Keskustelua rokotuksista

siwer

Vakionaama
Nythän Suomessa vihdoin päästiin antamaan kolmatta piikkiä kun oli tarpeeksi kauan leikitty "ei koske Suomea" -tiedotusleikkiä (tällä foorumillahan joku jo kesällä sanoi että syksyllä kolmannelle piikille. Oikeaan osui).

Maailmalla alkaa jo neljäs kierros. Se on siis Suomessa luvassa joskus alkukesästä. Katotaan osuuko ennustus oikeaan.
 

msr

Aktiivinen jäsen
Työterveydestä tuli juuri ilmoitus rokotuspäivistä, milloin voi käydä jossain neukkarissa ottamassa influenssapiikin ilman ajanvarausta. Mun veikkaus on että ens syksystä (tai sitä seuraavasta) lähtien koronapiikin voi käydä vastaavasti halutessaan ottamassa.

Tietääkö joku miten noiden influenssarokotteiden hyväksynnät menee? Joka vuosi rokote on vähän eri, mutta millaisella prosessilla ne hyväksytään käyttöön? Missä vaiheessa aletaan saada päivitettyjä koronarokotteita.
 

Mikki

Hyperaktiivi
Suomessa rokotustahti on aika hyvä. Siis 1 rokote --> 3kk --> 2 rokote --> 6kk --> 3 rokote.

Oman käsitykseni mukaan tämä on tehokkaimpia tapoja kasvattaa vastustuskykyä. Aluksihan annettiin rokotteet esim. Israelissa 3 viikon välein, niin ne käytännössä varmaan sulautui yhdeksi rokotteeksi vastustuskyvyn kannalta.

Tällä hitaammalla tahdilla, mihin suomessa mentiin tuurilla olosuhteidenkin pakosta saanee parhaan suojan. Kolmannen rokotteen jälkeen vain pitäisi vielä jostain saada itse tauti niin sitten rupeaisi olemaan suojat kohdillaan.
 

jarkko_h

Vakionaama
Tässä merkittävä asia disinformaation saralta. Vaikuttaa rokotekattavuuteen:

YouTube, face tienaavat miljardeja valhesisältöjen suosimisesta. Tylsä totuus ei ole myyvää.

Käynnissä melkoinen aivopesu ja se ei tosiaankaan tapahdu lääkefirmojen toimesta. Sinänsä ei uutta, pystyihän Neuvostoliitto jopa ennen internetiä aivopesemään ihmisiä, jopa maansa rajojen ulkopuolella.
 

bungle

Vakionaama
Tällä hitaammalla tahdilla, mihin suomessa mentiin tuurilla olosuhteidenkin pakosta saanee parhaan suojan. Kolmannen rokotteen jälkeen vain pitäisi vielä jostain saada itse tauti niin sitten rupeaisi olemaan suojat kohdillaan

Se on vähän niin ja näin tän kanssa. Ei ole selkeää voittajaa mielestäni. Jos koko maailma olisi rokotettu kahteen kertaan kolmen viikon aikana, niin lopputulos olisi voinut olla kaikkein paras. Jos Suomessa olisi ollut riittävästi rokotteita ja rokottajia, niin varmasti olisi voitu vetää murto-osa ajasta kaikille halukkaille kaksi rokotetta. Mutta kun ei ollut päätettiin, että olisi hyvä antaa se ensimmäinen mahdollisimman nopeasti mahdollisimman monelle. Tässä tietysti taas se ongelma, että jatkuvasti tulee niitä vaikeampia tapauksia, kun kansalla vähän eri tahtiin rokotuksia ja eri tahtiin niiden teho hyytyy. Hyvänä puolena toki tuo muidenkin rokotteiden kanssa tiedetty, että hieman pitempi aika antaa hieman paremman suojan. Varmaan valitsisin itse kuitenkin kaikille suomalaisille kolmessa viikossa, jos rajaavia asioita ei olisi, kuin sen mallin millä mentiin. Mutta sillä mennään.
 

