Uusi NZxxYKE malli

Tehari

Aktiivinen jäsen
No nythän tää menikin mielenkiintoiseksi. Nyt tapahtu joku sulatus kun puhaltimen tiputin ykköselle ja hetki niin puhallin lopetti toiminnan ja siirtyi hiljaiselle--> sulatus. Ulkoyksiköstä tuli vettä. No sitte kompura lähti takas päälle ja puhallin jatkaa entiseen malliin. Eli toimii nyt kai sitte niinkuin sen kuuluukin?

Edit: jahas nyt tuli toinen sulatus.. mitäs täällä tapahtuu
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Missä sellanen valo on?
Sisäyksikössä Timer valon ja +8/15 Heat valojen välissä.

1699617798177.png
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Katoha ei osunu silmään mielestäni ei palanut. Mutta lyhyet on katkot pari minuuttia mutta noi on ainoat jotka olen havainnut. Toki olin pois sisältäkin mutta silti kone käy erilailla kuin aamulla.
Ulkona edelleen +7 joten tästä nyt on paha vetää mitää johtopäätöksiä näköjään. Tarvii odotella nollakelejä tai pikku pakkasta. Sit vielä testailla tuota modea mikäli tarvis..
 

Husky

Vakionaama
Mielenkiintoista.
Sellainen kommentti, että on tullut huomattua, että ihan liian nopeasti ei kannata tehdä johtopäätöksiä tuosta katkokäynnistä. Meinaan sitä, että jos kerran pari sattuu käymään, niin että esim tuon 56-01 modauksen yhteydessä alkaa katkoa enemmän tai vähemmän.

Itselle kävi niin, että ensin totesin, että auto-puhallus katkoo yhtä paljon. Sitten näytti, että katkoo vähemmän ja nyt useamman yön jälkeen sanoisin että katkoo yhtä paljon kuin kiinteä puhallus.

Kävi tuo kiinteällä puhalluksellakin (epä-autolla siis tarkoitan) ehkä yhden yön kymmenestä katkomatta n. 3min sykleissä.
Silloinkin kyllä veti 400-500W teholla jossakin +5 kelissä, että täytyy ihmetellä, että tupaan mahtui niin paljon lämpöä sisään, jos/kun COP ollut luokkaa 3 tuossa kun ei koko ajan katko.

Tuo fixed fan speed tosiaan, kuten Janti kirjoittaa, voisi vähentää katkomista, kun se UY:n stopilla ollessa pyörittää ilmaa sisällä, niin on SY:n aloittaessa toiminnan hieman viileämpi lähtökohta lämmitykselle.
Mutta en tiedä voisiko se muuten oikein auttaa ongelmaan. Sanoisin tätä ongelmaksi kyllä, kun iso toive oli että juuri 0-10 asteen lämmityksissä saisi erityisen roimaa säästöä.
Jaa, vai oliko se niin että 56-01:llä voisi myös välttää tuon ilmeisesti aikaohjatun siniaalto 3min on ja 3min off tilanteen, johon sykliin tuolla näyttäisi olevan taipumus ajautua.

Kiitos Teharille, kun olet testaillut. Jos vielä testailet niin laita lisäinfoa siitä.
Ja ole tyytyväinen, että näillä plussakeleillä voit käyttää toista ILP:iä, joka toimii tasaisesti katkomatta hyvällä COP:lla alle 200W:n.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
No nyt tuli seuraava stoppi sisäpuhallukselle eli semmonen reilu 7h jos ei välissä tullut kun oltiin saunassa ja poreissa mutta hyvin toimii kyllä tuolla 56-00 .
Mutta edelleenkin pakko odotella niitä varsinaisia kylmiä olosuhteita. Nyt edelleen pelkkä pana käytössä. Pana on siis sijoitettuna paremmassa kuin mitsu ja pana pääsee puhaltaa läpi koko kämpän. Toistaiseksi se riittää todella hyvin. Pyynti 20 ja lämmöt 22,2-23,7.
 

Husky

Vakionaama
Kello-ohjatusti pakotettu katkokäynti, ulkolämpötila 0...+5 astetta

Eilen illalla auto-puhalluksella seurasin sekuntikellolla tuon pompottelua ja pakko on joku sisäinen kello olla, kun tuntui jatkuvan loputtomiin: kymmenkunta tehorykäisyä kesti 3min10sek ja niiden välissä stopissa 5min20sek.

