taloLogger-perheen julkaisut

Viestejä
16
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

olammi sanoi:
Ok. Eli tuo FIX-mahdollisuus pitää ehkä ulottaa kaikkeen Enervent-profiiliin.

Edit: Lisäsin OFFBYONEFIX:in vaikuttamana myös SLAVE-modeen. Pystytkö
Koodi:
atnu
testaamaan myös, että tuo toimii? Sama linkki.
Kokeilin SLAVE moodissa ja EDASERIAL:OFFBYONEFIX = true
tulee arvot oikealla indeksillä

Koodi:
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 2: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 3: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 4: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 5: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 6: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 7: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 8: 192
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 9: 181
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 10: 52
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 11: 222
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 12: 65136
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 13: 65136
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 14: 34
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 15: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 16: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 17: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 18: 2
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 19: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 20: 0
03.02.2017 15:13:10: ModbusSlaveSerialRTUModbusListener: Received value for register 21: 0


03.02.2017 15:13:30:
    freshairtemp:0.0
    supplyairtempahr:19.2
    supplyairtemp:18.1
    wasteairtemp:5.2
    exhaustairtemp:22.2
    exhaustairtempbhr:-40.0
    exhaustairhumid:34
    input:
    output:
    48hrhumid:
    abshum:
    state:
    controlsteps:
false arvolla ne oli pielessä
 
Viestejä
7
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Olen vihdoin saanut talologgerin pelaamaan virtual private serverille ja telldussin anturitiedot siinä jo kivasti pyörivätkin. Tiedot tallentuvat MySQL kantaan.
Nyt rupesin värkkäilemään integraatiota Efergy Engagen mittarille, tällä hetkellä saankin haettua python skriptillä mittarilukeman heidän omasta APIsta ja kirjoitettua sen omaan MySQL kantaan.

Kuinka tuo järkevimmin siirtyisi talologgerin käyttämään kantaan? Siellähän on juokseva ID numero.. tuleeko numero automaattisesti aina uuden rivin lisättäessä vai tarvitseeko se omassa python skriptissä lisätä edellistä numeroa käyttäen?
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Viestejä
613
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Samu_s sanoi:
Siellähän on juokseva ID numero.. tuleeko numero automaattisesti aina uuden rivin lisättäessä vai tarvitseeko se omassa python skriptissä lisätä edellistä numeroa käyttäen?
Talologgerista en tiedä mitään, mutta normaalisti jos MySQL-kannassa (tai missä tahansa SQL-kannassa) on juokseva id, niin se on auto increment - eli tulee automaattisesti. Tämän voi helposti katsoa esim. sopivalla SQL-välineellä taulun kuvauksesta. Jos ko sarakkeen kohdalla esiintyy avainsanat "AUTO INCREMENT", niin sitten ei tarvitse lisäillä mitään.

Oma veikkaukseni on, että 99% varmuudella on auto increment.
 

olammi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
212
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

tj86430 sanoi:
Talologgerista en tiedä mitään, mutta normaalisti jos MySQL-kannassa (tai missä tahansa SQL-kannassa) on juokseva id, niin se on auto increment - eli tulee automaattisesti. Tämän voi helposti katsoa esim. sopivalla SQL-välineellä taulun kuvauksesta. Jos ko sarakkeen kohdalla esiintyy avainsanat "AUTO INCREMENT", niin sitten ei tarvitse lisäillä mitään.

Oma veikkaukseni on, että 99% varmuudella on auto increment.
Jos kyseessä on taloLoggerin oma "natiivi" tietokantaskeema, niin siellä nimenomaan on automaattinen kantarivin id:n luonti kaikissa kantavaihtoehdoissa (MySQL, PostgreSQL ja SQLite). MySQL:ssä tämän nimi on "AUTO_INCREMENT".

Suurimmat odotettavissa olevat ongelmat tulevat aikaleiman käsittelyistä. Eli että sinne kantariville saa omalla koodilla sellaisen aikaleiman, joka on oikeassa ajassa ja aikavyöhykkeessä. Tässä ei ole mitään koukkuja, taloLogger toimii niiden kanssa juuri niinkuin MySQL toimii, mutta nämä eivät aina ole yksinkertaisia - varsinkaan, jos pitää toimia oikein kesä-talviaikasiirrosten aikanakin.
 
