Kommentointi - Chunlan

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
"Asennuskeliä saat odottaa muutaman päivän vielä.."

Näin on, odotellaan kevään lämpimiä päiviä.

Hakiessani pumpun, kontissa oli ehkä kolmekymmentä laitetta, joten vielä on saatavilla.

Olen harjoitellut näiden ilmalämpöpumppujen kanssa ehkä kymenen vuotta.
Minusta sulatuksesta ei kannata kantaa huolta ennekuin kone alkaa jäätyä todella umpeen ja ulkotuuletin (melkein) kolisee jäämassoihin. Näin teki muinainen on/off Ultimate mutta vain lähellä nollaa, kun ilman kosteus oli 100% tienoolla ja taloa lämmiteltiin myös uunilla, jolloin lämmön tarve ei ollut kovin suuri.
Jos lämmöntarve on vähäinen, laite voi jättää sulattamatta vaikka kenno on jo täysin tukossa, kun se silti saa haluamansa lämpövirran huurteen läpi. Jos nostat pyyntilämpöä, ja vähennät muuta lämmitystä, sulatus voisi lähteä käyntiin toivotulla tavalla.

Juu.. ei niistä kannata hötkyillä kuin harrastusmielessä.

Minulla on nytkin pörräämässä moniaita vuosia (olisko 8 ) yhteen menoon päällä ollut pikku-ulti, Gree on/off. Jos pahalla säällä sataa vaakasuoraan jotain tahmeaa hiutaletta se rakentaa ympärilleen kuoren ja sulattaa sen ja kennon väliin isohkon raon.. eikä se kuori siitä sitten mihinkään sulatuksella enää lähde. Tuo on sellaista mallia jossa ei taida olla ulkoyksikössä yhtään anturia, se sulattaa jos sisäyksikkö ei saa sen mielestä hommiaan tehtyä. Eli sulatushuijaus on se että otetaan sisäyksikön lämpöanturista sormilla kiinni.. vehje luulee että kennon lämpötila romahti ja panikoi.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
Jos lämmöntarve on vähäinen, laite voi jättää sulattamatta vaikka kenno on jo täysin tukossa, kun se silti saa haluamansa lämpövirran huurteen läpi. Jos nostat pyyntilämpöä, ja vähennät muuta lämmitystä, sulatus voisi lähteä käyntiin toivotulla tavalla.

Tämän ymmärrän ja olen sitä aavistanut alusta saakka että pyynti pitäisi olla isompi mutta kun ei ole ollut tarvetta..Tänään sitten heräsin ja nostin sen +24 eikä mennyt montaa minuuttia niin sulatus alkoi.
En kuitenkaan vaivautunut ulos saakka katsomaan-olin jo nähnyt että kenno on mennyt sään lauhduttua aivan umpeen molemmin puolin ja viimein alarivikin huurassa.
Kuten arvata saattoi,se jätti sulatuksen taas kesken kuten jokakerran-paitsi sen yhden ainoan onnistuneen sulatuksen Loppiaisena.Taitaa olla pyhä lehmä..
Niinpä keittelin kahvia kaikessa rauhassa,ja kun kahvi oli valmista sain harmikseni taas todeta että olisi se mukavaa saada jo puhdas kenno...

Mikähän siinä on että rituaali jää aina puolitiehen..kompura nimittäin sammuu heti kun kaasut on käännetty ja sen jälkeen meneekin pitkä aika ennenkuin suostuu edes käynnistymään jatkaakseen lämmitystä-täysin hyödyttömän sulatusyrityksen jälkeen.


Niin meinaatte että hyvin toimii jäisenäkin ?
Sitä minäkin ajattelin että onhan niitä semmosiakin pumppuja joissa ei ole puhallinta lainkaan.Siis se "pyramidilaite"-mikäs sen nimi olikaan..
Jospa ulkoyksikön flekti onkin tärkeämpi vain viilennyskäytössä,ellei välitä niin hyvästä hyötysuhteesta talvella.. ::)


ps. Tätä hissuksiin kirjoitellessani laite alkoi tehdä toista sulatusyritystä,katsotaan miten etenee :)

Olin saanut sen käyntiin nostamalla taas +24 asetuksen.Koska hellassa oli tulta,pudotin +22 epäonnistuneen sulatuksen jälkeen ja ajattelin että huilatkoon nyt-ei mulla kylmä vielä ole mut sitten alkoikin viluttaa. /g025
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
Hain Chunlanin Lahdesta. Sain samat ohjeet kuin yllä ulkoanturin sijoittelun suhteen.

Täytyy katsella ensin miten toimii ilman modauksia.
Minusta niitä ei kannata tehdä ellei ala jäätymään todella umpeen

pS. No niin :)
Tämän aamuinen 2. sulatus sitten meni ihan eri tavalla.Ei tullut semmoista lyhyttä hirmu höyrypurkausta vaan hidas,tasainen sulatus ja kenno jo lähes puhdas.Vain taakse keskelle jäi muutama ohuen ohut irtokuori.Ja tämä tapahtui n. tunnin kuluttua ensimmäisestä.Nyt on huomioitava että ehdin siinä välissä sählätä eli muuttaa pyyntiä.

On se hyvä että viisaammilta ja kylmänviileemmiltä saa täällä neuvoa ja kannustusta :)

Yhden reiän aion silti porata pohjaan vielä lisää,lähemmäksi kompressoritilaa ja suurennan hiukan ainoata poraamaani lisäreikää keskellä.Oikeastaan se on vain "alkureikä" 6mm tai jotain.kartioporaa varten..koska ajattelin ensin tutustua minne sula vesi hakeutuu.Oli ohje kallistaa hieman laitetta oikealle tehtaan purkuaukon suuntaan mutta siinä hötäkässä taisin vetää kiskot seinään vain vatupassilla..koska ei sitä vettä kannata valuttaa sinne kompressoritilaan,siellä ei ole purkuaukkoa.

