Uponor clean 1 ongelma

fraatti

Vakionaama
Putsari laskee panosten määrän ja siitä päättelee kemikaalin loppumisen. Tarkkahan tuo menetelmä ei ole.
Ei se kyllä noin voi toimia koska edellisen täytön jälkeen renkkaaminen alkoi muutaman viikon jälkeen siitä kun nestettä oli lisätty. Ja värkille ei ilmoiteta mitenkään sitä että nestettä on lisätty vaan se tunnistaa sen itse.
 

fraatti

Vakionaama
Rassasin laitteen tänään kuntoon. Laitan rapsan myöhemmin toimintaperiaatteesta.

Mullakin on siellä putkessa reikä ja se kuuluukin olla siellä...
 

fraatti

Vakionaama
Tässä tuon värkin toimintaperiaate:


Tuolla pohjalla on kirkas kuula joka toimii takaiskuna. Laitan muutaman kuvan vielä hetken päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Harwey2

Jäsen
Hieno piirustus. Mun putsarissa reikä on putkessa josta neste tulee ulos säiliöstä.
Kun laittaa testijakson päälle(vihreää nappulaa painetaan 5sek.) Niin näkee kun pumppaa kemikaalia ulospäin niin osa kemikaaleista tulee pienestä reiästä.
 

fraatti

Vakionaama
Hieno piirustus. Mun putsarissa reikä on putkessa josta neste tulee ulos säiliöstä.
Kun laittaa testijakson päälle(vihreää nappulaa painetaan 5sek.) Niin näkee kun pumppaa kemikaalia ulospäin niin osa kemikaaleista tulee pienestä reiästä.
Juu, näin se oli, piirsin sen väärinpäin vahingossa. Korjasin sen piirrustukseen.

Tosiaan mämmi oli sakkaantunut tuonne astian pohjalle. Sakkaa oli noin 5cm pohjalla. Samoin tuo laitteen pohjalla oleva mötikkä oli muurautunut siitä täyteen.


Tuo tahna näyttää liukenevan veteen mutta varsin hitaasti. Yritin putsata tuon niin että laitoin astian pohjalle vettä sekä huuhtelemalla keltaisin paineilmaletkun kautta tuota. Kuitenkin jatkuvasti uutta töhnää ilmestyi jostain kun astiaa ravisteli. Ajattelin sitten että purkaan tuon että varmasti joka paikka on puhdas. Purkamalla keltaisen letkun liitokses tuon koko värkin saa nostettua säiliön pohjalta pois. Kuten kuvastakin näkee että vaikka huuhtelin tuota vaikka kuinka pitkään niin kaikki muhju ei lähtenyt pois.Otin sitten vielä tuosta murkulasta toisen liittimen irti jotta näin mitä tuolla on sisässä. Tuosta paistoi valo läpi sekä tuo helisi. Päättelin että pohjalla on läpinäkyvä kuula joka toimii takaiskuna. Eli kun keltaisesta letkusta tulee painetta niin kuula tukkii tuolta reitin ja murkulaan sekä putkiin kertynyt neste pumppautuu pois. Neste menee sitten itsekseen tuon kuulan kautta tuonne murkulaan kun paineilma katkeaa.

Ja tietysti kun paikat kertyvät tuota sakkaa täyteen niin sitten loppuu myös toiminta. Nyt laite on pelannut paripäivää ilman ongelmia. Halpa korjaus ja kustannut 0€. Saattaapi olla että tuo säiliö olisi hyvä huuhdella ja puhdistaa kerran parissa kolmessa vuodessa. Samoin ruiskuttaa tuon keltaisen letkun kautta vettä joka huhtelisi sitten tuota murkulaa sisäpuolelta.

 

fraatti

Vakionaama
Odotinkin että koska joku kysyy että miksi se on olemassa koska en itsekään ollut varma. ;) Monen montaa merkitystä reijälle mietin eikä mikään teoria tuntunut järkevälle mutta nyt mieleeni tuli sellainen vaihtoehto tätä kirjoittaessa että epäilen että sen tarkoitus on se että se estää ettei tuo ala toimimaan kuten lappo? Ts. estää sen ettei tuohon synny sellaista imua että tuo valuttelee koko säiliöllisen nestettä yhdellä kertaa... Jos jollekin tulee parempi idea mieleen niin voi kertoa...