Viestejä
7
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

olammi sanoi:
Jos kyseessä on taloLoggerin oma "natiivi" tietokantaskeema, niin siellä nimenomaan on automaattinen kantarivin id:n luonti kaikissa kantavaihtoehdoissa (MySQL, PostgreSQL ja SQLite). MySQL:ssä tämän nimi on "AUTO_INCREMENT".

Suurimmat odotettavissa olevat ongelmat tulevat aikaleiman käsittelyistä. Eli että sinne kantariville saa omalla koodilla sellaisen aikaleiman, joka on oikeassa ajassa ja aikavyöhykkeessä. Tässä ei ole mitään koukkuja, taloLogger toimii niiden kanssa juuri niinkuin MySQL toimii, mutta nämä eivät aina ole yksinkertaisia - varsinkaan, jos pitää toimia oikein kesä-talviaikasiirrosten aikanakin.
Kiitos vastauksista.

Aikaleiman sain samaan muotoon kuin näyttäisi taloLoggerkin tekevän käyttäen localtimea. Tarvitseeko aikaleimat olla täsmälleen samassa kuin muutkin datat? Tarkoitan, että kun nyt taloLogger on logittanut ne aina tasa kahden minuutin välein (esim. 14:02:00) niin pelaako oma logitukseni jos sen aikaleima sisältää sekuntteja ja ei kulje täsmälleen samoihin aikoihin kuin taloLoggerin omat logitukset?
 

olammi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
212
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Samu_s sanoi:
Tarvitseeko aikaleimat olla täsmälleen samassa kuin muutkin datat? Tarkoitan, että kun nyt taloLogger on logittanut ne aina tasa kahden minuutin välein (esim. 14:02:00) niin pelaako oma logitukseni jos sen aikaleima sisältää sekuntteja ja ei kulje täsmälleen samoihin aikoihin kuin taloLoggerin omat logitukset?
Pitäisi toimia ihan OK, vaikka ei ole sama aika. TaloLoggerGraphin kanssa saattaa joutua säätämään esim. laskurikenttien tapauksessa konffista, ettei tulisi nollakohtia (koska sen mielestä datassa on kohtia, jolloin laskurin arvoa ei ole ollut tiedossa).
 
Viestejä
7
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Päädyinkin käyttämään tuota OWFS modulia kun se osasikin näppärästi lukea .txt tiedostoa. Crontab ajaa python skriptin 1min välein jossa luetaan tuo tieto apista ja tallennetaan .txt tiedostoksi. Hyvin lähti pelaamaan.

Jos joku muu tuon efergyn mittarin haluaa tuohon lisäillä niin voin toin python skriptin tänne ujuttaa.
 

olammi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
212
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Julkaistu 5.3.2017:

taloLogger v1.7j:
  • Lisätty uusi datastore-moduuli: ThingSpeak. Mahdollistaa lokitiedon tallentamisen ThingSpeak IoT -pilveen.
  • Storefilter: Lisätty mahdollisuus uudelleennimetä mittausdata yksittäistä datastorea varten.
  • RPi GPIO: Lisätty mahdollisuus käyttää Raspberry Pi:ssä GPIO-porttia lokitettavana laskurina. Aiemmin tuettuna olivat vain IO:iden tilat.
  • NibeBusRS485: Tuki uudelle NibeGW:lle, jonka avulla myös datapisteiden kyselyt onnistuvat pumpulta (muuten kyselyt vain RS485-sarjaliitännän kautta suoraan). Virhetilanteiden käsittelyä parannettu.
  • Enervent EDA: Lisätty Modbus-master-moodi RTU-sarjaliikenteeseen.
  • Parannettu tietokantaparametrien tarkistuksia käynnistettäessä virhetilanteiden havaitsemiseksi.
 

olammi

Aktiivinen jäsen
Viestejä
212
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Julkaistu 22.1.2018:

taloLoggerPi v1.1f:
  • Lisätty/korjattu tuki Raspbian Stretch Lite:lle (2017-11-29)
  • Patchatty JPGraph 3.0.7:aa, että toimii PHP 7.0:n kanssa.
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Vihdoin alkaa conf tiedoston muokkailu aukeamaan täälläkin. Nyt en vaan jostain syystä saa puhelimella avattua talologger sivua jos puhelin on mobiiliverkossa? Toimii siis ihan hyvin, jos olen puhelimella wlan verkossa. Mitä pitäisi muokata?
 
