Tonin ILP-VILP projekti

D

Deleted member 1344

Vieras
Vs: Tonin ILP-VILP projekti

Kyllä valuu, yhdestä reiästä. Ilma-vesi-lämpöpumpuksi viritetty Fujitsu sulattaa niin kovalla teholla ettei vesi kerkiä jäätymään pohjapellille. Lisäksi siinä on pumpun oma 80W tehoinen vastuskaapeli.
 

Ton1A

Jäsen
Viimeisiä viedään, puran tämän laitteiston huomenna, 10½ vuoden palveluksen jälkeen. Koko aikana ei ole ollut yhtään laiterikkoa ja härveli on toiminut täysin yli odotusten. Syyskuussa 2010 tilattu 1300 litran täydennys öljytankkiinkin piti väkisin polttaa pois tänä talvena, siitä riitti vielä kahdeksi kuukaudeksi.

Tein eilen vähän putkitöitä seuraavan pumpun asennusta varten ja samalla meni kattilavedet uusiksi. Pumppu lämmitti 8-asteista kattilavettä yli 5.5 kW teholla 6 asteen ulkolämpötilasta, 15 asteen kohdalla tehoa tuli jo 7.3 kW Pollucomista katsottuna. Eli edelleen on täydessä iskussa. Pumpun kWh-mittarissa on nyt noin 50000 kWh kulutettua sähköä. Harmi kun ei tullut otettua Pollun aloituslukemaa ylös, mittausautomaatio on muuttunut välissä niin monta kertaa ettei enää saa varmaa lukemaa mistään. Väittäisin että tuotto on ollut noin 150000 kWh, eli ollaan noin 100000 kWh voiton puolella kymmenessä vuodessa.

Alunperin tästä oli tarkoitus tehdä DIY v.2 viime kesänä, korvaamalla AWYZ-14 huomattavasti suurikokoisemmalla ja -tehoisella AWYZ-24 pumpulla. Mutta nyt tuleekin sitten ihan oikea kaupallinen laite, Panasonic WH‐MXC09H3E8, kolmivaiheinen vesi-ulkona VILP.

AWYZ-14 pääsee nyt uusiokäyttöön, ilmalämpöpumpuksi mökille.

Kiinnostaako ketään lähteä tekemään DIY-viritystä? Panasonicin asennuksen jälkeen olisi ylimääräisenä täydellinen DIY-setti.
 

Ton1A

Jäsen
Tähän tämä projekti nyt sitten päättyi, tuo taaempi, huomattavasti kookkaampi 24-sarjalainen ei koskaan päässyt DIY VILP v.2 asennukseksi. Panasonic WH‐MXC09H3E8 on sitten muuten aivan järjettömän paljon suurempi kuin nuo kaksi yhteensä.

1619889360796.png
 

Kaarna

Tulokas
Viime viikolla tuli uusi Panasonic monoblock laite ja perjantaiehtoona avasin paketin, mutta kaapelilla liitettävää kaukosäädintä (remote controller) ei löytynyt. Sehän kuuluu vakiokokoonpanoon. Kysynkin, oliko sinun toimituksessa erillinen paketti säätimelle, vai oliko se samassa paketisssa pumpun kanssa?
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Hauska nähdä tosiaan miten kokonaisuutena toiminta muuttuu. Pakkastehoja varmasti tulee lisää, mutta miten leutojen kelien toiminta eroaa vanhasta. Minulla 14-sarjalainen fujitsu pumpannut lattiaan vuodesta 2013.
 
Ylös Bottom