpö laskee, jolloin siis paineetkin verkossa laskee ja kohtahan se on jälleen kompurahälyä päällänsä. No nyt jos nostat paineet niin että kompura suostuu jälleen hurisemaan, niin kohtahan varaajan jälleen lämmittyä siellä on 3bar painetta ja joutuu päästämään osan pois = jatkuvaa ropaamista siis ja varsinaista luottoa laitteen toimintaan ei tällä hetkellä ole. Ei sillä, korona-karanteenissahan tässä ollaan, joten kotosalla jatkuvasti ja siten ei pääse tupa tuohon vikailmoon viilenemäänkään. Yritin tuossa jo kurkkiakin joskos tuossa kompuran lämmönvaihtimessa olisi ilmakupla ja siksi paineet pitäisi olla korkealla, jotta se kupla siellä painuisi kasaan ja näin lämmönvaihdin pelaisi, mutta sekin per... lienee tuolla kompuran kyljessä, laitteen oik.ylätakanurkassa = mahdollisimman hankalassa paikassa tarkistettavaksi. Liekö siellä ilmausnippaakaan, kun en laitetta paremmin tunne. Toki jos tuon koko kyljen saisi väännettyä auki samalla kun tuon paisarin vaihtaa, vaikka takareunan ruuveihin ei käsiksi pääsekään, niin ehkä tuon kompurankin kotelon sisällön samalla voisi kurkata. Ei meinaan yhtään ihmetyttäisi joskos olisi ilmakuplaa tuollakin, sen verran paljon tässä taannoin oli sitä ilmaa varaajaan 7v aikana jo kertynyt kun ekaa kertaa tuo kompurahäly muutama vuosi sitten iski päällensä :hmm:
 

Liitteet

  • Paisari.jpg
    Paisari.jpg
    119,2 KB · Katsottu: 16

burmanm

Vakionaama
Jos sieltä paisarista on vaan ilmat päässeet pois, niin tunge sinne lisää vaikka polkupyöräpumpulla. Kyllä ne siellä saattaa hyvinkin pysyä. Tekohengitystä kenties, mutta voihan tuo pitkäänkin elää noin.
 
Ylös Bottom