Eli nyt vaikuttaa menevän aika hyvin,
Ja vois oikeastaan laittaa päivällä auton käyntiin pitkästä aikaa ja hakea muutaman oluen kaupungista tämän kunniaksi.
/party4
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Kommentointi - Chunlan

VesA sanoi:
Minulla on nytkin pörräämässä moniaita vuosia (olisko 8 ) yhteen menoon päällä ollut pikku-ulti, Gree on/off.
...
Tuo on sellaista mallia jossa ei taida olla ulkoyksikössä yhtään anturia, se sulattaa jos sisäyksikkö ei saa sen mielestä hommiaan tehtyä. Eli sulatushuijaus on se että otetaan sisäyksikön lämpöanturista sormilla kiinni.. vehje luulee että kennon lämpötila romahti ja panikoi.
On/off-laitteissa tyypillisesti kaikki varsinainen ohjausäly on sisäyksikössä, eivätkä yksiköt kommunikoi mitenkään sähköisesti muuten, kuin että sisäyksikkö ohjaa kaikkea ulkoyksikön tehonsyöttöä (erikseen kompressoria, puhallinta ja 4-tieventtiiliä). Ainoa "älykkyys" ulkoyksikössä on kompressorin sisäinen ylivirtasuojaus.

Tuosta syystä myös sulatuksen täytyy perustua sisäyksiöltä mitattavissa oleviin suureisiin. Invertteripumpuilla moinen ei ole tarpeen eikä muutenkaan toimisi edes kohtuullisen luotettavasti vaihtelevalla kompressoriteholla.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vuoden katos !

Jos joku vielä tekee sen trukinlavasta tai lumikolasta-voi saada kärkisijan ;D
Lumikola nurinpäin kävi kyllä mielessä sekin.

Kaiken aamukiireen ja myrskyvalmistelujen kesken,ennen töihinlähtöä sahasin vahvaa rimaa ja vanhaa lautaa ja leikkelin pari pellinpalaa mitä takapihalta löysin,pari kapulaa alle,huopakattonauloja,kattopeltipultteja,muutama naula-siinäpä ne.
Ajaa kyllä asiansa nyt kun myrskykin kohta rannikolle saapuu.

Sulatuksen olen saanut päälle seuraavasti: Ajan ensin konetta normaalisti vaikkapa +21 pyynnillä pitemmän aikaa.
Sitten nostan +24 niin sulatus alkaa muttei onnistu 1. kerralla vaan kone tuntuu pakkaavan kylmänesteen ulkoyksikköön tai kompressoriin äänistä päätellen.Eikä sisäyksikössä tapahdu mitään.Aivan kuin se luulisi että kotia pitää muuttaa ?

Kone ei myöskään lähde pitkään aikaan käyntiin vaan lopulta lähtee kun nostan pyyntiä tilapäisesti ja säädän heti perään haluamaani,esim +21.
Siiten kun on käynyt jonkin aikaa,nostan taas pyynnin +24 ja sulatus alkaa ja sujuu normaalisti ja täydellisesti,äänet ja toiminta sellaista kuin pitää.

Mikähän kumma tässä on.. :-\

Tehtaalla sanoivat että olkoon öljy mikä tahansa,se ei toimi enää hyvin -9 kylmemmässä.Sanatarkkaa en muista,se on meilissä.

Kenno on ollut koko päivän puhdas kun sulatin sen aamulla.Kone sammui vasta hetki sitten kun täällä on niin lämmin hellan ja ruoanlaiton vuoksi.Asetus oli poissa ollessa +19 ja kotona +20 mukavan lämmin.En siedä juuri enempää tai alkaa ahistaa :)
 

Liitteet

 • DSC_0028.JPG
  DSC_0028.JPG
  86 KB · Katsottu: 446
S

Sampo-T

Vieras
Hyvin hyrrää hän -27-28 ulkona

Tänään onkin kylmä taas,vielä kerran ja hyvä että jätin(tai sain uudestaan)pumpun käyntiin.

Kävi nimitäin sillein että eilen aloin paistamaan puuhellan päällä suurta Ameriikanpihviä synttäreiden kunniaksi ja ajattelin sammuttaa ILPin siksi aikaa ettei vedä käryjä kennoon.toki pyörivät suussa kuuluisat sanat että "se ei pelaa joka pelkää".Pakkasta oli -22 ja arvioni mukaan katko kesti 40-60 min ja välissä kävin mittailemassa ulkoyksikön sisäpuolisia lämpöjä-näytti keskimäärin -15 riippuen mistä mittasin.

Muutenkin tuvassa oli jo aika lämmintä ja sitä piti laskea ulos eteiseen jossa muuten puolilämmintä.
Hitsi että pelotti ne kylmänesteen tai kaasun virtauksen äänet ja aavistelin pahaa että nyt ei kaikki ole ihan kohdillaan.
Odotin ja odotin,aikaa en katsonut mutta tilanne ei muuttunut miksikään,tehoa kone otti 500W ja kompressorin ääntä tuskin erotti muilta ääniltä.Ajattelin että ehkä se vasta valmistelee itseään kaasun avaamiseen.Sisäyksiköstä ei mittaukseni mukaan tullut lämpöä,se vain kierrätti huoneilmaa.Pientä virtauksen ääntä sieltäkin kuului.

Lopulta arvelin että se tarvii kääntää toisinpäin hetkeksi ja laitoin viilennykselle.No eihän se lähtenyt jäähdyttämään koska pienin asetus on +18 ja huoneessa oli jo senverran.
Sitten arveloin jotta sammutetaas laite hetkeksi.Ei ollut montaa minuttiakaan,sitten lämpö takaisin päälle ja johan antoi luvan kompressorille kerätä kierroksia ja sivuäänetkin katosi n. 700W kohdalla.Olin silloin ulkona kuuntelemassa.Lämpöä alkoi tulla pian ja tilanne palautui.

