Aika rajusti voi pahimmassa tapauksessa yksittäisen päivän yksittäinen tunti vaikuttaa kulutusvaikutukseen. Testailin tuossa kuukausittaista tarkastelua Liukurilla ja ensin otin epähuomiossa Datahubista välin 1.9.-30.9.2022 tajuamatta, että sehän jättää tuon kuun viimeisen päivän poimimatta (terveisiä vaan Hubin testaajille, että tuo on ehkä tyhmin käytettävyysasia mitä voi tänä päivänä löytyä). Ajoin uuden laskennan sisältäen kuun viimeisen päivän ja ero oli huikea.
Ohoh, aika paha sattumus päässyt käymään, oli kallis saunominen.
Itse ymmärrän oikein hyvin tuon, että loppuaika pitää laittaa seuraavaan päivään, johtuen siitä että työskentelen itse aikasarjatietokantojen parissa teollisuuden prosessidatan keruuseen liittyen. Niissä käytetään tätä samaa aikavertailutapaa, koska se on helpoin ja luonnollisin. Aika tulee mukaan, jos se on suurempi tai yhtäsuuri kuin asetettu alkuaika, mutta pienempi kuin loppuaika.
Jos loppuaikaa vertailtaisiin operaatiolla "pienempi tai yhtäsuuri kuin", pitäisi tietää, kuinka tarkkaa dataa on saatavissa. Vaikka laittaisit loppuajaksi esim. 30.9.2022 klo 23:59.59, niin silti saattaa jäädä syyskuun datapisteitä huomioimatta. Esimerkiksi jos datapisteen aikaleima onkin 30.9.2022 klo 23.59.59.876, millisekunnit menevät asetetun loppuajan ulkopuolelle. Lisäksi siirtymä tarkastelujaksoissa eteen- tai taaksepäin sujuu tällä vertailutavalla helposti; esimerkiksi seuraavaan jaksoon siirryttäessä loppuaika voidaan siirtää suoraan seuraavan jakson alkuajaksi.