Nyt grillataan!

Tulihäntä

Vakionaama
Kokeilin muutamaa poppamiehen rubia ja pitää kyllä todeta että ei oikein uponnut. Tein ihan ohjeiden mukaan, mutta maku oli todella ummehtunut ja läpi paistoi kunnon glutamaattiesanssi. Meni roskiin koko liha.

Jatkan edelleen hyväksi todetulla pippuri, suola, sitruunamehu, oliiviöljy tahnalla. Jos haluaa vaikka broileriin vähän lisämakua, niin loraus kikkomania sekaan.
 

Espejot

Hyperaktiivi
Kokeilin muutamaa poppamiehen rubia ja pitää kyllä todeta että ei oikein uponnut. Tein ihan ohjeiden mukaan, mutta maku oli todella ummehtunut ja läpi paistoi kunnon glutamaattiesanssi. Meni roskiin koko liha.

Jatkan edelleen hyväksi todetulla pippuri, suola, sitruunamehu, oliiviöljy tahnalla. Jos haluaa vaikka broileriin vähän lisämakua, niin loraus kikkomania sekaan.

Ruuan suhteen minä en innostu hirveesti mistään valmiista, siinä on aina muiden armoilla. Ekä kokeilu Dry Rubista ihan perus mausteilla eli sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, suolaa, ruokosokeria, cayene, paprikaa, korianteria, suolaa, mustapippuria. Ihan ok, tosta sitten lähdetään säätämään.
 

HelaKammo

Vakionaama
Pääsiäislammas uudesta pellettigrillistä, särää. Koska leivinuunia ei ole, niin leppäkepukat korvaantuu nyt leppäpelletillä.

Pellettigrilli tuli tiensä päähän, kun lopulta alkoi ronata yks jos toinenkin osa, ja ruoste. GMG sai väistyä hyvin palvelleena Traegerin tieltä. Olisin ostanut GMG:n, mutta olisi pitänyt tilata Ruotsista, kuten myös varaosat ja tarvikkeet. Traeger on kyllä lelu edelliseen verraten laadultaan.

Tuli hyvinkin sitä mitä se on Kippurasarvessakin. Puikula vaan vähän liian jauhoinen lajike tähän, vaikka hyvää onkin.
IMG_20230408_101628216.jpg



IMG_20230410_202813904.jpg
 

vmakela

Aktiivinen jäsen
Grillikausi avattu. Pääsiäisenä tarjolla oli yön yli nostatettua pizzakivi pizzaa kaasugrillillä, sekä parsakaalia pekonilla, possua ym.
 

Lappanen

Vakionaama
Täälläkin sai väistyä hyvin palvellut kaasugrilli uuden pellettigrilli Traeger 575 D2 tieltä, eipä tuolla ole vielä tullut kuin hirviburgerit paistettua mutta ihan pätevältä vaikuttaa. Pitää opetella sisälämpömittarin käyttö, sen verran uusi tuttavuus tuo pellettigrilli on. Seuraavaksi paksuja raakamakkaroita alkuun hitaasti savustumaan ja loppugrillaus sitten isolla lämmöllä, saapi nähdä mitä niistä tulee. Hirvenpaistia sitten myöhemmin hitaasti paahtumaan.
 

HelaKammo

Vakionaama
Täälläkin sai väistyä hyvin palvellut kaasugrilli uuden pellettigrilli Traeger 575 D2 tieltä, eipä tuolla ole vielä tullut kuin hirviburgerit paistettua mutta ihan pätevältä vaikuttaa. Pitää opetella sisälämpömittarin käyttö, sen verran uusi tuttavuus tuo pellettigrilli on. Seuraavaksi paksuja raakamakkaroita alkuun hitaasti savustumaan ja loppugrillaus sitten isolla lämmöllä, saapi nähdä mitä niistä tulee. Hirvenpaistia sitten myöhemmin hitaasti paahtumaan.
Itse savustin edellisellä laittamalla ison jääastian alle, lämpö pysyi noin 40 asteessa. Traeger mittaa lämmön ylempää ja reagoi myös kannen avaamiseen, GMG mittasi tuloilmaa palopellin tasolla. Asetus minimissä 70°C.

