Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Lukemia päivitetty ekaan viestiin. Käyttösähkön osuus on hieman pienentynyt verrattuna tammikuuhun, vaikka mielestäni mitään muutoksia ei ole tehty elintapoihin ei ole tehty ???. Fujitsulle uusi ennätys, menihän se tonni rikki kuukaudessa, vaikka olikin pari päivää lyhyempi, eli Fujitsu nappas helmikuussa 1002 kwh verkosta, IVT 297. Öljyllä avustettiin 222l edestä, ja käyttösähköä paloi 574kwh. Tammikuussa käyttösähköä meni 624 kwh.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Onpahan ollut kaikenlaista mielenkiintoista puuhaamista ettei ole ehtinyt näitä värkkejä enempää seurailemaan, mitä nyt silloin tällöin ohi mennessä kurkkaan hetkellistä kulutusta, ja ulkona ollessa käyn tyhjentämässä vedet pois laatikoista. Eipä tuo IVT nyt niin hirveästi sitä kyllä teekkään kun Fujitsu hoitelee senkin tontin aika hyvin ;D.
Aurinko lämmittää päivällä kämpän niin hyvin että olen suosiolla sammuttanut pumput päiväksi, ja taas illalla takaisin päälle. Fujitsu hipsuttelee nyt tällä hetkellä 700w otolla ja auto puhalluksella joka vastaa man2:sta, coppelo pyörii 3,5 paikkeilla. Pumppu ollut nyt tunnin verran päällä, ja ehti huilata kuutisen tuntia. IVT huilaa vielä, enkä laita sitä päälle ennenkuin nukkumaan mennessä.
Tiedä sitten onko tuosta vastaavaa hyötyä sammutella noita pumppuja, mutta tuntuu että aurinko hoitaa tuon lämmityksen niin hyvin ettei tartte sähköä siihen hommaan käyttää ;)
Pari ilmankostutinta tuli hommattua joku viikko sitten, lienee samanlaisia kuin Jantilla. Toinen kostuttaa yläkertaa ja toinen tätä alakertaa, yläkerran kosteus lähti loivaan nousuun ja muutamassa päivässä kosteus oli noussut 20:stä 30:een, ja nyt aletaan lähestyä 40:tä. Alakertaan tuo kostutin on liian pieni, mutta on se silti saanut hieman kosteutta nostettua, 20:stä 28:aan.
Aamuisin ei enää ole samanlaista tukkoisuutta havaittavissa, eikä huonepölyäkään taida ihan niin paljoa enää leijailla.
Vettä saa laitteisiin tankata 2 kertaa päivässä, aamuin illoin, ja laitteet pöhisee koko ajan täysillä. Jos unohtaa tankata laitteen esim. aamulla niin päivän aikana kosteus tippuu pari, kolme prosenttia.
Tämän päivän aikana on tuo jokikin auennut, jäät lähtivät todella nopeasti kun alkuun pääsi ;D. Rannat on toki vielä tukevasti jäässä, mutta keskeltä avoin, ja tänään kuulin jo joutsenien huutoa, näköhavaintoa ei vielä ole tullut. Kevät tekee vahvasti tuloa :cool:
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Öljyn kulutuksen leikkaaminen pumpun avulla näyttää toistaiseksi lupaavalta. Tavoite oli päästä vuosikulutksessa 2,2-2,5t kulutuksesta noin 1,5t tai mieluummin alle, ja tällä hetkellä ollaan lukemassa 1200l, josta puuttuu vielä kuluvan ja ensikuun kulutus. Tähän mennessä on Fujitsun läpi mennyt 3590kwh, josta puuttuu kuluvan kuun lukema. Puuta on palanut kutakuinkin saman verran, tosin asuintilojen takassa huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta tuolla kellarissa uudessa, huonossa tulisijassa, sitäkin enemmän. Puun kulutuksessa on mukana myös satunnainen rantasaunan käyttö, joka ottaa lämmitykseen about kottikärrillisen per kerta ;D Kellarin tulisija tullee vaihtumaan tämän kesän aikana porinmatista muurattuun tiilitakkaan jos ei suuria vastoinkäymisiä tule.
Tarkemmin toteutuneet vuosilukemat saan vasta 30.4, johtuen siitä että tuolloin olen merkinnyt ensimmäiset tarkemman seurauksen aikaiset lukemat ylös.
Eli toistaiseksi näyttää ihan lupaavalta, toki parannettavaa on aina, ja niitä tehdään sitten pikkuhiljaa. Fujitsuun olen erittäin tyytyväinen, pystyy pitämään asuinkerrokset aika pitkälle yksinään lämpimänä, ja toimii takan kanssa loistavasti yhteen :). Toki tuohon vaikuttaa asennuspaikkakin joka on niin kaukana takasta kuin mahdollista, ristikkäisellä puolella taloa, samassa kerroksessa kuitenkin. Miinuspuolena Fujitsussa on sitten nuo sulatukset kovemmilla pakkasilla, voimaa löytyisi mutta kellosulatukset pilaavat sen, ja pohjan sulanapitokaapelin ohjaus voisi myös olla fiksumpi. No, ei täydellistä pumppua vissiin vielä ole kukaan tehnyt ;D
vai onko? ;)
Jäätä on kertynyt pumppujen alle reippaasti, tai no, Fujitsun astiaa sai parhaimmillaan tyhjennellä 4 päivän välein, IVT:n parin viikon välein ::) Pääsee aika paaaljon helpommalla tuolla yläkerrassa.. Joka tapauksessa iglun aineksia pihalla olisi jokunen köntti, vaan eiköhän ne juhannukseen mennessä ole hävinnyt :)

Sellainen huomio että kun tuota kellaria nyt on tänä talvena pidetty lämpimämpänä kuin normaalisti niin eristämättömän sokkelin vierestä lumiraja vetäytyy aika nopeasti... ;D ;D
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Update etusivulle. Ilmat lämpenee ja kulutukset tippuu pikkuhiljaa. Fujitsu nappas miltei puolet vähemmän kuin viime kuussa, helmikuussa siis 1002kwh ja nyt maaliskuussa 551kwh. IVT:n kulutus tippui myös noin 100kwh, helmikuussa meni 297kwh ja maaliskuussa 192kwh. Maaliskuun öljysaldo on 156l, ja vettä loroteltiin 9m3.

