Nyt grillataan!

pamppu

Vakionaama
Melko hapokkaat hinnat. Mites nuo "hienommat" hiilet käyttäytyvät kun weberistä vedetään grillauksen päätteeksi ilmaluukut kiinni - sammuvatko brikettien lailla odottamaan seuraavaa kertaa vai kytevätkö pikkuhiljaa tuhkaksi?

Ei tarvi olla brikettiä, kyllä ihan kaikki hiilet on tähän mennessä sammuneet. Ei tulta ilman ilmaa, pakosta se sammuu. Sitten on toinen juttu jos grilli on ottanut enempi osumaa eikä se ookkaan enää tiivis.
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Tullut tässä rillaillessa huomattua se, että aina ei tarvitse olla kallista, että on hyvää. Sianniska eli Suomessa perinteisesti kassleriksi nimetty osa on pitkäaikainen suosikki ja se ei paljoa maksa. Picanha ja maminha on naudasta entrecoteen lisäksi myös mahtavia.
 

pökö

Hyperaktiivi
Melko hapokkaat hinnat. Mites nuo "hienommat" hiilet käyttäytyvät kun weberistä vedetään grillauksen päätteeksi ilmaluukut kiinni - sammuvatko brikettien lailla odottamaan seuraavaa kertaa vai kytevätkö pikkuhiljaa tuhkaksi?
Oma 57-weber kyllä sammuttaa hiiletkin. Olen hiilinä pääasiassa käyttänyt halpoja grillisti-hiiliä, en näe hiilihifistelyssä mitään järkeä. Brikettiä taitaa olla useammin käytössä kuin hiiltä, ja aina jos on isompi setti grillattavana.
 

HelaKammo

Vakionaama
Tullut tässä rillaillessa huomattua se, että aina ei tarvitse olla kallista, että on hyvää. Sianniska eli Suomessa perinteisesti kassleriksi nimetty osa on pitkäaikainen suosikki ja se ei paljoa maksa. Picanha ja maminha on naudasta entrecoteen lisäksi myös mahtavia.
Just näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.

Possun fileet on ne pahimmat pilattavat, halvalla saa, mutta harva saa ne edes siedettäväksi. Kyllä ne pystyy paistamaan oikein. Paras possu oli mallaspossua, kyljyksiä, kunnon rasva ja luu mukana.

Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
 

pökö

Hyperaktiivi
Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Noita on tehty, brisketit on ollu välilä pieniä ja ohuita, tehty silti.
Grillailin aikoinaan lihoja aika paljon, ilmeisesti liikaa, nykyään menee hyvä makkarakin
 

Husky

Vakionaama
Just näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.

Possun fileet on ne pahimmat pilattavat, halvalla saa, mutta harva saa ne edes siedettäväksi. Kyllä ne pystyy paistamaan oikein. Paras possu oli mallaspossua, kyljyksiä, kunnon rasva ja luu mukana.

Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Otitkos sinä osaa siihen keskusteluun, missä kerrottiin vuosittaiset ruokakulut?

Thread 'Mihin menee rahaa?' https://lampopumput.info/foorumi/threads/mihin-menee-rahaa.36276/
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Just näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.

Possun fileet on ne pahimmat pilattavat, halvalla saa, mutta harva saa ne edes siedettäväksi. Kyllä ne pystyy paistamaan oikein. Paras possu oli mallaspossua, kyljyksiä, kunnon rasva ja luu mukana.

Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Tuntuu, että itellä ei ole aikaa tehdä briskettiä. Eihän se ihmeitä vaadi, mutta aina jotain säätöä kumminkin pitkän valmistuksen aikana. Ah, saispa pitkästä aikaa kunnon brisun
 

HelaKammo

Vakionaama
Tuntuu, että itellä ei ole aikaa tehdä briskettiä. Eihän se ihmeitä vaadi, mutta aina jotain säätöä kumminkin pitkän valmistuksen aikana. Ah, saispa pitkästä aikaa kunnon brisun
Osta australian Angus brisket, paljon tulee myös rasvaa ja hukkapalaa, mutta kaiken voi käyttää. Liha on ollut poikkeuksetta hyvää ja vaivan väärti. Kotimaisesta valitettavasti ei ole samaan.
 

HelaKammo

Vakionaama
Aihetta sivuten, K-marketissa oli jotain sen verran outoja Briskettejä, että en keksi kun suikalelihoiksi. Isoja "trimmattuja" täysin rasvattomia 1-2 cm paksuja jättimäisiä lättyjä. Menisikö nuo johonkin varras tyyppiseen jonkun rasvaisen kaverina? Oli vielä jotain vilja tms. ruokittuja.

Sinänsä houkutteleva tarjous, 8€/kg, täysin puhtaasta lihasta.