Pelletti ei mielestäni ole se ainoa grilli, vaan rinnalla kannattaa olla suoraan grillaukseen hiili, kaasu, avotuli, jokin muu, vie älyttömästi pellettiä ja toki onnistuu, mutta puun aromi jää kyllä aika lailla pois. Lisäksi maksimilämpö on kuitenkin moneen liian alhainen. Itsellä on hiili ja avotuli. Foliokääre kannattaa taas lykätä ennemmin uuniin hautumaan.

Yliveto juuri pitkään savustukseen, ja erityisen helppo kaikin puolin. Olisiko 2000 kg ja risat poltettu edellisellä.
 

Lappanen

Vakionaama
Luinkin jostain, että tuo Traeger on "huono" kun ei ole suoran tulen grillausmahdollisuutta. Tuossa saa maksimilämmöt 260 asteeseen ja silloin kyllä lieskaa näkyy rasvapellin sivuilta lyövän, ei kuitenkaan grillausalueelle osu. Mutta tuolla maksimilämmöllä pitäisi "normaali" grillauskin onnistua, pitää joskus joku perus kyrsäpaketillinen koittaa grillata.

Ei ole kyllä mikään hätäisen kokkaajan vehje tuo Traeger (näin aloittelijan kokemuksilla), kun piffitkin suositellaan ensin savustamaan vähintään sen 1-2 tuntia 110-130 asteessa ja sitten kovimmalla lämmöllä viimeiset minuutit halutun kypsyysasteen/sisälämmön mukaan. Itse tykkään kyllä siinä odotella ruuan valmistumista, pitää vaan aloittaa vähän aiemmin kuin normaalisti. Mikäs siinä auringossa samalla itseään grillaten ja kylmää kokkausjuomaa nauttien :) Kännykkäkin piippailee kun haluttu aika/sisälämpötila on saavutettu, niin voi siinä vaikka sitten siivota tai vaihtaa autoon öljyt jos ei muuta tekemistä keksi.

Tuo aiemmin mainittu raakamakkarakokeilu vaihtuikin lennosta loheen kun sattui sopivan tuore kilon palanen osumaan nenän eteen. Oliiviöljy ja kalamauste pintaan, 90C reiluksi tunniksi savustumaan ja kun sisälämpö 50C niin lopuksi 200C saamaan vähän väriä lisää pintaan ja kun sisälämpö 55C niin ruokapöytään. Katosi heti parempiin suihin, ja oli kyllä aika täydellisen mehukas ja punertava sisältä ja maku kohdallaan.
 

HelaKammo

Vakionaama
Lohelle tosian toimii! Ei sikäli kyllä tuolla grillaa, mutta siihen se ei ole paras. Reverse sear grillaus on kyllä moneen toimiva.

Pitänee miettiä, voisiko tuota lämpöanturia tuunata jotenkin, että pitäisi matalammat lämmöt. Olisiko peräti johtoa vähän ylimääräistä...

GMG Pitsauuni jäi ja sen pitäisi mennä tähän suoraan, vaikka eri grilli. Katsotaan miten käy.


Tuon saa äkkiä 500°C lämpöön, eli tulipesä suoraan alla ja lämpöanturi ulkopuolella, elimittaa väärin.
 

pamppu

Vakionaama
Tilanne alkaa olla vakava. Kolmesta grillistä yksi taitaa vedellä viimeisiä ja hautajaiset on edessä. Varmaan liki 15v palvelleessa kaasugrillissä alkaa hiljalleen häviämään metallia sen verran että polttimet putoaa kohta rasvapellille.

Nuotiogrilli pelaa ja hiiltä ja brikettiä palaa pallogrillissä, mutta kyllä se kaasu vaan tarttis vielä sellaiseen superhelppoon tekemiseen hommata. Superkuivana vuodenaikana vähän arveluttaa se pallonkin sytyttäminen, kipinöitä tuppaa lentelemään kun sytyttimen kippaa. Pellettiä ei ehkä viitsi, hiiligrilli ajaa sen asian ihan tarpeeksi.

