Uponor clean 1 ongelma

fraatti

Hyperaktiivi
Omalta osalta ongelma poistui ainakin toistaiseksi kun loka auto kävi imaisemassa säiliön tyhjäksi ja sen jälkeen puhalsin vielä paineilmalla tuon kyseisen piirin läpi. Aika sakeeta ”sitä itseään” oli kyllä säiliön pohjalla ja aika tuhti kerroskin. Tiedä sit voiko se myötävaikuttaa siihen että tuli tuo hälytys korkeasta veden tasosta?

Itse olin kuvitellut et tuo olisi hälyttänyt ”loka autoa” siinä vaiheessa kun säiliöä rupeaa täyttymään mutta varsinaista tietoa sen suhteen ei kyllä ole.
Vaimo mainasi että tuo ainakin muistuttaa tietyn ajan jälkeen että tuo on tyhjättävä. Liekö sitten aikaperusteinen vai onko tuossa jotain muutakin järkeä? Mahtaako tietää mitenkään että tuo ekan pytyn pohja on täynnä sitä itseään jos ilma vain kulkee läpi? Taitaa olla aikas hankalaa? Voi olla kyllä että olen 100% väärässäkin.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Lisäksi hän havaitsi testauksessa, ettei aloitusanturi reagoinut kunnolla. Uusiksi meni kontrolliyksiköstä pari hapettunutta liukuyhdettä ja joku kela. Myös kompuran kalvot päätettiin vaihtaa samalla, kun ikää puhdistamolla on 11 vuotta, uusille on kuulemma 4v vaihtoväli. Panoslukema on nyt 5828.
3522 näytti olevan lukema. En tiedä onko tuo edellisestä tyhjäyksestä(nollauksesta) vai mistä. Näytti pelaavan kuin Buickki ja nesteen lisääminen näytti olevan aivan juuri ajankohtaista.

Näitkö tuon kompuraremontin? Oliko mainintaa että onko uusissa laitteissa samat sisukalut(kompura) ja sen huoltotarve sama? Täytyy varmaan nostaa tuo yksikkö yrti tuolta kun kelit lämpiää ja katsoa läpi mitä se on syönyt. Samalla voisi vaihtaa nuo kalvot. Ei ne varmaan ikuisia ole. Toki tässä asuu vain kaksi ihmistä niin tuo menee pitkillä tyhjennysväleilläkin ja luulisi että käy muutenkin harvemmin kuin jos tässä asuisi 5 hlöä. :hmm:
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Mahtaako tietää mitenkään että tuo ekan pytyn pohja on täynnä sitä itseään jos ilma vain kulkee läpi? Taitaa olla aikas hankalaa? Voi olla kyllä että olen 100% väärässäkin.
Ihan samaa mietin itsekin ja ihan yhtä paljon MuTu pohjalla.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Täällä näyttäsi olevan joku huoltohinnasto. 480€ sis kalvojen vaihdon. Ei tuo nyt ihan ilmaista ole. Eikä kyllä kalvotkaan ole ilmaisia.
Kompura: Thomas by Cardner Denver YP-50DU ja
kalvosarja Thomas
Chamber block set (2 heads)
for YP-30/40//50DU
LP-30/40A
art. no: 700020
ser.no: 83003821

Ja sitten kuukkeloimaan... :)

edit datasheet: https://www.wilson-company.com/images/document/Thomas/Thomas Pumps and Compresors.pdf
Pumpun teho 50W


edit Kalvosarja alta 80€ + pk jos sattuu lähettämään.
 
Viimeksi muokattu:

Hempuli

Aktiivinen jäsen
Sisäyksikön takana on kolme dippiä, joista yhdestä sai hälyäänen pois ja alimmasta loka-auton hälyn pois. Kolmatta en muista. Kontrolliyksikön vihreä viisari on antenni sisäyksikölle.

Lukemat on uudesta asti. En kyllä tiedä, mitä loka-auton jälkeinen napin 10 s painaminen tekee.