Kuukausi vielä lusittavana täyteen vuoteen, mutta tällä hetkellä siis kuukautta vaille vuoden kulutukset ovat: kaikki sähkö 11331kwh, öljyä 1344l ja vettä 89m3, sekapuuta on palanut 6,6pm3 josta siis leijonan osa tuolla kellarissa.
Kyllä noista lukemista saa vielä tiputettua, mutta ainakin tuo välitavoite näyttäis toteuvan, jollei nyt tule ennätyskylmää huhtikuuta ::). Tässä nyt opetellaan vielä laitteiden fiksua keskinäistä elämistä ja haetaan oikeita säätöjä. TMA Fujitsulle näyttää jotenkin tältä: arvioin tuon huhtikuun ö-kulutuksen noin 120litraan ja Fujitsun ottavan voimaa 500kwh edestä niin: öljyä menis vuodessa 1464l, aiemmin 2,2-2,5t. Eroa tulee siis 700-1000l joka on roposissa nykysellä hinnoilla about 805€ - 1150€( käytin keskihintaa 1,15€/l). Sähköä Fujitsu tullee nappaamaan about 4640kwh joka on meidän sopparilla veroineen siirtoineen 603€. eroa tulee siis noin 200€-500€ per vuosi. Tma on siis karkeasti arvioituna 9a - 3,5a ::). Kunnon pessimistinä veikkaan siis että tuo Fujitsu päästää kuolonkorinan ennen kuin on ehtinyt maksaa itsensä takaisin :'( IVT:n kohdalla se on takuuvarmaa ;D
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

No niin, vuosi täynnä kulutuksen tarkempaa seurantaa, ja tässä ne tulee: öljyä 1458L, tiputusta edellisvuosiin noin 700l. Kokonais-sähkö 12293kwh josta Fujitsulle 4579kwh ja IVT:lle 1443kwh, pumpuille siis 6022kwh, sisältää jäähdyttelyt, ja talous sähköä 6271kwh. Täytyy tarkistaa nuo edellisvuosien sähkölukemat sähköyhtiön sivuilta kunhan ehtii, muistelisin että jonakin vuonna oli 8500kwh josta sitten loivaa nousua näihin lukemiin.
Ö-kulutus tippui toivottuun lukemaan, eli siltä osin asia ok, tosin ainahan sitä vähän voisi vielä...
puuta paloi tämän lämmityskauden aikana noin 7,5pm3, sisältää myös muutaman saunanlämmityskerran, joka kysyy aina kottikärrillisen yhtä kertaa kohti ;D. Takassa ei tänä talvena palanut läheskään niin paljoa puuta kuin muina vuosina, mutta tuolla kellarin tulisijassa sitten senkin edestä ::). Jos tämän kesän aikana saisi sinne vaihdettua jonkin tehokkaamman tulisijan. Kellarissa ei siis aikaisempina vuosina ole ollut tulisijaa, ilman sitä olisi puun käyttö romahtanut ennätyspieneksi.
Vettä on käytetty vuodessa 96m3, kahden ihmisen taloudessa :p
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Päivitelty lukemia ekaan viestiin. Melko samoissa on kulutukset vuoden takaiseen nähden, ölppää on mennyt n.40l vähemmän. IVT ei ole pahemmin tässä kuussa pyörähtänyt, hieman jäähdytelty, Fujitsulla taas ei ole jäähdytelty yhtään vaan kaikki on ollut lämmitystä, tälläkin hetkellä kun ulkona on 10° lämmintä Smiley211009.
Tuo öljyn kulutuksen lasku on mielenkiintoinen, ilmeisesti noinkin paljon vaikuttaa kun otin kiertopumpun pois päältä. Kiertää siis vapaakiertona sen mitä kiertää, näköjään nuo kosteat tilat pysyvät noinkin kohtuu lämpimänä.
Fujitsusta sen verran että näyttäis porottavan tuota pohjavastusta vaikka ulkona olis enemmänkin lämmintä, muutamana yli20° päivänä kun pumppu ei ollut päällä mutta töpseli seinässä näkyi ottana sen 80w tasaisesti, ja pohjapelti oli melkoisen lämmin /a020. No, täytyy kysyä asentajalta sen kahden vuoden tarkastuksen yhteydessä voisiko tuota mitenkään järkeistää menettämättä takuuta.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

No nyt on Fujitsukin päässyt jäähdyttelyhommiin, ulkolämpötilat kun huitelee reilusti parinkympin paremmalla puolella :cool:.
Mutta ilmeisesti Fujitsun mielestä on vieläkin liian kylmä kun porottaa pohjan sulanapitovastusta.. Täytynee ensi viikolla ottaa yhteytta asennusfirmaan että haluavatko tulla katsomaan vai mit vit..a. Viime kesänä ei tällaista ominaisuutta ollut.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