Mutta mitäpä tekis, nokkelana ajattelin että jos nyt sitten kerrankin välttäisi Kiina-ilmiötä. Pikainen hakutulos pyöreä nolla. Ihan kaikki kaasugrillit on kotoisin Kiinasta. Weberin hiilipallo on sentäs vielä jenkkituote, mutta kaasut ei. Ei näytä olevan pelletitkään, ei Traegerit sun muutkaan. Weber, Landmann, Napoleon, Cello, CampingGaz, Mustang… jne.. Ihan kaikki on Kiinasta. Tai no, vissiin tuo Napoleonin kolmesta tonnista ylöspäin sarja saattaa olla Kanada…

No nyt kun Kiinarautaa sitten ollaan taas ostamassa vasten tahtoa, niin onko hyviä ideoita? Kovin isoa ei tarvita, kun tilaa voi jatkaa hiilille. Kolmepolttiminen vamaankin. Ei mitään sivukeittimiä. Pöydät sais taittua alas säilytystä varten.

Weber Genesis tai Napoleon Freestyle tai Rogue vähän hiukoo. Napoleonin rasvasysteemit näyttää fiksulta ja aluvalu ja takuu vakuuttavat, sekä pullopaikka, mutta on tuo Weberikin asiallinen. Weberin pyörät tosin ihan hanurista, kun pitäis siirtää talvisäilöön (talvi mennään hiilillä)

Jonkun Landmannin tai Cellon saos halvemmalla. Tonnissa alkaa ottaa jo pumppuun, mutta jos se 15v taas kestäis, niin ehkä sen sietää.

Ja kuten tiedetään, grillaaminen on pyhä asia, joka pitää tehdä oikein. Vaikka tekis makkaraa…

Onx kellään Napoleonia? Tai joku muu, josta on pelkkää hyvää sanottavaa…
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Tilanne alkaa olla vakava. Kolmesta grillistä yksi taitaa vedellä viimeisiä ja hautajaiset on edessä. Varmaan liki 15v palvelleessa kaasugrillissä alkaa hiljalleen häviämään metallia sen verran että polttimet putoaa kohta rasvapellille.

Nuotiogrilli pelaa ja hiiltä ja brikettiä palaa pallogrillissä, mutta kyllä se kaasu vaan tarttis vielä sellaiseen superhelppoon tekemiseen hommata. Superkuivana vuodenaikana vähän arveluttaa se pallonkin sytyttäminen, kipinöitä tuppaa lentelemään kun sytyttimen kippaa. Pellettiä ei ehkä viitsi, hiiligrilli ajaa sen asian ihan tarpeeksi.

Mutta mitäpä tekis, nokkelana ajattelin että jos nyt sitten kerrankin välttäisi Kiina-ilmiötä. Pikainen hakutulos pyöreä nolla. Ihan kaikki kaasugrillit on kotoisin Kiinasta. Weberin hiilipallo on sentäs vielä jenkkituote, mutta kaasut ei. Ei näytä olevan pelletitkään, ei Traegerit sun muutkaan. Weber, Landmann, Napoleon, Cello, CampingGaz, Mustang… jne.. Ihan kaikki on Kiinasta. Tai no, vissiin tuo Napoleonin kolmesta tonnista ylöspäin sarja saattaa olla Kanada…

No nyt kun Kiinarautaa sitten ollaan taas ostamassa vasten tahtoa, niin onko hyviä ideoita? Kovin isoa ei tarvita, kun tilaa voi jatkaa hiilille. Kolmepolttiminen vamaankin. Ei mitään sivukeittimiä. Pöydät sais taittua alas säilytystä varten.

Weber Genesis tai Napoleon Freestyle tai Rogue vähän hiukoo. Napoleonin rasvasysteemit näyttää fiksulta ja aluvalu ja takuu vakuuttavat, sekä pullopaikka, mutta on tuo Weberikin asiallinen. Weberin pyörät tosin ihan hanurista, kun pitäis siirtää talvisäilöön (talvi mennään hiilillä)

Jonkun Landmannin tai Cellon saos halvemmalla. Tonnissa alkaa ottaa jo pumppuun, mutta jos se 15v taas kestäis, niin ehkä sen sietää.