Ideoita?
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Aihetta sivuten, K-marketissa oli jotain sen verran outoja Briskettejä, että en keksi kun suikalelihoiksi. Isoja "trimmattuja" täysin rasvattomia 1-2 cm paksuja jättimäisiä lättyjä. Menisikö nuo johonkin varras tyyppiseen jonkun rasvaisen kaverina? Oli vielä jotain vilja tms. ruokittuja.

Sinänsä houkutteleva tarjous, 8€/kg, täysin puhtaasta lihasta.

Ideoita?
Onpa mysteeri. Brisu ei oikein voi olla 1cm ohutta ja 8e/kg on ihan ilmainen. Hain ite rekosta 17,90e/kg ja yllättävän hyvin oli rasvaa. Kysy sieltä marketista mikä homma?
 

HelaKammo

Vakionaama
Onpa mysteeri. Brisu ei oikein voi olla 1cm ohutta ja 8e/kg on ihan ilmainen. Hain ite rekosta 17,90e/kg ja yllättävän hyvin oli rasvaa. Kysy sieltä marketista mikä homma?
Tämä on joku Espanjalainen leikkuu, todella ohut suikale. Korelaista voisi tehdä ja nehän tekee millin suikaleesta pikapaistettavia paloja.

Tottakai voi olla, mutta en ole kun isoja nähnyt, käyttötapa vaan ihmetyttää.

Menisi varmaan jonain Gyros tyyppisenäkin, rasvaista lihaa kaveriksi ja marinoituna.
1000005450.jpg


Halpaa, liekö laupan moka ja piti tulla jotain muuta...
 
  • Tykkää
Reactions: Leo

HelaKammo

Vakionaama
Päädyin tekemään alkuun korealaisia pikapaistettavia suikaleita(Chadol Baegi)
ja lopusta jotain uunibriskettiä(esim. Beef shigureni). Itään siis.

Tämä oli sellainen ostos, että kerran moiseen leikkuuseen törmää, niin pitää se tuolla hinnalla ostaa.

Lehtipihvinä vaikka kuinka hakkaisi, niin lienisi kyllä aika purkkaa!
 

tj86430

Vakionaama
Ei saa oikein noista teksteistä selvää, niin ei pysty niistä päättelemään mistä voisi olla kyse. Ulkomuodon perusteella ekana tulee mieleen flat iron steak, skirt steak tms.

Eri maissahan lihoja leikataan hyvin eri tavoilla, joten voi tosiaan olla joku leikkuu jota ei Suomessa yleensä näe.
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Tämä on joku Espanjalainen leikkuu, todella ohut suikale. Korelaista voisi tehdä ja nehän tekee millin suikaleesta pikapaistettavia paloja.

Tottakai voi olla, mutta en ole kun isoja nähnyt, käyttötapa vaan ihmetyttää.

Menisi varmaan jonain Gyros tyyppisenäkin, rasvaista lihaa kaveriksi ja marinoituna.katso liitettä 97815

Halpaa, liekö laupan moka ja piti tulla jotain muuta...
Olisin minäkin ostanut tuohon hintaan varmaan kaiken mikä irtoaa. Näkyy olevan laatulihaa, Familian maahantuomaa ja ilmeisesti Argentiinasta. Ois hauska nähä tuo pienempi Familia-tarra tarkemmin. Olisko viimeinen käyttöpäivä niin lähellä, että myivät halvalla? Silloinhan nauta on mureimmillaan tai vähän sen jälkeen. Familialla 4,2kg on leikkuukoko, joten tuota on pienitty vielä lisää.
 

HelaKammo

Vakionaama
Olisin minäkin ostanut tuohon hintaan varmaan kaiken mikä irtoaa. Näkyy olevan laatulihaa, Familian maahantuomaa ja ilmeisesti Argentiinasta. Ois hauska nähä tuo pienempi Familia-tarra tarkemmin. Olisko viimeinen käyttöpäivä niin lähellä, että myivät halvalla? Silloinhan nauta on mureimmillaan tai vähän sen jälkeen. Familialla 4,2kg on leikkuukoko, joten tuota on pienitty vielä lisää.
Tuo on ohan eri tuote, kun perus brisketit, 1,2-2 kg pakkauksia ja kokonaisia. Viljaruokittu. Rasva leikattu kokonaan pois.

Burst-petto-poitrino gros bout ja brisket-pecho

Kuva hämää, 70x20 kokoinen lätty, jossa paino 1,97 kg

Parasta ennen 31.5
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Tuo on ohan eri tuote, kun perus brisketit, 1,2-2 kg pakkauksia ja kokonaisia. Viljaruokittu. Rasva leikattu kokonaan pois.