kotte

Hyperaktiivi
Käynnissä melkoinen aivopesu ja se ei tosiaankaan tapahdu lääkefirmojen toimesta. Sinänsä ei uutta, pystyihän Neuvostoliitto jopa ennen internetiä aivopesemään ihmisiä, jopa maansa rajojen ulkopuolella.
Voisikohan jopa sanoa, että Internetin sosiaalisista media-alustoista on kehitetty eräänlainen aivopesukone. Ennen aivopesua jouduttiin tekemään käsin (puheella ja kirjoituksilla brutaalimpien keinojen ohella), mutta nyt tuo on saatu koneellistetuksi (eikä edes tarvitse varsinaisesti maksaakaan, kun aivopestävät ja sanomaa edelleen levittävät maksavat vapaaehtoisesti alistumalla samalla mainostajien sanomille).

Jokseenkin luultavasti alullepanijan varsinainen tarkoitus on kohdistetumpi ja sitä voi osittain vain arvailla, mutta tuo pesukone loiskii ympäriinsä loiskiehuntaa, mistä puuttuu jokseenkin kaikkinainen järki ja rationaalisuus. Huuhaa leviää ja sen perässä juostaan ja puolesta taistellaan.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Jokseenkin luultavasti alullepanijan varsinainen tarkoitus on kohdistetumpi ja sitä voi osittain vain arvailla
Eiköhän hyväuskoisilla huvittelun lisäksi ( siihen varmaan osallistuu ihan satunnaisia ilkiöitä ) päätarkoitus ole ylläpitää yhteisöjä joille voi tarpeen tullen syöttää jotain - pitää vaan keksiä aina se aihe jolla yhteisöä ylläpidetään kun edellinen on kaluttu. Vaikkapa amerikassa pitää nyt hoitaa se että Trumpin salaliittoporukka pysyy kasassa seuraaviin vaaleihin - voi olla että vedetään vaikka uusi kierros Twin Tower -satuja sopivalla hetkellä.. Sitä kuinka monta tukijaa Trumpin hankkeella on yhdysvaltojen ulkopuolella on ehkä mielenkiintoisinta - luulenpa että Sekä Kiina että Venäjä katsovat etuihinsa kuuluvan USAa jakavan presidentin joka muutenkin aiheuttaa kaikenlaista maan kansainväistä asemaa heikentävää.

Uskoisin myös ettei Cambridge Analytica ole kadonnut oikeasti, se on vaan mennyt paremmin piiloon. Sehän oli kaupallinen yritys joka tämmöistä touhua teki rahasta facebookissa - analysoi ihmisten herkkäuskoisuutta ja kohdisti näihin sitten vaikuttamista ainakin poliitikkojen tilauksesta. Ehkä nille kelpaa raha Kiinasta ja Venäjältäkin.
 

siwer

Vakionaama
Se on vähän niin ja näin tän kanssa. Ei ole selkeää voittajaa mielestäni. Jos koko maailma olisi rokotettu kahteen kertaan kolmen viikon aikana, niin lopputulos olisi voinut olla kaikkein paras.
Se on juurikin näin.. Israel toimi täsmälleen oikealla ja tehokkaimmalla tavalla, kun resursseja löytyy, tauti tukahdutettiin rokotteella. Tässä sitten unohtuu että niiden samojen resurssien ansiosta siellä saadaan porukat myös kolmannelle ja neljännelle piikille.

Se diibadaaba että Suomen rokotustahti on jotenkin kaikkein paras on vaan selittelyä sille että se on mikä se on. Tulokset puhuvat puolestaan: Israelissa rokotteet todella pysäyttivät taudin edes hetkeksi vaikka rajoitukset purettiin. Täällä hitaan rokottamisen + rajoitusten purkamisen yhdistelmä on ollut katastrofi joka on räjäyttänyt taudin tappiin. Valtava ero: hetkellinen onnistuminen, vs. jatkuva epäonnistuminen.

Mutta ongelma on siinä, että Israelin tahtia ei olisi voitu tehdä muualla, rokotteiden valmistustahti ei yksinkertaisesti riitä.