Vaihdoin sitten puhalluksen 2/6:lle (mikä tuntui olevan suunnilleen sama puhallusteho kuin mitä autolla puhalteli) niin ei käytännön vaikutusta: on 3min20sek ja off 5min20sek ja tuo jatkui ja jatkui niin kauan kuin seurasin.

Yhteensä kellottelin pompotusta yli kaksi tuntia ja on näyttänyt jatkavan sitä koko 11h päälläolonsa ajan.
Tuo on niin hiljainen puhaltelija, että tätä ei normihälinässä huomaa eikä edes hiljaisessa talossa, ellei oikein seuraa tuota. Jää siis helposti huomaamatta ja voi olla, että itsekään en keväällä huomannut tuota.

Ihan kuin säätöstrategia olisi "isolla tai täysteholla, kunnes saavutetaan set point, jotta nopeasti päästään pauselle". Pitäisi mielestäni olla edes vaikka näin, että "isolla teholla 60sek jotta tulee vau-efekti ja sitten pyritään ajamaan 400W teholle muttei missään nimessä sen alle ja laitetaan silti minimitehoksi papereihin 165W".

Omissa suuntaa-antavissa COP-mittauksissa on ensimmäisen minuutin COP ollut tasoa 1-2 ja kolmannen minuutin jo yli 3,5. Noissa 3min teho on ollut luokkaa 800-1200W.
400W teholla COP olisi varmana luokkaa 3-4, joka takuulla olisi energiatehokkaampaa kuin tuo katkoilu.

Mikäli kävisi ensimmäisen minuutin 1000W ja tajuaisi, että hitto kun imulämpö nousee jyrkästi heti ja pudottelempa ajoissa 400W teholle, niin sama lämpömäärä tulisi niin paljon hitaammin, että voisi jo käydä todella pitkään yhdellä vedolla.

Modausta 56 ei ollut päällä, eli se on defaultissa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Eilen illalla auto-puhalluksella seurasin sekuntikellolla tuon pompottelua ja pakko on joku sisäinen kello olla, kun tuntui jatkuvan loputtomiin: kymmenkunta tehorykäisyä kesti 3min10sek ja niiden välissä stopissa 5min20sek.
Meillä FD ajelee katkoa saman tyyppisesti AUTO-puhalluksella, 3 min päällä ja 3 min pois. Ottoteho nousee kompressorin nimellistehoon saakka noin 900 W, ja sitten OFF. => +5C lämpimämmässä kelissä laite ajastuskäyttöllä, lähinnä yöllä päällä
 
Viimeksi muokattu:

Tehari

Aktiivinen jäsen
Eilen poltettiin takkaa, ihan muuten vaan. Ilpit olivat yön kiinni. Aamusella pana taas käyttöön. Aika tarkkaan keskikulutus 360W. Ja hyvin toimii. Puhallus manuaali 1 ja pyynti 20.
 

Husky

Vakionaama
Eilen poltettiin takkaa, ihan muuten vaan. Ilpit olivat yön kiinni. Aamusella pana taas käyttöön. Aika tarkkaan keskikulutus 360W. Ja hyvin toimii. Puhallus manuaali 1 ja pyynti 20.
Meinaatko keskikulutuksella esim 5min tai 60min keskikulutusta vai sitä, että masiina on välillä käynyt tasaiseen alle 360W teholla eli vaikka 200W ja välillä 600W teholla?
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Tunnin keskikulutus 8h osalta. Tottakai välillä ottaa enempi ja taas vähempi. Se nyt on iha normaalia. Tällä hetkellä 335W.
Tässä nyt viimeiset 24h
 

Liitteet

  • Screenshot_2023-11-14-22-10-24-77_0ac2addf979993c0e494aa40c40dbf6e.jpg
    Screenshot_2023-11-14-22-10-24-77_0ac2addf979993c0e494aa40c40dbf6e.jpg
    95,9 KB · Katsottu: 111