Kompuran kalvot oli muoviosassa kiinni. Niitä on kaksi ja tulevat 4 pultilla kiinni. Kuvassa vasen pari. Keskimutteriin tuli tiivistemassa tai -liima.
 

Hempuli

Aktiivinen jäsen
Ei näytä olevan kovin kummoinen homma tuollaisen pumpun kalvojen vaihto.
Ei tuossa kauaa (reilu vartti) joutavia juteltu, kun pakun ovella nuo vaihtuivat. Mielestäni kalvon keskimutteriin tuli 2k-epoksia varmistukseksi. Letkut tuossa oli kumia, meille tuli uudet muoviletkut ja t-haara.
PS. Tuo kolmas dippi takana ohjasi hälytyksen merkkiääntä pimeässä, ettei öisin herättelisi.
 

Hempuli

Aktiivinen jäsen
Seniileillä muisti palaa pätkittäin: varoitti jo puhelimessa, että on tarkkana, miten päin puhaltelee kompuralla paineilmaa kemikaalisäiliön putkien kanssa, ettei tule kalliiksi. Ilmeisesti, jos keltainen letku on kiinni säiliössä ja kontrolliyksikössä, niin saa tärvättyä kontrolliyksikön komponentit. Normisti säiliötä puhdistaessa keltainen letku on irti säiliön päästä ja myös kontrolliyksiköstä, jos sitä puhaltaa varmuuden vuoksi puhtaaksi.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Ei ollut ranskalaiset halukkaita lähettämään kalvoja. Kysyin suomesta Pneumaconilta tuota kalvosarjaa kun he ovat Thomas pumppujen edustaja. He sanoivat selvittävänsä kalvosarjan hintaa ja saatavuutta. Meinaan vaihtaa nuo itse.
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Hyperaktiivi
Noniin, kalvosarjan tilaus hoidettu. Tuon saa Pneumaconilta Suomesta. Hinta alta satku + alvi + 14€ pk. Sähköposti tilausta varten info@pneumacon.fi

Kalvopumppu: Thomas YP-50DU
Kalvosarja: "Thomas Chamber block set 700020"
 

fraatti

Hyperaktiivi
Tuollaiset sieltä sitten näytti tulevan. Päätykappaleissa näyttää olevan taka-iskut ja noissa väliosissa on itse kalvot. Pneumaconin mies sanoi että tuosa pumpussa mitään muuta hajoavaa osaa ei sitten olekaan.

 

Hempuli

Aktiivinen jäsen
Vertailun vuoksi Uponor varaosahintoja @fraatti kaivamiin hintoihin.
YP50 kalvosetti 195 € (alv 0 %)
Y4 kela 85 € (alv 0 %)
Paineanturi 153 € (alv 0 %), luulisin tulevan Italiasta speciaaliosana
Yhde letkuliittimelle ohjausyksikköön 9 € (alv 0%)
Kätevä emäntä tekee omatoimisesti kelpo tuntipalkan, kuten Suomessa on tapana.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
En päässytkään niin helpolla eroon tuosta omasta puhdistamo ongelmasta vaan se uusiutui.

Toukokuun alussahan tauluun paukahti E031, korkea vedenpinta ja oletusvikana tukkiutunut sissänpumppausmoduuli. Koitin ohjeiden mukaan puhaltaa ko moodulin ilmaletkuun paineilmaa ja vesi vaikutti puhalluksessa siirtyvän prosessisäiliön puolelle.

5.5 vika tuli ensimmäisen kerran.

8.5 kävi imuauto tyhjentämässä. Vika poistui luonnollisesti säiliön tyhjennettyä.

11.5 paukahti tauluun uudestaan. Puhalsin pitkään letkua ja vaikutti auttavan. Puhdistamo lähti taas pyörimään.

15.5 luin panokset silloin oli kaikki ok.