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Joskus olen käyttänyt kotiserveriä adsl yhteyden kautta mutta en talologgerille joten selvää ohjeistus en osaa antaa. Alla kuitenkin hieman taustatietoa.

Kotona ollessa olet ns sisäverkossa, et varsinaisesti internetissä. Sisäverkossa laitteet juttelee keskenään 192.168 alkuisilla osoiteilla ja data pysyy kodin sisällä eikä käy internetissä ollenkaan. Muualla liikkuessa et ole enää kodin sisäverkossa vaan operaattorin sisäverkossa. Kodin ja operaattorin sisäverkkojen välillä on se internetti. (No voi ne sisäverkotkin ajatella osaksi internettiä).

Vastaus taitaa riippua siitä että miten ne kotona olevat laitteet ovat yhteydessä internettiin
- mokkulatyyppinen jossa yhteys kulkee kännykkäverkon kautta
- adsl/vdsl (lankapuhelinverkon kautta)
- kaapelimodeemi (kaapelitv verkon kautta)
- ”oikeat” ip yhteydet (yleensä kuitu)

Operaattoreissakin taitaa olla eroa.

Yksi vaihtoehto olisi saada tiedot pilveen. Toimii kaikilla ylläolevilla yhteystavoilla.
Jos käytössä on mokkula niin taitaa vaatia että tiedot on talletettu pilveen (internettiin).
ADSL vaatii reitittimen/modeemin konffausta. Siinä kerrotaan datalle kulkureitti internetistä halutulle kotikoneelle.
 
J

jolla

Vieras
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Harrastelija sanoi:
J
Jos käytössä on mokkula niin taitaa vaatia että tiedot on talletettu pilveen (internettiin).
silloin kun minulla oli alkukantainen mokkulanettiyhteys, oli sellainen palvelu kuin 'open gate' , mikä hieman maksoi, millä pääsi raspille

nythän on tosiaan kätevintä pistää se data jonnekin mistä sen voi sitten tsekata, jos ei ole kiiteää yhteyttä tai.....

minulla toimii hyvin tää jonkun omistama kotivutila http://www.elisanet.fi/korsteeni/akva.shtml
kuituyhteyteni kun ei kotisivutilaa sisällä
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Okei. Eli mulla kans on joku dna 4g kotimokkula, joka jakaa wlania. Luulin, että tuolta talologgerista sais vaan jotenkin muutettua asetuksia, mutta mutta. Hmm. Eli ilmankos en vissiin sit löytänyt mitään asetuksia loggerista, enkä siitä wlan boksista. Eikä sekään vissiin auta, että laittais siihen toisen wlan reitittimen johdolla kiinni ja muuttais siitä jotain portti asetuksia? Taitaa ainut vaihtoehto olla sitten jotenkin, joku kotisivu...
 
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Niin kuin jolla kirjoitti, maksua vastaan operaattori saattaa aukaista reiän niin että internetistä pääsee kännykkään (tässä tapauksessa mokkulaan). Sen lisäksi pitää siitä omasta ”mokkulasta” sallia yhteys sille kotikoneelle jossa lämpötilat ovat talletettuna.
Mutta jos pitää olla ilmainen niin sitten tarvii pilveä. Mutta sekin saattaa maksaa jotta saa ne lämpötilat talletettua pilveen.
Ja jos pelkkä tekstitiedosto ei riitä vaan haluaa katsoa tietoja graafisesti nettiselaimella niin www sivutkin saattavat maksaa jotain. Tosin joidenkin nettiliittymien hintaan on kuulunut kotisivupalvelu mutta ei taida noihin mobiililaajakaistoihin. Eikä nykyään muihinkaan.
 
