Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Melko hapokkaat hinnat. Mites nuo "hienommat" hiilet käyttäytyvät kun weberistä vedetään grillauksen päätteeksi ilmaluukut kiinni - sammuvatko brikettien lailla odottamaan seuraavaa kertaa vai kytevätkö pikkuhiljaa tuhkaksi?
Oma 57-weber kyllä sammuttaa hiiletkin. Olen hiilinä pääasiassa käyttänyt halpoja grillisti-hiiliä, en näe hiilihifistelyssä mitään järkeä. Brikettiä taitaa olla useammin käytössä kuin hiiltä, ja aina jos on isompi setti grillattavana.Melko hapokkaat hinnat. Mites nuo "hienommat" hiilet käyttäytyvät kun weberistä vedetään grillauksen päätteeksi ilmaluukut kiinni - sammuvatko brikettien lailla odottamaan seuraavaa kertaa vai kytevätkö pikkuhiljaa tuhkaksi?
Tonne on varmaan upotettu pullo konjakkia.
Just näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.Tullut tässä rillaillessa huomattua se, että aina ei tarvitse olla kallista, että on hyvää. Sianniska eli Suomessa perinteisesti kassleriksi nimetty osa on pitkäaikainen suosikki ja se ei paljoa maksa. Picanha ja maminha on naudasta entrecoteen lisäksi myös mahtavia.
Noita on tehty, brisketit on ollu välilä pieniä ja ohuita, tehty silti.Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Otitkos sinä osaa siihen keskusteluun, missä kerrottiin vuosittaiset ruokakulut?Just näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.
Possun fileet on ne pahimmat pilattavat, halvalla saa, mutta harva saa ne edes siedettäväksi. Kyllä ne pystyy paistamaan oikein. Paras possu oli mallaspossua, kyljyksiä, kunnon rasva ja luu mukana.
Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Tuntuu, että itellä ei ole aikaa tehdä briskettiä. Eihän se ihmeitä vaadi, mutta aina jotain säätöä kumminkin pitkän valmistuksen aikana. Ah, saispa pitkästä aikaa kunnon brisunJust näin, lähes kaikessa, eikä se naudan rinta, eli brisket ole kallista. Osat vaan vaatii oman aikansa ja jonkin verran tuntemusta.
Possun fileet on ne pahimmat pilattavat, halvalla saa, mutta harva saa ne edes siedettäväksi. Kyllä ne pystyy paistamaan oikein. Paras possu oli mallaspossua, kyljyksiä, kunnon rasva ja luu mukana.
Vakio lihoja on kassler, entrecote ja brisket. Aina tapauksen mukaan. Ihan mikä vaan soppa/paisti menee kun on aikaa ja hauduttaa!
Osta australian Angus brisket, paljon tulee myös rasvaa ja hukkapalaa, mutta kaiken voi käyttää. Liha on ollut poikkeuksetta hyvää ja vaivan väärti. Kotimaisesta valitettavasti ei ole samaan.Tuntuu, että itellä ei ole aikaa tehdä briskettiä. Eihän se ihmeitä vaadi, mutta aina jotain säätöä kumminkin pitkän valmistuksen aikana. Ah, saispa pitkästä aikaa kunnon brisun
Onpa mysteeri. Brisu ei oikein voi olla 1cm ohutta ja 8e/kg on ihan ilmainen. Hain ite rekosta 17,90e/kg ja yllättävän hyvin oli rasvaa. Kysy sieltä marketista mikä homma?Aihetta sivuten, K-marketissa oli jotain sen verran outoja Briskettejä, että en keksi kun suikalelihoiksi. Isoja "trimmattuja" täysin rasvattomia 1-2 cm paksuja jättimäisiä lättyjä. Menisikö nuo johonkin varras tyyppiseen jonkun rasvaisen kaverina? Oli vielä jotain vilja tms. ruokittuja.
Sinänsä houkutteleva tarjous, 8€/kg, täysin puhtaasta lihasta.
Ideoita?
Tämä on joku Espanjalainen leikkuu, todella ohut suikale. Korelaista voisi tehdä ja nehän tekee millin suikaleesta pikapaistettavia paloja.Onpa mysteeri. Brisu ei oikein voi olla 1cm ohutta ja 8e/kg on ihan ilmainen. Hain ite rekosta 17,90e/kg ja yllättävän hyvin oli rasvaa. Kysy sieltä marketista mikä homma?
Olisin minäkin ostanut tuohon hintaan varmaan kaiken mikä irtoaa. Näkyy olevan laatulihaa, Familian maahantuomaa ja ilmeisesti Argentiinasta. Ois hauska nähä tuo pienempi Familia-tarra tarkemmin. Olisko viimeinen käyttöpäivä niin lähellä, että myivät halvalla? Silloinhan nauta on mureimmillaan tai vähän sen jälkeen. Familialla 4,2kg on leikkuukoko, joten tuota on pienitty vielä lisää.Tämä on joku Espanjalainen leikkuu, todella ohut suikale. Korelaista voisi tehdä ja nehän tekee millin suikaleesta pikapaistettavia paloja.