Ja sille että optimiväli olisi 3kk ei ole kertakaikkiaan mitään lääketieteellistä perustetta. Se on totta että immuunivaste paranee kun pidennetään siitä rokotevalmistajan ohjeistamasta parista viikosta. En tiedä mikä "sweet spot" epidemian hallinnan ja immuunivasteen teholla on mutta se ei ole 3vk eikä 3kk vaan jotain sieltä välistä. Mutta 3kk asti venyttämisen ainoa syy oli se että Suomi ei vaan pystynyt organisoimaan rokotusta. Ei edes saatavuudesta ollut kiinni koska sitten pistettiin resurssit väkisin riittämään kun ne hamstratut rokotteet vanhenivat ja olivat menossa roskiin.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
78 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi rokoteannosta – epidemiatilanne on olennaisesti ennallaan

Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 85 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, ja 78 prosenttia kaksi rokoteannosta 27.10. mennessä. Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun alussa, viikoilla 44 tai 45, mikäli rokotuskattavuuden

 

hempanpumppu

Aktiivinen jäsen
Tanskassakin alle 12-vuotiaiden (korona-)rokotekattavuus on 0%.
Meinaat varmaan että alle 12v osallistuivat juhlimiseen, ja nyt tanskalaiset maksavat kovan hinnan:tap:
TANSKA LUOPUI kaikista koronarajoituksistaan 10. syyskuuta. Alkoi melkoinen karnevaali, kun tuhannet ihmiset kerääntyivät juhlimaan kaduille, ravintoloihin, yökerhoihin ja diskoihin.

Lue lisää: Koronarajoitukset poistuivat Tanskassa – näin Kööpenhaminassa otettiin ilo irti: ”Tuntuu täysin epätodelliselta!”

Nyt, seitsemän viikkoa myöhemmin, Tanska maksaa kovaa hintaa yhteiskunnan täydellisestä avautumisesta.
 

jmaja

Hyperaktiivi
Näyttää Suomessa olevan saman verran sairaalassa ja 50% enemmän tehohoidossa kuin Tanskassa. Paremman rokotekattavuuden ansiota?
 

repomies

Hyperaktiivi
Meinaat varmaan että alle 12v osallistuivat juhlimiseen, ja nyt tanskalaiset maksavat kovan hinnan:tap:
En meinaa, tuon keksit ihan omasta päästäsi.

Meinaan että Tanskassakin on iso osa pentuja pyörimässä kouluissa, päiväkodeissa ja perheissään ilman rokotteita, ja levittämässä pöpöä jonka mahdollisesti saavat vaikka joltain kyläilevältä bilettäjältä, vanhemmiltaan tai muuten vaan rokottamattomalta. Elleivät kavereiltaan.

Ei "biletys" ole ainoa paikka missä taudit leviävät. Meidän perheessä ollaan terveimpiä juuri silloin kun skidit eivät ole koulussa. Etäkouluaika oli varsin terve periodi.
 

Matti1965

Jäsen
Niin, ero on suurin piirtein se että laitatko Eurojackpottiin yhden rivin vai pari-kolme riviä vetämään. Kyllä siinä aikamoinen ero tulee.
Toki voihan sitä eurojackpotissakin voittaa laittamalla sisään vain yhden rivin, mutta... :cool:
Vain yksi rivi voittaa. Se taitaa olla se että kaikki tai lähes kaikki ovat sairastaneet tämän influenssan. Silloin tämä rupeaa olemaan paketissa, ei ennen. Ja noin muuten: Kyllähän nyt kaikki ymmärtää ettei ole suuria voittomahdollisuuksia kolmellakaan rivillä :cool:
 

siwer

Vakionaama
Jos ylläoleva ei auennut, niin samaan tapaan kuin influenssat muuntuvat ja kiertävät siksi joka vuosi uudestaan, välillä lievempinä, välillä kovempina, niin ihan samoin se korona muuntuu ja pyörii keskuudessamme.

Kumpikaan tapa saada immuniteetti, sairastaminen tai rokote, ei tätä viruksen kehityskulkua estä. Joko sitä säännöllisesti sairastetaan uudestaan ja uudestaan, kuten influenssojakin, tai sitten käydään säännöllisesti aina uusilla rokotteilla, kuten jotkut käyvät influenssapiikillä.

Laumaimmuniteetti sairastamalla ei luultavasti koskaan ehdi tulla, kuten ei ehdi influenssaankaan, ennen kuin virus muuntuu.

Laumaimmuniteetti rokottomalla olisi teoriassa mahdollista, mutta nyt alkaa olla selvää ettei se onnistu. Pitäisi pumpata kauhealla vauhdilla ulos 7 miljardia rokotetta ja samalla pitää yhteiskunnat kiinni rokotteen kehityksen ja jakelun ajan ja sitten äkkiä rokottaa (Israelin tyyliin) kaikki. Ei se vaan onnistu.

Eli nyt vaan rokottamalla vähennetään terveydenhuollon kuormitusta, mutta ei päästä lähellekään laumasuojaa.

Se oikea iso kysymys jota kukaan asiantuntijakaan ei pysty ennustamaan, on millaiseksi korona vaarallisuudeltaan muuntuu. Voi käydä niinkin että se laimenee sellaiseksi influenssan kaltaiseksi joka täysin vapaana riehuessaan tappaa muutaman sata vanhusta vuodessa Suomessa. Jos näin käy, ketään ei enää kiinnosta teoretisoida laumasuojasta tai immuniteetista, se sairastetaan jos sattuu osumaan kohdalle.
 

Harrastelija

Vakionaama
Koko ajan tulee uusia ”paketteja” (variantteja) jotka pitää sulkea….
Homma ei ole ohi vaikka kaikki olisi kerran sairastuneet.
Ja oliko niin että sairastettunakin suoja kestää vain sen puoli vuotta niin kuin rokotteen yhteydessäkin?
 

siwer

Vakionaama
Influenssarokotteeseen ja sen toimivuuteen kannattaa tutustua niin ymmärtää että samat mekanismit koskevat koronaakin. Influenssaan vertaaminen on varsin hedelmällistä ymmärryksen kannalta kunhan ei tee sitä virhettä että luulee taudin vaarallisuuden olevan samaa luokkaa. Mutta mekanismit on samoja.

Influenssarokote kehitetään aina ennakoivasti valistuneena arvauksena siitä millainen influenssa joskus puolen vuoden päästä kiertää, ja miten muuntuneena, aiempien influenssojen perusteella. Välillä arvaus osuu hyvin ja rokote on todella tehokas ja estää sekä sairastamisen, että taudin leviämisen (joskaan jälkimmäinen ei toteudu väestötasolla kun rokotekattavuus jää aina pieneksi).

Mutta välillä tuloksena on lässähdys joka "ehkä vähän vähentää oireita" eikä paljon muuta.

Koronarokotteen kanssa oli ongelma että sen kehitystyössä ei päästy ennakoimaan, joten olisi suoraan sanoen vaatinut hemmetinmoisen tuurin että se olisi toiminut yhtä hyvin kuin ne "nappiin osuvat" influenssapiikit. Oikeastaan voisi sanoa, että tilanteeseen nähden nuo koronarokotteet ovat jopa yllättävän hyviä, lässähdys olisi voinut olla aivan totaalinen. Nyt niitä joudutaan pumppaamaan useampia piikkejä tiuhempaan kompensoimaan sitä ettei piikki ole sopiva täsmäase, mutta voisi olla niinkin että edes sillä ei olisi mitään vaikutusta.
 

siwer

Vakionaama
No kummasti silti jopa THL on nyt päättänyt että vanhuksille pitää saada kolmas piikki n. 6kk päästä siitä toisesta että teho säilyy. Tätä samaa on tullut joka tuutista, mutta ehkäpä sinulla on joku parempi lähde.
 

siwer

Vakionaama
No tuleeko yllätyksenä että niitä kolmansia piikkejä annetaan aivan samassa järjestyksessä kuin niitä toisia, jotka annettiin myös samassa järjestyksessä kuin ensimmäiset. Kolmannen piikin antaminenhan aloitettiin hoitohenkilökunnasta joilla oli eniten aikaa siitä toisesta.

Ei siihen mene kauaa, ehkä kuukausi tai pari että THL tiedottaa että nyt kolmannelle piikille pääsee aikaa varaamaan keski-ikäiset.

Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että on aikalailla kiistatonta että se rokotteen teho heikkenee mutta onneksi lampopumput.infon burmanmilla on jotakin uutta mullistavaa tietoa että Suomessa nimenomaan alle 60-vuotiailla ei heikkene.

Mutta voidaan leikkiä tätä leikkiä että joka kerta vakuutellaan ettei sitä kolmatta piikkiä tule kuin ihan just nyt tälle ryhmälle. Sitten kun 12-vuotiaillekin on annettu kolmas piikki ja alkaa neljäs kierros niin voidaan leikkiä että neljäs annetaan nyt ihan vaan hoitohenkilökunnalle ja vanhuksille.
 

jmaja

Hyperaktiivi
jotakin uutta mullistavaa tietoa että Suomessa nimenomaan alle 60-vuotiailla ei heikkene.
Ei siinä mitään mullistavaa ole. Vastustuskyky heikkenee iän karttuessa. Esimerkkinä TBE-rokote, jossa ensimmäiset kolme piikkiä annetaan vuodessa ja sitten tehoste 3v välein 60+ ja heikentynyt immuunipuolustus, 5v välein 50-60 ja 10v välein alle 50v.

Tuosta on jo pitkää kokemusta. Koronarokotteista pitää vielä oppia miten toimivat.
 

jarkko_h

Vakionaama
Tulee piikkejä ja piikkejä. Ei ole iso asia. Noiden kanssa pystyy elämään.

Sensijaan sen kanssa olisi vaikeampaa elää, jos joutuisi ilman piikkejä kotona kyyhöttämään kuukausitolkulla edes tietämättä koska kotona piileskely loppuu.

Varsinkin lapsille tärkeää että pääsevät välillä teatteriin, uimaan, kirjastoon, mummolaan... ja ei tuo tee vanhemmillekaan pahaa. Pään hyvinvoinnin lisäämisen lisäksi rokotteet mahdollistavat vastustuskyvyn kasvamisen kanssakäymisten kautta. Kotona kyyhöttäminen ei tunnetusti lisää vastustuskykyä.

Jes, mummo tulee kohta kylään pidemmäksi toviksi!
 

siwer

Vakionaama
Kotona kyyhöttäminen heikentää joo vastustuskykyä kaikkia tavallisia pikkutauteja vastaan ja lisätään tähän se että jotkut hysteerisesti desinfioivat pintoja kotonaan tuotteilla joita tyrkytetään mainoksissa COVID-pandemian varjolla vaikka biosidien käytöllä kotitalouksissa ei ole minkään valtakunnan tekemistä koronan torjunnan kanssa, sen sijaan se on suuri uhka koko ihmiskunnalle. Mutta varmasti ovat nämä desinfiointiainefirmat Vastuullisia Yrityksiä toisin kuin vaikkapa Kärkkäinen jonka omistajalla on vääriä henkilökohtaisia mielipiteitä.
 

bungle

Vakionaama
Influenssaan vertaaminen on varsin hedelmällistä ymmärryksen kannalta kunhan ei tee sitä virhettä että luulee taudin vaarallisuuden olevan samaa luokkaa.
Tarkoitat toki ettei tyypillistä kausi-influenssaa voi verrata kovin suoraan tän nykyisen Covidin vakavuuteen. Se virustyyppi kuitenkaan tuskin on asian ytimessä. Aasialaiset, Honkingilaiset ja Espanjalaiset influenssat ovat olleet varsin pahoja influenssoja. Siitä olen samaa mieltä, että koronat ja influenssat ovat hemmitin yleisiä ja monimuotoisia ja niihin kahteen tyyppiin liittyy huomattavasti samankaltaisuutta.
 

siwer

Vakionaama
Onhan noita semipahoja kausi-influenssojakin ollut kuten possunuha. Rajanveto siitä milloin mennään paniikkiin ja ruvetaan koviin toimiin on vaikeaa, ja tämä COVID ei ole hirveän paljon sen rajan yli, mutta kuitenkin sen verran että kaikkialla on päädytty lopulta koviin toimiin. Mutta sanotaan että jos se olisi vaikka ollut vaikka vain puoletkin vähemmän tappava, tilanne voisi olla ihan erilainen.
 

