Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

pökö sanoi:
Mistäs tiedät ;)
Netistä mahtaa löytää ihan mitä vain hoksaa hakea. ;) En tiedä mutta luulen että seksuaalissävytteinen ja alastomuutta monessa muussakin eri tarkoituksessa (mm. taide) sisältävä materiaali on määrältään ihan kärkipäässä.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Äimänkäki sanoi:
Espejot otti kantaa moraaliin. "Menee heittämällä rikoksen piiriin" jne. Ei sitä näillä tiedoilla saa rikokseksi, mutta moralisoinnilla voi saada.
Tää on aika pelottavaa. Miten naperot tietää mitä voi julkaista netissä jos aikuisetkaan eivät tiedä.
Rautalankaa: on jokaisen oma asia miten rahansa tienaa. Paino sanalla OMA ASIA - ei siis kaikkien asia. Siis yksityisyys kunniaan.

“Joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa... on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

realmister sanoi:
No hyvä että poistitte viestini. Näyttää olevan niin ettei äijän hirtehishuumoria aina ymmärretä. Olen katsonut tämän foorumin niin huumorintajuttomaksi, joten ajattelin hieman piristää. Ennenminkin olisin katsonut tuon viestin taiteeksi kuin mitenkään moraalittomaksi.
Olen kokenut tämän foorumin niin huumorintajuttomaksi, arvelin että pieni piristys olisi paikallaan. Olkoonkin että se oli noin viehättävästi ilmaistu.

Lopettakaa nyt samalla se aihe "aineent sisäiseen puhdistukseen" koen sen mielestäni enemmän vahingolliseksi kuin em mainitun.
Kokeilappa laittaa itsestäsi pari nakukuvaa - huumorina tuo olis monin verroin äijämäisempää ;D
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Pistä se kuva sitten suoraan kuumaan rinkiin, jos vaikka joku sitä kommentoisi ;D
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

realmister sanoi:
En tarkoittanut aiheuttaa "myrskyä" vesilasiin. Onneksi vesilasi on pieni. Toivon että laineet pian laantuvat. Jos joku haluaa laitan sen kuvan (en itsestäni) sinne "kuumakalleihin" toivottavasti joku sitten käy "kuumana" siis vain kuvan tähden. Luultavasti en kuitenkaan uskalla sitä enää julkaista. Siis kuvitelkaa mielessänne, ken ei ehtinyt sitä vielä nähdä.
Se kuva löytyy kyllä edelleen edelliseltä sivulta alkuperäisestä viestistäsi.. Vain hivenen sensuroituna, ei viestiäsi ole missään välissä poistettu. Pyysit viestissäsi kävijöitä tunnistamaan ko. henkilön, uskoisin että se onnistuu pelkän naamankin perusteella ;)
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

realmister sanoi:
No itse BB tietenkin. Ja tietysti.

Myös kaikki naispuoliset, ikään ja asemaan katsomatta.

Oikeuden kuvan ottamiseen olen saanut. Kopenhaminan vahakabinetin johtajalta, en tietenkään itse Prinsessalta. Lienee kuvatuin nainen koko maailmassa. Tuskin hän siitä loukkantuu.
Vaikka kysymys ei olekaan enään postatusta kuvasta...

Kuvaamisoikeus ei tarkoita että on oikeus julkaista kuvaa.
Hyvä esimerkki on Eiffel-torni. Kuvan saa ottaa mutta julkaisuoikeutta on rajoitettu :cool:
"Eiffel-tornista yöaikaan otettuja kuvia ei ole saanut vuoden 2003 jälkeen kaupallisesti käyttää ilman lupaa.
Vuonna 2003 valaistuksesta vastaava yhtiö hankki valaistukselle copyrightin."


Jos nyt haluaa pilkkua viilata niin Samppa on oikeudetta editoinut vahanuken kuvaa :p
Myönnetään, Suomen lainsäädäntö on filmikaudelta tekijänoikeuksien suhteen. Mutta eiköhän tämä
äijähuumorilla höystetty kuvakeskustelu ollut osaltani tässä, sen verran huono huumorintaju vastapuolella on ;)
 

SON

Vakionaama
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Espejot sanoi:
Hieno juttu silläkin uhalla että paneelien hinta nousee.