Husky

Vakionaama
Saisiko tuosta näkyviin hetkellisen ottotehon (W) vaikka päivän ajalta tai ihan muutaman tunninkin ajalta (en tunne tuota Shellyä)?
Että siis näkisi millaisilla tehoilla sinun yksilösi rullaa.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Saisiko tuosta näkyviin hetkellisen ottotehon (W) vaikka päivän ajalta tai ihan muutaman tunninkin ajalta (en tunne tuota Shellyä)?
Että siis näkisi millaisilla tehoilla sinun yksilösi rullaa.
Tosta kuvastahan sen näkee mitä on ottanut miltäkin tunnilta. Mikäli ottaisin maksullisen version niin näkisi minuutilleen. Eilen tuossa kirjoituksen hetkellä otti tehoja 335W. Tällä hetkellä 548W, mutta laskusuunnassa. Kohta ollaan varmaan taas alta 400W.
Yön osalta kulutukset pyöri 360-380W tienoilla. Mutta on sulla mikä laite tahansa niin kyllä ne kulutukset heittelee..

Yksi mikä saattaa vaikuttaa kulutukseen on se että mulla ei lisätty kylmäainetta (koska kaverilla ei sitä siinä ollut). Kylmäainetta ei tarvii lisätä jos putket ovat max 7,5m, mulla on n.10m eli pitäs lisätä n.25g
 

Husky

Vakionaama
Juu, näkee keskitehon mutta tosiaan tarkoitin että minkälaisilla minimitehoilla toimii, kun minulla ei toistaiseksi ole ollut alle 400W tehoilla.
Juu ei teho samana pysy, se on selvä, mutta siis haen tuota minimitasoa.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
No kyllä se sunnuntaina kun oli enemmän plussaa niin pyörii tuolla n.360W lukemissa. Nyt kun on aste pari pakkasta niin n.400W. 20 asteen pyynnillä. Ja kyllä nää mun ilmoittamat lukemat on ne minimitehot jolla on jotai merkitystä. Jos se jossain kohdin kun oli plussakelit pyörähti pariksi minuutiksi 10w lukemiin niin ei sillä ole mitää merkitystä.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Yöllä pakkasta ollut n.-7c, pyyntinä 21 ja puhallus 1. Kulutus vaihdellut 700-750w paikkeilla. Aamulla pakkanen kiristynyt -9 lukemaan ja kulutus noussut 835-810w. Lisäsin puhalluksen 2lle ja kulutus pysyy samassa. Nyt itseasiassa 765w hetkellinen kulutus.
Tämä pumppu on tosiaan sijoitukseltaan vanhan Toshiban paikalla ja LN25 on saanut jäädä offline. Lämpö leviää yllättävän hyvin ympäri taloa. Tyytyväinen hankintaan. Panasonicin cloud hakkaa mitsun cloudin 100-0
 

Husky

Vakionaama
(Meillä näytti ottavan tuntitolkulla peräti 1100W, kun ulkona -5 ja vieressä lämmin takka ja jonkin verran lattialämmitystä apuna, pyynti 20, puhallus 2/6 (tai 1/5). Mutta täytyy tutkia tuollainen tilanne uusiksi toiste vielä, että mikä tuo oli, kun yllättävän isoa otti tuossa.
Epäilen jotenkin ettei edusta tuon normitoimintaa.)

Vähän kaipailisin tiettyjä muutoksia Panan Cloudiin, mutta on se ok silti.

Meilläkin hämmästyttää, että kuinka ihmeessä tuon lämpö voi levitä niin hyvin meillä tuonne sokkeloiseenkin osaan taloa. Tuolla mainitulla puhalluksella näkyy peräkammarissa asteen nousu about tunnissa.
Nyt itseasiassa 765w hetkellinen kulutus.
Vissiin siis näet hetkellisen kulutuksen, mutta sitä ei pysty nauhoittamaan tai näkemään tuosta käyttöliittymästä jälkikäteen.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Näen sen hetkellisen kulutuksen kyllä. En silti ymmärrä mitä merkitystä sillä on paljonko se ottaa vaikka minuutin päästä jos kulutus tippuu vaikka 100w kun se pääasiassa ottaa määrän X. Sillä hetkellisellä minimiteholla ei oo mitää merkitystä, saatikka sillä että jos se ottaa sulatuksen yhteydessä muutaman minuutin yli kilowatin. Mihin ihmeeseen sä tarviit sitä tietoa?
Ja edelleenkin jos haluan tarkempaa tietoa niin Shellyn maksullisella versiolla näkee tarkemman.
 

