Nyt grillataan!

tj86430

Aktiivinen jäsen
Hiilistä: Grillisti lehtipuuhiilissä on mielestäni aika hyvä hinta-laatusuhde ja harvoin/vähän pikkusilppua. Itse käytän nykyään kyllä useimmiten brikettejä (Weberin)

Lihoista: samaa flat iron steakiä tein perjantaina, ja oli suht jäntevää. Kyllä sitä ennen syö kuin hunajamarinoitua broileria, mutta flank steak on normisti paljon parempaa kuin tuo.

@fraatti: Hyvä lista, kiitos.

Ja lopuksi: monesta huonommasta lihapalasta saa grillissä hyvää kahdella eri tavalla:
- grillaa/savustaa todella pitkään matalalla lämmöllä (tämänhän kaikki tietävätkin)
- kypsentää ensin sous vide riittävän pitkään oikealla lämmöllä, ja grillaa sitten nopeasti kuumassa.
(jälkimmäinen sopii myös paremmille lihoille, esim. sisäfile palana tunti sous videssä 48 asteessa ja sitten pikainen grillaus toimii loistavasti)

edit: fraatti ehtikin jo mainita sous videstä. Suosittelen kaikille. Sillä voi tehdä paitsi lihaa myös kalaa, kananmunaa, kasviksia, hedelmiä jne. Vaatii tietysti tyhjiöpakkauskoneen kaverikseen, mutta ainakin kaikilla metsästäjillä on jo sellainen.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Grillisti-hiilet on usein käytössä, ihan hyvää ja tasalaatuista tavaraa. Joskus tuntuu että ne hehkuu loppuun aika nopeasti mutta hyvin on pärjätty.
 

rassi

Aktiivinen jäsen
Olihan @fraatti vehkeet kunnossa :)
Lämpöä vaan pudotat siitä sous videstä alas fileelle ;)

Sisäfilepihvi sous videssä ja sitten nättiä pintaa ritilällä joka suoraan piippusytyttimen päällä, niin se on siinä. En ole vielä saanut aikaiseksi hommata järkevää(tehokasta) tohoa.
Itse tykkään rasvaisempien ja isompien pihvilihapalojen kanssa käyttää pelkkää grilliä, reverse searilla. Picanha on suosikki, mutta suosittelen välttämään Atrian "Picanha" palasta jota yleisimmin kaupoissa näkee. Todella harvoin se on ollut sitä mitä pitää.
 

fraatti

Vakionaama
Hiilistä: Grillisti lehtipuuhiilissä on mielestäni aika hyvä hinta-laatusuhde ja harvoin/vähän pikkusilppua.
Täytyykin ostaa noita myös testiin. Marienburgeja olisi vielä toinen säkki tuhottavaksi ennen sitä. Tätä juuri kaipasinkin, hyvää hinta-laatusuhteen hiiltä. Syttyiväthän nuo ilman sytysnestettä?

Grillisti hiilet näyttävät olevan Biolanin kotimaista tuotantoa. Mielestäni ajatus grillata maapallon toisella puolella tuotetulla hiilellä tuntuu jostain syystä pöljälle kun kyse ei kuitenkaan ole tuon kummallisemmasta tuotteesta.


Edit. Näyttäisi ettei grillistit olekaan suomalaisia vaan ne tehdään Virossa.
https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/grillihiili-tuodaan-itanaapureista/513235/


Kauttualla hakemalla silmiin osui ylen artkkeli hiilten poltosta Kauttualla. Siinä on päästöt kohdallaan :D
https://yle.fi/uutiset/3-7978365

Silmiin sattui tälläinen vertailu briketeistä sekä hiilistä. Syttymisajoissa näyttä olevan suurimmat erot sekä brikettien tapauksessa myös paloajoissa.







http://tulisillahiililla.blogspot.com/2017/05/suuri-hiili-ja-brikettitesti-2017-osa-1.html

Itsekun luulin että nuo Marienburgit kipinöivät mutta näillä weberin hiilillä vasta onkin ollut kunnon kipinöintiä. Tuollaisilla polttaa pian talonsa.

Täällä oli joku tehnyt karkeaa jakoa hiilien suhteen ja ilmeisesti noihin "ravintola tasoisiin" kuuluu nuo suuretkin kökkäreet joukkoon.