nimimerkillä
kylästynyt Kiinalaiseen paskaan
Piipahtelen silloin tällä tällä foorumilla. Tämmöinen osui silmään. Tämä ylläoleva lainaus osoittaa melko kattavastii tämän foorumin sisällöllisen tason laajemmin tällä hetkellä josta varmaankin sivustun ylläpitäjä Samppa ja Vaynekin sivuston valvojana ja kiinalaisten huoneilmastointilaitteiden omistajana ovat erityisen ylpeitä. Smiley211007
 

Liitteet

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Henkilökohtaisilla mielipiteillä ei ole tekemistä sivuston "linjausten" kanssa. Tämä on tosin siinä mielessä väärä termi, että toisin kuin esim yritysmaailmassa on tapana luoda missioita ja visioita, niin meillä ei ole mitään tällaisia luotuna eikä mitään linjaa jota pitkin kulkea tiettyä päämäärää kohden. Tämä on enemmänkin sellainen yhteinen olohuone jossa keskustella lämpöpumpuista ja muistakin asumista sivuavista aiheista. En koe muiden kirjoituksista ylpeyttä ja harvemmin omistanikaan ;) Sivuston sisältö koostuu jokaisen täällä kirjoittavan käyttäjän tuottamista teksteistä. Siitä olen hieman ylpeä että olemme saaneet ajan kanssa näinkin paljon myös asiaa sisältävän foorumin pystyyn ja jo vuosia sitä myös ylläpidettyä.

Pakon edestä on jotain linjauksia tehty sisällön suhteen (mm. politiikan poisjättö) koska sivuston aihealueeseen nähden ne alkoivat ottamaan liikaakin jo tilaa. Lisäksi toki moderoidaan selkeät ylilyönnit. Mutta varsinaiseen mielipiteiden rajoitukseen ei olla lähdetty. Edellä mainitun olisi Espejot toki voinut muotoilla hieman nätimmin, mutta koska kyseessä oli sanamuodoista päätellen henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuva lausahdus, niin sallitaan jyrkempikin muoto. Itselläni on kiinalaisista halpistuotteista sekä negatiivisia että positiivisia kokemuksia.

Hienoa että kaikki kokemukset niin Kiinalaisista kuin muistakin tulee julki. Oli ne sitten positiivista tai negatiivista. Tämä oli alkuperäinenkin sivuston perustamisajatus. Puolueetonta tiedonjakoa.
 

SON

Vakionaama
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreilleSamppa sanoi:
Henkilökohtaisilla mielipiteillä ei ole tekemistä sivuston "linjausten" kanssa. Tämä on siinä mielessä väärä termi, että toisin kuin esim yritysmaailmassa on tapana luoda missioita ja visioita, niin meillä ei ole mitään tällaisia luotuna eikä mitään linjaa jota pitkin kulkea tiettyä päämäärää kohden. Tämä on enemmänkin sellainen yhteinen olohuone jossa keskustella lämpöpumpuista ja muistakin asumista sivuavista aiheista. En koe muiden kirjoituksista ylpeyttä ja harvemmin omistanikaan ;) Sivuston sisältö koostuu jokaisen täällä kirjoittavan käyttäjän tuottamista teksteistä. Siitä olen hieman ylpeä että olemme saaneet ajan kanssa näinkin paljon myös asiaa sisältävän foorumin pystyyn ja jo vuosia sitä myös ylläpidettyä.

Pakon edestä on jotain linjauksia tehty sisällön suhteen (mm. politiikan poisjättö) koska sivuston aihealueeseen nähden ne alkoivat ottamaan liikaakin jo tilaa. Lisäksi toki moderoidaan selkeät ylilyönnit. Mutta varsinaiseen mielipiteiden rajoitukseen ei olla lähdetty. Edellä mainitun olisi Espejot toki voinut muotoilla hieman nätimmin, mutta koska kyseessä oli henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuva lausahdus, niin sallitaan jyrkempikin muoto.
Vanha sanonta "Yritys on yhtä huono kuin sen heikoin lenkki" ja yritys yleensä koostuu henkilöistä ja Samppa kyllä syyllistyy itsepetokseen ja harhauttamiseen jos kuvittelee että Espejotin systemaattiset kiinalaisten tuotteiden yleistykset paskoiksi tuotteiksi ilman konkretiaa olisivat vain henkilökohtaisia mielipiteitä. Ne ovat myös Foorumin ylläpidon mielipiteitä niinkauan kuin Espejot edustaa foorumin ylläpitoa.