Ja kuten tiedetään, grillaaminen on pyhä asia, joka pitää tehdä oikein. Vaikka tekis makkaraa…

Onx kellään Napoleonia? Tai joku muu, josta on pelkkää hyvää sanottavaa…
Eiköhän nuo Weberit ole ihan toimivia kaasutteluun, mutta jos grillaaminen on pyhä asia, niin ainoa jonka pitäisi kelvata on hiili/puu? :)
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Samaa mieltä kuin edellinen, jätä suosiolla kaasu jo taaksesi pahvisuille, hiiligrilli on oikein nopea ja vaivaton kunhan on vain piippusytytin ja kuivaa tuohta..
 

pamppu

Vakionaama
Samaa mieltä kuin edellinen, jätä suosiolla kaasu jo taaksesi pahvisuille, hiiligrilli on oikein nopea ja vaivaton kunhan on vain piippusytytin ja kuivaa tuohta..

Kyl ne jo on, mutta silti joskus etätyöpäivän keskellä käy mieluummin painamassa napista käyntiin ja saa silti ihan kohtalaista tuotosta ilman sisällä käryttämistä. Että kyllä vahva ajatus on jatkossakin mennä kolmen laitteen taktiikalla, puu, hiili ja kaasu.
 

pökö

Hyperaktiivi
Aikalailla on grillaus vähentynyt. Weber 57 oli aikanaan kovassa käytössä, tein siinä pienen joulukinkunkin ja savustukset grillailujen lisäksi.
Ollaan hieman värkkäilty muurikan kanssa. Pihvit tulee siinäkin ja lisukkeet mukavasti siinä vierellä, ja letut tietysti
 

Lappanen

Vakionaama
Traeger on täällä pikkuhiljaa tullut tutuksi. Ei ole kiireisen ihmisen laite, eli sopii mulle. Hirven paistiin tulee todella hyvät savut kun hiljalleen 90 asteessa käryyttelee.

On tuolla ihan normi jauhomakkaraakin tullut tehtyä ja nopeasti tuleekin sitten kun on oikean alkulämmön saanut vehkeeseen. Raakamakkaraa, pihviä, ranskalaisia, pitsaa, nyyttejä, maissintähkiä, kalaa, halloumia (erikoisen hyvää savustettuna) ja kanaa myös tullut tehtyä ja pikkuhiljaa kaikkea muuta kokeiluun.

Aikamoinen opettelu on että oppii oikeat lämpötilat eri ruuille ja tilanteisiin, mutta nyt alkaa jo sujua. Savustellessa ei pellettiä juuri kulu, mutta isoilla lämmöillä kyllä kuluu. No kolmas pussi vasta puolivälissä menossa, ettei sitä nyt ihan järkyttävästi kulu ja alussa meni turhaankin kun opettelin hommaa. Sisälämpömittariakin oppinut käyttämään, paisteissa aika välttämätön ja tulee muuten suussa sulavaa roseeta.

Ehkä jonkun pienen kaasutohottimen voisi rinnalle hankkia yllättäviä makkaranpaistoja varten, muuten ei oikein negatiivista sanottavaa vehkeestä löydy. Plussaa vielä siitä, että kännykkä ilmottelee koska grilli on lämmöissä ja koska sisälämpömittarin lukema on saavutettu, myös grillin lämpötilaa voi kännykällä säätää. Eikä tarvi olla edes wifin kantamassa.

Säädetty lämpötila pysyy +-5 asteen sisällä, eli homma menee vähän kuin uunissa paistelisi mutta tulee kuitenkin grillatua ruokaa. Laitteessa on pelti ritilän alla josta ei suoraa tulta tule, mutta ritilän sivuille kun laittaa vaikka pihvit niin sieltä lieskat vähän loimottaa ja saa kunnolla väriä pintaan jos haluaa.
 