En ole ottanut asennusfirmaan vielä yhteyttä, eip tuo mitään kuluta kun on töppeli irti ;D. Mutta kuntoonhan tuo täytyy saada, kun on vielä takuutakin jäljellä.
Lukemia etusivulle päivitelty, kokonais-sähköä 553kwh, ja ölkkää meni tällä jaksolla ennätysvähän, n.45L :D. Tuolla on kosteat pysyneet jotakuinkin lämpimänä ja kv:kin siinä samalla. Vettä meni 7m3, mikä lie sitten kv:n osuus on tuosta.
IVT:n kulutus hieman isompi kuin vuosi sitten, Fujitsu aika samoissa. Aika samoissa lukemissa muutenkin vuoden takaiseen. Fujitsulla joutui vielä muutamia päiviä lämmittämäänkin kesäkuussa, vaan nyt näyttää kelit lupaavilta, ehkä sekin pääsee kohta pidempi aikaisiin jäähdytyspuuhiin, muutamana päivänä sitäkin kyllä kokeiltiin :cool:. IVT on nyt ollut muutamia päiviä jäähdytys puuhissa 24/7 ja saa ollakin päällä jossei jonnekin reissuun lähdetä.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Nyt on pumppu taas kunnossa, pohjan sulanapitovastuksen termari vaihdettu, ja kulutus putosi 90watista 20wattiin, nyt kun jäähdytystarvetta ei ole, ja pumppu on päällä ;D. Takuu toimi nikottelematta ja tod nopeasti :eek:. Eilen iltapäivällä soitin asentajalle joka pumpun asensi, ja tänään aamulla mies oli puoli kahdeksalta pihassa ;D. Työ kesti tunnin verran ja tehtiin huolellisesti, vieläpä kokeiltiin ettei ulkoyksiköstä kuulu mitään resonointeja rempan jälkeen. Niin hyvä maku on jäänyt tästä firmasta että kerronpa nimenkin, vaikka meniskin mainostamisen puolelle: Costella OY
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Lukemia lisätty ekaan viestiin. Viime vuoden heinäkuun lukemista jäätiin hieman, eli on ollut viileämmät kelit, pumput siis olleet pää-asiassa jäähdytyksellä, hieman kosteuden poistolla. Paremmin kyllä tuntui tuo jäähdytys poistavan kosteutta, kosteuden poistolla kun ei tuo puhallin juurikaan pyöri kummassakaan pumpussa, eli läpimenevä ilmamäärä on mitätön verrattuna jäähdytyskäyttöön.
Vettä mennyt taas 8m3, öljyä karvan alle 40l. Kellariin pitäis tehdä uusi takka, vaan on ollut paljon muuta, mielenkiintoisempaa tekemistä ;D. Myöhemmin on enemmän aikaa...
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Update tehty. Lukemien lukupäivä on näköjään siirtynyt tähän kuun ensimmäiseen vähän niinkuin vahingossa..
Ilpit ovat ottaneet aika samoja lukemia kuin vuosi sitten, Fujitsulla on viime kuussa niin jäähdytetty, poistettu kosteutta kuin lämmitettykin, IVT on ollut pelkästään jäähyllä, ja nyt muutamia päiviä off. Fujitsu on tällä hetkellä lämmitysmoodilla, ja eilen tuli jo kokeiltua takan lämmitystäkin pesällisellä, oli olevinaan hieman vilakka kun tultiin konepyöräilemästä kotiin ja ulkona oli 8° plussan puolella :)
kokonais-sähköä on mennyt reippaasti enemmän kuin viime kuussa, ja johtunee siitä että laitoin kellariin about 3 viikkoa sitten tuon siirrettävän jäähdytyskoneen kosteudenpoisto puuhiin, ja on siellä edelleenkin samoissa askareissa. Nappaa aika reippaasti voimaa verkosta, pelkkä puhallin ottaa 160w ja kompuran tärähtäessä päälle ottaa 850w ::) Vaan on kyllä kosteuskin poissa. Täytynee hommata sinne jokin hieman pienempi laite, tuo on aika iso mööpeli, ja kun se on keskellä huonetta niin vie tilaakin jonkin verran. Lämmittäähän tuo kyllä samalla koko kellaria, siellä on lämpötila noussut noin 2° tämän kolmen viikon aikana ;D
Ölppää on mennyt 50l, ei nyt huono sekään, vaan kohta sekin muuttuu kun laitan kierron päälle :'(

Edit: Muistinpas että kun viimeksi viikko sitten puhdistin IVT:tä oli sen läpissä sellaista ruskeaa, tahmeata töhnää :eek:. Epäilen sen liittyvän siihen että oli automaattipuhallus jonkin aikaa käytössä jäähdytyksellä, ja pumppu puhalteli aika hiljakseen. Kokeilin tuon puhdistuksen jälkeen pumpun toimintaa, nupit kaakkoon jäähdytykselle ja laite puhalsi parhaimmillaan 6,5 asteista. Lämmityksellä sain parhaimmillaan 52 astetta, eli liemet lienee tallella, ja tuo töhnä oli pölyä tms ja kondenssivettä... Vai oliko... Smiley211006
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Syksyä pukkaa, lehtiä piha täynnä ja ilmis uhittelee ens viikolle viileämpiä ilmoja. Nää tällaiset, 6-18° olis ihan jees, vois jatkua pidempäänkin. Ajattelin pitää kierron vielä ainakin tämän kuun poissa päältä, jos nyt ei ala kovia yöpakkasia pitämään, tuskin.

IVT on yläkerrassa lämmityspuuhissa, päivisin melkeenpä torkkuu, heräilee sitten illalla silloin tällöin lämmittämään. Ruskeat tahrat ovat pysyneet poissa eikä pumpun toiminnassa, ainakaan vielä, ole mitään ihmeellistä, samalla tavalla toimii kuin aiemminkin.
Nocria on myös lämmityspuuhissa, sipsuttelee varpasillaan ja torkkuu jonkin verran päivisin. Vettä on alkanut kertyä ulkoyksikön alla olevaan astiaan, viikossa kertyy astia noin puolillee, ja tulee tyhjenneltyä sitä aina kun muistaa. IVT:n pyttyyn kertyy niin vähän ettei ole ollut tarvetta sitä vielä tyhjentää.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Lukemia ekaan viestiin.