Tottakai voi olla, mutta en ole kun isoja nähnyt, käyttötapa vaan ihmetyttää.
Menisi varmaan jonain Gyros tyyppisenäkin, rasvaista lihaa kaveriksi ja marinoituna.katso liitettä 97815
Halpaa, liekö laupan moka ja piti tulla jotain muuta...
Tuo on ohan eri tuote, kun perus brisketit, 1,2-2 kg pakkauksia ja kokonaisia. Viljaruokittu. Rasva leikattu kokonaan pois.Olisin minäkin ostanut tuohon hintaan varmaan kaiken mikä irtoaa. Näkyy olevan laatulihaa, Familian maahantuomaa ja ilmeisesti Argentiinasta. Ois hauska nähä tuo pienempi Familia-tarra tarkemmin. Olisko viimeinen käyttöpäivä niin lähellä, että myivät halvalla? Silloinhan nauta on mureimmillaan tai vähän sen jälkeen. Familialla 4,2kg on leikkuukoko, joten tuota on pienitty vielä lisää.
Teurastettu 30.1 eli 4kk päiväys unpeutumassa. Missä lienee pitäneet piilossa vai eikö ole mennyt kaupaksi. Tuon kilohinta on varmasti ollut tyyliin 40e/kg normaalisti. Hyvä ostos!Tuo on ohan eri tuote, kun perus brisketit, 1,2-2 kg pakkauksia ja kokonaisia. Viljaruokittu. Rasva leikattu kokonaan pois.
Burst-petto-poitrino gros bout ja brisket-pecho
Kuva hämää, 70x20 kokoinen lätty, jossa paino 1,97 kg
Parasta ennen 31.5
Missä K-marketissa?Aihetta sivuten, K-marketissa oli jotain sen verran outoja Briskettejä, että en keksi kun suikalelihoiksi. Isoja "trimmattuja" täysin rasvattomia 1-2 cm paksuja jättimäisiä lättyjä. Menisikö nuo johonkin varras tyyppiseen jonkun rasvaisen kaverina? Oli vielä jotain vilja tms. ruokittuja.
Sinänsä houkutteleva tarjous, 8€/kg, täysin puhtaasta lihasta.
Ideoita?
Tuossa minun viimeisessä oli, eli Itä-hakkilan Vantaalla.Missä K-marketissa?
Metsästysharrastus auttaa. Kun on muutaman hirven ja peuran paloitellut, tietää jo aika paljon minkälaisia lihoja missäkin päin ruhoa on.Millä te voitte tietää noin psljon liha-asioista?
Leikkuu ja mitä ihneellisempiä termejä vilisee.
Ja juutuub. En ole laskenut lihojen hintaa, mutta väittäisin, että todella moni syö keskinkertaisia lounaita ja varsinkin ravintolaruokia woltattuna tai paikan päällä isommalla summalla vuodessa, kuin minä hyviä lihoja savustamalla/grillaamalla.Metsästysharrastus auttaa. Kun on muutaman hirven ja peuran paloitellut, tietää jo aika paljon minkälaisia lihoja missäkin päin ruhoa on.
Oma suosikki on semmoinen n. 3 kg Lahna ja aivan upeaa ja isot piikit. Suomustus, viilot halsteri ja notski, sivelee voilla ja ripottelee suolaa, siinä se. Aivan paras.Joskus aikoinaan tuli savusteltua isoja lahnoja ja oli hyvää. Kukaan ei ole uskonut että ei ole roskakala, että voi todellakin syödä
Mökkijärveen miettivät mitä istuttettais ja päätyivät lahnaan jota moni taivasteli. Pitää vaan osata käsitellä oikein niin ruodot kyllä häviää.Joskus aikoinaan tuli savusteltua isoja lahnoja ja oli hyvää. Kukaan ei ole uskonut että ei ole roskakala, että voi todellakin syödä
Ulkofileen tekeminen on haastavampaa kuin sisäfileen tai picanhan ainakin mun mielestä. Sous vide tai uunilämpö on tässä easy mode. Sen jälkeen vain pinnalle vähän Maillardia liekistä niin aijai.Tuli haettua jussiksi marmori ulkofilettä. Saas nähdä tuleeko yhtä hyviä pihvejä kuin mitä ulkonäöstä voisi ajatella.
katso liitettä 98252
Meillä tuuli päivällä mökillä niin rajusti mereltä ettei ulkona viitsinyt olla ollenkaan, lämpöä oli vain 13 astetta. Nyt on hiukkasen rauhottunutsaimaan ranta saa odottaa, tuulee niin xitxsti