"Ravintolatasoiset hiilet ovat niitä, joita grillaukseen erikoistuneissa ravintoloissa käytetään. Kyse ei enää ole hiilenpalasista, vaan enemmänkin hiiltyneistä puunkappaleista. Puumateriaali on tiivistä ja mahdollisesti jotain vahvasti aromia antavaa eksoottisempaa sorttia. Mukana tuleva aromi voi olla toivottava lisä, mutta myös haitta. Itse en siitä niin paljon innostu, koska haluamansa savun saa aina lisättyä puulastuilla. "
https://aleksikallio.wordpress.com/2014/08/11/mita-hiilia-grilliin/
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Vakionaama
Olihan @fraatti vehkeet kunnossa :)
Lämpöä vaan pudotat siitä sous videstä alas fileelle ;)

Sisäfilepihvi sous videssä ja sitten nättiä pintaa ritilällä joka suoraan piippusytyttimen päällä, niin se on siinä. En ole vielä saanut aikaiseksi hommata järkevää(tehokasta) tohoa.
Itse tykkään rasvaisempien ja isompien pihvilihapalojen kanssa käyttää pelkkää grilliä, reverse searilla. Picanha on suosikki, mutta suosittelen välttämään Atrian "Picanha" palasta jota yleisimmin kaupoissa näkee. Todella harvoin se on ollut sitä mitä pitää.
Flat iron steak tuli värkättyä ihan pelkässä grillissä.

Kypsyyden osalta medium on se oma juttu. Liian raaka pihvi alkaa tökkimään.

Tuo sous vide on melko hidasta hommaa ja värkki tuli joskus ostettua kun olisi mukava syödä hyvää pihviä myös ravintolan lisäksi kotona. Ravintolatasoiseen pihviin pääseminen tuntui olevan vaan työ ja tuskan takana eikä se aina onnistunut. Tuolla saa aina oikean kypsyysasteen ja siihen se onkin loistava laite.

Tosin olen huomannut että hyvä liha on onnistumisen edellytys ja taitaa olla kaikista tärkein asia.

Reverse sear taisi olla se että alkuun kypsytetään liha miedolla lämmöllä ja sitten lopuksi ruskitetaan pinnat?
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Vakionaama
Pihvien paistamisen jälkeen pihvit laitetaan vetäytymään. Toiset sanovat että folioon ja toiset että pyyhkeen sisään ettei pinnan rapeus muutu vetisyydeksi. Tuossa vetäytymisen aikana kuitenkin helposti pihvit jäähtyvät. Onko tähän porukalla mitään hyviä kikkakolmosia? Mietin joskus jotain termosastiaa tai pientäkylmälaukkua joka pitäisi lämmöt paremmin. Vai jäähtyyköhän ne siinä aivan samalla tavalla :rolleyes:
Grillinreunalla niitä on nyt tullut pidettyä mutta hiiligrillin kanssa tuo on hankalempaa kuin kaasugrillin.
 

fraatti

Vakionaama
Onkos kukaan kokeillut tohoa hiilien sytyttämiseen piippusytyttimen sijaan?

Tuo piipun kanssa pelaaminen on suoraansanottuna perseestä kun se varistaa koloistaan pieniä hiilenpalasia sekä tuhkaa. Kätevämpi olisi kun hiilet olisivat suoraan siellä mihin ne tulevatkin eli grillissä. Nyt viimeisellä kerralla sytytin piippu sytyttimen grillissä mutta lähistöllä olevat vanhat hiilet alkoivat myös hehkumaan ja sulattivat jo hiukan kädensijaa eli tuokaan vaihtoehto ei ole oikein hyvä.