Eipä juuri poikkeamia viime vuotisiin lukemiin. Elokuussa on mennyt 10l ölkkää enemmän ja 1m3 vettä myös Smiley211006

Kierto pysyy vielä toistaiseksi poissa päältä, yöt pysyy vielä plussalla, toivottavasti vielä pitkään. Kellarissa on pyöritelty tuota ilmakuivainta aina silloin tällöin, muutaman vuorokauden kerrallaan. Fujitsu on ollut lämmityspuuhissa 24/7, auto puhalluksella, tykkää näköjään käyttää aika paljon tuota kolmos-nopeutta tuolla 23-pyynnillä, 22-pyynnillä tiputtelee aika nopeesti puhalluksen pienelle eikä torppa pysy tasalämpöisenä, eli olkoon tuolla 23-pyynnillä. Takassa olen pari kertaa pitänyt parin pesällisen tulet kun ollaan kotiuduttu konepyöräilemästä, samalla pääsee kätevästi eroon maitotölkeistä yms rojuista :). Yllättävän hyvin tuo Fujitsu saa tuon takan lämmön leviteltyä, ei kovin herkästi luovu tuosta puhalluksesta tuolla 23-pyynnillä :D.
IVT on myös lämmitystouhuissa, 20-pyynnillä ja pienellä puhalluksella torkkuu päivisin, iltaisin alkaa heräilemään, ja päästelee joskus pitkiä pätkiä 200w otoilla :) Fujitsu jolkottelee pää-sääntöisesti 300-350w otoilla, eipä juuri noista heitä.
TS aika tylsää, ei tartte hirveesti kakeja näpelöidä ja torppa pysyy tasalämpöisenä. Pitäisköhän hommata tonne kellariin joku puhistin mitä saa rassata... ;D
Tuolle kellarin tulisijalle kyllä pitäis jotain tehdä, melkonen puunsurmahan se on. Pellettitakka kyllä kiinnostais..
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Tänään laitoin kierron päälle. Kellarissa alkaa vesimittarin vieressä patteri lämpeämään, ja kosteissa tiloissa kierto paranee. Keskikerroksessa wc:n patteri lämpenee termarin käskyttämänä, muualla patterit pysyvät kylminä. Saas nähdä paljonko tuo ö-kulutus pomppaa kun alkaa kellarin betonia lämmittämään..
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Pumput pelaa hienosti, ja syksyn ekat jääköntitkin jo tehty, ja lisää tulee kovaa vauhtia. IVT pääsee yläkerrassa himpun helpommalla eikä tehtaile niin paljoa jäätä kuin tuo Fujitsu alakerrassa. Noin 4-5päivän välein pitää Fujitsun keruuastia tyhjentää, muuten tulee yli ::), IVT:n loota noin joka kolmannella kerralla, eli karkeasti parin viikon välein.

Huomenna, jos vaan ehdin/jaksan, pitäis puhdistaa/huoltaa tuo ö-kattila. Suutin, suodatin, pesän pinnat puhtaaksi ja paisarin tarkistus. Ei olis kun tunnin, puolentoista homma, tuo puhdistusaine irrottaa aika mukavasti noen pesän pinnoilta, ei paljon harjattavaa jää :)

Kellarin tulisija ei ole vaihtunut kesän aikana, ja nyt olen koettanut erilaisia polttotapoja joilla saisi parhaimman hyötysuhteen, säätämällä pellin asentoa ja palamis-ilmaa. Pellin saa kolmeen asentoon, kiinni, puoli-auki ja kokonaan auki. Olen ensimmäisen pesän nyt polttanut pelti kokonaan auki, ja lisäyksen yhteydessä pienentänyt pellin puoleen, ja tuntuu auttavan, lämpöä jää enemmän kellariin eikä karkaa piipusta. Savun muodostuskin on lievempää kun pellin asennon muuttaa puoli-asentoon, palanee nuo kaasut paremmin kun pysyy kuumempana. Mikään huippu tuo "matti" ei kyllä ole, savua tulee kyllä aina vaikka miten säätelisi ::)

Takkaa on tullut lämmitettyä satunnaisesti, 2-5vuorokauden välein, pari kolme pesällistä per lämmityskerta. Joka kerta vaan hymyilyttää, tuo Fujitsu ja sen sijoituspaikka osuivat kyllä nappiin :). Pumppu pyörittää takan lämmön ympäri taloa ja eikä tiputa puhallusta pienemmälle. Ottotehot tippuvat kun pumppu hanskaa takasta tulevan "ulkopuolisen" lämmön, eikä pumppu ihan helposti mene katkolle. Takan lämmityksen seurauksena yleensä IVT ottaa lebeniä yläkerrassa, mutta ei sillä niin korkea pyyntikään ole, Fujitsulla 23-24 ja IVT:llä 20-21 ::). Joo, tykätään lämpimästä oleskelukerroksessa Smiley211003, mutta makuuhuoneita pidetään viileämpinä.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Öljypannu putsattu ja paisarin esipaine tarkastettu. Pannu oli ihan siistissä kunnossa, nokea ei ollut kovinkaan paljoa pinnoilla vaikka edellisestä puhdistuksesta onkin vierähtänyt pari vuotta ::)...
Kevyt harjaus teräsharjalla, imurointi ja kemikaalia perään, pannu kuumaksi ja tarkastus: peltipintaa näkyvillä ;D
Suuttimen ja putsarin tietysti vaihdon samalla, molempia olen vaihtanut vuoden välein vaikka suuttimelle suositeltu väli on kaksi vuotta.
köh, viime vuonna jäi tuo koko operaatio tekemättä, mutta jos nyt yrittäisi parantaa tapansa..

Paisarissa oli esipaine laskenut 0,2bariin, paisari vaihdettu pari vuotta sitten ja silloin katsottu esipaine kohdalleen, 0,5bariin.
Ilman täyttöventtiili oli jumissa joten kiersin sen kokonaan irti ja puhdistin. Venttiili takaisin paikalleen ja puoli baria painetta, pitää, seuraava tsekkaus vuoden päästä.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Lukemat lisätty etusivulle. Lukemat ylös tänään kun vaihtui tuo sähkömittari etäluettavaan, ja otin vanhasta lukeman ylös ennenkuin sähkäri vei sen pois tontilta. Uusi mittari mallia Kamstrup 382L, josta muilla foorumisteilla ei ole ollut pahaa sanottavaa. Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa lukukertaa...