siwer

Vakionaama
... tapauskuolleisuus on globaalisti asettunut 2%:iin ja ne aika aikaisetkin WHO:n ja muiden arviot todellisesta 0.5% kuolleisuudesta lienee aika lähellä totuutta. Jos olisi 0.1%, ketään ei kiinnostaisi. Jos olisi vaikkapa oikeasti se 2%, jäisi nää "nuha"-läpät todella marginaaliin.
 

bungle

Vakionaama
... tapauskuolleisuus on globaalisti asettunut 2%:iin ja ne aika aikaisetkin WHO:n ja muiden arviot todellisesta 0.5% kuolleisuudesta lienee aika lähellä totuutta. Jos olisi 0.1%, ketään ei kiinnostaisi. Jos olisi vaikkapa oikeasti se 2%, jäisi nää "nuha"-läpät todella marginaaliin.

Näissä on monia lähestymiskulmia. Espanjalainen taisi iskeä pahasti myös niihin, joilla oli paras puolustus, eli nuoriin ja hyväkuntoisiin. Kyllä sellainen on minusta huomattavasti ikävämpi kuin Covid. Eli ikävyyttäkin voi lähestyä kovin monesta kulmasta.
 

BBF

Aktiivinen jäsen
Näissä on monia lähestymiskulmia. Espanjalainen taisi iskeä pahasti myös niihin, joilla oli paras puolustus, eli nuoriin ja hyväkuntoisiin. Kyllä sellainen on minusta huomattavasti ikävämpi kuin Covid. Eli ikävyyttäkin voi lähestyä kovin monesta kulmasta.
Taisi iskeä nimenomaan nuoriin ja vanhemmat selvisi vähemmällä, päinvastoin kuin covid. Espanjantaudin vakavuus tuli jostain immuunipuolustuksen ylireagoinnista, varsinkin keuhkoissa jotka täyttyivät nesteellä ja uhrit tukehtuivat hengiltä. Nuorilla tuo reaktio oli voimakkaampi.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Mutta varmasti ovat nämä desinfiointiainefirmat Vastuullisia Yrityksiä toisin kuin vaikkapa Kärkkäinen jonka omistajalla on vääriä henkilökohtaisia mielipiteitä.
Vaikka desinfiointiainefirmat ovatkin mitä ovat niin nyt oli kyllä taas ihan turha rinnastaa Kärkkäinen tähän, jos firman omistaja on niin pönttö että ihan tosissaan kirjoittelee ja julkaisee juttuja jostain juutalaisten salaliitoista ja muista vastaavista typeryyksistä niin silloin firmansakin on kyllä ihan ansainnut kaiken kuonan mitä joutuu tuon takia vastaanottamaan. "Väärä mielipide" on melkoista vähättelyä siitä mitä Kärkkäinen on suoltanut.
 

jarkko_h

Vakionaama
Wespan kanssa 110% samaa mieltä Kärkkäisestä. Holokausti ei ole mielipide, se on historiassa tapahtunut tosiasia. Kieltämällä holokaustin Kärkkäisen toimitusjohtaja tässä ja monessa muussa asiassa (virukset, rokottteet) ei kerro mielipidettä, vaan täyttä puppua.

Niinistönkin tapauksessa ei ollut kyseisellä herralla mitään aitoa katumusta totaalisen pupun levittämisestä. Käytännössä pahoitteli ainoastaan, että levitti Niinistöstä puppua somessa. Jatkossa levittänee sitä eri medioiden kautta
 

Matti1965

Jäsen
Jos ylläoleva ei auennut, niin samaan tapaan kuin influenssat muuntuvat ja kiertävät siksi joka vuosi uudestaan, välillä lievempinä, välillä kovempina, niin ihan samoin se korona muuntuu ja pyörii keskuudessamme.

Kumpikaan tapa saada immuniteetti, sairastaminen tai rokote, ei tätä viruksen kehityskulkua estä. Joko sitä säännöllisesti sairastetaan uudestaan ja uudestaan, kuten influenssojakin, tai sitten käydään säännöllisesti aina uusilla rokotteilla, kuten jotkut käyvät influenssapiikillä.