Mulla on ennestään tälläinen ClasOhlsonilta ostettu kaasupoltin. Taidan testata tuota seuraavaksi sytyttämiseen.
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Onkos kukaan kokeillut tohoa hiilien sytyttämiseen piippusytyttimen sijaan?
Tohoa en ole kokeillut, mutta minulla on weberin hiiligrillissä (https://www.weber.com/FI/fi/grillit/brikettigrillit/performer-sarja/15501998.html) kaasusytytys, eli siellä on 450g kaasusäiliö. Hiilet/briketit laitetaan koreissa polttimen kahta puolta, ja pidetään kaasulla liekkiä kunnes hiilet/briketit ovat kunnolla syttyneet. Aikaa menee kyllä useita minuutteja, joten jos toho ei ole nopeampi, niin en jaksaisi käsin tohottaa.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Onkos kukaan kokeillut tohoa hiilien sytyttämiseen piippusytyttimen sijaan?
Hiilet sytytän tämmösellä minitoholla grillissä, riittää kun vain osa hiilistä alkaa hehkua. Piippu käytössä vain briketeillä, joista olen muutenkin luopumassa kärytyksen vuoksi.Screenshot_20190603-072119.png
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Briteteillä on kiva paistaa ja savustaa mutta se alkukäry pistää miettimään että paljonko sitä käryä tulee "syötyä" vaikkei sitä kuumista briketeistä enää tule. Muutenkin briketeissä on rajua vaihtelua, toisissa on törröttyänyt narunpätkiä, mistä lie puristettu.

Weberit on paremmasta päästä, halvat bygmaxitkin välillä hyviä. Piti tilata ulkomailtakin noita joskus mutta se jäi, lähinnä Kingsfordit kiinnosti.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Ehkä en ole mikään hifistelijä-kulinaristi, mutta jos possua syön niin minusta Tammisen Flat Roast Steak on hyvä.
En ole minäkään, syön kaiken mitä grillistä on läpi mennyt ja kovana kokeilijana olen grillissä tehnyt mitä mieleen juolahtaa mm joulukinkun:)
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Hiilethän syttyy melko nopsaan niinkin, että laittaa ne kasaan grilliin ja esim kolmeen kohtaan eri puolille sytytyspala. Aika nopsaan on tasainen hehku. Briketeillä ko. menetelmä kestää aika kauan.
 
Hiilet ja briketit syttyy todella hyvin myös niin, että laittaa kuivaa haketta tai vaikkapa polttopuiden teossa syntyneitä sälöjä ja tikkuja päälle ja sytyttää nämä ensin palamaan. Jos haluaa esim. alkulämmittää grillirakennusta, voi laittaa myös pieniä puitakin. Samalla syntyy hiukan hiiliä lisää. Aluksi tulella palava grilli puhdistaa samalla grillausverkon todella hyvin, mitä hiilet ei oikein tee.
 

fraatti

Vakionaama
Tuli täräytetty tuolla toholla tuo laite tulille. Hyvin pelasi eikä kädet palat ja kipinät haittaa pitkän varren takia. Kaasuna oli joku propaanin ja butaanin seos. Muutama minuutti tohotusta piisasi sytyttämiseen. Tuollainen varsi löytyy clasohlsonilta. Piippusytytin joutaa mennä eläkkeelle.
https://www.clasohlson.com/fi/Rikkakasvien-poltin-kaasupulloon/31-5118



Toisaalta hiukan harmittaa kun en tiennyt tästä performer mallista. Deluxe mallissa tuolla on pohjalla joku kaasuliekki millä tuo sytyttää hiilet? Haittaako silppu? Onko sytytys pomminvarma? Kaasusytytyksestä saa näköjään pulittaa huntin lisää.

Tuleehan tuossa pöydälle hintaa mutta joku taso tuossa grillin lähettyvillä jokatapauksessa tarvitaan. Saisikohan tuon "vanhan" myytyä jollekin... :hmm:

 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
@fraatti, huomaan että laitat hiilet keskelle... itse grillaan niin että hiilet on sivulla ja keskellä rasia rasvoja varten....
Mietin kanssa aikoinani tuota pöydällistä mallia mutta totesin että ei käyttöä. Enkä ole kaivannut kun on 'grillipöytä' lähellä. Enkä ole tehnyt hiilten sytyttämisestä mitään performanssia vaan nesteellä sytytän... noita sytytyspaloja vois kyllä kokeilla.
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Deluxe mallissa tuolla on pohjalla joku kaasuliekki millä tuo sytyttää hiilet? Haittaako silppu? Onko sytytys pomminvarma? Kaasusytytyksestä saa näköjään pulittaa huntin lisää.