Viimeksi muokattu:

pjkl

Aktiivinen jäsen
Kyl ne jo on, mutta silti joskus etätyöpäivän keskellä käy mieluummin painamassa napista käyntiin ja saa silti ihan kohtalaista tuotosta ilman sisällä käryttämistä. Että kyllä vahva ajatus on jatkossakin mennä kolmen laitteen taktiikalla, puu, hiili ja kaasu.
Erillinen induktiolevy ulos? Halpa, napista, nopee ja käryt jää ulos. Sillä sitten paukuttelee valurautaa tai hiiliteräspannua.
 

pamppu

Vakionaama
Erillinen induktiolevy ulos? Halpa, napista, nopee ja käryt jää ulos. Sillä sitten paukuttelee valurautaa tai hiiliteräspannua.

Hmm… Mielenkiintoinen ajatelma. Saahan niitä erilaisia paistoritiläsysteemejäkin. Tuulen ja sateen suoja tarttis sitten kyllä tehdä. Jaix, lähtee lapasesta jos joutuu katosta suunnittelemaan. Tulee äkkiä joku jumalaton ulkokeittiö ja kaikki lähti pienestä sähkölevystä :)
 

vetelin_pumppaaja

Aktiivinen jäsen
Tilanne alkaa olla vakava. Kolmesta grillistä yksi taitaa vedellä viimeisiä ja hautajaiset on edessä. Varmaan liki 15v palvelleessa kaasugrillissä alkaa hiljalleen häviämään metallia sen verran että polttimet putoaa kohta rasvapellille.

Nuotiogrilli pelaa ja hiiltä ja brikettiä palaa pallogrillissä, mutta kyllä se kaasu vaan tarttis vielä sellaiseen superhelppoon tekemiseen hommata. Superkuivana vuodenaikana vähän arveluttaa se pallonkin sytyttäminen, kipinöitä tuppaa lentelemään kun sytyttimen kippaa. Pellettiä ei ehkä viitsi, hiiligrilli ajaa sen asian ihan tarpeeksi.

Mutta mitäpä tekis, nokkelana ajattelin että jos nyt sitten kerrankin välttäisi Kiina-ilmiötä. Pikainen hakutulos pyöreä nolla. Ihan kaikki kaasugrillit on kotoisin Kiinasta. Weberin hiilipallo on sentäs vielä jenkkituote, mutta kaasut ei. Ei näytä olevan pelletitkään, ei Traegerit sun muutkaan. Weber, Landmann, Napoleon, Cello, CampingGaz, Mustang… jne.. Ihan kaikki on Kiinasta. Tai no, vissiin tuo Napoleonin kolmesta tonnista ylöspäin sarja saattaa olla Kanada…

No nyt kun Kiinarautaa sitten ollaan taas ostamassa vasten tahtoa, niin onko hyviä ideoita? Kovin isoa ei tarvita, kun tilaa voi jatkaa hiilille. Kolmepolttiminen vamaankin. Ei mitään sivukeittimiä. Pöydät sais taittua alas säilytystä varten.

Weber Genesis tai Napoleon Freestyle tai Rogue vähän hiukoo. Napoleonin rasvasysteemit näyttää fiksulta ja aluvalu ja takuu vakuuttavat, sekä pullopaikka, mutta on tuo Weberikin asiallinen. Weberin pyörät tosin ihan hanurista, kun pitäis siirtää talvisäilöön (talvi mennään hiilillä)

Jonkun Landmannin tai Cellon saos halvemmalla. Tonnissa alkaa ottaa jo pumppuun, mutta jos se 15v taas kestäis, niin ehkä sen sietää.

Ja kuten tiedetään, grillaaminen on pyhä asia, joka pitää tehdä oikein. Vaikka tekis makkaraa…

Onx kellään Napoleonia? Tai joku muu, josta on pelkkää hyvää sanottavaa…
Napoleon freestyle 365 tuli hankittua keväällä, ja en voi muuta kun kehua. Lämpöä piisaa ja muutoinkin laadukasta rautaa oleva kampe, myös grillin aaltoilevat ritilät toimii hienosti ja tuntuvat pysyvän myös hyvin puhtaana kun harjailee ajoittain. En keksi mitään negatiivistä laitteesta, ja löytyyhän siitä vielä kruunukorkin avaajakin.

Aiempi käristin oli mallia prisman-halpis ja sen syystä luulin kaasugrillauksen olevan sontaa.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Samaa mieltä kuin edellinen, jätä suosiolla kaasu jo taaksesi pahvisuille, hiiligrilli on oikein nopea ja vaivaton kunhan on vain piippusytytin ja kuivaa tuohta..
Nyt kun tässä olen hiilillä grillannut muutamia vuosia niin itseä harmittaa etten ostanut hiiligrilliä missä on hiilille kaasusytytys. Esim joku tälläinen.

En ole tykännyt käyttää piippusytytintä vaan käytän kaasupoltinta hiilien sytyttämiseen.
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Nyt kun tässä olen hiilillä grillannut muutamia vuosia niin itseä harmittaa etten ostanut hiiligrilliä missä on hiilille kaasusytytys. Esim joku tälläinen.

En ole tykännyt käyttää piippusytytintä vaan käytän kaasupoltinta hiilien sytyttämiseen.
Kaverillani on tämän tyyppinen pultattuna grillin kylkeen:

Tuosta linkkaamastasi tarvii vielä sen deluxe-version, että saa kaasusytytyksen. Jos itse raaskisin koskaan laittaa monta sataa hiiligrilliin, niin hommaisin tuollaisen. Nyt mennään käytettynä 40 eurolla ostetulla (ovh 300€) tynnyrimallilla, jossa on kivat säädöt ilmalle ja hiiliritilän korkeussäätö ja johon olen tyytyväinen.

Sytytän hiilet yleensä sytytyspaloilla piippusytyttimessä, joka ottaa n. 20 minsaa. Joskus kun en jaksa odottaa, niin painelen kuumailmapuhaltimella alle 10 minuutissa hiilet valmiiksi.
 

pamppu

Vakionaama
Kävin paikallisessa pällistelemässä Napoleoneja… Aika lailla samalla viivalla Weberin kanssa. Halvempi hinta vetää puoleensa, toisaalta Weberin GBS arina olis kiva, kun siihen sitten vois ostaa tarvikkeita, jotka sopisi sitten myös hiiligrilliin kun siinä sattuu myös olemaan GBS.

On vaan nuo hinnat aikamoisia… Tuommoiset alkaa jo vorojakin kiinnostaa
 

TeemuB

Jäsen
Jonkun Landmannin tai Cellon saos halvemmalla. Tonnissa alkaa ottaa jo pumppuun, mutta jos se 15v taas kestäis, niin ehkä sen sietää.

Onx kellään Napoleonia? Tai joku muu, josta on pelkkää hyvää sanottavaa…
Rautakaupan vuosittain vaihtuvat mallit kannattaa jättää kauppaan - itselläni tärkein kriteeri on se, että grilliin on saatavana varaosia helposti, eli saa "kuluvat osat" vaihdettua säännöllisesti. Itse tilasin juuri BeefEateriin uusia osia Kaasuvalosta.
 

Vbee

Jäsen
Weberiä ja napoleonia vertailin hankinnan aikana ja Napoleon rogue 525 tuli valittua kolme-neljä vuotta sitten. Muistaakseni syinä valintaan oli tasaisempi lämmön jakautuminen ja paremmin suojattu haittaeläimiltä (lähinnä rotilta jne). Lisäksi weberiä tuntuu kaikilla olevan ja tykkään valita jonkun muun kuin tunnetuimman merkin jos se on järjellä perusteltavissa. Hintaluokka weberissä ja napossa on sama. Napoleon lämpenee nopeasti, tarvittaessa 400C asti ja lämpö jakautuu tasaisesti. Grillauskertoja vuodessa tulee noin 100 ja huoltoon/pesuun olen käyttänyt 1h per vuosi. Hyvässä kunnossa pysynyt eikä ruostetta tai kulumaa vielä havaittavissa.