J

jolla

Vieras
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

muutamia vuosia sitten, kun taloLoggerin ensimmäisen kerran otin käyttöön raspissa ilmeni jo muutaman kuukauden jälkeen halvaantumiset, jotka jokseenkin kiistatta johtuivat sqlite tietokannasta, tai ei varmaan siitä vaan raspin kynenemättömyydestä käsiteää sitä tai.....mutta kuitenkin sen rakenteesta mikä siinä oletuksena on
tuossa yhdessä raspissa on, en noita nimityksiä tiedä, mutta itse tehty taulukko muotoinen sqlite pyörinyt parhaimmillaan 3 vuotta samalla tietokannalla putkeen
se siitä...
ajattelin ihan kokeeksi laittaa rockissa tekemään rinnalle sitä originaalia geneeristä sqlite tietokantaa, pari kuukautta toimi, mutta sitten tuli just samat oireet
taloLogger ei pysähtynyt, kirjoitti herjat, mutta ilmeisesti jokin kapasiteetissa ylitti riman. käynnistin uudelleen ja alle vuorokauden halvaantui samoihin oireisiin
muutin sen geneerisen tietokannan nimeä ja taloLogger teki uuden tyhjän minkä jälkeen ei mitään ongelmia

nyt olen mielestäni varmistanut tarpeeksi monta kertaa ja uskallan väittää että raspi ja rock'ki halvaantuu vuoren varmasti sillä generisellä sqlite tietokannalla kun sen koko vaan kasvaa, raspilla se raja oli jossain miljoonan rivin kohilla
kun en ole asiantuntija , en tiedä kaatuuko se niihin tietokantakyselyihin mittausten välillä vai sitten kirjoittamiseen vai molempien yhteisvaikutukseen

tuohon taulukkokantaan on tullut 186941 rivä 2014-01 - 2018-04 välillä elikkä yli neljässä vuodessa
ja siihen geneeriseen 591977 riviä 2018-02-22 - 2018-04-03 välisenä aikana elikkä alle kahdessa kuukaudessa
 
Viestejä
24
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

KarHe sanoi:
Okei. Eli mulla kans on joku dna 4g kotimokkula, joka jakaa wlania. Luulin, että tuolta talologgerista sais vaan jotenkin muutettua asetuksia, mutta mutta. Hmm. Eli ilmankos en vissiin sit löytänyt mitään asetuksia loggerista, enkä siitä wlan boksista. Eikä sekään vissiin auta, että laittais siihen toisen wlan reitittimen johdolla kiinni ja muuttais siitä jotain portti asetuksia? Taitaa ainut vaihtoehto olla sitten jotenkin, joku kotisivu...
Mikä mokkula sinulla on? Sinun tulisi kirjautua mokkulan asetuksiin ja tarkistaa mikä IPv4 osoite laitteen WAN puolella on. Jos saat tämän selville niin käy sen jälkeen esim. www.ripe.net sivulla ja tarkista onko kohdassa "Your IP address is" sama osoite kuin mokkulan WAN osoite. Mikäli on niin sinulla on julkinen IPv4 osoite jonka jälkeen voit mokkulan asetuksissa tehdä porttiohjauksen halutusta portista haluttuun sisäverkon IP -osoitteesen haluamaasi porttiin. Operaattorit estävät paljon portteja sisälle päin, eli suurella todennäköisyydellä ulkoverkon portti tulee olla eri kuin sisäverkon portti.

Sitten kysymys Talologgerista, pystyykö jotenkin määrittelemään niin että tietyt anturit tallentavat harvemmin datan kantaan kuin toiset? Itse käytän nyt SQLiteä sekä testailin myös Thingspeakia, joka toimii myös hienosti.