Husky

Vakionaama
Sillä hetkellisellä minimiteholla ei oo mitää merkitystä, saatikka sillä että jos se ottaa sulatuksen yhteydessä muutaman minuutin yli kilowatin. Mihin ihmeeseen sä tarviit sitä tietoa?
Sillä ei ole väliä, että ottaa isoa tehoa sulatuksen tai katkon jälkeen, ellei se johda siihen, että heti uudestaan menee katkolle liian ison tehonkäytön takia.
Tästä on paljon puhetta eri keskusteluissa tällä foorumilla.

Itselläni, kuten sanottu on syksyllä iso osa käynnistä ollut 3min käynti liian isolla teholla ja sitten perään 3-5min katko ja energiatehokkuutta todennäköisesti reilusti alentava systeemin ylösajo.

Mainittakoon muuten, että keväällä tuota ilmiötä en osannut tunnistaa tunnin keskiarvokulutuksista.

Toisissa (paremmissa?) koneissa on tehonrajoitus, jolla tähän päättömään toimintoon voi puuttua, eli ainakin Toshiba ja Daikin. Tämän asian tarpeellisuudesta ja sen, että on oleellista että ILP pystyy käymään pienellä teholla katkomatta, olin jo tietoinen ennen ostopäätöstä, mutta kun papereissa lukee minimiteho 165W, niin...
Tämä sanottakoon tässä, jos joku NZ:aa harkitseva lukee tätä ketjua.

Toisessa ketjussa oli maininta tästä asiasta myös toisissa Panan malleissa.

Ja kolmannessa ketjussa on aiheesta hyvä kirjoitus, jos on epäselvää mistä on kyse:
"Niinkuin kokemus on osoittanut, tarveohjaus [tehorajoitus] hillitsee koneen käyttäytymistä rajoittaen ulkoyksikön tehoa ja hillitsee sulatuksen jälkeistä ns ”alkukiukkua” ja sen aiheuttamaa ulkoyksikön nopeampaa huurtumista ja näin ollen pidentää sulatusväliä.
...
Tarveohjaus saattaa myös vähentää epätaloudellista katkokäyntiä leudoimmilla keleillä."


Välttämättä tässä ketjussa ei ole tarpeen keskustella katkokäynnistä yleisellä tasolla, vaan siihen sopivia ketjuja on lukuisia. Voimme tietysti (toisia kunnioittavaa) keskustelua käydä Panan ominaisuuksista.

Ja ainakin itseäni kiinnostaa, jos nämä NZ:t ovat erilaisia yksilöitä ja toinen ei katkoile koko ajan ja tietenkin käyttöolosuhteet vaikuttavat myös. Luulisin että omat olosuhteet voivat hyvinkin toistua monessa kodissa ja vieläpä niin ettei asiaa huomata tai ymmärretä ja sitten lähtee niitä puheita, että ILP:t ovat huonoja lähtökohtaisesti.

Sanottakoon vielä, että lainauksessa ja muuallakin mainittu yliteholla ajo ja sen vaikutus sulatukseen ei ole itsellä ollut tunnettuna seurauksena (vaan katkoilun epätaloudellisuus), mutta oman laitteen sulatuksissa on ilmiöitä (ei aina, mutta ajoittain ollut liian tiheästi ja liian pitkiä), joita täytyy seurata tässä kyllä tarkemmin lisää.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Sillä ei ole väliä, että ottaa isoa tehoa sulatuksen tai katkon jälkeen
On sillä huomattava vaikutus siihen milloin sulatellaan seuraavan kerran - kelistä riippuen, mutta jos kastepisteen ja ulkolämpötilan ero on pieni niin tuo ryntäily voi lyhentää sulatusvälin vaikka kahdesta tunnista puoleen tuntiin, koska se vetää kennomn heti uudelleen paksuun kuuraan.
 

Husky

Vakionaama
On sillä huomattava vaikutus siihen milloin sulatellaan seuraavan kerran - kelistä riippuen, mutta jos kastepisteen ja ulkolämpötilan ero on pieni niin tuo ryntäily voi lyhentää sulatusvälin vaikka kahdesta tunnista puoleen tuntiin, koska se vetää kennomn heti uudelleen paksuun kuuraan.
Aivan.
Tuota vähän olin tuossa yksi päivä huomaavinani, mutta täytyy vielä seurata lisää miten tuo oikeasti menee.