Tuleehan tuossa pöydälle hintaa mutta joku taso tuossa grillin lähettyvillä jokatapauksessa tarvitaan. Saisikohan tuon "vanhan" myytyä jollekin... :hmm:

Itse käytän yleensä brikettejä, joten hiilisilpusta ei ole kokemusta. En usko että haittaa. Enkä uskalla luvata pomminvarmaksi, mutta joka kerta on syttynyt kun olen kokeillut, jos vaan pullossa on kaasua (käytän ominaisuudesta huolimatta usein myös piippusytytintä). Pöytä oli minullekin tärkeä syy ostaa tuo malli. Ja vanhanhan saa aina myytyä, jos hinta vaan on kohdillaan.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Heivaa jo se sytytysneste mäkeen ja kokeile piippusytyttimellä ja koivun tuohella, kyllä syttyy.
Sytytysneste on yksinkertainen ja pomminvarma systeemi. Piippusytytintä käytän briketteihin.

IS:n grillinsytytysniksi
 

fraatti

Vakionaama
@fraatti, huomaan että laitat hiilet keskelle... itse grillaan niin että hiilet on sivulla ja keskellä rasia rasvoja varten....
Joo... Itse olen ajatellut että pihvit yms suoralla grillauksella ja sitten isommat kimpaleet epäsuoralla grillauksella...

Eilen tuli tehtyä vain vartaita. Sytyttelin keon ensin korkeana kekona minkä lanasin sitten leveämmäksi kun olivat syttyneet kunnolla.





Jonkun mainitsema reverse sear/käänteinen ruskistus taas taisi olla tuon tekstin vastakohta eli se että alkuun kypsytetään epäsuoralla ja lopuksi otetaan ruskitus pintaan kovemmalla lämmöllä.
 

fraatti

Vakionaama
Pöytä oli minullekin tärkeä syy ostaa tuo malli. Ja vanhanhan saa aina myytyä, jos hinta vaan on kohdillaan.
Mullakin on 1x2m pöytä kyllä terassilla mutta en oikein meinaa uskaltaa vielä grilliä minkään palavan läheisyyteen. Metsäkin on vielä kesällä aivan ruutia ja sielläkin kipinä saattaa olla kohtalokas. Saati sitten puisella terassilla tms tai muutenkaan rakennuksen tai yläpohjan läheisyydessä(kipinät).

Harmittaisi toisaalta kyllä muutaman viikon ikäistä grilliäkin alkaa myymään. Ja persenettoa tuossa aina tulee :rolleyes:
 

fraatti

Vakionaama
Itse tykkään rasvaisempien ja isompien pihvilihapalojen kanssa käyttää pelkkää grilliä, reverse searilla. Picanha on suosikki, mutta suosittelen välttämään Atrian "Picanha" palasta jota yleisimmin kaupoissa näkee. Todella harvoin se on ollut sitä mitä pitää.
Tuli käytyä tuossa Wigrenin myymälässä Tampereella(https://www.wigrencatering.fi/tehtaanmyymala/). Myymälän kotisivuilla näkyy tarkkaa vahdattuna myös maaginen sana wagyu... Ajattelinkin jo etukäteen että tuskimpa kuitenkaan mahtaa tuota löytyä hyllystä. Eikä sitä kyllä esillä ollutkaan. Kai sitä olisi voinut tilaamalla saada. Ehkä sitten vielä joskus.....

Kuitenkin maminhaa ja picanhaa löytyi. Otin suosituksesi perusteella nyt Angus Picanhan testiin ja tarttuipa samalla mukaan myös Angus flank steak sekä heidän mukaansa "peruslehmän" :D marmoroitunutta ulkofilettä. "Peruslehmä" taitaa olla maitokantturaa eikä kyllä vedä ulkonäön puolesta vertoja Wotkinin vastaavalle marmoroituneelle ulkofileelle. Yllätyin myös tuosta että picanhassa oli todellakin makurasva mukana, varmaan 1,5 - 2cm läski tuossa pinnassa. Tuo rasva kannattaa varmaan jättää ylöspäin grillatessa? Epäsuoralla grillatessa tarviiko tuota könttiä kääntää ollenkaan?