Weber genesis muutamalla tutulla ja ovat sitäkin kehuneet, mutta ei omaa kokemusta.
 

korsteeni

Vakionaama
aika kehnoja nuo ovat nykyisin, polttimien päällä olevat levyt katosivat jo parissa vuodessa, kyllä tällä vielä mennään niin pitkään kun nuo polttimet kestää paikoillaan
ei se makkara tiedä millä sitä käristetään
 

Liitteet

  • IMG_20230507_125818.jpg
    IMG_20230507_125818.jpg
    343,4 KB · Katsottu: 110

TeemuB

Jäsen
aika kehnoja nuo ovat nykyisin, polttimien päällä olevat levyt katosivat jo parissa vuodessa, kyllä tällä vielä mennään niin pitkään kun nuo polttimet kestää paikoillaan
ei se makkara tiedä millä sitä käristetään
Tuossa yllä mainitsin varaosia tilanneeni kaasugrilliin - oli juurikin nuo lämmönjakolevyt, jotka hapertuivat käsiin ja piti vaihtaa uusiin. Ovat eri materiaalia, josko nyt kestäisi.Myös pohjalla oleva rasvapelti ottaa itseensä, jos sitä ei säännöllisesti putsaa. Senkin sai onneksi varaosana.
 

In-Vertti

Jäsen
Tuolta samaa, edulisemmin :bileet: ja marketista dry-aged t-bonea.
IMG_2778.jpeg


Pöljiä riittää, kun uskoo ja kuvittelee olevansa oman elämänsä Condom Bramsley kunhan tarvikkeet ja aineet on mahdollisimman kalliit:hmm:
 

tj86430

Vakionaama
Melko hapokkaat hinnat. Mites nuo "hienommat" hiilet käyttäytyvät kun weberistä vedetään grillauksen päätteeksi ilmaluukut kiinni - sammuvatko brikettien lailla odottamaan seuraavaa kertaa vai kytevätkö pikkuhiljaa tuhkaksi?
 

In-Vertti

Jäsen
Senverran tietysti laatuun kannattaa panostaa, että on tuossa Weber pallogrilli vlt 2003. Kunto edelleen moitteeton. On maksanut itsensä.
Mulle on hyvin riittänyt Marienburg hiilet, on huomattavasti parempia kun marketin tarjous hiilituhka joka leimahtaa ja thats it… Marienburg syttyy hyvin (piippusytytin, tein kurkkupurkista) ja palaa tasaisesti. Hiilet sammuu aika pian kun laittaa vedon pois.

Imho paras tulos tulee avotulilla. Iso ritilä päälle, niin saa ”portaattomasti säätyviä” lämpöalueita, same se onko muuratun tiilihässähän päällä tai kivenmurikoiden varassa.

Wanhan kaasurillin tekohengittää hyvin vaihtamalla ritilät kokomittaseen teräslevyyn (6-8mm) saa polttimet suojaan.
 

timbba

Vakionaama
Mie en oo ny tarkistanu, mut onks "normi-grillihiili" reilu 2€/kg ja toi on reilu 3€/kg... joten ei täs ny mistää "hienoista hiilistä" puhuta?

Kai kaikki ny kuitenki ymmärsi, että Citymarketin mainoksessa on painovirhe?
 

In-Vertti

Jäsen
Jaa, olihan siinä ”kilohinta” vituillaan… niin tottunut noihin K-kaupan yksikköhintatypoihin, ettei enää reagoi… ai, miksi en käy k-kaupoissa:hmm:
On tuo silti aika ryöstöä hiilistä. 15kg pussi, paljos tuo sitten on litroissa? Marienburg 50l=6,5kg. Eli tuo 15kg lienee sitten 100l? Hinta on silti aika reilusti kalliimpi, korvakuulolla sen 25% ja mistä lie tuo Akaasia tuotu? Leppää polttamalla ei ainakaan aiheuta mtn luontokatoa…
IMG_2779.jpeg
 
Back
Ylös Bottom