Talvea puskee ja kulutus nousee :'(. Yöllä ripsauttanut pari senttiä lunta ja pakkasta on pari astetta, tosin ilmis lupaili että tästä lämpenee, viimeistään huomenna, ja lämpöä useita asteita. No, katsotaan, en kyllä pahaksi laittais...
Kokonais sähköä pärähtänyt viimekuun lukemaan242kwh:ta lisää, josta tuo 200 menee puhtaasti Fujitsulle. Epäilen että loput ovat menneet IVT:lle, mutta varmaksi ei pysty sanomaan kun jostain syystä IVT:n kulutusmittari oli nollautunut sähkömittarin vaihdon aikana. Samanlainen kulutusmittari Fujitsulla ja siinä oli kyllä lukemat tallessa ???. No, ensi kuussa paremmalla onnella..
Öljyä palanut 50l, ja tulee tuosta kyllä rouheasti nousemaan kun laitoin nelisen päivää sitten kierron taas päälle :'(. Vettä lotrattu entiseen malliin eli 8m3.
Puuta on polteltu lähinnä kellarin tulisijassa, takassa harvakseltaan, ehkäpä noin kolme, neljä korillista tämän kuun aikana, voi olla yläkanttiin tuokin arvio. Puut ovat tälle kaudelle mallia seka, jossa ei juurikaan ole koivua seassa.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Kirottu vehjes tuo uusi sähkömittari ;D Sitä tulee nyt vilkuiltua että kuinkas tiuhaan se siellä vilkuttaa, ja nyt siihen on kertynyt jo 68kwh, mitä, parissa vuorokaudessa :eek:. Eli about 34kwh/vrk. Aika rouheesti painovoimasella ilmanvaihdolla... Tuntuu aika isolta lukemalta vaikkei ole saunottu, eikä autoja lämmitelty. No, katsotaan mitä kuun lopussa näyttää.
Psykologinen vaikutus on jo alkanut ;D
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Aika tasaista menoa. Pumput puhisee omiaan, torppa pysyy tasalämpöisenä ja uusi mittari on kerännyt tauluun 486kwh. Nyt kun ei taas ole pakkasia ei tule sulatuksiakaan, siis tasaista tuhinaa vaan ;D Saunaa on nyt kyllä lämmitetty about 6 kertaa, ja autot olivat letkun jatkona muutamana aamuna kun oli hieman pakkasta, ehkä se selittää tuon hieman suuremman kulutuksen. Niin eikä takkaa ole kukaan lämmittänyt ;D.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Pitkästä aikaa koticoppelo-laskentaa, jos nyt ei ihan metsään mennyt niin: pyyntinä 24, sisään 25°, ulos 37°, otto 560w ja puhallus automaatilla ja kokeilun mukaa vastaa man2 eli 605m3/h, siitä 5 pinnaa pois olis about 574m3/h, noilla arvoilla laskuri antais koticopiksi 4. IVT:n coppeloa en ala nyt laskemaan, mutta tuskin tuo häävi on kun torkkuu vielä näillä keleillä aika paljon.
No, eihän tuo huippua ole, varsinkaan Tossuihin verrattuna mutta voisi se olla huonompikin. Puita ei ole käytetty pitkään aikaan, taitaa olla jopa niin ettei ole kertaakaan tässä kuussa takkaa lämmitetty Smiley211006 Jos kireämmät pakkaset pysyvät poissa niin ehkä tässä kuussa ei takkaa lämmitetäkkään ;D
Sähkömittariin kertynyt tasan 600kwh :eek: mittari vaihdettiin 31.10 aamulla, näyttäis että kulutus pompsahtaa ylöspäin :'( . Viime vuonna marraskuussa meni 1039kwh, nyt ollaan menossa tuosta 200kwh yli.. uusia leluja ei ole nyt hommattu, eikä muutenkaan mitenkään erilaista elämää, paitsi tuo takan lämmitys. Viime vuonna sitä kyllä lämmitettiin ahkerammin. No, seurataan tilannetta, ainakin tällä hetkellä ilmis povaa kohtuu lämpimiä ilmoja vielä viikoksi eteenpäin. Enpä laita pahakseni ollenkaan.

Edit: kävinpä kurkkaamassa vielä tuon öljylukemankin, kierron päällelaitto on noin tuplannut öljynkulutuksen vs viime kuu, eli lukema on nyt 54L puolelta kuulta :'(
Tulipa mieleen että tuota sähköähän menee nyt sitten tietysti kiertovesipumpullekin, eli selittää vähän tuota kulutuksen nousua.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Emäntä poltti tänään takassa roskat pois + pesällisen puita, eli ei sitten mennyt tämä kuukausi ilman takkaa. Sen verran tuo rojujen polttelu vaikutti että lähestytään Fujitsun minimiottotehoja, mennään noin 400w otoilla tällä hetkellä kun ulkolämpötila on about sama kuin eilen, eli +3°. Puhallus on edelleen samalla nopeudella, ei ole sitä tiputtanut pienemmälle. Muut arvot: imu 25° ja puh 33°, koticoppelo tipahti 4 --- 3,8 :p
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Fujitsu ei enää torku vaan lykkää taas vanhaan malliin nelosen koticoppeloa, hieman jopa päälle. Ollaanhan miltei optimi keleissäkin, ulkona +6 ;D
Eli: sisään 24, ulos 32, otto 340w puhallus 2 (605x0.95=575) koticop 4,2 :)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Ja sama ralli jatkuu. Tasaista puhallusta, ei sulatuksia. Arvot edelleen ihan samat kuin aamullakin, edes ulkolämpötila ei ole muuttunut :)
No, mitäs antaa mennä vaan.
Kokeeksi käänsin puhalluksen suoraan alas, antaa nyt olla noin toistaiseksi. Kun puhallus oli suunnattuna ylemmäs lämpö kyllä levisi ympäri asuntoa mutta ruokahuoneen ovella kävi sellainen huju lattialla että se ei tuntunut mukavalta kun istui pöydän ääressä, muuten ei puhallukseen kiinnittänyt huomiota. Voihan se olla että kun kelit tästä jäähtyvät ei lämpö enää leviäkkään riittävästi tuolla suoraan alas- puhalluksella, muta palataan sitten takaisin vanhoihin hyviksi havaittuihin säätöihin :)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Puhallusta käänetty yksi pykälä ala-asennosta ylöspäin, suoraan alas - puhalluksella alkoi perimmäiset huoneet viilenemään. Muuten sama setti, pyynti 23 ja puh automaatilla, nopeus vastaa man 2. Koticoppi himpan pudonnut, näyttäis 3,7 olevan tällä hetkellä. Ulkona 4,5 lämmintä ja jonkin verran sumua. Arvot on muuten samat kuin ennenkin paitsi ottotehojen osalta, eli imu 24, puh 33 ja otto 440w, eli pumppu ottaa 100w enemmän nyt kun aiemmin, ilmeisesti tuo parin asteen tippuminen ulkolämpötilassa selittää sen. Tuo sumu ei kai vaikuta mitenkään nyt kun ei tule sulatuksiakaan. Vai?