Tuollä näyttää olevan myynnissä tiskissä Familian tuottamia Australialaisia Agnus lihoja jos joku kaipaa jotain mahdollisesti hiukan parempaa grilliin... Muuten valikoima ei ollut mitenkään erityinen.
https://www.familia.fi/tuotteet/angus/



 

rassi

Aktiivinen jäsen
No nyt! @fraatti alkaa olemaan ytimessä :)

Jos nyt itselläni olisi picanhaa, niin rasvaan ristikkäisviillot lihaan asti. Epäsuoraan tuleen luokkaa 100c kunnes sisälämpö 50+ astetta, sen jälkeen kova(!) lämpö päälle ja nättiä väriä pintaan muutaman minuutin. Sen jälkeen voi sitä lepuutella vaikka foliossa (olen itse hieman sitä vastaan, kun se rapea tai ”rapea” pinta siinä samalla katoaa :) ehkä lepuutusta peittämättä.. Suola ja pippuri ennen aloitusta täysin riittävät mausteiksi, jos pitää savusta, niin sitä tietysti alkuun kaveriksi.

Rasva ylös juu, jos ja kun ei ole varrasta.
 

Mikki

Aktiivinen jäsen
Tekeeköhän tämmöiselllä halpisgrillillä mitään, vai meneekö rahat haaskuuseen:


Olisi tarvetta vähän isommalle grillille, mutta en hirmuisesti viitsisi maksaa jos rahalla ei saa kunnon vastinetta.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Tekeeköhän tämmöiselllä halpisgrillillä mitään, vai meneekö rahat haaskuuseen:


Olisi tarvetta vähän isommalle grillille, mutta en hirmuisesti viitsisi maksaa jos rahalla ei saa kunnon vastinetta.
Ottaen huomioon että kunnollinen Weber maksaa kuitenkin vain kolme kertaa enemmän kuin tuo niin en kyllä mitään halpiksia edes miettisi: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/27617/dqbtf/Weber-Original-Kettle-57-cm-hiiligrilli-musta?list=OZCYkROebN3Ktn45OeABbKtnGW52pIIhvZq2Cs8wqCsVSWCsVm0K
 

fraatti

Vakionaama
Ei meinannut nyt tälläkertaa oikein grillaus onnistua. Meni naudan ulkofile kypsäksi asti. Täytyy sanoa että kylläpä sitä onkin huono grillaamaan ja paljon on vielä opittavaa.


Eikä kyllä muutenkaan aikaisempaa kunnolla marmoroitunutta ulkofile pihviä voinut verrata tähän millään tavalla maun puolesta. Arvosana 7½ johtuen pelkästään mausta eikä kypsyysasteesta. Maun puolesta jättäisin ehkä seuraavalla kerralla ostamatta ja valitsisin jotain suunmyötäisempää.

Tyypillisemmin naudan pihvi vaatinee korkeamman lämmön kun esim sika joka paistetaan kypsäksi asti. Oletteko grillailleet naudan pihvit grillin kansi auki? Tällöin saanee myös hiillokseen korkeamman lämpötilan? Toisaalta kova lämpö yhdistettynä siihen että kansi on kiinni saa grillin muistuttamaan uunia... Toisaalta taas kun kansi on kiinni niin tällöin rasva ei ala palamaan niin helposti... :hmm:
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tekeeköhän tämmöiselllä halpisgrillillä mitään, vai meneekö rahat haaskuuseen:

Kyllä sillä grillaa, mutta lättänässä pohjassa on ongelma - tuhka sotkee ilman tuloa pohjasta ja vehjettä saa kaivella juuri silloin kun ei huvittaisi. minulla on tuollainen motonetista ostettuna menossa roskiin - ostin tilalle 57cm Weberin 90e niin ikään motonetin tarjouksesta keväällä. Nyt siellä on vähän varustellumpi malli paljon kalliimmalla.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Tekeeköhän tämmöiselllä halpisgrillillä mitään, vai meneekö rahat haaskuuseen:


Olisi tarvetta vähän isommalle grillille, mutta en hirmuisesti viitsisi maksaa jos rahalla ei saa kunnon vastinetta.
Älä osta.
Alaosa on liian matala, siinä palaa kaikki. Weberissä 10v takuu, osta se
 

Mikki

Aktiivinen jäsen
Weberi siis, vaikka vähän kirpaisee. En ole erityinen kulinaristi, mutta uskotaan teitä selkeästi kokeneempia grillaajia.