Tämähän voisi KarHe olla sinulle myös yksi vaihtoehto, tällöin ei tarvitse mitään kikkailuja vaan pusket datan suoraan pilvipalveluun. Alle 3 000 000 arvoa / vuosi on ilmainen, eli pienempään ympäristöön riittää vallan hyvin. :)

Toinen kysymys, onko kukaan saanut Talologgeria tallentamaan datan alle 1s sykleissä? Koitin muuttaa taloLogger.py koodissa "LOG_INTERVAL = int" muotoon "LOG_INTERVAL = float" mutta tämä ei auttanut, kaikki alle 1 jää tallentumatta mutta esim. 1.1 alkoi toimimaan tämän jälkeen.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Viestejä
13 197
Valvoja #258
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

SJT sanoi:
Mikä mokkula sinulla on? Sinun tulisi kirjautua mokkulan asetuksiin ja tarkistaa mikä IPv4 osoite laitteen WAN puolella on. Jos saat tämän selville niin käy sen jälkeen esim. www.ripe.net sivulla ja tarkista onko kohdassa "Your IP address is" sama osoite kuin mokkulan WAN osoite. Mikäli on niin sinulla on julkinen IPv4 osoite jonka jälkeen voit mokkulan asetuksissa tehdä porttiohjauksen halutusta portista haluttuun sisäverkon IP -osoitteesen haluamaasi porttiin. Operaattorit estävät paljon portteja sisälle päin, eli suurella todennäköisyydellä ulkoverkon portti tulee olla eri kuin sisäverkon portti.

Sitten kysymys Talologgerista, pystyykö jotenkin määrittelemään niin että tietyt anturit tallentavat harvemmin datan kantaan kuin toiset? Itse käytän nyt SQLiteä sekä testailin myös Thingspeakia, joka toimii myös hienosti.

Tämähän voisi KarHe olla sinulle myös yksi vaihtoehto, tällöin ei tarvitse mitään kikkailuja vaan pusket datan suoraan pilvipalveluun. Alle 3 000 000 arvoa / vuosi on ilmainen, eli pienempään ympäristöön riittää vallan hyvin. :)

Toinen kysymys, onko kukaan saanut Talologgeria tallentamaan datan alle 1s sykleissä? Koitin muuttaa taloLogger.py koodissa "LOG_INTERVAL = int" muotoon "LOG_INTERVAL = float" mutta tämä ei auttanut, kaikki alle 1 jää tallentumatta mutta esim. 1.1 alkoi toimimaan tämän jälkeen.
Ehkä helpompaa näin:

https://www.dna.fi/tuki-netti
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

En muista varmasti,mutta oiskohan ollut joku Huawei 300 jotain. En tiedä ajaako saman asian,mutta asensin raspiin,tablettiin sekä puhelimeen team viewerin ja nyt sillä pääsee suoraan raspin työpöydälle ja tietty nettiselaimen kautta katsomaan talologgeria.
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Osaako joku muuten neuvoa, miten saan laskettua joko sen hetkisen tai vrk keskiarvo COP:n loggerissa? Minulla ei ole tällä hetkellä vielä pollua, mutta sain tehtyä virtuaali anturin joka laskee Antotehoa. Onnistuuko jotenkin annetun energiamäärän laskeminen tuosta vai millä pitäisi lähteä liikkeelle? Ottoteho/pumpulle mennyt energiamäärä tulee counterilta ja Delta T on myös virtuaalianturi. Alla tämän hetkiset anturit, joita käytössä.

#############################################################################
# Logged measurement points and data store key configuration
#############################################################################

@MEASURE = Paluuvesi:OWFS.Paluuvesi
@MEASURE = Menovesi:OWFS.Menovesi
@MEASURE = LKV:OWFS.LKV
@MEASURE = Kellari:OWFS.Kellari
@MEASURE = Kwh_counter:OWFS.Kwh_counter
@MEASURE = Ulkolampo:OWFS.Ulkolampo

#############################################################################
# Logged virtual measurement points and data store key configuration
#############################################################################

@VIRTUAL = tempdiff:1:%_Menovesi_% - %_Paluuvesi_%
@VIRTUAL = kok_kulut:1:3215.09 + (0.00125 * %_Kwh_counter_%)
@VIRTUAL = tuotettu_teho:1:(4.19 * 2.3 * %_tempdiff_%) / 3.6
#@VIRTUAL = COP:1:%_Kwh_counter_% * 0.00125
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

^ Jotta voisit laskea hetkellisen COPin tarvitset hetkellisen sähkötehon ja hetkellisen lämpötehon. Tuossa nyt on virtuaalisena tuo tuotettu teho.