Tämä foorumi oli oikea kiinalaisten tuotteiden (lähinnä siis huoneilmastointilaitteiden ja etenkin Ultimatemarketin myymien ) mollauksen tyyssija ilman tilastollista tms näyttöä hyvyydestä tai huonoudesta suhteessa muihin vastaaviin tuotteisiin , johon tuli selvä parannus kun Vayne tuli mukaan tähän valvojan tehtävään mutta silti foorumin ylläpito, Espejot pyrkii aina silloin tällöin tätä vihjailevaa mitenkään yksilöityä "kiinan paska- hegemoniaa" esiintuomaan.

Senverran pitäisi foorumin ylläpidolla, Samppa mukaanlukien olla sivistystä, tasokkuutta ja moraalia että tälläisten epäasiallisten yleistysten hyväksymisen sijalla olisi edellytetty kuvausta mikä tuote tai mitkä tuotteet ovat antaneet aiheen kaikkien kiinalaistuotteiden paska- leimaaamiseen, että lukijalle muodostuisi objektiivinen kuva asiasta. Monasti nimittäin se paskan todellinen syy, kun tarpeeksi pengotaan, löytyy siitä peiliin katsojan kuvajaisesta.

/a045b
 

Raid76

"Parempi Tossun alla kuin taivasalla"
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Tämä on yksi internetin asiallisimmista ja informatiivisimmista sivustoista. Vaikka lukija ja kirjoittajakunta rakentuu jauhokorvista koviin alan miehiin ja miksei naisiinkin, niin harvemmin näkee minkäänlaisia ylilyöntejä ja vähemmän tietoa omaavien kuten allekirjoittanut tönimistä. Aina on saanut apua ja neuvoja lähes joka vaivaan ja aiheeseen. Värikkäät aiheeseen liittyvät mielipiteet vain elävöittävät keskustelua. Tarkoitushakuista jatkuvaa jonkun esim. tuoteperheen mollaamista en ole havainnut.

Kyllä edellämainitut asiat kertovat hyvän kirjoittajakunnan lisäksi myös ylläpidon ja valvojien osaavan hommansa.

pökö sanoi:
Haiskahtaa hyökkäykseltä Espejotin kimppuun.
Tässä komppaan pökömaisteria.
 

Äimänkäki

Aktiivinen jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

SON sanoi:
Ne ovat myös Foorumin ylläpidon mielipiteitä niinkauan kuin Espejot edustaa foorumin ylläpitoa.
Siis Espejot on menettänyt oikeutensa henkilökohtaisiin mielipiteisiin??? ???

Mitenkähän hän saisi ilmaistuksi oman henkilökohtaisen mielipiteensä? Luopumalla moderaattorin pestistä?

Jopa puolueiden aktivistit voivat esittää omia mielipiteitään politiikassa, eikä niitä aina katsota puolueen viralliseksi mielipiteeksi.
 

SON

Vakionaama
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Äimänkäki sanoi:
Siis Espejot on menettänyt oikeutensa henkilökohtaisiin mielipiteisiin??? ???

Mitenkähän hän saisi ilmaistuksi oman henkilökohtaisen mielipiteensä? Luopumalla moderaattorin pestistä?

Jopa puolueiden aktivistit voivat esittää omia mielipiteitään politiikassa, eikä niitä aina katsota puolueen viralliseksi mielipiteeksi.
Kirjoitin näin "Ne ovat myös Foorumin ylläpidon mielipiteitä niin kauan kuin Espejot edustaa foorumin ylläpitoa" jossa ei kyllä sanallaakaan viitata henkilökohtaisen mielipiteen ilmaisun rajoittamiseen. Toisaalta (ulkopuolinen) lukija saa kirjoittajan "mandaatista" vain sen kuvan mikä ruudun vasemmassa reunassa on ja muistaakseni se on Espejotin kohdalla Foorumin aluevalvoja eikä yksityishenkilö.

Tästä päästään siihen kuinka puolueellista tai puolueetonta on foorumin ylläpidon tältä aluevalvoja mandaatilta tuomita ja "osoittaa sormella" paskan ostajiksi ilman konkreettista näyttöä kiinalaisen tuotteen ostaja ja epäsuorasti ne sadat tai jopa tuhannet foorumilaiset jotka ovat ostaneet kiinassa valmistetun huoneilmastointilaitteen (ilp) johon ovat tyytyväisiä.

