Tuloilman säätö f470

ALP

Jäsen
Noniin laitoin oras venttiilin ja termarin kapillaarianturilla. Hintaa tuli vähän alle 100e. En löytänyt muuta kuin orakselta riittävän pitkän kapillaarianturin, muut oli vaan 2m. Muistaakseni viime talvena mulla oli enimmilläänkin vajaa puoli kierrosta auki tämä rn1 joten uskalsin ottaa riskin ja laitoin venttiilin väliin (menolämpö -20 pakkasilla 31 astetta, paluu on ollut jotain ~25c). Tämä oli lisäksi helpompi asennustapa koska rn1 kiinni niin vesi tyhjeni vaan tuloilman lämmityspatterilta asti. Pakkasten tullen voin laittaa tietoa että riittääkö tämä vai alkaako jäätymään ja tulee kiire muttaa rikkaisasennukseski:D

Onko kokemuksia että riittääkö pelkkä termari vai onko pitänyt avata rinnalta rn1:stä?
IMG_20190720_182334.jpg
IMG_20190720_182249.jpg
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Rinnakkaisasennuksella, jos termari jumii kuitenkin vesi kiertää rn1 kautta.

Viime talven oli eka talvea käytössä, rn1 piti olla hyvin hyvin pienellä(alle varttikierros) , termarin esisäätö(Oras) täysillä.

Voi olla että kovimmille pakkasilla piti rn1 aukasta inan verran enemmän
 

ALP

Jäsen
Pitännee väsäillä tohon rinnakkaisasennus. Jouduitko tyhjentämään koko järjestelmän niinkuin nibe ohjeet sanoo vai riittikö venttiilien sulkeminen? Olikohan nyt pumpun jälkeen yksi venttiili ja toinen haarassa ennen rn1:stä.
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Olikohan nyt pumpun jälkeen yksi venttiili ja toinen haarassa ennen rn1:stä
Kv pumpun jälkeen sulku kii. Ja toinen tosiaan on säiliö paluussa. Nuo kun laittaa kii ei säiliö tyhjene. Jakotukeilta saa sulut kii kans, mut liekkö tarvista.
 
Ylös Bottom