Mutta oli sen verran tiheää sulatusta, että varmasti vaikuttaa hyötysuhteeseen ja lisäksi olin katsovinani että kesti peräti yli 20min, että alkoi tulla uudelleen lämmintä. Mutta tuota täytyy kellottaa lisää.
Samaan aikaan toisen ILP:n ketjussa puhuttiin 5-10min sulatuksista.

Katkokäynnin ja sulatustouhujen kombinaatio voi viedä paljon etua pois -5...+10 asteen lämmityskeleistä mihin nimenomaan oli kovat toiveet.

Hetkelliset kotiCOP:t mitä olen mitannut ovat kyllä olleet ihan hyviä, jos masiina on edes 5min pysynyt päällä.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tuota vähän olin tuossa yksi päivä huomaavinani, mutta täytyy vielä seurata lisää miten tuo oikeasti menee.
Laitteet eivät ole veljeksiä, mutta aikoinaan virittelin Argon mittauksiin niin että ulkoyksikön lähistöllä oli onewire lämpö/kosteusmittaus. Sisäyksikössä oli sitten lämpömittarit ja puhallinmoottorin hall-anturissa rinnnalla nopeusmittaus. Ja sähkön kulutusta mittasi dual counter taulussa olevan oman mittarin lähdöstä.

Argo on siitä tyhmä laite, että se ei muista mikä oli hyvä teho ennen sulatusta ja niinpä eri tehojen vaikutusta sulatusaikoihin pystyi seuraamaan muutenkin kuin sen alkukiukun osalta.. ainakin tuossa laitteessa vaikutus oli hyvin nähtävissä.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
@Husky onko sulla pyyntinä edelleen 19? Ootko kokeillu mitä se tekee jos laitat vaikka 20-20,5 tai 21?
Itellä tulee mieleen että kun 19 on sen verran matala pyynti että siksi se käy katkoa?
 

Husky

Vakionaama
Juu, olen kokeillut kyllä 20 ja 20.5. Suht lyhysti vain, mutta kuitenkin tunteja putkeen eikä auttanut noissa tilanteissa.

Tietysti pitää ottaa vielä paljon enempi tilastollista otantaa tästä hommasta.

Välillä tuo on "selvinnyt" alkuryntäyksestä ilman heti perään tulevaa sammutusta myös 19 asteen pyynnillä.

Viimeyö oli yksi positiivisimmista vedoista (oli kylläkin vain 4h päällä, mutta hyvä ettei katkoillut) ja pohjalla oli iso lämpöpläjäys taloon pitkästä saunomisesta (tämä on epätyypillistä meillä tuollainen saunominen).
Pakkasta oli kuitenkin vain 2 astetta täällä. Ja näytti ettei ollut sulatellut ainakaan liian tiheään.
Jotenkin outo juttu tuo, että miksi nyt oli noin hyvin pelannut...oliko olosuhteet jotenkin optimaalisemmat kuin muina päivinä tässä syksyllä, jolloin on ollut pikkupakkasta.
Takkakin oli vielä lämmin toissapäivän lämmityksestä, että lämmöntarve oli varsin pieni.
Kastepiste oli -5.

Se on luonnonlaki, että jos ei ole tarvetta lämmölle niin se johtaa katkokäyntiin. Mutta se on säätötekninen moka, jos katkoilu johtuu aivan liian tehokkasta alkuryntäyksestä.
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Korkean pörssisähköhinnan vuoksi koko päivän pumppu pois käytöstä. Klo19 lähti pyynniksi 22 ja puhallus oli hetken 2:lla ja sitten täysille. Tunti ja sulatus. Tältä näytti just ennen sulatusta. Ulkona -10.
IMG20231121200302.jpg
 

Husky

Vakionaama
^Tasaisesti huurtunut mikä hyvä.

Meillä kanssa ILP ollut jäähyllä ja haloilla lämmitetty. Tänään laitoin illalla päälle ja ajattelin, että voi tulla taajaa sulattelua, kun tuiskuttaa märkää lunta isohkon tuulen kera.