Lappo eli imujuoksutin eli sifoni on polvelle taivutettu putki, tai taipuisa letku nesteen juoksuttamiseksi astiasta toiseen edellisen reunan yli. Toiminnan edellytys on, että nestepinta astiassa, josta nestettä juoksutetaan, on ylempänä kuin lapon vapaa alapää tai nestepinta toisessa astiassa. Lappo on ensin täytettävä nesteellä esimerkiksi imemällä. Kaksipolvinen lappo alkaa toimia itsestään, kun sen toisen polven nestepatsaan päiden välille saadaan aikaan paine-ero.[1] Lappoa käytetään muun muassa akvaarion tai suuren nesteämpärin tyhjentämiseen, esimerkiksi tehdessä kotiviiniä tai kiljua.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lappo

 

fraatti

Vakionaama
Selvisikö miten tietää kemikaalin loppumisen?
Oma arvaus on sellainen että kompura/paineilmapuoli joka käyttää kaikkia toimintoja sisältää myös painetunnistimen. Kun kompura pumppaa paineilmaa tuonne solenoidien läpi ja säöiliön/putkien nesteettömyyden takia ilma pääsee virtaamaan esteettömästi putkien läpi niin paineilmapuolelle ei synny painetta samalla tavalla kuin jos putkissa on jäykkää nestettä. Painetunnistin huomaa tuon ja antaa ilmoituksen että neste on loppu.

Itse laitteen ohjausboksista ei mene itse prosessisäiliöihin mitään muuta kuin paineilmaletkuja millä kaikkea käytetään eli pumpataan kaikki möhnät paikasta A paikkaan B. Siihen kait myös laitteen toimintavarmuus ja vähäinen sähkönkulutus perustuu. Mutta mites se paineilmalla sen tortun siirtää? ;)
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Vakionaama
Ilma-nostopumppaus tai mammut pumppaus on se periaate millä tuo värkki siirtää kaikkea nestettä tuolla.

Principle
The only energy required is provided by compressed air.[citation needed] This air is usually compressed by a compressor or a blower. The air is injected in the lower part of a pipe that transports a liquid. By buoyancy the air, which has a lower density than the liquid, rises quickly. By fluid pressure, the liquid is taken in the ascendant air flow and moves in the same direction as the air. The calculation of the volume flow of the liquid is possible thanks to the physics of two-phase flow.
https://en.wikipedia.org/wiki/Airlift_pump


Tuossa pumpataan 30 kertainen tilavuus vettä ilmaan nähden.
 

AkiK

Jäsen
Jeesiä tarvitaan. Eli mulla tulee virhekoodi E032. Olen puhaltanut paineilmaa kaikkiin muihin letkuihin paitsi ruskean väriseen kun siinä sanottiin, että pitäisi tehdä toisesta päästä. Kaikki näyttäisi testaamalla toimivan muttei enää laitteen omalla testijaksolla. Onko puhdistamon kompura rikki?
 

fraatti

Vakionaama
Jeesiä tarvitaan. Eli mulla tulee virhekoodi E032. Olen puhaltanut paineilmaa kaikkiin muihin letkuihin paitsi ruskean väriseen kun siinä sanottiin, että pitäisi tehdä toisesta päästä. Kaikki näyttäisi testaamalla toimivan muttei enää laitteen omalla testijaksolla. Onko puhdistamon kompura rikki?
Ilmoitus


Tässä rakenne:
"5. Tyhjennysyksikkö
Toisen laskeutuksvaiheen jälkeen puhdistettu vesi pumpataan pois puhdistamosta. Tyhjennysyksikön ilmaletku on väriltään punainen."Oletan että tiedät että vesi pääsee virtaamaan säiliöstä pois esteettä? Eli jos poistoyhteeseen laskee vettä se myös poistuu esteettä? Eli vettä tuonne alimman kuvan yhteeseen nro 7.

