Mielenkiintoinen käyrä oli Setän taululla. Pienistä nikaleista voi päätellä, että sulatuksia oli ollut 7 kpl edellisen vuorokauden kuluessa. Illalla kävi parisen tuntia putkeen ja ehti himmailla oman mittarinsa mukaan 1,8 °C lämpötilassa minimikierroksille ennen sulatusta.
* Sulatus tuotti:
3,78 kg vettä
* Sulatus kulutti:
0,81 kWh lämmintä takaisin päin (keskiteho 6,1 kW, laskettu Pollun mittaamasta virtaamasta (1,65 m
3/h) ja Setän omista lämp. mittauksista)
* Sulatuksen kesto
481 s
* Jään sulatus
0,35 kWh eli takaisin otetun energian kokonaismäärästä 43 % kului jään sulattamiseen.
Sitten 9. marraskuuta täällä oli vuorokauden varsin tarkaan noin + 6 astetta. Ei sulatuksia, ei taukoja, käytännössä kävi melkein minimikierroksin 23-25 r/s (minimi 20 r/s)
-
Pollun mukaan COPiksi muodostui 4,1 @+6 °C, ilman kosteuden ollessa tasan 100 %.
-
CTC:n lupaa COP 5,2 tosin @ +7 °C, 20 rps. Tuokin toki irtoaa Polluni mukaan, mutta vasta noin 12-15 asteen lämpötilassa jolloin käynti on sitten jo myös pätkittäistä.
Lauhdekourun vastus on käsittääkseni päällä ohjelmapäivityksen jälkeen 120 min edellisestä sulatuksesta eli senkään ei olisi pitänyt olla päällä, kun sulatuksia ei ollut ollenkaan.
Tulos on hyvin linjassa muiden vuorokautisten tulosten kanssa.
Latauskiertopumpun kulutus voisi olla luokkaa 1 kWh/päivä (ohjaus pyynti 50 %). Se voisi selittää tuosta COP vajeesta 0,14 yksikköä, jos se ei kuulu tehtaan spekseihin mukaan.
Tuolla Pollulla on näissä mittauksissa keskeinen merkitys.
Edit: Unohtui mainita, että 35 asteista pumppailee. Nyt ei ole enää edes päiväpumppausta käytössä, kun lämpötilaeroja yön ja päivän välillä ei ole.