Ei ois kandinu sammuttaa,nimittäin pihvi ei kärynny eikä roiskinut yhtään vaikka oli todella runsaassa öljyssä friteerattu.Öljyn lämpökin oli varmaan yli 160 mutta kun pihvi oli ollut huoneenlämmössä riittävän kauan eikä siitä ollut vettä vaan paneeraus.
Liittyy hyvin ilmalämpöpumppuihin ;D

Haluaako joku tietäväinen kommentoida tuota toimintaa ?

Kuvassa eräs onnistunut sulatus ja kellotus siitä.Sekä Jenkki snizel
yzXj.gif


yzXA.jpg
yzXO.jpg


Muuten tämä ei vielä osaa sulattaa itse.


Viimeksi onnistunut sulatus lähti päälle sunnuntaina kun pidin sormia ulkolämpöanturin päällä.Sama kikka kuin silloin aivan ekalla kerralla.Ja nyt se ajoi sulatuksen alusta loppuun oikean kaavan mukaan yhdellä kertaa-eikä 2 osassa kuten tähän asti jokakerta
(paitsi se eka.Ja ehkä toinen kerta myös).

Tuntuis että tuossa +20 asetuksella se ei kerää huurua juuri lainkaan näkyvästi.Eilen ensimmäinen koepäivä sitä sorttia.
Lauantaina kotiuduin oltuani yön pois,oli aika tavalla kenno tukossa eli ei ollut osannut sulattaa mutta pyynti olikin ollut vain +18.
Ehkä ei hyvä jättää niin uutta kaveria kun lähtee baanalle ;)
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Ilppi ollu talvilevolla pakkasten takia nyt reilun parin viikon ajan.
Kulutusmittarin datan mukaan jonkinlaista kompuran ylläpitolämpöä siellä pidetään yllä.
Eli edullisella öljyllä ja arvottomalla puulla mennään nämä huippupakkaset.Nytkin on -30c
Pakkasten taas joskus lauhduttua jatketaan taas ilppi- lämmittelyä
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Ilppi ollu talvilevolla pakkasten takia nyt reilun parin viikon ajan.
Kulutusmittarin datan mukaan jonkinlaista kompuran ylläpitolämpöä siellä pidetään yllä.
Eli edullisella öljyllä ja arvottomalla puulla mennään nämä huippupakkaset.Nytkin on -30c
Pakkasten taas joskus lauhduttua jatketaan taas ilppi- lämmittelyä

Järkiratkaisulta kuullostaa :)

Näetkö miten paljon on ottoteho ILPIssä lepotilassa?

Minulla on 8-12W.Luultavasti moottorin syöttökortin ottama virta.Tai elektroniikan ylipäätään.Pientähän se on mutta hiukan näkyy lämmittävän massiivista alumiini siiltä joka näkyy puhallinkotelon yläosassa.
Valitettavasti kompressoria se ei hiukkaakaan lämmitä.Tuskin se eilenkään paleli paltoonsa alla edes miinuksen puolelle.Mutta kenno oli jäähtynyt mutta niinhän se on talvella aina :)
Että tiedä mikä siellä sitten hyydytti..kennosta ne suhinat ja plurinat kuuluivat käsittääkseni vaikka onhan siinä näin ,maallikon silmin putkistoa ristiin ja rastiin..Varsinaista lorinaa ei kuulunut,se ois ollu jo huolestuttavampaa.Ääniä on yleensä hankala kuvailla kuten hyvin tiedämme :)
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Laskennallinen ottoteho stand by tilassa on ollut 15 watin luokkaa tänä aikana
Tällä energiamäärällä ei kyllä kovin isoa rautamurikkaa lämmitellä näillä pakkasilla.
Varmaan pumpun elektroniikka käyttää valtaosan tästä eri toimintojensa ylläpitoon

Luulen että se voimakas virtausääni johtui pumpun ulkoyksikön kylmiin osiin pakkautuneen kylmäaineen liikkeellelähdöstä ja kiehunnasta kompressorin käynnistyttyä. Varmaan siinä tuli kompurallekin jonkinmoisia nesteiskuja alussa kunnes kylmäainessyöttö tasaantui.

Enpä usko että siinä kuitenkaan mitään peruuttamatonta ennätti tapahtua
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Laskennallinen ottoteho stand by tilassa on ollut 15 watin luokkaa tänä aikana
Tällä energiamäärällä ei kyllä kovin isoa rautamurikkaa lämmitellä näillä pakkasilla.
Varmaan pumpun elektroniikka käyttää valtaosan tästä eri toimintojensa ylläpitoon

Aivan varmaankaan ei ole käämilämmitystä vaan invertteri ottaa virtaa,tai emokortti.

Peku 2012 sanoi:
Luulen että se voimakas virtausääni johtui pumpun ulkoyksikön kylmiin osiin pakkautuneen kylmäaineen liikkeellelähdöstä ja kiehunnasta kompressorin käynnistyttyä. Varmaan siinä tuli kompurallekin jonkinmoisia nesteiskuja alussa kunnes kylmäainessyöttö tasaantui.

Juurikin tuollaista kuvittelin mielessäni että kylmäaine yrittää liikkua.Siis aivan maallikon ajatuksia koska en tiedä missä se edes majailee tämmösessä tilanteessa..Nesteiskuista en tiedä mitään myöskään mitä ne on.Kompura onneksi pyöri erittäin nätisti ja lähes ääneti.Öljy ei ole voinut kylmettyä liikaa mutta jos kylmäaine sitten..eikös sen kuulu kylmää ollakkin kun nimikin on :eek: :p

Näitähän ois kiva tutkia kun laittelis vähän testipiuhoja koneen sisään.Esim motin käämien päihin laittas pari mittajohtoa niin sekin varmistuisi jos jossain merkissä/mallissa epäilee onko käämilämmitystä.