Jos ilmaus toimii(kuplii säiliössä) niin sitten kompura on ehjä. Laite käyttää samaa kompuraa kaikkiin toimintoihin. Virheilmoituksen mukaan luulen että kyse on punaisen letkun takaa tapahtuvasta toimannasta. Jos puhallat paineilmaa punaiseen putkeen tai testijakson on käynnissä niin nostaako laite vettä säiliöstä? Jos ei niin sitten tuossa punaisella ympyröidyssä osassa on tukos. Ohjeen mukaan voi huuhdella vedellä yläkautta(alin kuva yhde 4). Jos punaisesta putkesta ei tule paineilmaa testijaksolla niin tällöin ohjauskeskuksessa tai esim paineilmaa ohjaavassa solenoidissa on jotain mätää. Solenoidille tulevan sähkön voi mitata yleismittarilla ja siitä taitaa myös kuulua naksahdus. Tällöin tietää että sähkö kulkee kuten pitää. Jos ilmaa ei tule niin sitten vika on solenoidissa tai kompurassa mutta jos tulee kuitenkin muissa vaiheissa niin sitten vika tuskin on kompurassakaan.

Itseasiassa mulla purkuvedet menee "kivipesään" joka on tehty kapillaarisorasta. Tämä koko komeus on maanalla. Olen miettinytkin että mahtaako tuolta putkesta tulla pelkkää vettä vai myös jotain muuta mikä voi tukkia aikaa myöden purkupaikan. Mulla on tuossa perässä joku tarkistuskaivo mutta olen ollut sen verran laiska etten ole jaksanut tutkia mitä tuolta tulee ulos. Onko muilla havaintoa?

Tuossa on mainittu huuhtelutavat...


Mulla ei ollut kuvaa kännykässä tuolta pömpelin sisästä niin en voinut laittaa siitä kuvaa mutta tästä selviää myös nuo yhteet.


Ruskeaan paineilmaletkuun ei voi puhaltaa siksi ilmaa varmaan tai putki pitää huuhdella vastakarvaan ettei shaisset siirry tuosta ekasta pytystä tuohon toiseen vaan mieluummin toisinpäin. Luulisin että tästä on kyse.
 

Aki

Aktiivinen jäsen
Kyllä tuo purku kivipesään on kyllä ensin tarkastettava, ajan myötä sinne putsarista menee muutakin kuin vettä. Tarkastuskaivo on kyllä paras olla jos on pakko purkaa kivipesään.
 

fraatti

Vakionaama
Kyllä tuo purku kivipesään on kyllä ensin tarkastettava, ajan myötä sinne putsarista menee muutakin kuin vettä. Tarkastuskaivo on kyllä paras olla jos on pakko purkaa kivipesään.
Siitä tuo mieleen tulikin kun huomasin että tarkistuskaivossa pinta oli joskus noussut syystä tai toisesta. Tämä oli jättänyt jäljet tuonne seinämille.
Mulla kivipesä taitaa koostua noin kuutiosta 8/16mm kapillaaria ja tuosta ohuen maakerroksen jälkeen lähtee vielä pieni pätkä ojaa. Talo on kalliolla niin kovin syvään tuossa ei tarvi kaivaa ja jo nyt ollaan kalliossa kiinni... Mulla sinne saman kivipesän tietämille menee myös melko suuren katon sadevesistä puolet. Luulisin että tämä huuhtoo myös hiukan tuota mestaa ja muutenkin lantraa sitä mitä tuolta nyt sitten sattuu pihalle tulemaan.

Kaikissa on varmaan omat huonot puolensa. Parilla tutulla on jotkut putsarit jäätyneet kun purkuputki on ollut avoin. Toisella jääty vielä koko pönttö, toisella vain purkuputki.

Näyttäisi että panoksen koko on 170l ja se lurahtaa pytystä ulos 13min aikana. Tuleeko tuosta sitten 13l/min eli jotakuinkin saman verran mitä suihkusta tulee vettä normaalisti. Vesiletkustahan voi laskea saaviin vettä ja katsoa paljonko sieltä tulee minuutissa. Lurauttaa sitten letkusta vettä tuonne ja tuon kentän pitäisi imeä vettä vähintään tuon 13l/min.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom