Nyt grillataan!

Husky

Hyperaktiivi
Ihmeellisistä ainesosista ihmiset puhuu. Meillä ihan perusruokaa ja viime kuussa citymarkettiin 1960 euroa. Siitä ruokaa luullakseni 90-95%. Ja ulkonasyömiset päälle, että mitä lysti maksaisi jos söisi moisia
 

fraatti

Hyperaktiivi
Ihmeellisistä ainesosista ihmiset puhuu. Meillä ihan perusruokaa ja viime kuussa citymarkettiin 1960 euroa. Siitä ruokaa luullakseni 90-95%. Ja ulkonasyömiset päälle, että mitä lysti maksaisi jos söisi moisia
Elämä on valintoja. Samalla rahalla voi ottaa mäkkäristä hamppari aterian tai ostaa hyvän pihvin. Tai baarissa oluen.

Talouden alamäki on kieltämättä näkynyt kauppojen lihatiskeillä. Valikoimaa ei ole lihatiskissä enää samalla tavalla.
 

HelaKammo

Vakionaama
Vinkkejä hyvästä, kohtuuhintaisesta rengaspolttimesta?

Oma kiinan "8 kW" ei kyllä ole puoliakaan siitä, kaasunkulutus on kyllä. Yritin keittää ulkona korvasieniä, niin jaksoi tunnissa nostaa lämmöt 55->85°C ja siihen jäi. Eikä edes tuullut. Kokeiltu antaa kaulassa olevasta renkulasta ilmaa ja sinistä, sekä keltaista liekkiä, säädin täysillä... Teho siis olematon ison 10 litran kattilan kanssa ehkä 1 kW.
 

HelaKammo

Vakionaama
Tilasin atrian lihakausta normaali briskeettiä 8 kg... onko kokemusta?
On, olen todennut, että suomalainen on liian kuiva=rasvatonta. En edes enää yritä, australia, barsilia, jenkit, se vaan ei onnistu. Ainakaan ns. BBQ tyyliin. Brisketistä olen myös tehnyt aasialaisia, siihen kuiva kotimianen taipuu.

Suosin suomalaista, mutta tämä on sellainen, jossa sitä en käytä. Briskettiä kuitenkin tekee sen 12-20 h, niin ajan hukkaa tehdä huonoa.
 

Espejot

Hyperaktiivi
Millai teet sen syöntikuntoon?
Ajtaleni seuraavaa
1. mausteet pintaan torstaina
2. perjantaina uuniin Gunnesiin lillumaan 120C n. 6h
3. yöksi jääkaappiin vetäytymään
4. lauantaina Weberiin savuistumaan pariksi tunniksi

On, olen todennut, että suomalainen on liian kuiva=rasvatonta.
Testasin pari viikkoa siiten suomalsita/latvialista ja ei ollut ravaton, jopa ehkä liian ravainen. Tämä oli se syy miksi päätin kokeilla Atriaa, vähemmän rasvaa.
 

HelaKammo

Vakionaama
Brisketit näille kotimaisille, jotka siis tekevät bbq:ta tulevat samoista syistä kaukaa. JJ's aikanaan kommentoi, että ei sitä vaan voi tehdä kotimiasesta, vaikka se lähinnä menee jauhelihaan. Purkkaa saa jenkkipaketista. Kuivalle ohuelle brisketille toki keksii muuta, mutta meheväksi sitä ei tee helpolla.
 

Lappanen

Hyperaktiivi
Myöhänen päivällinen, tulee rapeata mutta sisältä mehukasta, sekä hivenen savustettua makua :)

IMG20250811170129.jpg
 

Espejot

Hyperaktiivi
Brisketit näille kotimaisille, jotka siis tekevät bbq:ta tulevat samoista syistä kaukaa. JJ's aikanaan kommentoi, että ei sitä vaan voi tehdä kotimiasesta, vaikka se lähinnä menee jauhelihaan. Purkkaa saa jenkkipaketista. Kuivalle ohuelle brisketille toki keksii muuta, mutta meheväksi sitä ei tee helpolla.
Joo, näin se on nähtävä. Liian vähän rasvaa.
 

grendy

Vakionaama
Suositelkaas jotain hyvää kaasugrilliä mökille. Talveisin on katoksessa hupun alla mutta muuten sään armoilla ja nykyinen Anton Oliver on tullut 5v uransa päähän kun on "kaasunjohtimet" ruostuneet puhki. Lämmönlevittimet on jo korvattu aiemmin. Olis kiva että uusi olisi paremmin aikaa kestävä, eli siis materiaalit laadukkaampia. 3-4 poltinta ja sivupolttimelle ei tarvetta, mutta ei haittaa.
 

Hempuli

Töllintunaaja
Siskonpoika toi mökille grillikatokseen meriveden lähelle Napoleonin 2-polttimisen. Taitaa olla jo viitisen vuotta siinä köllöttänyt katon alla ilman peittoa tms. Kesällä putsasin perusteellisesti enkä huomannut mitään kulumaa, rasvajäämiä oli reilusti. Kotosalla vesseleillä näyttää olevan Weberiä.