Toisaalta inhoan kertakäyttöajattelua, että se puoltaa Weberin tyylistä tuotetta.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Jep, ja tuo 180 rahaakin on oikeasti aika pieni summa siitä että sillä tekee melkein mitä vain, perusrillailujen lisäksi savustus, pizzat ja miksei vaikka joulukinkkukin onnistuvat mainiosti.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Grillaus menee äkkiä semmoseksi että tarvii sanakirjaa että tajuaa mitä muut tekee. Tulee reverse searit, flank steakit ja muut hienoudet. Haalitaan ympäri maapalloa toinen toistaan kalliimpaa härkää (lehmää) ritilälle, ja syödään se alle 50 asteisena eli raakana, ja se on sitten ainut oikea tapa.
Kotimainen lehmä, ja possu varsinkaan, ei kelpaa mihinkään. Maustamiseen ei käy suola eikä pippuri, pitää olla sentin kerros kaikkia maailman mausteita lihan päällä ja pitää mopata omenamehulla lihaa kokoajan.
Kalaa jos grillaa tai savustaa niin kaikki yli 40 asteen on liikaa ja tulee kuivaa, ja kirre on pullakalaa, sitä syö vaan köyhät. Pitää olla tenon lohta tai taimenta, muut on sekundaa.


Fasessa on grillausryhmiä, niissä on viimeinen tieto, kannattaa pysyä erossa niistä.

Tämä ei sitten ole kohdistettu keneenkään tällä foorumilla, mutta tämmöseksi se menee.
 

pamppu

Vakionaama
Hienoa on nykyisin nämä systeemit. Oma voimapattikin kasvaa kun vetää antibioteeilla varmuuden vuoksi kyllästettyä ja glyfosaatilla pakkotuleennutetulla gm-rehulla ja hormoneilla sairaalloisen nopeasti lihotettua lihasta.

Kävin kerran jenkeissä maitotilalla vierailulla ja sen piikityksen jälkeen ei tehnyt mieli grillata kuin omia kynsiään. Mä pitäydyn siinä huonossa kotimaisessa kantturassa, se on ainakin puhdasta. Grillikin on toistkyt vuotta vanha campinggaz, joka vuosi se napista herää...
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ajattelin lähiaikoin käydä ostamassa paistijauhelihaa ja tehdä kunnon hiiligrilli hampurilaisen. Onko käsitystä kannattaako jauhelihan sekaan sotkea mitään? https://burgerjoint.fi/ toimi innoittajana...


Grillaus menee äkkiä semmoseksi että tarvii sanakirjaa että tajuaa mitä muut tekee. Tulee reverse searit, flank steakit ja muut hienoudet. Haalitaan ympäri maapalloa toinen toistaan kalliimpaa härkää (lehmää) ritilälle, ja syödään se alle 50 asteisena eli raakana, ja se on sitten ainut oikea tapa.
Kotimainen lehmä, ja possu varsinkaan, ei kelpaa mihinkään. Maustamiseen ei käy suola eikä pippuri, pitää olla sentin kerros kaikkia maailman mausteita lihan päällä ja pitää mopata omenamehulla lihaa kokoajan.
Kalaa jos grillaa tai savustaa niin kaikki yli 40 asteen on liikaa ja tulee kuivaa, ja kirre on pullakalaa, sitä syö vaan köyhät. Pitää olla tenon lohta tai taimenta, muut on sekundaa.


Fasessa on grillausryhmiä, niissä on viimeinen tieto, kannattaa pysyä erossa niistä.

Tämä ei sitten ole kohdistettu keneenkään tällä foorumilla, mutta tämmöseksi se menee.
Sellaista se raken... eiku ruuanlaitto joskus on. Järki pitää olla mukana kun lukee arvioita, neuvoja ja ehdotuksia. Ja kaikkea kannataa kokeilla, joskus jopa ilman ohjetta. Mä teen nykyään kanafilee niin että paistan kovalla lämöllä minuutin per puoli ja sen jälkeen jälkilämmöllä loput kannen alla. Tulee mureeta ja maukasta ja mehevää.
 
Ylös Bottom