Vaan kylläpäs tuo uusi etäluettava kerää numeroita tauluun :'( nyt on 24 päivää menty tuolla mittarilla, suht normi elämää, ja lukema on jo 872kwh :eek:, eli tällä vauhdilla marraskuun lukemaksi tulee 1126kwh. Jaa no eihän se ole kuin 87kwh enemmän kuin vuosi sitten. Jos vaikka on tullut saunottua enemmän sähköllä kuin viime vuonna, silloin kyllä lämmitettiin tuota rantasaunaa ahkerammin Smiley211006
Ja tuo takan lämmittäminenkin on tässä kuussa jäänyt toistaiseksi 2 kertaan, rojut + pesällinen puita. No, viikon päästähän tuon lopullisen lukeman näkee..
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Jopahan tuulee :p Sähkötkin olleet hetken poikki, en osaa sanoa kuinka pitkään kun olin ulkohommissa, mutta ei nyt ainakaan tuntia pidempään, tuskin sitäkään. Mutta tuo tuuli kyllä huuhtelee tällaista vanhaa torppaa sen verran että piti nostaa pyyntiä ja tyrkkää puhalluksen man 3:lle, autolla meinas tuo lämpö jäädä pyörimään tuohon pariin ensimmäiseen huoneeseen. Pyynnin nostin 25:een jonka seurauksena ottotehot pompsahti 1300w paikkeille, ja koti-cop tasan 3. Saattaapi olla että raapasen takkaan tulet...
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Eipä tuota lunta paljoa tullut, siellä täällä pieniä kinoksia ja avarilla paikoilla paljas maa. No, ei nyt niin väliksikään metrin hangesta, sellanen 20-30cm riittäis minulle ihan hyvin ;D

Kulutuksia: Fujitsu napannut 524kwh, 178kwh enemmän kuin viime vuonna. IVT käyttänyt 183kwh, 57kwh lisäystä viime vuoteen. Kaikki sähkönkäyttö on lisääntynyt viime vuodesta 143kwh, eli talous-sähkön määrä on vähentynyt viime vuodesta, mutta lämmitykseen on vastaavasti mennyt enemmän Smiley211006
Vettä on loroteltu 7m3, ja öljyä on palanut 109L joka on 47L vähemmän kuin vuosi sitten eli suunta on oikea ;D. Kellarissa ei ole puuta juurikaan poltettu, ja takassakin marraskuussa vain 3 kertaa. Nyt kun pakkaset kirraa alkaa puutakin palamaan enemmän, ja pitäis aktivoitua lämmittämään tuolla kellarissakin vähän enemmän.. Tuo tallin patterin termari kun on sellainen että vaikka se on käännetty kiinni se alkaa silti päästämään vettä patteriin kun lämpötila alkaa lähentelemään kymmentä astetta. En pidä tuota kauhean huonona asiana joten enpä ole sille tehnyt mitään :)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Pakkanen senkun kirraa, nyt on mittarissa -17° ja Nocria vetää jatkuvaa Hemmo-testiä hana pohjassa ;D Ottoteho 3000w ja puhalluslämpö 47°, imu 25 ja pyyntinä 27, puh nopeus on autolla, ja kokeilun perusteella vastaa man4. Hetkellinen koticop noilla arvoilla tasan 2, jota rokottaa puolen tunnin välein kellosulatus ::). Kauimmaisessa huoneessa 22 raatia plussan puolella, muualla 1-2° enemmän. Nyt tulta takkaan että saa Nocriakin vähän huilahtaa, ja täytyy käydä tuikkaamassa valkea tuonne kellarin tulisijaankin.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Aamulla "vain"-18° mittarissa ja Nocria jatkoi samalla linjalla. Jostain syystä alkoi himmailemaan tehoja kun imulämpö saavutti 25° vaikka pyyntinä oli 27 ???. No, IVO-buuttia peliin ja himmailut loppuivat siihen, alkoi taas puskemaan lämmintä torppaan kake-toiveen mukaisesti.
Päivän aikana pakkanen helpotti -10°:een ja pyyntinä on edelleen 27. Puhallus edelleen autolla, man3 - nopeudella. Puh lämmöt aika tasaisesti 45° paikkelilla ja ottotehot 1900-2000w. Niin ja läpät käänsin takaisin ylös, hyväksi havaittuun kohtaan lämmön leviämisen kannalta :) Sulatuksia taas yllättävän harvakseltaa, vaikkaa paahtaa tuollaisilla tehoilla ja kosteus% on 94 :eek:. Toista tuntia on nyt puhissut ilman sulatusta, kai se kohta sen tekee... Ei välttämättä olis huono asia koska noilla arvoilla koticoppelo ei ole kehuttava, aika tasan 2 :-\
Takkaa, eikä kellarin tulisijaa ole tänään lämmitetty, takka vielä hieman lämmin eilisestä. Huomenna vois poltella muutaman kalikan jos vaan kiireiltäni ehdin ;D