Sivuston ylläpitäjä Samppa on koettanut edellä luoda kuvaa "puolueettomasta" foorumista mutta tällaisen foorumin ylläpidon, Espejotin, yleistävä kiinalaiset tuotteet ovat paskoja, ei kyllä täytä ilman konkreetista tilastoa, näyttöä, yksilöintiä, laajuutta jne, puolueettomuuden merkistöä ja puolueettoman tiedon lähdettä. Toisin sanoen, foorumi on myös foorumin ylläpidon ylläpitämä kiinalaisten tuotteiden ja yleensä kiinassa valmistettujen tuotteiden mollausfoorumi joka, foorumin luonne huomioonottaen kulminoituu yleisesti ottaen kiinalaisvalmisteisiin huoneilmastointilaitteisiin ja lämpöpupumppuihin yleensä.

Smiley211001
 

Liitteet

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Siis kyse ei olekaan siitä että saako moderaattorilla olla mielipide vaan siitä että se mielipide on väärä.

SON on oikeassa että olen kritisoinut Kiinalaisten tuotteiden laatua, mm. omistamastani sähköskootteristani olen sanonut
"Kyllähän tästä e-maxista huokuu kiinalaisuus joka mutterissa eikä pelkästään ulko/sisäkumeista. Renkaita vaihtaessa muttereillakin oli taipumus pyöristyä. Taitaa olla fiksuinta vaihtaa nekin kunnollisiin."

Mutta missä on se Kiinalaista laatua käsitelevä topikki minkä olen moderoinut väärin?


***

Mielipiteitäni en lähde anteeksi pyytämään. Sanani olisi ehkä voinut valita toisin... "paskan" olisin voinut korvata sanalla "laatu" sisällön muuttumatta. Pyydän anteeksi provosoivaa sanavalintaani. Mutta en lähde viestiäni muokkaamaan, olkoon esimerkki huonosta arvostelukyvystä tai herkkähipiäisyydestä... valinnan mukaan.
 

repomies

Hyperaktiivi
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

SON ampuu nyt itseään jalkaan vaatimalla jo entisestään älyttömään moderointilinjaan vieläkin jeesustelevampaa otetta. Eihän tänne jaksa enää muutenkaan kirjoitella, joten jos tässä sananvapauden perseseivästyksessä vielä mennään pidemmälle niin kuka tänne enää kirjoittaa? Janti loggauksiaan? Fantastista.

Paska on paskaa tuli se Kiinasta tai muualta. Ei sitä tarvitse muuksi väittää.

Minullakin olisi sananen sanottavana aurinkopaneelien tuontitulleista, mutta sekin viesti jää kirjoittamatta, koska sana ei todellakaan ole vapaa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Itse tässä juurikin Kiinassa kasatulla laitteella tätä näpyttelen. Loistava laite vaikka onkin Kiinassa kasattu. Kiinalaisista ILPeistä ei ole kokemusta, joten niistä ei ole sen enempää sanottavaa. Epäilen kuitenkin että harvassa on se ILP jonka sisältä ei löydy Kiinalaisia osia. ;)

=> Oliko tämä nyt vain minun oma mielipiteeni vaiko kaikkien moderaattoreiden mielipide? :cool: ;D
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Sanavapaus on malliesimerkki rusinapullasta... rusinat kelpaavat kaikille.
Aika harva huutelee sanavapauden perään jos vastustajan suu tukitaan.
Ei ainakaan tänne asti ole kukaan jaksanut ::) miksiköhän
 
D

Deleted member 1344

Vieras
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Kiina nyt sattuu olemaan se 'maailman tehdas'. Sieltä saa mitä tilaa, halvalla huonoa ja kovempaan hintaan parempaa tavaraa.

Mun mielestäni tän foorumin moderointilinja on kutakuinkin sopiva, ellei liipasinsormi ole jopa liiankin herkässä. Kovemman linjan kannattajat voivat mennä katsomaan esim. peugeot-foorumi.com -osoitteeseen, sinne ei juuri saa kirjoitettua mitään mihin moderaattorit eivät tekisi muutoksia. Näkyy kyllä sitten aktiivisuudessakin.

Mulla on yksi Kiinassa valmistettu 'merkkipumppu', loput kaksi on valmistettu Malesiassa.
 