Voit yrittää aproksimoida hetkellistä sähkötehoa siten että vertaat kwh-lukemaa edelliseen lukemaan (vähennät) ja jaat tuon erotuksen loggausvälillä (tunteina, enkä tarkoita tunteita fingerporin tapaan vaan ajan mittana). Talologgerissa on esimerkkejä miten saat edellisen lukeman käyttöön, %/_kWh_counter_/% tai jotain sellaista. Hetkellinen COP on sitten tuotettu teho / sähköteho.

Vuorokauden keskiarvojen laskeminen on vähän nihkeämpää, joutuisit tekemään jonkun funktiologiikan jossa hyödynnetään aikaa. Ehkä oma shell-skripti voisi tuossa tulla jo kysymykseen, mutta noiden virtuaalimuuttujienkin avulla saattaa onnistua jotenkin. Saahan niihin pyyttonia upotettua. Sinun pitäisi muodostaa energialaskuri tuotetulle energialle (teho * aika) ja summailla sitä nollaten lukema vuorokauden vaihteessa, sama homma sitten kwh-laskurista lukema muuttujaan talteen kun kello on puoliyön kohdilla. Sitten kun vuorokauden energialaskurit on plakkarissa niin keskimääräinen COP on tuotettu energia / käytetty energia.

Minulla MLP antaa suoraan energialaskurin kokonaislukeman, ei toki vuorokausilukemaa enkä ole tosiaan jaksanut sellaista nysväillä vielä. Ehkä moinenkin onnistuisi. Login aika löytyy muuttujasta %TIME% ja eiköhän se kasva loggausintervallilla joten se kiertänee jämptisti samoissa lukemissa kunhan valitsee loggausintervallin sopivasti. Sopivalla IF-ehdolla sen saanee kopattua muuttujaan kerran vuorokaudessa, siitä se sitten lähtee. Nollalla jakamista kannattaa sitten vältellä.
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Menisköhän se sitten jotenkin,että:
@VIRTUAL = ottoteho:1:(%_Kwh_counter_% - %/_Kwh_counter_/%) / (%TIME% - %/TIME/%)
@VIRTUAL = COP:1:%_tuotettu_teho_% / %_ottoteho_%
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Itse itselleni vastaten. Ei mennyt läpi noilla ylläolevilla, mutta näillä vaikuttais antavan ainakin noin niinkun periaatteessa suht järkeviltä kuulostavia lukemia. Tuskin nekään nyt ihan tarkkaan paikkaansa pitävät, mutta kai se jonkun moista osviittaa antaa.

#############################################################################
# Logged measurement points and data store key configuration
#############################################################################

@MEASURE = Paluuvesi:OWFS.Paluuvesi
@MEASURE = Menovesi:OWFS.Menovesi
@MEASURE = LKV:OWFS.LKV
@MEASURE = Kellari:OWFS.Kellari
@MEASURE = Kwh_counter:OWFS.Kwh_counter
@MEASURE = Ulkolampo:OWFS.Ulkolampo

#############################################################################
# Logged virtual measurement points and data store key configuration
#############################################################################

@VIRTUAL = tempdiff:1:%_Menovesi_% - %_Paluuvesi_%
@VIRTUAL = kok_kulut:1:3215.09 + (0.00125 * %_Kwh_counter_%)
@VIRTUAL = tuotettu_teho:1:(4.19 * 2.3 * %_tempdiff_%) / 3.6
@VIRTUAL = ottoteho:1:(((%_Kwh_counter_% - %/_Kwh_counter_/%) * 0.00125) * 3600) / (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%)
#@VIRTUAL = aika:1:%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%
@VIRTUAL = COP:1:%_tuotettu_teho_% / %_ottoteho_%
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

^ tuo (%_%TIME%_% - %/_%TIME%_/%) on mielestäni vähän turha ja voi sekoilla joissain tilanteissa.

Loggausväli on vakio, ja sinä määräät sen tuossa samassa tiedostossa. Laske kuinka monta tuntia tuo loggausvälisi on desimaalilukuna ja käytä sitä suoraan.
 
Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Siitäkö se siis johtuu, että tekee kummallisia piikkejä välillä tuohon käyrään vaikka muuten näyttää toimivan? Eli siis. Mulla on loggausväli tietääkseni ainakin se mikä alussakin (120s) niin tarkoitatko että laittaisin seuraavasti sen kaavan?

@VIRTUAL = ottoteho:1:((%_Kwh_counter_% - %/_Kwh_counter_/%) * 0.00125) * 120

Mikäs tuon %_TIME_% funktio on? Ja missä yhteydessä sitä kannattaa/voi käyttää?
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

^ Tuo tehon määrittäminen on ihan perusmatikkaa.

Kuvitellaan vaikkapa, että kWh mittarin lukema on edennyt 0.17kWh kahden loggauksen välissä, eli 120 sekuntin tai kahden minuutin aikana.

Jaetaan 0.17kWh luvulla (2/60) saadaan tehoksi 5.1kW. En tiedä mistä revit tuon 0.00125 * 120.

Tarkistus: jos 5.1kW tehoa käyttää tunnin, sähkömittari etenee 5.1kWh, eikö? 2 minuuttia on kolmaskymmenesosa tunnista, eikö? Eli 5.1/30 = 0.17, täsmää. Sillai.

Voin illemmalla kattella voisiko tuota loggausaikaa %TIME% hyödyntää jotenkin näppärästi vuorokausilukemien apuna. Yksi vaihtoehto voisi olla COUNTER-tyyppisen muuttujan käyttö, niitä en ole kokeillut.
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Ohessa muuten esimerkki siitä miltä näyttää kun sähkötehon saa suoraan sähkömittarilta ja maalämpöpumppu kertoo näkemyksensä lämmitystehosta. Kohinaa on, mutta kyllä siitä käsityksen saa. Viivasuorana on pitkän ajan COP, sisältää käyttöveden ja lämmityksen molemmat. Perustuu kWh lukemiin suoraan.
 

Liitteet

Viestejä
23
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Juu. Onhan se. Counteri antaa 800 pulssia/kwh niin toi 0,00125 on vaan se että saan pulssien lukumäärän erotuksen muutettua tehoksi. Kai sen vois tehdä monellakin eri tavalla, mutta jostain syystä en saanut jaettua 800:lla Oiskohan siinä sit pitänyt olla jakajana 800.0 Sitä en huomannut aiemmin kokeilla. Sama tuloshan siitä tulee jakaako 800 vai kertooko 0,00125.
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Näillä riveillä voit tehdä muistimuuttujan johon päivittyy kilowattituntilukema kerran vuorokaudessa:

@VIRTUAL=paivia:1:int(%_%TIME%_% / (24 * 60 * 60))
@VIRTUAL=kwh_paivan_alussa:1:%_kwh_% if (%_paivia_% != %/_paivia_/%) else %/_kwh_paivan_alussa_/%

Jätän harjoitustehtäväksi muuttaa tuota ensimmäistä riviä niin että se muisti otetaan haluamaasi vuorokaudenaikaan. Ottamalla tuohon tapaan muistiin ylös kerran vuorokaudessa kwh lukema(t) sekä sähkölle että lämpöenergialle, voit laskea sitten vuorokauden juoksevaa coppia.
 
Viestejä
24
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Onkos kukaan saanut lisättyä Raspin GPIO pinnien kautta 1-wire anturia TaloLoggeriin? DS18B20: sta yritin, Raspista löytyy kyllä tiedosto minkä sisältä saa lämpötilan, mutta TaloLogger ei kelpuuta.