Lämpötilan kaukomittausanturi myös kiinnostaisi saada sinne palttoon sisälle,mutta ei nyt tällä kelillä viiti edees hattua nostaa ;D
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Luulen että se voimakas virtausääni johtui pumpun ulkoyksikön kylmiin osiin pakkautuneen kylmäaineen liikkeellelähdöstä ja kiehunnasta kompressorin käynnistyttyä. Varmaan siinä tuli kompurallekin jonkinmoisia nesteiskuja alussa kunnes kylmäainessyöttö tasaantui.

Enpä usko että siinä kuitenkaan mitään peruuttamatonta ennätti tapahtua

Ja tänään sama homma mutta eri kaavalla(viisaammalla).

Alkoi olla niin lämmintä että säädin pyyntiä pienemmälle ja laite oli sammuksissa parisen tuntia varmaan.Kokkasin niin tuli lämmintä.
Ja niin lähti nöyrästi käyntiin klo 19 ettei mitään.Pakkasta -15.

Eli sitä ei saa sammuttaa virtanapista(kuten sunnuntaina) vaan pitää antaa itse ajaa alas ja kerätä kimpsunsa ja kampsunsa rauhassa varastoon.
Luulen että se oli ainoa syy..

No tulipa kokeiltua sitten sekin..Oikein lauhalla en tiedä onko niin tarkkaa,tai puhumattakaan kesällä.
Vai mitens on?
 
S

Sampo-T

Vieras
Sulatus toimii sittenkin ?

Nyt on paukkupakkasista päästy ja tulipa todettua etä Chunu vielä toimii -28,3 asteen ympäristössä.
Pienehköön taloon lämmin riittää jos on muuta avustusta tarpeeksi.

Semmonen uutinen että pitkästä aikaa tänään,ulkolämpötilassa -2,2 laite alkoi sulattamaan itsestään ja sulatus taisi onnistua hyvin.Klo 4 heräilin ja huomasin että keltainen valo palaa.En ole vieläkään käynyt katsomassa miten hyvin ehti sulaa.sen vain vilkaisin että paksua huurua oli ulkorivissä muttei sisemmässä-juuri kun sulatus oli jo alkanut.

Hyvä tietää että sen uskaltaa nyt lauhalla varmaan jättää yksin,kun pitäisi taas olla kotoa pois muutama päivä alkuviikosta..
 

SPP

Tulokas
Vs: Kommentointi - Chunlan

Moi,

Mitenkä Chunlan on toiminut säiden lauhduttua?

Nollakelit ovat yleensä hankalaimpia kun ilmankosteus on 100%. Kennot jäätyvät ja sulatusalgoritmit joutuvat todellisen haasteen eteen.

Pitkään palvellut Ultimate 10 kehitti äskettäin nollakelissä kennoihin parin sentin huurrekerroksen. Alkoi jo huolettamaan. En kuitenkaan koskenut koneeseen vaan seurasin sivusta. Lopulta sulatus käynnistyi ja kennot olivat taas täysin puhtaat. Minusta näitä ei pitäisi "auttaa" ennenkuin ovat todella umpijäässä ja ulkoyksikön tuuletin kolisee kennon jäitä vasten. Sen kyllä kuulee. Aikoinaan vanha ei invertterilaite hälyytti tällä tavoin.

Oma Chunu on edelleen asentamatta. Odotellaan kevään lämpimämpiä säitä,
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
Moi,

Mitenkä Chunlan on toiminut säiden lauhduttua?

Nollakelit ovat yleensä hankalaimpia kun ilmankosteus on 100%. Kennot jäätyvät ja sulatusalgoritmit joutuvat todellisen haasteen eteen.

Minusta näitä ei pitäisi "auttaa" ennenkuin ovat todella umpijäässä ja ulkoyksikön tuuletin kolisee kennon jäitä vasten. Sen kyllä kuulee.

Kiitos kysymästä :)

Viimeyön oli sammutettuna,ei tarvetta ja ajattelin kohta imuroida suodatinverkot pitkästä aikaa.
Muutoin on ollut kaiken aikaa valmiusvirta ja lämmitysmoodi päällä.Katkokäynti alkoi sään lauhduttua.
On tosiaan nollan tuntumassa ja räntä/lumisateella tehnyt huurretta mutta aina sen parisen milliä eikä läpi asti,kunnes sulattaa automaattisesti.
Siispä kummaa että alussa antoi aihetta epäillä toimimattomuudellaan.. ::)

Olen minäkin pari kertaa viimepäivinä auttanut siten että pyynti muutaman asteen isommalle niin heti kohta alkaa sulattaa.Olen kai arvellut että hyötysuhde olisi puhtaalla kennolla hiukan parempi..vaan en tiedä onko näin?

Jokatapauksessa flektin puhina on hiljaisempaa kun ilma pääsee läpi-jos sillä nyt on juurikaan merkitystä.
Ulkoyksikkö on minusta kuitenkin riittävän hiljainen eikä kuulu sisälle vaan kaipa sekin makuasia on..ääntä kuuluu sisälle silloin kun invertteri säätää nopeasti kompressorin kierroslukua ja sattuu olemaan enemmän pakkasta.ehkä kumitkin on silloin kovempia(liian kovia)..Nehän voisi vaihtaa laadukkaampiin,oikeisiin vaimentimiin.