Edit: ja nyt sitten tärähti sulatus, about 1 1/2h pyyhkäs samalla kennolla ;D

Edit2: piti oikein käydä kurkkaamassa uy:tä, olihan melkoinen lumipallo :eek: Ei ainakaan turhaan sulattele, näillä lämmöillä..
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Tänään on takka lämmitetty, Fujitsun pyyntinä 25 ja puhallus man3, pakkasta -15°. Koticoppi pysyy tuossa 2 kantimilla kuin kuiva p***a junttilan tuvan seinällä. Imu 26, puh 39 ja otto 1300w arvot antavat 2,2 copiksi. No, sentään kakkosen paremmalla puolella ja tuvassa lämmintä :).
Tänää satoi lunta about 15cm, sellasta höttöä. Nyt alkais riittämään mulle, ei tarvis enempää tulla, talvea jo tässäkin ihan riittävästi :)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Vaan kun ei riittänyt, lunta tiputtaa harva se päivä :'( No, pakkanen on kuitenkin hellittänyt, enää noin -4° eli hyvät pumputtelukelit lämmön puolesta, kosteus onkin sitten 95%. Eipä tuo Fujitsu kyllä hirveästi sulattele näillä keleillä, kelloa en katsonut mutta karkeasti parin tunnin välein. Pumput ovat olleet muutaman päivän ainoana lämmönlähteenä, tänään on sitten takkaakin lämmitetty kun oli kaikenlaista rojua tuohon kertynyt niin samalla sitten pari pesällistä puuta lämmöksi :).
Pumppu taputtelee tällä hetkellä 2,5 koticoppia, 24 sisään, 34 ulos ja ottotehot 750w, puhallus autolla (man2) ja pyynti 24. Olis kyllä jotenkin voinu kovitella että parempaankin pystyis Smiley211006 edellisestä sulatuksesta ei kyllä hajuakaan milloin on sen tehnyt.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Fujitsulla alkaa taas nuo kellosulatukset painamaan päälle kun pakkanen on kirinyt -18° asteeseen. Ja tuo sulatusten väli sitten painetaankin nami pohjassa. IVT ei vielä näistä lukemista piittaa, sen kellosulatukset kun alkavat -23 asteessa, eli se siellä hiljakseen pöhistelee lämmintä, kun Fujitsu vaan sulattelee ;D. Öljyhanat vielä visusti kiinni, pl kosteat tilat ja wc:n patteri. Tänä talvena ei ole tuo tallin patterikaan lämmennyt vaikkei siellä ole tullut lämmitettyä, lämpö kellarissa tällä hetkellä jossain 8° paikkeilla, mikä lie sillekin tullut, varmaan venttiili juuttunut kiinni. Jos nämä kireämmät pakkaset jatkuvat pidempään niin täytyy aktivoitua lämmittämään tuolla kellarissakin. Takkaa on nyt lämmitetty noin joka toinen päivä vajaalla korillisella per kerta, ja jos pakkaset loikkaa yli -20 alkaa lämmittäminen olemaan päivittäistä.

Edit: Fujitsulle Hemmotestiä eli HiPower namikka pohjaan että saa täyden puhalluksen ja: imu 24 puhallus 43 puh nop 940m3/h otto tasan 3000w ;D Pakkasta siis tuo -18°
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Pakkasta on sen -15° verran ja jotenkin kuulostaa omaan korvaan että tuo Fujitsun uy:n mörinät kuuluis kovempana sisälle tähän tietokoneen ääreen Smiley211006. Tästä on matkaa about metri, puoltoista uy:öön, ja en ole aiemmin kiinnittänyt sen pörinään niin huomiota mutta nyt se jotenkin erottuu selvemmin, eli oliskohan nuo kumit sitten jo kovettuneet sen verran että alkaa mörinät kantautumaan paremmin, vaikka on sokkeliasennus :p. No, tammikuussa täytyy tilata 2v-tarkastus niin ottaa samalla asentajan kanssa puheeksi, jos hänellä olisi tarjota paremmat kumit, tai peräti ne Båden hyväksi kehumat jouset. IVT:n jurinoita ei tähän kuulu, eikä sen ulkoyksikkö kyllä hirveästi metelöikkään, hiljaisempi se on kun Fujitsun, mutta toisaalta enemmän tuo Fujitsu joutuu työskentelemäänkin. IVT:n alle vaihdoin kyllä uudet kumit toissa kesänä kun alkuperäiset olivat painuneet luttuun kompuran päästä ja uy kenotti hieman vinossa. Mutta ei se silloinkaan vanhoilla kumeilla mitenkään erikoisen kovaa metelöinyt, pientä surinaa vaan.

Taitaa tulla aika miehekkäitä kulutuslukemia tälle kuulle, mittariin on jo nyt kertynyt kokonaiskulutusta 1270kwh kuluvalle kuulle, ja vielä on 11 pv jäljellä :p Toki on ollut reilusti kylmempääkin, ja autoja on esilämmitetty, ulkovaloja polteltu, kinkkua jo kerran paistettu ;D, ja puuta poltettu huomattavan paljon vähemmän kuin normaalisti tällaisilla pakkaslukemilla, eli pumpuille on annettu enemmän vastuuta lämmityksestä. Nyt pitäis kyllä aktivoitua tuohon puunpolttoon kun sitä kerran on, vaikka ei ilmaisia olekkaan mutta huokeita kuitenkin ;) No, eilen kyllä pidin kellarissakin tulta yllä ja nousihan se lämpö sielläkin jo 8° -- 16° mutta äkkiähän tuo jäähtyykin. Takkaa ei ole vielä tänään lämmitetty, täytyykin raapasta sinne valkea helpottamaan pumppujen urakkaa :)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Fortum lähestyi talouttamme tänään muistuttamalla että määräaikainen sopimuksemme umpeutuu helmikuun lopussa ja tyrkytti uutta määräaikaista vesisähkösopimusta (Fortum Takuu) hintaan 6,34c/kwh ja 4,02€/kk. Jollen hyväksy tuota sopimusta enkä tee mitään muuttuu määräaikainen sopimukseni Fortumin kanssa Fortum Kesto-sopimukseksi ja hinta on 6,87c/kwh ja 4,02€/kk. Taidanpa vielä passata ja katsoa millaisia tarjouksia muilta yhtiöiltä saa..