Vai onko ainoa vaihtoehto 1-wire adapterin kautta?
 

repomies

Hyperaktiivi
Viestejä
7 283
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Saa sen sinne laitettua. Muistaakseni ihan sitä raspin onewire kernel ajuria käyttäen, mutta muutaman rivin muutos sinne talologgerin lähdekoodeihin piti tehdä. Noita muutoksia sitten palloteltiin foorumillakin, vissiin täällä lämpöpumput.infossa. Eli ihan heittämällä se ei toimi, mutta montaa riviä koodissa ei tartte muuttaa niin toimii. Ohjeet kyllä löytyy kun jaksat hakea, ainakin minun nimimerkillä on kirjoitettu viestit joissa on tarvittava pätkä koodia. Saattoi kyllä olla maalämpöfoorumin puolella, ehkä. Sama nimimerkki kuitenkin.

jeps: https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=4991.msg107796#msg107796
 
Viestejä
24
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Jep, kiitos. Löytyi ja toimii. Eli jos joku törmää joskus tähän kysymykseen niin vastauksena tosiaan oneWire.py tiedoston tulee näyttää rivistä 133 eteenpäin seuraavalta:

Koodi:
        self.Debug("Received oneWire data: " + repr(data))

        tempOutput = data.find('t=')
        if tempOutput != -1:
            tempString = data.strip()[tempOutput+2:]
            data = str(float(tempString) / 1000.0)

        data = handleOWData(data, type)
        return data
 
Viestejä
24
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Onkohan mahdollista muuttaa anturikohtaisesti aikäväliä jolloin dataa luetaan? Eli ajatuksena, että sähkömittarilta luetaan tiheämpään ja lämpötiloja tms. luetaan harvemmin?
 
Viestejä
129
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Mistä mahtaa kiikastaa, kun Raspi3:een siirryttäessä taloLogger ei saa välillä saa listauksen ensimmäisestä 1wire laitteista tietoja?

Koodi:
TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OWFS.talli.
Tämä siis riippuen mikä on @MEASURE listan kärjessä OWFS:stä.
Nukkuuko tuo OWFS adapteri välillä ja Raspi3 on hätäisempi vai mistä kyse?
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Viestejä
13 197
Valvoja #278
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

noble sanoi:
Mistä mahtaa kiikastaa, kun Raspi3:een siirryttäessä taloLogger ei saa välillä saa listauksen ensimmäisestä 1wire laitteista tietoja?

Koodi:
TaloLoggerThreadStore: Received none or unknown data for command OWFS.talli.
Tämä siis riippuen mikä on @MEASURE listan kärjessä OWFS:stä.
Nukkuuko tuo OWFS adapteri välillä ja Raspi3 on hätäisempi vai mistä kyse?
Jos siinä ei ole +5V syöttöä antureille ne pitää ennen lukua ladata ja ikäänkuin startata väylän jännitteellä - onkohan tuossa nyt joku virransäästö.. jossain ja liian kiivaat ajotukset. Miten se OneWire on raspissa kiinni ?
 
Viestejä
129
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

VesA sanoi:
Jos siinä ei ole +5V syöttöä antureille ne pitää ennen lukua ladata ja ikäänkuin startata väylän jännitteellä - onkohan tuossa nyt joku virransäästö.. jossain ja liian kiivaat ajotukset. Miten se OneWire on raspissa kiinni ?
Käytössä DS9490R ja alunperin se oli HUB:n takana, että virransyöttö on taattu. Olen nyttemmin koittanut kytkeä DS9490R:n myös suoraan Raspberryyn, mutta siitä ei ollut apua.

En tiedä sitten olisiko vika sama kuin tässä: https://sourceforge.net/p/owfs/mailman/message/34839144/
sekava ketju, mutta tässä ehkä eväät:
* upgrade to owfs-3.1p1
* downgrade to linux-3.15 or earlier
* unload/blacklist the w1 kernel host adapter module (ds2490 in your
case) and change the owfs configuration to use -u instead of --w1.
 
Viestejä
129
Vs: taloLogger-perheen julkaisut

Eipä johtunut noista linkin ehdottamista asioista.

OWFS:stä on asennettu versio 3.1p5.
Kernelin versio on 4.19.0-v7+.

No yksi vaihtoehto olisi tehdä dummy arvo owfs:stä, mutta turhaan sellaistakin tallentaa kantaan.

Toinen mielenkiintoinen asia raspi3:n kanssa oli että raspi2:n kanssa toiminut web kameran vuoksi reboottaus epäonnistuu jos kamera on raspissa kiinni. Hyvin se kyllä muuten toimii. Toisella kameralla koittaessa raspi 3 boottaa kunnolla.
 
Ylös Bottom