Mutta tuo mielestäni puhalteli yhteen putkeen 3h. En huomannut siinä välissä sulatusta, mutta kun on niin hiljainen niin ei välttämättä kyllä huomaa, jos sattuu olla vaikka kattiloiden kolinaa alkusuhahduksen aikana ja kun puhalluskin häviää taustameluun, niin ei vältt. huomaa ettei se puhalla.

Mutta tärkeintä oli se, että ei katkoillut tuon 3h aikana, vaan veti tasaiseen noin pitkän aikaa.

Mutta hemmetti tuo sulatus katkaisi kamelin selän! Kun palasi töihin tuon jälkeen, niin TAAS alkoi p*rkeleellinen pompottelu eli offilta kun palaa töihin niin WideOpenThrottle täysteholla kaikki lämpö mitä irti lähtee 3min ja sitten 3-5min pause ja tuota pompottelua tuntuu jatkuvan loputtomiin.
Hittolainen, että tuo sulatus laukaisi tuon. Ei tuossa ole järkeä eli stoppiin vain.

PS Mainittakoon, ettei ole haluja pitää pyyntiä isommalla kuin 19 astetta, kun sillä konstilla on koko talo tarpeeksi kuuma. Eikä ole halua pitää puhallusta isommalla kuin 2/6, kun sillä menee takimmaiseenkin huoneeseen sokkelon perälle tarpeeksi lämpöä.
 

Esäätäjä

Vakionaama
täysteholla kaikki lämpö mitä irti lähtee 3min ja sitten 3-5min pause ja tuota pompottelua tuntuu jatkuvan loputtomiin.
Noinhan se tekee kun lämpö ei leviä tarpeeksi, se on tavallaan oikosulussa kun saa tekemäänsä kuumaa imuilman mukana.
Omassa vanhassa Midean tekemässä tuo vedonpoisto teki humppauksen, pudotti tehoa ja puhallus samalla, hetken päästä huomasi että viilenee ja tehot taas ylös. Vedonpoiston huijaus kennon lämpöanturiin lopetti ja puhaltaa tasaisesti täysillä vaikka kone välillä pikkutehoilla, vähän tuntuu viileä huiku välillä mutta ei humppaa.
 

Husky

Vakionaama
Noinhan se tekee kun lämpö ei leviä tarpeeksi, se on tavallaan oikosulussa kun saa tekemäänsä kuumaa imuilman mukana.
Laitteen pitäisi pitää itsensä pienemmällä teholla alussa, niin pääsisi yli tuosta tilanteesta.
Se on selvä, että jos talo on valmiiksi lämmin, niin pitää mennä pauselle, mutta liian isotehoinen rykiminen on eri asia.

Tuo tuntuu milloin missäkin erilaisessa tilanteessa päätyvän tuohon katkoiluun, vaikka kun itse on lämmittänyt talon, niin voi alkaa tuo älytön sahaus.
Ei se aina silti tuohon päädy eli joskus käy sillä minimillä mihin pystyy eli 400W pitkiäkin aikoja (muttei koskaan sillä minimillä mikä lukee esitteissä).
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tulipa selllainen vastaan etten pääse tuonne Service Zonelle vaikka kuinka pitkään painan tuota SET nappulaa. Onkos muilla tällaista?
Customer Zone kyllä toimii ja lähettää asetuksia OK.

1701671651021.png
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tässä Panan lepokulutus kun laite on ollut OFF yli 8 h.
Tehomittarin lukema vaihteli 10-12 W välillä ja ulkoyksikkö piti pientä hurinaa (= taitaa olla kompressorin lämpimänäpito).

1701675621093.png

1701675833564.png
 

Husky

Vakionaama
Tulipa selllainen vastaan etten pääse tuonne Service Zonelle vaikka kuinka pitkään painan tuota SET nappulaa. Onkos muilla tällaista?
Customer Zone kyllä toimii ja lähettää asetuksia OK.

katso liitettä 91137
Itse keväällä pääsin sinne zonelle, mistä pääsi katsomaan pohjavastuksen asetusta.
Tässä Panan lepokulutus kun laite on ollut OFF yli 8 h.
Tehomittarin lukema vaihteli 10-12 W välillä ja ulkoyksikkö piti pientä hurinaa (= taitaa olla kompressorin lämpimänäpito).

katso liitettä 91140
katso liitettä 91141
Mielenkiintoista.
Meillä on ko. vaiheeseen pakkasilla ilmestynyt ylimääräinen aaltoileva kulutus joka max 80-100w ja välillä taisi olla joku 20w tasoa.
Oli muistaakseni luokkaa 45-60min aallon pohjasta huippuun.
Nyt en pääse tsekkaamaan tuota asiaa (Edit: 45min välein laakea huippu 85-90W ja minimissään jotakin 20W, ihan siniaaltoa ei ole, kun laakea huippu on 25min luokkaa ja minimi 15-20min)
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Itse keväällä pääsin sinne zonelle, mistä pääsi katsomaan pohjavastuksen asetusta.
Eli laite OFF tilassa painan kerran SET-painkiketta, niin näkyy Customer Zone (1-15) tämän jälkeen ei tapahdu mitään vaikka painaa yhtämittaan sitä SET-painiketta yli 5 s. :hmm: :oops:
 

Tehari

Aktiivinen jäsen
Eli laite OFF tilassa painan kerran SET-painkiketta, niin näkyy Customer Zone (1-15) tämän jälkeen ei tapahdu mitään vaikka painaa yhtämittaan sitä SET-painiketta yli 5 s. :hmm: :oops:
No en oo nyt kokeillut mut ihan tollai se mulla toimii.. Kokeile vaikka ottaa patterit irti ja uusiks..
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
No en oo nyt kokeillut mut ihan tollai se mulla toimii.. Kokeile vaikka ottaa patterit irti ja uusiks..
Juu sain nyt toimimaan. Sitä yhtä lyhyttä painallusta ei saa tehdä vaan heti se pitkä min 5 s painallus.

Laitoin tuon sulatuksen nyt 60 => 01 (oli mulla default 00) Laite sulatteli tällöin noin 40 minuutin lämmittelyn jälkeen. :(
1703708959698.png


Miksiköhän mulla oli nyt 00, oliko joku tuon nyt muuttanut
1703743113259.png


Tuossa logitusta ennen tuota muutosta. Lämmitysjaksot 40-60 min ja sulatukset 14-17 min.
19:24 katkaisin hetkeksi sähköt laitteelta (ei sulatusta tuossa) Tuon tupla jakson jälkeen tuli vasta kunnon sulatus (sulatuksen aikana kennosta valunut ilma meni pakkaselle, alimmillaan -10C).
1703742314213.png
 

Liitteet

  • 1703743062193.png
    1703743062193.png
    3,4 KB · Katsottu: 63
Viimeksi muokattu:

Husky

Vakionaama
Tässä on katkokäynnin lisäksi tullut nyt huomattua, että usein tekee tiheänlaisesti sulatuksia ja ehkä jopa isompi ongelma on, että kestävät pitkään eli 18min. Samaan aikaan ainakin Daikineissa on ollut selvästi pitempiä sulatusvälejä ja kestot 8min. Ero on iso. Toshiboissakin selvästi lyhempikestoisia sulatuksia.

Pari kertaa olen huomannut, että jossain 8-10min kohdalla on jo ihan ilman jäätä kenno, mutta sen jälkeen turhantuntuisesti sulattelee pitkän tovin. Eikä kenno kovin jäässä ole sulatuksen alussa. Tasainen huuru.

27.12 yönä teki 60min sulatusväliä. Siitä kun 18min tekee sulatusta niin turha on vehjettä päällä pitää...

40min sulatusvälejä en ole paljoa huomannut eli noin tiheät ovat olleet harvinaisia.

SM:ssä ei selitetty, että mikä tuo asetus 60 oikein on. Onko tietoa, että mikä se "new deice judgement" on?

PS tuossa joku päivä huomasin historiadatasta, että vehje oli kokonaisia päiviä pompotellut 3min katkoa. Raivostuttavaa, kun se on pakko katkon jälkeen repiä sisään 55 asteista tai sen ylikin olevaa lämpöä, meneehän siinä jo väkisinkin laite kuin laite katkolle :mad: Sitten jos sattuu tuosta repimisestä päästä yli, niin hiiiiiiljaa alkaa ajaa puhalluslämpöä alas ja saattaa toimia ihan hyvin sen suhteen sitten pitemmänkin aikaa. Esim sulatus ajaa sitten veitsen terälle ja saattaa sen jälkeen alkaa katkoilu.
 

