Mikä paras energiamittari VILPille ?

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Miten nuo lämpötila-anturit tavataan näissä asentaa, putken pintaan vai pitääkö laittaa anturitasku tms että saa anturi pääsee kosketuksiin veden kanssa? Eikös se lämpötilaero ole homman pihvi eli jos molemmat anturit on samoin laitettu, ei mittaus heitä suuremmin?

Ultraääneen perustuva mittari ei sisältäne kuluvia osia eikä varmaan rajoita virtaustakaan joten nyt kun nollasta aloittaa on varmaan paras skipata pollut ja laittaa suosista moinen? Mitenkä esim. tämmöinen melko edukas LandisGyr Ultraheat T230?
Niissä vehkeissä on aina se mittarin pään anturi valmiiksi vedessä - ja siinä toisessa anturissa kierre, o-rengas jne jotta sen voi työntää myös veteen. Saksalainen myy sulkuja joissa on tähän tarkoitettu reikä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Palautinpa tässä käyttöveden teon taas MLP:lle vaihtoventtiilirempan jälkeen. Pollu, joka tässä jo sekoilevaksi havaittiin, ei pitänyt seisokista, se ei enää pyöri paljonkaan, pävittäinen vesimäärä - joka joskus oli 150-450l on nyt silleen 30l, mutta energiaa menee varaajan varaamiseen ihan normitahtiin. Aikani sitä tuijoteltuani tulin siihen tulokseen että en vaihda sitä - homma on liian ikävä kun %&/() puristusputkimies on laittanut sen suoraan kiinni sulkuun - eikä pollua mahdu pyörittämään irti - se pitäisi sahailla sieltä eikä pyöriviä liitoksia ole muutenkaan juuri tarjolla. Ehkä sitten seuraavalle kierrokselle laitan ultraäänimittarit kumpaankin latauspiiriin..
 
Voisikohan sen lukupään puoleinen hennompi tappi olla jo katkennut ja roottori laahaa kuoriin kiinni.

Nyt olisi ollut pari päivää aikaa vastailla tuolla saksalaisella mittarikauppiaalla. Ei ole mitään kuulunut. Romiksissa on noita sähkömittareita nykyään säännöllisesti vaikka oikeampi paikka olisi muovin keräys. Näitä lämpöenergiamittareita ei sitä vastoin näy. Mihinkähän ihmeeseen kaukolämpömiehet vanhat mittarinsa kuskaavat ? Tosin sulatusvähennystä niitä ei ole ohjelmoitu tekemään.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
En ole minäkään vielä mitään lähetystä saanut mutta rahat ainakin kelpasivat (vorkasse), katsotaan tuleeko kauppatavara perässä.

Jos nuo mittarit ovat sellaisia mitä otaksun eli niistä löytyy omat saldot lämmitykselle ja jäähdytykselle/sulatuksille niin taidan tutkia hiukan josko niitä jostain saisi hiukan inhimillisempään hintaan jos niitä tilaa reilumman satsin, vaikkapa 10-20kpl. Jos mittari on tarkkuudeltaan edes siedettävä niin luulisi että noita saisi pikku hiljaa myytyä eteenpäin asiasta kiinnostuneille.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tosin sulatusvähennystä niitä ei ole ohjelmoitu tekemään.
kaukolämpömittareita ehkä on kuitenkin paljon vähemmän... Nuo ultramittarit ( vaikkapa tuo Techem joita minulla on ) osaavat teknisesti sulatusvähennyksen, mutta se on tehdasasetus - pitäisi löytää sellainen jossa se on päällä eikä 'sinetöity'. Ja noista kierrätysmittareistahan ei myyjäkään tiedä mitä optioita niissä sattuu olemaan, luulemma.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Minullakin oli saapunut lähetys Saksasta, lienee tilaamani energiamittarit. En kerennyt vielä aukaisemaan pakettia kun päivä meni työn merkeissä ja uhkaavasti näyttää siltä että tuota työtä riittää vastedeskin. Mutta jossain vaiheessa täytyy kaivaa esille nuo ja katsoa tuliko paketissa oikeasti tilatut tavarat vai onko vain tiiliskivi painona.

Pitäisi muutenkin saada putket kasaan ja VILP toimimaan, öljypoltin rupesi mullittelemaan kun yritin polttaa säiliön tyhjäksi, lyö häiriölle minuutin päästä sytytyksestä, ihan niin kun liekkivahti ei toimisikaan. Täytyy kokeilla vaihtaa tuohon suutinta ja katsoa lähtiskö se kuitenkin sillä. Hiukan vaikeeta uskoa et liekkivahti olisi yhtäkkiä lakannut toimimasta.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Täytyy kokeilla vaihtaa tuohon suutinta ja katsoa lähtiskö se kuitenkin sillä. Hiukan vaikeeta uskoa et liekkivahti olisi yhtäkkiä lakannut toimimasta.
Itse sain säiliön aika tyhjäksi kun vähensin polttimen ilmamäärää - löpö kulki huonosti suuttimessa, mutta kulki.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Kirjoititko @Kellarinlämmittäjä tuohon lomakkeeseen saksaksi vai lontoon murteella? Omat saksankielen taidot ovat kyllä äärimmäisen heikot mutta monesti on tullut todettua et saksalaisille tai ranskalaisille jos menee kirjoittamaan englanniksi niin jättävät helposti koknaan vastaamatta.