Pakkanen pysytellyt koko päivän yli -10 asteessa, tällä hetkellä mittari näyttelee -15°. Takka lämmitetty tänään ja Fujitsu tuhisee eteisessä 14° dt:llä 1200w otolla 2,1 koticopilla. On tiputtanut puhalluksen man2 vastaavaksi, ennen takan lämmitystä puhalteli vielä 3-nopeudella.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Hitto, missasin maailmanlopun ja nyt ilmis uhittelee ensi yölle ja huomiselle rouheita pakkasia. Täytyy siis varautua ainakin siihen ja hakea kori täys puita, jos illalla pitäis vähän reippaammin tulta takassa. Ehkä täytyy varautua sisäiselläkin villasukalla :)

Sillä välin Fujitsu puskee lämpöä tupaan kakkosen Copilla, imu 24, puh 41, nop man3 ja otto 1700w. Pakkasta tällä hetkellä -15° ja siitä pitäis nousta yön aikana yli -20 lukemiin. IVT ei näistä vielä sano mitään, puhaltelee man1:llä hiljakseen 10° DT:llä ja 550w otolla 34° asteista ilmaa. Yläkerta on pysynyt tasaisesti 22° lämmöissä yllättävänkin hyvin. Vaan täytyy varmaan kokeilla että saanko tuon yläkerran linjan viimeisen patterin vielä lämpenemään vai onko taas patteriputket jäässä ;D
 

ekomies

Pakkastalvea odotellessa...
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Nyt alkaa Fujitsut olla kovilla täällä -22 C aamulla. Kohta nasahtaa kellosulatukset päälle. ;D
Sama juttu minulla myös tuon koneen mörinän kanssa, voikohan nuo kumit kovettua yhdessä talvessa, vaiko pelkästään pakkasen vuoksi. ???
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Täällä ei ole ollut ihan noin kylmää, -18,9° on tallentunut mittariin max pakkaseksi. Vaan aloin tässä kokeilemaan aikani kuluksi mitä tuo Fujitsu tekee jos puhalluksen tiputtaa manuaaliksi reilulla pyynnillä eli sama 28 kaikilla nopeuksilla:

Man1: otto 1100w, imu nousi 25° puhallus 41° koticop 2,3
Man2: otto 1250w, imu tippui 24° puhallus 41° koticop 2,5
man3: otto 1800w imu sama 24° puhallus 41° koticop 2,2
man4: otto 3000w imu nousi 25° puhallus 48° koticop 2,2

Vaihtaessani man3 - man4 tiputti pumppu ensin puhalluksen about kakkoselle ja alkoi nostamaan ottotehoja, kun puhalluslämpö nousi 44° alkoi puhallusnopeuskin nousta man4 tasolle.
Pakkasta testin aikana oli -14°.
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Tiputin pumpun pyynnin pari päivää sitten 24:een ja puhallus oli automaatilla. Perimmäinen huone oli jäähtynyt 21,1asteeseen ja pumppu puhalteli tyytyväisenä man2 nopeudella :p. Torppa ollut öitä lukuunottamatta tyhjillään eli elämisestäkään ei ole bonuslämpöä tullut. Tänäänkin menee miltei samalla tavalla, torppa jää päiväksi tyhjilleen, mutta nostin pyynnin 26:een. Ainakin puhallus pompsahti heti kolmoselle ja ottotehot 2kw:n pintaan ;D. Pakkasta on koko ajan ollut kymmenen tai enemmän, ja eilen tärähti taas sitä lunta lisää tontille :mad:...
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Joopa, vielä tuossa lähtiessä menin näpläämään sen puhalluksen man3:lle ja lämmöt oli ihan samat kun kotiuduttiin, perimmäisessä se 21° /a080
Tyrkkäsin puhalluksen autolle ja heti pumppu piikkas 3kw otoille ja alkoi puhkua kuumempaa ilmaa torppaan. Pitäis nyt jo hiljakseen meikäläisenkin alkaa uskomaan että tuo auto-puhallus on hyvä moodi Fujitsulle... Smiley211003
Pakkanen hiljakseen kiristyy. aamulla oli -11, nyt alkaa lähentyä -13 lukemaa. Siihen sen pitäis jäädäkkin, ja sitten torstaina jo punaisia numeroita ilmiksen ennusteessa :eek:
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Aika nopeesti ilma lauhtuu, aamulla oli -19 mittarissa ja nyt -6. Taitaa pitää ennuste paikkansa että aamulla on suojakeli :eek:. No täytyy muistaa parkkeerata auto eri puolelle pihaa jos sattuu tulemaan lumet alas katolta.
Pumppujen pyyntiä tiputtelin jo alaspäin, IVT:n 20:een, Fujitsun 24:ään. Aika viileä kuukausihan tästä olisikin tullut jos ei olisi lauhtunut. Tulee aika kova kulutus tälle kuukaudelle, kinkunpaistoineen päivineen... ::)
 

Ilpisti

Vakionaama
Vs: Ilpisti - Fujitsu Nocria AWYZ14LBC ja IVT 12 FR-N, rmt-64 140m2, Kouvola

Joulukuu = ennätyskuu. Kokonais-sähköä paloi mittausajan ennätys 1979kwh, edellinen huippu-lukema oli tämän vuoden helmikuulta, 1875kwh. Vaikka tällä hetkellä onkin suojakeli, niin tais keskilämpötila jäädä aika alhaiseksi..

Fujitsu otti 1028kwh, joka on myös uusi ennätys edellisen huippulukeman ollessa 1002kwh.
IVT taputteli myös uuden ennätyksen 323kwh, edellinen huippu oli 297kwh.
Öljyä paloi 180l joka on myös tavallaan uusi ennätys, nuo pumppujen edelliset huippulukemat kun oli kuluvan vuoden helmikuulta niin sieltähän se on se öljyn huippukin, 223l , eli jotakin olen onnistunut tekemään oikein kun huippua on saatu leikattua noin 40l. Toki pumppujen lukemat kompensoivat tätä öljyn kulutusta.
Puuta ei ole kovinkaan paljoa polteltu, nyt koko lämmityskauden aikana sitä on palanut takassa noin 1pm3 sekapuuta jossa ei ole koivua yhtään seassa. Eli puunkulutuskin on laskusuunnassa.
Vettä sen sijaan on mennyt entiseen malliin, eli 8m3. Tätä tietoa vasten tuo 40l öljyn säästö jo vähän mieltä lämmittää :)
 
Back
Ylös Bottom