1.6 kun kävin uudestaan puhdistamolla oli taulussa taas E031. Jostain syystä häly ei kuitenkaan välittynyt sisänäytölle vaan siinä oli vihreä "ok". Panoslaskurin perusteella noin 30 panosta mennyt puhdistamatta toukokuussa eli varmaan juuri nuo viimeiset kaksi viikkoa. Laitoin puhdistamoa myyneelle ja asentaneelle urakoitsijalle hienotunteisen reklamaation. Vastasi seuraavana päivänä ja pyysi ottamaan yhteyttä uponoriin, oli kuulemma kovin kiireinen.

Uponorilta kesti hetken ennen kun löytyi oikea kaveri mutta sen jälkeen sieltä tuli sitten sähköpostitse tee-se-itse ohjeet avuksi ja käsky kuvata prosessisäiliötä ennen ja jälkeen pesua. Tuo kuvaaminen olikin hyvä vinkki, kuvia kun katsoi koneelta niin näkyi selkeästi että sisäänpumppausmoduulin purkuputki olikin tukossa (täynnä sitä itseään). Pesin prosessisäiliötä niin hyvin kun kylmällä vedellä sai tehtyä, ei sieltä nyt ihan kaikki lähtenyt mutta suurin osa. Tuossa putkessa olikin erityisen tiukassa eli lienee ollut ns styrkkaa kamaa.

Puhdistamo lähti taas toimimaan näitten toimenpiteitten jälkeen. Kysymysmerkiksi jää, minkä takia "skeida" pääsi tukkimaan tuon mainitun putken eikä puhdistamo hälyttänyt tyhjennyksen tarvetta. Ja toiseksi miksi hälytys ei näkynyt sisänäytöllä. Jollen olisi käynyt lukemassa laskuria niin olisi voinut mennä pitkään ennen kun tuon olisi huomannut olevan vikatilassa.

Laitan liitteeksi Uponorilta saamani ohjeen, se saattaa varmaan olla käyttökelpoinen jollekin muullekin.
 

Liitteet

väiski

Tulokas
Itellä alkoi vilkuttaan ohjauskeskus E045 vikakoodi, eli ilmastuksen magneettiventtiiliä. Aukaisin ja katoin nuo kelat, niin kyseinen kela oli kärvähtänyt. Eli kysymys kuuluu tietääkö kukaan saako tuota kelaa mistään Suomesta hommattua suoraan? Tää on se vasemman laidan isoin kela :ACL Italy type 52E1C5 220v 50hz 230v 50/60hz, 30 va ED100%, CI.H Ta 80*c lukee kelassa. 13millinen tappi johon kela lasketaan.
 
Viimeksi muokattu:

fraatti

Hyperaktiivi
Itellä alkoi vilkuttaan ohjauskeskus E045 vikakoodi, eli ilmastuksen magneettiventtiiliä. Aukaisin ja katoin nuo kelat, niin kyseinen kela oli kärvähtänyt. Eli kysymys kuuluu tietääkö kukaan saako tuota kelaa mistään Suomesta hommattua suoraan? Tää on se vasemman laidan isoin kela :ACL Italy type 52E1C5 220v 50hz 230v 50/60hz, 30 va ED100%, CI.H Ta 80*c lukee kelassa. 13millinen tappi johon kela lasketaan.
Meni vähän arpomalla mutta onko kyseellä tälläinen kela?


Datasheet: https://www.acl.it/en/CatalogoAcl/series-5/

Jos on niin kysy tuolta Salhydrosta, noita näyttää olevan useammallakin paikkakunnalla? Jos löytyy niin kerropa mitä maksaa/maksoi...

 

väiski

Tulokas
Kyllä on juuri tuollainen se kela. Kysyin tuolta Salhydrolta mutta niillä ei ole enään valikoimissa kyseistä kelaa, on ollut kyllä ennen. Käski kysyä Metalworkilta Järvenpäästä, sieltä en ole vielä vastausta saanut.
 
Ylös Bottom