Äimänkäki

Aktiivinen jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

SON sanoi:
Kirjoitin näin "Ne ovat myös Foorumin ylläpidon mielipiteitä niin kauan kuin Espejot edustaa foorumin ylläpitoa" jossa ei kyllä sanallaakaan viitata henkilökohtaisen mielipiteen ilmaisun rajoittamiseen. Toisaalta (ulkopuolinen) lukija saa kirjoittajan "mandaatista" vain sen kuvan mikä ruudun vasemmassa reunassa on ja muistaakseni se on Espejotin kohdalla Foorumin aluevalvoja eikä yksityishenkilö.
Kirjoitin näin: "Mitenkähän hän saisi ilmaistuksi oman henkilökohtaisen mielipiteensä? Luopumalla moderaattorin pestistä?"
Olisi pitänyt käyttää sanaa "aluevalvoja", josta tittelistä hänen siis pitäisi luopua, jotta ruudun vasemmassa reunassa sitä ei näkyisi. Moderattoreille siis SONin terveiset: kehittäkää uusi titteli "yksityishenkilö".

Kuten Toni mainitsee, ei tämän foorumin moderointi ole foorumien tiukimmasta päästä. Pitää vain yrittää sietää noita kiroilevia Espejoteja ja Repomiehiä, kun moderaattorit eivät tuohon kielenkäyttöön puutu.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Yleinen tapa taitaa olla että kun on jotakin mandaatin piiriin kuuluvaa sanottavaa, esim Kiinalaisen sanavapauden tiimoilta, niin se pistetään kursiivilla tms. Voisihan tuota tehostaa tai käytäntöä yhtenäistää... mutta ei kai joka viestiin haluta erillistä mainintaa "Tämä kirjoitus ei edusta foorumin virallista kantaa".

... tämä viesti on sitten kirjoitettu yksityishenkilönä kun mandaattini ei ulotu tänne asti ;D

****

Täytyy sanoa että aika pienestä tämä ryöpsähti... yhdestä "rumasta" sanasta. Mutta tarkoittaa kai sitä että pinnan alla on hieman kuplinut.
Mitä tulee sanomisiin ja sanomatta jättämisiin niin on sanomattakin selvää että tuhansien viestien jälkeen sanottava asia alkaa kiertää kehää.
 

Både

Kylmämestari
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Äimänkäki sanoi:
Kirjoitin näin: "Mitenkähän hän saisi ilmaistuksi oman henkilökohtaisen mielipiteensä? Luopumalla moderaattorin pestistä?"
Olisi pitänyt käyttää sanaa "aluevalvoja", josta tittelistä hänen siis pitäisi luopua, jotta ruudun vasemmassa reunassa sitä ei näkyisi. Moderattoreille siis SONin terveiset: kehittäkää uusi titteli "yksityishenkilö".

Kuten Toni mainitsee, ei tämän foorumin moderointi ole foorumien tiukimmasta päästä. Pitää vain yrittää sietää noita kiroilevia Espejoteja ja Repomiehiä, kun moderaattorit eivät tuohon kielenkäyttöön puutu.
Tsot tsot,eiköhän allekirjoittanut ole ainoa joka voimasanojen jakamisesta on varoituksia saanut...
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Både sanoi:
Tsot tsot,eiköhän allekirjoittanut ole ainoa joka voimasanojen jakamisesta on varoituksia saanut...
Ei lasketa koska ilmiselvästi annettu aiheetta... minä taidan olla palstan ainoa joka on saanut piiskaa ihan aiheesta ;)
 

jviirret

Vakionaama
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Äimänkäki sanoi:
Siis Espejot on menettänyt oikeutensa henkilökohtaisiin mielipiteisiin???
Moderaattori voisi moderoida toisella nimimerkillä ja osallistua tavalliseen keskusteluun toisella.
 
S

sam123

Vieras
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

On ollut aivan selvää alusta asti ettei Espejot ole kelvollinen moderaattoriksi. Omia tekstejäni on sen verran monta kertaa poisteltu ja muokkailtu että mietin hyvin tarkaaan jaksanko vaivautua. Näköjään meitä on muitakin....

Toinen pelleily viestiketjujen kuumarinkiin siirtämisestä kun sitä yksi henkilö esittää, vie viimeisenkin innon laittaa viesteihin mitään asiaa.