Se oli kyllä todella ilo huomata että kun olin reissun päällä runsaan viikkon tammikuun lopulla,täällä oli mukavan lämmintä palata kotiin eikä kennossakaan ollut jäätä.Silloinkin oli pikku pakkasia ja myös nollakelejä joka päivä.
 
S

Sampo-T

Vieras
Muovisia suodatinverkkoelementtejä ?

Mistähän löytäisi uudet tai käytetyt,sopivat suodatinelementit.Jos tietoa,saa vihjata :)

Alkuperäiset ovat 1,5cm liian pitkät sopiakseen niinkuin on suunniteltu..Rakoa jää aika tavalla jos asennan ne uriinsa eli nyt joudun jättämään etureunan uran päälle jotta se tulisi lähemmäs ja tiiviimmin kennoa vasten.Kannella sitten lukitsin elementin eturenan pohjaan mutta silti vaivaa tuo puute..muutenkin nuo Kiinalaiset kehykset ovat aika kippuraiset kun reunojen pitäisi sentään olla suorat !

Sopiva mitta olisi L 32,5 x P 32 cm.Ja tarve 2 kpl.

En ainakaan vielä löytänyt netistä mitään vinkkiä tai myyjää,arvelen että voi olla nihkeää ja ainoa vaihtoehto löytää kaveri jolla rikkinäinen tai ylimääräinen sisäyksikkö ja merkillähän ei sinänsä ole väliä.
Jotain merkkikohtaisia varmaan myydään mutta mitat joutuisi sitten kyselemään erikseen..Hajunsyöjiä löysin mutta niillähän ei tee yhtikäs mitään ;)
 
S

Sampo-T

Vieras
Sähkökatko !

Olin viikon matkoilla lännessä ja sain puhelimeen ilmoituksia sähkökatkosta 3 kertaa 21.2. sekä 2 kertaa 22.2. eli viisi noin kymmenen minuutin katkoa yhteensä,ilmeisesti maasulun takia(jäistä lunta puiden oksilla).

Eilen 22.2. palasin kotiin illaksi ja tuvassa olikin reilu 10 astetta lämmintä ja Chunlan ei jäässä yhtään kun ei edes ollut käynnissä enää.No,eipä siinä mitään-tänne itään oli yhtäkkiä tullut lunta 40-50 cm ja ne tunnit mitkä vietin ulkona mm lumitöissä-ei tarvinnut palella ja tupaan tultuani oli jo mukavan lämmintä kun olin lyönyt koneen tulille.

Eli kuten vähän arvelin,ei tämä laite taida lähteä automaattisesti uudelleen käyntiin katkon jälkeen...
Miten muut ?
Nyt ois tietysti ollut kova sana wifi kaukohallinta tms.

yoim.jpg


yoi9.jpgEilen kone sitten pörräsi mukavasti ja tekipä yhden sulatuksenkin ihan iteksiin ja huurua ei ollut vielä edes pahasti.Aika kostea nollan keli ja heikkoa lumisadetta että ihan hienosti on toiminut nyt :)

ps. Ostin matkalla Honkkarista 6,4 m pitkällä varrella kattokolan-oli puoleen hintaan ja enpä vielä silloin arvannut(kun ei ostopaikkakunnalla ollut lunta) että tulee heti tositarpeeseen.On muuten pirun kätsä auton katoltakin pudotella lumet alas ;D
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Yleensä ilppi lähtee jännitekatkon jälkeen normaalisti siitä mihin on jäänyt. Voi olla että jos siellä on joku prosessi jääny Ikäänkuin kesken ja siitä tullu jonkinmoinen safe tila.
Lunta on tullu täällä Etelä- Karjalan alueellakin jo ihan riesaksi asti.
Sen verran ollu romoskainen olo ja muutenkin viettäny tämän viikon punkan pohjalla, että soitin naapurin ukon traktorilla lumitöihin.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Yleensä ilppi lähtee jännitekatkon jälkeen normaalisti siitä mihin on jäänyt. Voi olla että jos siellä on joku prosessi jääny Ikäänkuin kesken ja siitä tullu jonkinmoinen safe tila.

No viimeyönä se taas oli ilmeisesti pysähtyny lennossa,aamuyöstä kai.Selittämättömästä syystä.
Ellei sitten vielä ollu joku piikki sähköverkossa koska osa Kotkan saaristostakin oli vielä aamupäivän ilman sähköä vkl myräkän jäljiltä.
Itse vietin koko viikon lännessä enkä tiennyt moisesta mitään.

Otin jo yhteyttä maahantuojaan koska pumppu ei alkanut lämmittää kun tulin kotiin tänään 15 jälkeen.
(Aamulla lämmitin vain uunin niin ei tullut mieleen kokeilla pumppua koska tottakai oletin sen olevan OK).
220w teholla meni muttei avannut venttiiliä eli vain kierrätti ilmaa ja kompura meni pohjataajuuksilla.
Sitten panin sen kylmentämään niin heti aukes venttiili ja kylmää tuli.Senjälkeen lämmitykselle ja alkoi toimia normisti.

Maahantuojan monia neuvoja en siis tarvinnut vielä.Suoraa vastausta en saanut siihen kuuluuko sen palata meneillä olleeseen ohjelmaan sähkön palauduttua..Hän enemmänkin keskitti vastauksensa mahdolliseen vikatilanteeseen "tietokoneen moduulissa" :)
No minkäs sille teet jos moduuli on sekasin niin se on sekaisin kuin osuuskauppa -vai miten se meni.. ::)
 

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Kokeilepa katkaisemalla pumpulta jännite käynnin aikana. Mitä tapahtuu, jatkaako vai pysähtyykö.
Voi olla että tuo on ominaisuus, kylläkin perin outo.
On tietysti mahdollista, että mahdollinen jännitepiikki olisi tehnyt jonkin pysyvän muistomerkin ohjainkortille, joka nyt ilmenee näin.
Joka tapauksessa pumpullahan on edelleeen takuu voimassa ;)
 

HYBRID

Aktiivinen jäsen
Vs: Kommentointi - Chunlan

Aika monissa kapuloissa on "Reset" reikä, josta hammastikulla painamalla voi toimintaa aktivoida.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Kokeilepa katkaisemalla pumpulta jännite käynnin aikana. Mitä tapahtuu, jatkaako vai pysähtyykö.