Vesselit on todenneet, jotta grillaus on parasta, mitä ihminen voi tehdä ilman housuja. :)
 

grendy

Vakionaama
Entäs Lucifer? Jos Weber/Napoleon on sitä highendiä niin onko Lucifer midrangea? Noissa jossain Webereissä mitä katselin oli emaloidut paistoritilät, mutta ilmeisesti ne on vähän haastavammat ehjänä pysymisen suhteen verrattuna takorautaisiin. Jos jotain positiivista nykyisessä halpis-Anton Oliverissa niin paistoritilät on valurautaa ja niitä on tosi helppo pitää puhtaava ja saa ihan huoletta harjailla/hinkata.
 

pamppu

Vakionaama
Napoleon.

Molemmat on laadukkaita, mutta Weber on amerikasta (paha paha) ja Napoleon Kanadasta (hyvä hyvä).

Jompi kumpi näistä:
3 poltinta

4 poltinta
Ja molemmat itse asiassa taidetaan valmistaa kiinassa. Mutta joo, itsekin kun grillejä perkasin joku aika sitten, niin Weber ja Napoleon nousi vaihtoehdoiksi ja päädyin Weberiin pelkästään sen takia että hiiligrillikin oli jo Weber ja noihin sopii molempiin samat kilkkeet, jos haluaa.

Kumpi tahansa, niin ei mene vikaan.
 

tj86430

Vakionaama
Ja molemmat itse asiassa taidetaan valmistaa kiinassa.
En tiedä miten nykyään, minulla on kolme Weberin hiiligrilliä (kaksi mökillä ja yksi kotona), joista uusin on ostettu 3-4 vuotta sitten. Kaikissa kyllä lukee, että olisi valmistettu USAssa (mikä on toki huonompi kuin Kanada, mutta ehkä kuitenkin parempi kuin Kiina)
 

pamppu

Vakionaama
En tiedä miten nykyään, minulla on kolme Weberin hiiligrilliä (kaksi mökillä ja yksi kotona), joista uusin on ostettu 3-4 vuotta sitten. Kaikissa kyllä lukee, että olisi valmistettu USAssa (mikä on toki huonompi kuin Kanada, mutta ehkä kuitenkin parempi kuin Kiina)

Kun pistää vsikka verkkokauppa.comista hakuun brandi ja valmistusmaa, niin sieltä osuu justinsakin pari klassista hiiligrilliä jenkkiläiseksi. Taitaapi kaikki tavanomaiset kaasugrillit tulla Kiinasta Weberilläkin, vai oliko joku yksi huippumalli jenkkiläinen.

Sama Napoleonissa, kanukkeja on joku useamman tonnin monsteri, mutta tavanomaisen kuluttajan tavisgrillit tulee Kiinasta.

Kaasugrilliä missään tolkullisessa hintaluokassa ei taida saada mistään muualta kuin Kiinasta, tähän muistaakseni viimeksi päädyin.
 

Husky

Hyperaktiivi
Kaasugrillien polttimesta aina menee nopeasti reikiä tukkoon ja liekki vain toisella puolella. Voiko tuossa ominaisuudessa olla eroa eri merkeillä? Muutenhan kaikki grillit on yhtä hyviä
 

fraatti

Hyperaktiivi
Kaasugrillien polttimesta aina menee nopeasti reikiä tukkoon ja liekki vain toisella puolella. Voiko tuossa ominaisuudessa olla eroa eri merkeillä? Muutenhan kaikki grillit on yhtä hyviä
Osa grilleistä on valmistettu jostain tinapellistä, joka ruostuu hyvinkin nopeasti puhki ja polttimet myös kulahtavat. Rst polttimet taitavat kestää paremmin.

Toki niitä halpoja voi saada useamman kalliimman hinnalla ja uusinta ei kirpaise niin paljoa. Tehoissa on toki myös eroja.
 

pökö

Kaivo jäässä
Kesäisen syyspäivän iloksi pistin palloweeperissä kasleria ylikypsäksi.
Uutena kokemuksena Khaya kovapuuhiili, siitä tuli lihaan todella hyvä maku ja sillä paistaa useita tunteja. Mitään savupalikoita ei tarvita.
 

Liitteet

  • IMG_20250928_143141959_HDR.jpg
    IMG_20250928_143141959_HDR.jpg
    253,6 KB · Katsottu: 38

HelaKammo

Vakionaama
Vinkkejä hyvästä, kohtuuhintaisesta rengaspolttimesta?

Oma kiinan "8 kW" ei kyllä ole puoliakaan siitä, kaasunkulutus on kyllä. Yritin keittää ulkona korvasieniä, niin jaksoi tunnissa nostaa lämmöt 55->85°C ja siihen jäi. Eikä edes tuullut. Kokeiltu antaa kaulassa olevasta renkulasta ilmaa ja sinistä, sekä keltaista liekkiä, säädin täysillä... Teho siis olematon ison 10 litran kattilan kanssa ehkä 1 kW.
1000001626.jpg


Kaasuvalosta Italian ihme, on vakuuttavan oloinen peli. Tällä mennään.
 
Back
Ylös Bottom