Samsung VILP 9kw (AE090JNYDGH-AE090JXEDGH)

Vs: Samsung VILP 9kw (AE090JNYDGH-AE090JXEDGH)

Metsämies sanoi:
Oulun korkeudella asustellaan, joten viime talvenakin oli arviolta pari kolme viikkoa -25 tai yli. Edellisinä vuosina toki vain yksittäisiä päiviä. Kaikilla pumpuilla taitaa copit olla aika surkeita kun mennään pakkasessa -20 huonommalle puolelle, joten sinänsä huikeita säästöjä on turha odottaa suoraan sähköön verrattuna.
Noilta pakkaspäiviltä ei juu, vaikka olisi löytänyt sellaisen pumpun, joka suostuisi toimimaan pakkasessa. Käytännössä VILP tekee tilinsä leudommilla keleillä, joita niitäkin riittää ja lämmittettävä kuitenkin on. Täytyy vain olla jokin muu menetelmä kovimpien pakkasten varalle. Täällä Pohjois-Savossa sain öljylämmityksene kytkettynä öljyn kulutuksen putomaan noin 95-97%:lla (2016 - 201:cool:. Samalla energialasku putosi puoleen aikaisemmasta. Kannattavuus riippuu yksin laitteen kestävyydestä.
 
Vs: Samsung VILP 9kw (AE090JNYDGH-AE090JXEDGH)

Hyvät säästöt olet saanut aikaiseksi! Meillä täytyy kovilla pakkasilla avustaa puilla ja käyttää vastuksia. Edullinen VILP ja tyytyminen 2 - 2,5 hyötysuhteeseen lienee meille paras ja kustannustehokkain vaihtoehto.
 

Karhu

Aktiivinen jäsen
Päivitellään tilannetta pitkän hiljaiselon jälkeen.

Aika laiskasti tullut seurattua kulutuksia/tuottoja mutta 3.1. löytyy luvut joista voi laskea että pumppu on maksanut itsensä takaisin. Kulutusmittari näytti tuolloin 26 565 kWh ja Pollu 65 257 kWh. Tästä saataisiin ilmasta otettua energiaa 38 692 kWh. Sähkön keskihintana käyttänyt 11 senttiä/kWh jonka joskus laskin, en kyllä muista minkä sopparin aikana.

Pumppu aloitti toimintansa vuoden 2015 joulukuussa mutta mittaroinnin aloitin 5.3.16 eli takaisinmaksuaika tästä laskien n. 2 vuotta ja 10 kk. Mielestäni kohtuullinen aika. Jos käyttövedet olisi tehty kesäisin pumpulla olisi säästöt vielä hiukan isommat.

Nyt aletaan tekemään sitten vasta säästöä, saa nähdä mihin asti Samsungista on. Ei ainakaan helpolla pääse näissä meidän patterilämpötiloissa.
 
Ylös Bottom