Poistettu poliittinen lausahdus /janti
Poistettu alatyylistä vihjailua /Samppa
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Tri Jekyll ja mister Hyden tyyliinkö? ;D
Ei olisi parempi nyt vaan unohtaa Espejotin lausahdus kiinalaisesta romusta (kertakäyttöistä romuahan se usein on), ei se kuitenkaan kovin iso rikos ollut?
 

repomies

Hyperaktiivi
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Mainittakoon nyt väärinkäsitysten välttämiseksi, etten koe omia tekstejäni juurikaan muokatun tai poistellun. Poistan kirjoitukseni etupainotteisesti ja ihan itse, kun tuntuu että noin yleisesti ottaen tällä foorumilla mielipidettä ei voi ilmaista kuin kukkahattutyyliin konsensuslinjaa nuoleskellen.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

sam123 sanoi:
On ollut aivan selvää alusta asti ettei Espejot ole kelvollinen moderaattoriksi. Omia tekstejäni on sen verran monta kertaa poisteltu ja muokkailtu että mietin hyvin tarkaaan jaksanko vaivautua. Näköjään meitä on muitakin....
Tuliko tähän jokin muutos sen jälkeen kun Espejot aloitti aluevalvojana? Eiköhän viestien poisto ole liittynyt ihan niiden sisällölliseen antiin. Agressiivista päällekäymistä on jouduttu poistelemaan ja muokkaamaan ahkerasti jo kyllä pidemmänkin aikaa ;D MUTTA asiasisältö on jätetty aina ennalleen.

jviirret sanoi:
Moderaattori voisi moderoida toisella nimimerkillä ja osallistua tavalliseen keskusteluun toisella.
Tämähän voisi olla hyvä idea. Sitten vielä näön vuoksi pari sivua riitelyä itsensä kanssa ja lopuksi pari päivää jäähyä :p
 

jviirret

Vakionaama
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Samppa sanoi:
Tämähän voisi olla hyvä idea. Sitten vielä näön vuoksi pari sivua riitelyä itsensä kanssa ja lopuksi pari päivää jäähyä :p
Hyvä tai huono idea, mutta käytössä joillakin foorumeilla. Tällöin ainakin selvästi erottuu henkilön oma mielipide foorumin säännöistä. Uskoisin että tämä on moderaattorillekkin helpompaa, voi vapaammim osallistua keskusteluun mielipiteineen, ilman että joku vetää "moderaattori tyrannisoi"-korttia esiin.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

sam123 sanoi:
On ollut aivan selvää alusta asti ettei Espejot ole kelvollinen moderaattoriksi. Omia tekstejäni on sen verran monta kertaa poisteltu ja muokkailtu että mietin hyvin tarkaaan jaksanko vaivautua. Näköjään meitä on muitakin....
No niin, nyt päästään kiertelyn ja kaartelun kautta asian ytimeen ;D taisi se kiinalainen laatu olla vain sytyke

Ja juu, minua on syytetty tekstien poistamisesta jopa aluelta joille mandaattini ei yllä.

Yleisesti ottaen poistetut viestit jäävät myös muiden arvioitavaksi ja jos muutan niin otan usein muutoksen taleteen jotta sitä voidaan arvioida. Jos moderointi on mennyt pieleen niin siitä voi raportoida ylläpidolle.... sanoisin suorastaan että TÄYTYY raportoida. Jos tyydytään yleistämään niin vaikea asiaan on ottaa kantaa... siis Sampan. Sillä minun mandaattinihan ei tänne yllä. Mitä tulee moderointilinjaan niin olen sitä alusta asti arvostellut jotta henkilökohtaisuudet ja selvät provot täytyy saada pois. Mielipidettäni en ole muuttanut. Sanompa vielä kerran: poistetun viestin voi aina kirjoittaa uusiksi asialliseen sävyyn.

Mitä tulee sanavapauteen niin jooo... kiinalaiset jäävät panssarivaunujen alle puollustaessaan sanavapautta, Venäjällä joudutaan vankilaan, Turkissa saa pamppua ... ja täälle lopetetaan kirjoittelu kun ei saa asettaa sanojansa ihan miten vaan. Fantastista.

Mileipiteeni ovat puhtaasti omia eivätkä edusta virallista kantaa. Aluevalvojan mandaattini ei yllä tänne.
 