Joka tapauksessa pumpullahan on edelleeen takuu voimassa ;)

On se töpseli bootti testi mielessä ollutkin vaan ei nyt tohdi kiusata sitä enää tänään ainakaan.
Maahantuoja kirjoitti jo vakuutuksestakin jos jännitehäiriö olisi rikkonut piirikortin.
Omavastuun maksaminen ei kyllä kiinnosta.Enkä osaa ottaa kantaa siihen mikä on myyjän vastuu jos vika voidaan osoittaa tai voidaan olla osoittamatta sähköverkossa.Kuuluuko pumpun kestää se vai ei.

Saakohan nykyisin vielä kunnollisia verkkosuojia,ylijännitesuojia tms..En nyt ihan vitosen Kiinalaiseen kuitenkaan luottaisi ;)

Kyllä se vaan aikoinaan Kymenlaakson sähkö sai Windowsinkin niin sekaisin ettei siitä lopulta enää tullut kalua.Ja vika ei ole siinä ettenkö osaisi korjata tietokoneita,rauta/ohjelmavikoja.
Nykyisin käytän Ubuntua ja UPSia.On ollut tarpeen aika usein.

Chunlanissa on hyvin yksinkertainen kake,reset nappia ei taida olla.
Ja ohjelma on varmaankin tallennettu ulkoyksikköön.Tässähän on ohut,2-napainen signaalikaapeli yksiköiden välillä.

Saunasta tulin juuri ja kone paahtaa mukavasti,taas vähän turhankin lämmintä +20 asetuksella..+19 olen pitänyt jos viikon olen esim poissa kotoa.
 

Liitteet

 • Keikki.JPG
  Keikki.JPG
  52 KB · Katsottu: 382

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Jonkinmoinen resettinappi voi löytyä myös jostain sisäyksikön etupanelin alareunasta
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Jonkinmoinen resettinappi voi löytyä myös jostain sisäyksikön etupanelin alareunasta

En muista oliko siinä...olen just laittamassa safkaa niin en jaksa avata sitä vaikka toisaalta se pysähtyi äsken.Normisti :)
Helpompi oli muka skannata manuaalia tänne ;D
 

Liitteet

 • manual.jpg
  manual.jpg
  83,3 KB · Katsottu: 398

Peku 2012

Lämpöpumppu ym energiaharrastelu
Vs: Kommentointi - Chunlan

Sampo-T sanoi:
On se töpseli bootti testi mielessä ollutkin vaan ei nyt tohdi kiusata sitä enää tänään ainakaan.
Maahantuoja kirjoitti jo vakuutuksestakin jos jännitehäiriö olisi rikkonut piirikortin.
Omavastuun maksaminen ei kyllä kiinnosta.Enkä osaa ottaa kantaa siihen mikä on myyjän vastuu jos vika voidaan osoittaa tai voidaan olla osoittamatta sähköverkossa.Kuuluuko pumpun kestää se vai ei.

Saakohan nykyisin vielä kunnollisia verkkosuojia,ylijännitesuojia tms..En nyt ihan vitosen Kiinalaiseen kuitenkaan luottaisi ;)

Kyllä se vaan aikoinaan Kymenlaakson sähkö sai Windowsinkin niin sekaisin ettei siitä lopulta enää tullut kalua.Ja vika ei ole siinä ettenkö osaisi korjata tietokoneita,rauta/ohjelmavikoja.
Nykyisin käytän Ubuntua ja UPSia.On ollut tarpeen aika usein.

Chunlanissa on hyvin yksinkertainen kake,reset nappia ei taida olla.
Ja ohjelma on varmaankin tallennettu ulkoyksikköön.Tässähän on ohut,2-napainen signaalikaapeli yksiköiden välillä.

Saunasta tulin juuri ja kone paahtaa mukavasti,taas vähän turhankin lämmintä +20 asetuksella..+19 olen pitänyt jos viikon olen esim poissa kotoa.
Ylijännitesuoja olisi kyllä järkevä ja suht edullinen henkivakuutus pumpulle. Vieläpä helppo asentaa jos on töpselikone kyseessä.
Meilläkin noita on laitettu mm pc- ja viihde-elektroniikkavekottimille. En muista enää ostopaikkaa enkä hintaa.
Joskus korjasin vanhemmasta Chunlanin ukkosen rikkomasta on/off koneesta kortin. Ei löytynyt enää varaosana, joten vaihtoehtona oli korjaus. Parin lyytin lisäksi vaihtoon meni suurimman tällin vastaanottavat varistorit. Onneksi muut komponentit sekä folio jäivät eloon, eli laite tuli silloin pikkukorjauksella kuntoon.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

Peku 2012 sanoi:
Ylijännitesuoja olisi kyllä järkevä ja suht edullinen henkivakuutus pumpulle. Vieläpä helppo asentaa jos on töpselikone kyseessä.
Meilläkin noita on laitettu mm pc- ja viihde-elektroniikkavekottimille. En muista enää ostopaikkaa enkä hintaa.
Joskus korjasin vanhemmasta Chunlanin ukkosen rikkomasta on/off koneesta kortin. Ei löytynyt enää varaosana, joten vaihtoehtona oli korjaus. Parin lyytin lisäksi vaihtoon meni suurimman tällin vastaanottavat varistorit. Onneksi muut komponentit sekä folio jäivät eloon, eli laite tuli silloin pikkukorjauksella kuntoon.