Laumaimmuniteetti sairastamalla ei luultavasti koskaan ehdi tulla, kuten ei ehdi influenssaankaan, ennen kuin virus muuntuu.

Laumaimmuniteetti rokottomalla olisi teoriassa mahdollista, mutta nyt alkaa olla selvää ettei se onnistu. Pitäisi pumpata kauhealla vauhdilla ulos 7 miljardia rokotetta ja samalla pitää yhteiskunnat kiinni rokotteen kehityksen ja jakelun ajan ja sitten äkkiä rokottaa (Israelin tyyliin) kaikki. Ei se vaan onnistu.

Eli nyt vaan rokottamalla vähennetään terveydenhuollon kuormitusta, mutta ei päästä lähellekään laumasuojaa.

Se oikea iso kysymys jota kukaan asiantuntijakaan ei pysty ennustamaan, on millaiseksi korona vaarallisuudeltaan muuntuu. Voi käydä niinkin että se laimenee sellaiseksi influenssan kaltaiseksi joka täysin vapaana riehuessaan tappaa muutaman sata vanhusta vuodessa Suomessa. Jos näin käy, ketään ei enää kiinnosta teoretisoida laumasuojasta tai immuniteetista, se sairastetaan jos sattuu osumaan kohdalle.
Olet mielestäni täysin oikeassa tuossa kirjoituksessa. Ihan kaikki. Se mitä tarkoitin paketissa olemisella, on juuri kuten sanoit, unohdetaan tämä asia pikkuhiljaa.-
 

kotte

Hyperaktiivi
Valheitahan on aina kylvetty, kun tarkoitus ja päämäärä sitä edellyttää. Ennen kuitenkin valheella lienee ollut lyhyet jäljet, jos valehtelija itse ei tajua valehtelevansa. Nyttemmin tilanne on muuttunut sikäli, että rimaa voi hipoa lähempää, eli riittää, kun muut eivät voi päätellä aivan varmasti, ymmärtääkö valehtelija itse valehtelevansa. Saa nähdä, miten kauas keisari pääsee ilman vaatteita ...
 

siwer

Vakionaama
Vaikka desinfiointiainefirmat ovatkin mitä ovat niin nyt oli kyllä taas ihan turha rinnastaa Kärkkäinen tähän, jos firman omistaja on niin pönttö että ihan tosissaan kirjoittelee ja julkaisee juttuja jostain juutalaisten salaliitoista ja muista vastaavista typeryyksistä niin silloin firmansakin on kyllä ihan ansainnut kaiken kuonan mitä joutuu tuon takia vastaanottamaan. "Väärä mielipide" on melkoista vähättelyä siitä mitä Kärkkäinen on suoltanut.
Kyllä, mutta "ruiskuta biosidejä joka paikkaan niin elämä on kivaa ja aurinko paistaa (ja pienellä ruudun alalaidassa: "käytä biosideja vastuullisesti")" -firmat tekevät kiistatonta vahinkoa yhteiskunnalle ja maailmalle, ja vahingon laajuus ei ole vielä kenelläkään tiedossa. Ongelma on siinä että tähän toimintaan ei puutu kukaan, media ei kuohu tästä, ja sama meininki on koko maailmassa menossa.

Vastuullisuus-termin käyttö siis on kuvottavaa. Kärkkäisen sekoilusta on luultavasti vähemmän konkreettista haittaa koska seuraajakunta on niin pieni ja sekaisin, mutta se on toki amatöörimäistä ja näkyvää, helppo tarttua. Sen toiminnan haitattomuuden toiminnallaan tunnustavat myös ne vastuulliset yritykset jotka ilmoittavat boikotoivansa Kärkkäistä mutta silti jatkavat yhteistyötä aivan kuten ennenkin.

Biosidit vs. Juha Kärkkäinen ovat siis esimerkkejä täysin eri sfääreissä olevasta ongelmasta, ja rinnastin ne huvikseni vaikkei ne tosiaan liity toisiinsa mitenkään.
 
Ylös Bottom