Äimänkäki

Aktiivinen jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

repomies sanoi:
Minullakin olisi sananen sanottavana aurinkopaneelien tuontitulleista, mutta sekin viesti jää kirjoittamatta, koska sana ei todellakaan ole vapaa.
Jospa yrittäisit sanoa sanasesi rauhallisesti, ilman kirosanoja ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä, niin saisit varmaan läpi mielipiteesi aurinkopaneelien tuontitulleista. Ja jos et saa, niin liityn samaan rintamaan kanssasi mollaamaan ylläpitoa.
 

kotte

Hyperaktiivi
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Samppa sanoi:
Tämähän voisi olla hyvä idea. Sitten vielä näön vuoksi pari sivua riitelyä itsensä kanssa ja lopuksi pari päivää jäähyä :p
Vakavammin puhuen, eipä virtuaalihenkilöiden lisääminen juuri auta, vaan sotkee lisää. Sen sijaan voisitte toimia aina niin, että moderaattorit vuorottelevat, eli jos osallistut itse keskusteluun, niin toinen moderoi silloin (Jantin ote tässä ketjussa on omasta mielestäni merkki oikeasta toiminnasta). Taidatte vaan toimia näin jo muutenkin? Suoranaiset katastrofitapaukset edellyttävät sitten tietenkin vapaapalokuntaotetta.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

kotte sanoi:
Vakavammin puhuen, eipä virtuaalihenkilöiden lisääminen juuri auta, vaan sotkee lisää. Sen sijaan voisitte toimia aina niin, että moderaattorit vuorottelevat, eli jos osallistut itse keskusteluun, niin toinen moderoi silloin (Jantin ote tässä ketjussa on omasta mielestäni merkki oikeasta toiminnasta). Taidatte vaan toimia näin jo muutenkin? Suoranaiset katastrofitapaukset edellyttävät sitten tietenkin vapaapalokuntaotetta.
Tämä on minusta selvä juttu. Keskusteluun on vaikea osallistu moderaattorina ja väittelijänä.
Toisaalta, yleensä täällä poistetaan henkilökohtaisuuksia - siis sellaisia asioita jotka eivät liity mielipiteeseen millään lailla.

Moderaattorien puolluellisuushan ei ole uusi juttu... onhan mitsubishiä väitetty foorumin "viralliseksi" pumpuksi.
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Palautetta ylläpidolle ja moderaattoreille

Kaikki poistetut viestit jäävät muiden moderaattoreiden arvioitavaksi, kuten Espejot jo ylempänä kirjoitti ja ne on myös mahdollista palauttaa. Lisäksi käytössä on valvontalogi jonne jää merkinnät muutoksista, poistoista, siirroista jne. Tähän mennessä ei ole tullut eteen ns. väärinkäytöksiä. Moderointilinjoista käydään kyllä tarpeen mukaan keskustelua moderaattoreiden kesken. Jos ko. alueen valvoja jossain ketjussa joutuu "napit vastakkain" jonkun kanssa henkilökohtaisemmalla tasolla, niin jo tällä hetkellä on ilman mitään kummempaa sopimista toiminut ko. valvojan omaehtoinen jääväys moderointihommista ko. ketjussa pääsääntöisesti ihan ok. Tämä siis minun mielestäni.

Tässä ketjussa taidetaan sotkea pitkälti henkilökohtaisia erimielisyyksiä ja valvontahommien hoitoa. Toivoisin että henkilökohtaisten erimielisyyksien vuoksi ei alettaisi aiheetta syyttämään valvontatehtävien hoidosta. Moderoinnissa toimii kyllä keskinäinen valvonta näiden suhteen. Palautetta moderoinnista pitää toki antaa, sillä päästään käsiksi nopeammin mahdollisiin ongelmiin. Mutta tälläinen yksilöimätön kivitys on lapsellista.

Tuosta anonyymistä moderoinnista vielä. Se voisi toimia siten että jatkossa uusille moderaattoreille luotaisiin kokonaan uusi tunnus moderointia varten. Vanhalla tunnuksella he jatkaisivat kirjoittelua kuten tähänkin asti. Tällä modetunnuksella ei kirjoitettaisi käytännössä mitään, koska kirjoitustyylistä kyllä hyvinkin nopeasti fiksut kaverit tunnistavat kenestä on kyse. Toisaalta anonyymit modet herättävät taas varmasti muuta parranpärinää kun koitetaan arvuutella kenestä on kyse.. Mutta ainakaan sitten ei sotkettaisi henkilökohtaisia erimielisyyksiä moderointia koskevaan arvosteluun.
 
Ylös Bottom