Husky

Vakionaama
Juu sain nyt toimimaan. Sitä yhtä lyhyttä painallusta ei saa tehdä vaan heti se pitkä min 5 s painallus.

Laitoin tuon sulatuksen nyt 60 => 01 (oli mulla default 00) Laite sulatteli tällöin noin 40 minuutin lämmittelyn jälkeen. :(
katso liitettä 92024

Miksiköhän mulla oli nyt 00, oliko joku tuon nyt muuttanut
katso liitettä 92029

Tuossa logitusta ennen tuota muutosta. Lämmitysjaksot 40-60 min ja sulatukset 14-17 min.
19:24 katkaisin hetkeksi sähköt laitteelta (ei sulatusta tuossa) Tuon tupla jakson jälkeen tuli vasta kunnon sulatus (sulatuksen aikana kennosta valunut ilma meni pakkaselle, alimmillaan -10C).
katso liitettä 92027
Mielenkiintoista, että sinulla näyttää ryntäilymielessä paljon paremmalta, kun on alle 45 astetta. Itse olen usein nähnyt, että ryntää 55 asteeseen kaikin keinoin.

Sinulla aavistuksen lyhempikestoisia sulatuksia.

Mielestäni meillä on kyllä tehnyt kunnollisia sulatuksia, vaikka ei ole mennyt sisällä pakkaselle. No minulla viimeaikoina ollut vain indikatiivinen lämpötilamittaus, joka ei ole SY:n sisällä.
Kenno on silminnähden sula ja silti jatkaa minuuttitolkulla vielä.

Täytyy joskus katsoa että onko tuo 60 00 vai 01. Vielä kun olisi tieto, että mitä se meinaa.

Meillä muuten yleensä ei ole noin iso ottoteho. Pyynti ollut nyt 20 ja puhallus 2/5, mikä kismittää, kun lämpö leviää erittäin hyvin jo 1/5.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Täytyy joskus katsoa että onko tuo 60 00 vai 01. Vielä kun olisi tieto, että mitä se meinaa.
Oma arvaukseni on että laite ei mene noille lyhylle 40 min (kello-)lämmitysjaksoille vielä -10C jälkeen vaan vasta -25C jälkeen.
Eli tarpeenmukaan sulattelisi siihen saakka.

Kyllä se valuva puhallusilma kunnolla menee pakkaselle, kun kennossa on sulatettavaa.
1703762002427.png
1703762032709.png


Hieman oli jäätä tuossa kompressorin puoleisessa jousen sinisessä osassa. Tuo aiheutti hieman ääntelyä sisälle.
Paljaat jouset tässä mielessä parempia. ;)

1703762462636.png
1703762283618.png


ps. Tulipa tuossa sulatus ja siinä yhteydessä tuli sormella testattua, että Base pan A on oikea asetus. Eli sulanapitovastus ei ollut aktiivisena ennen sulatusta, sulatuksen aikana vastus kyllä lämpeni.

ps. ps. Ja asetuksella 65 LED smart OFF selection 01 – Enable saa sisäyksikön merkkivalot aktiiviseksi vain hetkeksi kun kauko-ohjaimella tekee muutoksia, muutoin ne on sammuksissa.
 
Viimeksi muokattu:

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tässä loggausta tältä päivältä. Ulkolämpötila -7C - -5C

Antoteho keskim. arviolta 1350 W (teho arvioitu niin että III-nopeus vastaisi 501 m3/h)
Ottoteho keskim. 589 W
=> koti-KOP 2,3

Lämmitysjaksot 1 h 10 min - 1 h 20 min

1703774990207.png
1703782669484.png


SM:n väittää että III-nopeus olisi Me ja se taas SM:n mukaan 11,19 m3/min eli 671 m3/h :cool:
1703775144817.png

Kyllä siellä on tuo automaattipuhalluksen rajoitus aktiivisena ellei kennolämpötila ole yli 39C.
1703775450042.png
 

Liitteet

  • sää.png
    sää.png
    59,6 KB · Katsottu: 64
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös Bottom