Varistorit on onneksi usein maallikonkin helppo silminnähden todeta viallisiksi samoin joskus lyytit ja ainakin yleismittarilla.
Ennemmin silti alan metsästämään sitä suojaa,vaikeinta voikin olla valinnan runsaudesta oikean erottaminen.

Ennen internettiä ei ollu tällaista pulmaa,käytiin vaan Radio-Mikrossa Konalassa ja sillä selvä :D
 
S

Sampo-T

Vieras
Hyvin on pelannut

Chunlan on toiminut kiitettävästi myös tämän lauhemman jälkiosan talvea.
Sulatukset on hoituneet minusta juuri silloin kun näyttää olevan tarve(huurre ei pääse kertymään kovin vahvaksi).

Tänään toin ulkoa kosteaa pyykkiä sisälle ja säädin koneen päälle ja +24 asetukselle ja puhalluksen kakkoselle,jota asetusta en ole koko talvena käyttänyt aiemmin.Huomasin että ottoteho kipusi jopa 1470W lukemiiin-ei speksien mukaan pitäisi olla ihan niin paljon.

Toisaalta voikohan siinä olla niinkin älykäs systeemi ettei se yli 20 asteen pakkasilla anna lupaa ihan täydelle teholle..Minusta se jäi silloin alle 1300 watin mutta en toki mene vannomaan.Päiväkirjaa ei tainnut tulla pidettyä muuta kuin sulatuksista..

Ihan alussa kun kone oli vielä uusi,en ilmeisesti käsittänyt minkä verran huurretta pitää olla että sulatus käynnistyy.
Sitä kun on niin malttamaton jos on jotain uusia leluja :)
 

SPP

Tulokas
Vs: Kommentointi - Chunlan

Mukava kuulla että Chunlan toimii. Omani odottaa edelleen asennusta.

Ensimmäistä ilppiäni vahtasin varmaan pari vuotta tauotta. Jokaisen inahduksen syy ja seuraus piti yrittää selvittää, yleensä huonolla menestyksellä.
Vähitellen opin että kyllä se toimii ilmankin ja niin on toiminut. ;)

Vielä kysymys:
Oletko siirtänyt ulkolämpöanturin kennon takaa konehuoneen puolelle kuten Lingling Lao suosittelee?
Minua tuo neuvo vähän epäilyttää.

PS:
Sain tänään uuden uljaan Ultimaten verkkokaupan mainoskirjeen.
Saas nähdä lähteekö bisnes uudellen käyntiin samojen toimijoiden käsissä.
Voi olla vaikeata saada luottamus takaisin.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
Vielä kysymys:
Oletko siirtänyt ulkolämpöanturin kennon takaa konehuoneen puolelle kuten Lingling Lao suosittelee?
Minua tuo neuvo vähän epäilyttää.

PS:
Sain tänään uuden uljaan Ultimaten verkkokaupan mainoskirjeen.
Saas nähdä lähteekö bisnes uudellen käyntiin samojen toimijoiden käsissä.
Voi olla vaikeata saada luottamus takaisin.

Tuossahan nuo tämän päivän uutiset ovat tarjolla ja kommentointi vapaata joskaan ei jälkeenpäin muokattavissa minkä taas huomasin kun en heti muistanut mutta Samppa onneksi korjasi ;)

ps. Samat ketaleethan siellä,ja pelkään pahoin että samat rahatkin..(ja arvoituksellinen kontti).

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=23657.msg307241#msg307241

En todellakaan siirtänyt anturia.
Minustakaan Kiinalaisten näkemys asiasta ei millään tavalla vakuuttanut ;)

Kerro lisää keväämmällä kun alat asentamaan Chunlania,ja vaihdetaan kokemuksia kun siltä tuntuu :)
 
S

Sampo-T

Vieras
90 vrk testi

Testijakso päättyi jo maaliskuun lopulla mutten jaksanut heti kirjoitella..

Olen mitannut kulutusta ja 90 vrk kohdalla se oli 7 kWh/vrk.
Tänään on jo 112 vrk kulunut ja kulutus 6 kW h/vrk mutta sitä ei enää kannata huomioida koska talvesta ei voi juuri puhua ja kone on käynyt enää aikasin aamulla hetken aikaa.Joinakin aamuina ei lainkaan.
Talvella vrk kulutus oli 8 kWh ja kovilla pakkasilla tietysti enemmänkin.Otin ylös muutamia väiaikapoimintoja niin nyt on aika hyvä käsitys laitteen ottamasta energiasta.
Kaikenkaikkiaan mukava peli se on,ja saa nähdä mikä riemu koittaa jos tarvitaan ilmastointia kesällä.
Yleensä,keskimäärin heinäkuussa on ollut lyhyt jakso kun voi jäähdyttää huoneita.

Minulla on ennestään iso jäähdytyskone mutta voi olla nyt tarpeeton,ellen käytä sitä satunnaisesti yläkerran aulan ja ison vierashuoneen jäähdytykseen.Kone oli viimeksi portaikossa(melun vuoksi)ja ilmavirta suunnattu ylöspäin ja yksi putki siitä lähti jopa alakerran huoneeseen ja sillä oli myös vaikutusta.Itseasiassa suurin osa puhallusilmasta oli kaapattu alakerran 2 huoneen käyttöön.Suorakaiteen muotoisen putken koko alle 200mm.
 

sulo_s

Aktiivinen jäsen
Vs: 90 vrk testi

Sampo-T sanoi:
...
Olen mitannut kulutusta ja 90 vrk kohdalla se oli 7 kWh/vrk.
...
Kovin vähällä pärjäät, sama jos "unohtais" kaffenkeittimen päälle :)
Itsellä kulutus ultilla (sehän onkin lämpöpumppu :) ) pyörii lähes tuplassa.
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: 90 vrk testi

sulo_s sanoi:
Kovin vähällä pärjäät, sama jos "unohtais" kaffenkeittimen päälle :)
Itsellä kulutus ultilla (sehän onkin lämpöpumppu :) ) pyörii lähes tuplassa.