Burst-petto-poitrino gros bout ja brisket-pecho

Kuva hämää, 70x20 kokoinen lätty, jossa paino 1,97 kg

Parasta ennen 31.5
Teurastettu 30.1 eli 4kk päiväys unpeutumassa. Missä lienee pitäneet piilossa vai eikö ole mennyt kaupaksi. Tuon kilohinta on varmasti ollut tyyliin 40e/kg normaalisti. Hyvä ostos!
 

HelaKammo

Vakionaama
Varmaan niin outo leikkuu, että jopa tukkuri on saattanut myydä pois halvalla.

Saattaa noita olla vielä tuolla Itä-hakkilan K-marketissa, jos joku sattuu niillä main asioimaan...
 

Husky

Vakionaama
Millä te voitte tietää noin psljon liha-asioista?
Leikkuu ja mitä ihneellisempiä termejä vilisee.
Liha on kallista ja pihvit, niin oletteko vetäneet 30k€ vuotuisilla ruokakuluilla 10v, että olette saaneet tuon tietomäärån vai oletteko ammattikokkeja :huh:
 

Espejot

Hyperaktiivi
Aihetta sivuten, K-marketissa oli jotain sen verran outoja Briskettejä, että en keksi kun suikalelihoiksi. Isoja "trimmattuja" täysin rasvattomia 1-2 cm paksuja jättimäisiä lättyjä. Menisikö nuo johonkin varras tyyppiseen jonkun rasvaisen kaverina? Oli vielä jotain vilja tms. ruokittuja.

Sinänsä houkutteleva tarjous, 8€/kg, täysin puhtaasta lihasta.

Ideoita?
Missä K-marketissa?
 

pjkl

Aktiivinen jäsen
Metsästysharrastus auttaa. Kun on muutaman hirven ja peuran paloitellut, tietää jo aika paljon minkälaisia lihoja missäkin päin ruhoa on.
Ja juutuub. En ole laskenut lihojen hintaa, mutta väittäisin, että todella moni syö keskinkertaisia lounaita ja varsinkin ravintolaruokia woltattuna tai paikan päällä isommalla summalla vuodessa, kuin minä hyviä lihoja savustamalla/grillaamalla.
 

HelaKammo

Vakionaama
Ei lihan tarvitse olla kallista, toki lihan kallis pää nykyään karannut tolkuttomiin, mutta halvalla saa hyvää. Suosin yleensä luullisia, kanssa taas paistileikkeet ovat paljon varmempi raaka-aine, eikä kuivu samalla tavalla, lisäksi maukkaampi. Kasler, Entrecote, haudutettavat lihat...

Sama kaloissa, iso lahna on loistavaa, ahven, muikku, silakka, hauki, lohikin sopii ja on usein alle 10€/kg.

Useasti saa huonon fileepihvin, siinä se laatu maksaa ja osaaminen pitää olla.
 

Husky

Vakionaama
Joskus aikoinaan tuli savusteltua isoja lahnoja ja oli hyvää. Kukaan ei ole uskonut että ei ole roskakala, että voi todellakin syödä
 

HelaKammo

Vakionaama
Joskus aikoinaan tuli savusteltua isoja lahnoja ja oli hyvää. Kukaan ei ole uskonut että ei ole roskakala, että voi todellakin syödä
Oma suosikki on semmoinen n. 3 kg Lahna ja aivan upeaa ja isot piikit. Suomustus, viilot halsteri ja notski, sivelee voilla ja ripottelee suolaa, siinä se. Aivan paras.
 

Husky

Vakionaama
Itsellä aikaa jo lahnojen savustamisesta, mutta muistaisin että ruodot niin isoja kaikki että oli helppo syödäkin. Ahven taas ihan kamala.

Täytyykin nyt kyllä selvittää olisiko tuossa lähilätäkössä lahnoja, kun kai saa mato-ongella siinä onkia ilman lupien hakemisen vaivaa
 

pökö

Hyperaktiivi
Grillaus on ny vasta myöhemmin ja se on ns "makkarakimara" eli erilaisia makkaroita suolaisen nälkään.

Pääsapuska noudattaa vaihtelun vuoksi kalateemaa uusilla perunoilla ja sipulivoi kastikkeella.
Juuri tuli lohifile savustimesta, kermasilakat uunista ja pannulta ahvenfileet, 2 eri silliä ja täytetyt munanpuolikkaat jääkaapista. Salaatit mukana tottakaic


En ole häävi kalan fileoimisessa. Saan kyllä ahvenen nahattomaksi mutta ei se käy ihan strömssöön tavalla, mutta opettelen sen.
 

tj86430

Vakionaama
Wasabiloimulohta ja hölskypottuja. Ei varsinaista grillausta, mutta melkein. Sää parempi kuin luvattiin, n. 17 ja pääosin aurinkoista. Pohjoistuuli hieman viilentää ajoittain.
 
Back
Ylös Bottom