Katsotaan kun saan nuo omat mittarit purettua paketista josko noissa sit olisi se erillinen rekisteri/saldo jäähdytykselle. Jos osoittautuvat oikeiksi ja edes sinne päin tarkoiksi niin voisi tutkia saisiko noita jostain tuolta tilattua vaikka 10kpl. Äkkiäkös nyt sellainen määrä menisi foorumin VILP:isteille...
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Itse sain säiliön aika tyhjäksi kun vähensin polttimen ilmamäärää - löpö kulki huonosti suuttimessa, mutta kulki.
Sain öljypolttimen pöhisemään, putsasin pumpun sisäisen suodattimen, oli aika tukossa, näytti siltä ettei sitä ole putsattu pitkään aikaan ja vaihdoin uuden suuttimen niin sillä lähti. Työn puolesta on tullut laivojen öljykattiloiden kanssa tapeltua sen verran että kiintiö rupeaa olemaan täynnä. Toivon mukaan nyt kun polttaa nuo viimeiset 500 litraa mitä säiliössä on pois niin saa sen jälkeen kantaa öljyvermeet pihalle.

Hydrosonis vaihtoehto vaikuttaa ainakin lupaavalta, "heating and cooling energy accumulated in separate registers"
 

Liitteet

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Landis & Gyr paikoillaan.
Hyvää tässä on ettei virtaulukema juurikaan elä. Tässä se on muutamia litroja kun pollussa se oli satoja litroja, silloin tietysti tehotkin näkyy tasaisesti.

Huonoa on nyt oma toiminta. En tajunnut tilata anturitaskua ja tämä anturi muttereineen näyttää puutaheinää putken pinnasta.
Vaihdoin mittariin toisen PT100 anturin joka on nyt putken pinnassa, harmi vaan että se näyttää 0,4 astetta liian vähän, ainakin huoneenlämmössä.
Tällä ei silti isoa merkitystä ole, korjaan tuon kun innostun riittävästi.

Pollucomiin verraten tämä ahdistaa hieman virtaamaa suurimmalla nopeudella, 2 pienintä on kuten ennenkin.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Onko minkä kokoinen putki mihin tuo tulisi 3/4" / 22mm tai tuumainen/28mm?

Minulla on jokunen hyllyssä noita nippoja mut tulen jonkun myös tarvitsemaan tuohon omaan projektiin. Voin vilkaista varastolla käydessäni löytyiskö 1 ylimääräinen. Saksasta hiukan turhan monimutkaista tilata yhden nippelin takia.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Kierre silmällä katottuna 10x1 ja nipassa pitää olla suora pinta tiivistettä varten kun kierteestä ei tiivisty mitenkään. Ja 5,4mm reikä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Onko tossa kierteessä jotakin erikoista... minkälaiseen "nippaan" toi pitäis laittaa? Toovesteellä vai kierteeseen eristävä?
Tuossa näyttäisi olevan tasotiiviste ja johto aikalailla kiinni mutterissa. Minusta noissa minun oli o-rengas.. mutta ehkä sama tasku sopii molemmille.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
3/4" olisi minulle helpoin.

Tuo menee siis helpoiten tuollaiseen:


Luulisin että minulla löytyy kolmen vartin kokoisena joutava tuollainen. Tsekkaan huomenna tilaisuuden tullen ja laitan YV:tä jos löytyy. Suomen tukkureiden valikoimista en oikein vastaavia löytänyt, kysyin joskus. Omat olen tilannut Saksasta mittareiden kylkiäisinä.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Käväisimpä eilen pätevässä LVI-liikkeessä Landis&Gyr anturini kanssa toteamassa ettei sille sopivaa yhdettä löydy, sanoivat että sen pitää tulla mittarin mukana.

Vinkkinä vaan kaikille että jos Germaaniasta mittarin tilaatte niin ottakaa siihen myös tarvittavat asennushilut mukaan:):grandpa:
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mutteri pyörii anturin päällä tyhjää
Niin sen kuuluukin. Kaivoin varamittarin esiin, ihan samanlainen rakenne noissa on - vain tuon tasotiivisteen tilalla on O-rengas joka mutterin pohjaan kiertäessä litistyy sopivasti ja tiivistää sekä anturin että mutterin samalla kertaa. Jäljelle jää kymysys siitä onko tuossa oikean mittainen kierre niin että o-renkaalle on oikea välys vai pitääkö se osata omalla ranteella kiristää. Veikkaisin että tuo Kurren vehje toimisi O-renkaan kanssa.
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Olen noita samoja nippeleitä käyttänyt sekä o-renkaan että tasotiivisteen kanssa ja molemmat tuntuu toimivan. O renkaalla riittää yleensä käsikiristys sormin, tasotiivisteellä vaatii yleensä pienen avaimen.

Antureita tuntuu olevan 5 ja 5,2 mm:n halkaisijalla, nekin tuntuu kummatkin noissa toimivan.
 
Ylös Bottom