No,onhan tässä puulämmitys lisäksi.Tosin olin tuossa helmikuun molemmin puolin,yhteensä 5 vkoa pois kotoa..mutta ei ollut kovat pakkaset silloin.Kympin paikkeilla oliko alimmilaan..
 

SPP

Tulokas
Vs: Kommentointi - Chunlan

Chunlan on hyrissyt seinällä keväästä lähtien.
On sivistynyt laite, hiljainen ja hyvin lämmittävä, mutta sähkökatkon jälkeen, joita Nuuksiossa on ollut kesälläkin ihan riittäväsi, ei käynnisty uudelleen vaan pitää painaa kaukosäätimestä Heat -näppäintä että herää henkiin.
Onkohan tämä laitteen ominaisuus vai vika tässä yksilössä?
 
S

Sampo-T

Vieras
Vs: Kommentointi - Chunlan

SPP sanoi:
Onkohan tämä laitteen ominaisuus vai vika tässä yksilössä?

Minulla on se käsitys että normaali ominaisuus..sähkökatkoja on minullakin ollut vaan kertaakaan en ole ollut paikalla niin että laite olisi ollut samaan aikaan päällä..

Mielestäni kevät talvella kun olin kauan pois kotoa ja sain viestejä useista sähkökatkoista-kone ei ollut lämmitystilassa enää kotiinpalattuani vaan pelkkä virta valo paloi ja säleikkö oli kiinni.
 

repomies

Hyperaktiivi
Laitetaanpa vuotuinen chunnukkapäivitys palstalle. Kaikki kolme pumppua toimivat edelleen ja jäähdyttävät ihan ok, ikää näillä on kai loppukesästä ainakin 9 vuotta. Kahta on vuosien varrella täytetty ja sulkujen sekä huoltoventtiilien hatut on tiivistetty Nylogilla (koska painetta suhahti ulos hattua avatessa).

Sanoisin että hintaisikseen laitteiksi nämä ovat ylittäneet odotukset kestävyytensä osalta, eipä tuo "tekninen käyttöikä" taida juuri kymmentä vuotta isompi olla ns. laatumerkeilläkään (http://www.kaukoenergia.fi/panasonic-ilmalämpopumput-usein-kysyttyja). Laatuhan näissä noin muuten on mitä on, eli en varsinaisesti suosittele, jos hakusessa on hiljainen jäähdytin.

Laittaisinko uudestaan chunnukat? En välttämättä asuintiloihin joissa nukutaan, mutta muualle voisin harkitakin, tosin vain jäähdytykseen ja kevään ja syksyn lämmityksiin. Talvikäyttöön en edes harkitsisi. Ennemmin tai myöhemmin tämä kolmen pumpun kolmikko täytyy päivittää.
 

repomies

Hyperaktiivi
Kop kop, kaikki kolme Chunnukkaa näyttävät saavuttavan menestyksekkäästi kymmenen vuoden käyttöiän. Mitä nyt kahta kolmesta on kertaalleen täytetty. Jäähdytysteho on kaikissa edelleen riittävän hyvä. Ei huonosti halpiksilta!
 

repomies

Hyperaktiivi
Eipä tullut ilmeisesti tänäkään vuonna vaihto ajankohtaiseksi Chunlaneille. 11v tulee täyteen ja 3/3 hengissä edelleen, kaikki pukkaavat pyydettäessä kylmää aika reippaastikin. Mitäpä näitä vaihtamaan ennen aikojaan.
 

repomies

Hyperaktiivi
Vieläkin kaikki kolme chunlania toimivat, mutta koska chunnukka jäätyy kevätkelilläkin, niin yksi sai siirtyä odottamaan eläkepäiviä vessasiiven lämmittimenä. Jos sen nyt sinne jaksaisi laittaa. Laakeritkin ovat jo finaalissa sisäyksikössä.

Tilalle tuli Toshiba. Aavistuksen on kyllä eroa äänimaisemassa ja laatuvaikutelmassa.

Mielestäni 13 vuotta on ihan hyvä suoritus 300€ halpispumpuille.
 

repomies

Hyperaktiivi
Vieläkin kaikki kolme chunlania toimivat, mutta koska chunnukka jäätyy kevätkelilläkin, niin yksi sai siirtyä odottamaan eläkepäiviä vessasiiven lämmittimenä. Jos sen nyt sinne jaksaisi laittaa. Laakeritkin ovat jo finaalissa sisäyksikössä.

Tilalle tuli Toshiba. Aavistuksen on kyllä eroa äänimaisemassa ja laatuvaikutelmassa.

Mielestäni 13 vuotta on ihan hyvä suoritus 300€ halpispumpuille.
Olihan veemäinen homma ottaa puhaltimen moottori irti Chunlanista. Ei ole totisesti valkoisen miehen hommaa, täytyy olla kiinalainen ymmärtääkseen miksi kenno on irrotettava molemmista päistään, jotta puhaltimen saa pois. Käytännössä tekemätön paikka koneen ollessa seinällä, kuparit kiinni, koska silloin kenno ei liiku tarpeeksi.

Taitaa olla aika päivittää allekirjoitusta taas vaihteeksi. Huussiosastoa lämmittää nyt umpipaska ilppi, jossa on uudet laakerit.

Tiedä sitten oliko tuossa mitään järkeä, mutta onhan tämä mökkipumppujen määrällä flexaus omanlaisensa harrastus..
 
Back
Ylös Bottom