Nibe F470 Aloittelijalle neuvoja?

Tulihäntä

Vakionaama
Sen tulon tehostaminen liikaa on melkein turhaa kun sillon tuloilman lämpötila laskee ja sama käy menovedelle. Sitten seuraavaksi hyppää lisäysvastus päälle. Mielummin raottaa ikkunaa niin takka saa tarvitsemansa paloilman.
 

Mikki

Hyperaktiivi
Voi voi kun vissiin edelleenkään ei laiteta takalle tuloilmaa. Tuo pitäisi kieltää lailla että IV suunnittelijat saa kuitata erillispoistojen kompensoinnin viittauksella IV koneen tehostukseen. Se on huijausta ja tärkeän asian ohittamista.
 

Tulihäntä

Vakionaama
Nii ikkunaa auki sytytyksessä/palon alussa? Ei nyt kokoaikaa kuitenkaan.
Se sytytys ja alun roihu vaatii eniten ilmaa. Jahka syttyy ja hormi lämpenee, niin sitten ei enää välttämättä tarvitse. Tosin riippuu niin talosta, iv-asetuksista, tulisijasta ja polttopuustakin. Jos palon aikana käy kurkkaamassa mitä piipusta tulee, niin selviää. Tumma savu on kitupolttamista, harmaa/vaalea savu epäpuhdasta palamista ja pelkkä väreily spot on.
 

Jarppa77

Jäsen
Itsellä on ollut ILP kaverina alusta asti. Lämmityskaudella oon tehnyt niin että aluksi kun yöllä on ollut kylmää ja päivällä lämmintä niin oon lämmitellyt pelkällä ilpillä yöllä, paitsi pesuhuone yms tietysti lattialämmityksellä. Kun lämmöntarve alkaa olla vuorokauden ympäri niin en ole käyttänyt ILPiä vaan lattialämmitys päällä joka huoneessa. Sitten kun alkaa olla -5 pakkasta tai enemmän, olen ottanut ILPin kaveriksi.

Olen laittanut minimissään sen huoneen missä ILP on termarin sijaan vapaakierron taakse ja kuristanut kierron jakotukilta aika pieneksi niin että ilman ILPiä siinä huoneessa olisi esim +18 ja ILP lämmittää loput. Loppuviimein laitoin kaikki muut paitsi huoneet missä nukutaan myös vapaakiertoon ja kuristin jakotukilta sopivasti että ILPin kanssa lämpö on sopiva.

Lämpökäyrään tuo ei vaikuta vaan lämpökäyränä on se missä pesuhuoneen lämpötila on sopiva. Enemmänkin sanoisin että jakotukkiin tulisi kahdet säädöt, ILPin kans ja ilman. Siitä ei oikein tule mitään jos samassa huoneessa missä ILP on, on termari. Jää joko lattia kylmäksi tai ILP ei pääse lämmittään.
Mulla ILP on tilassa mikä on yhtenäistä tilaa olohuone, keittiö ja ruokailutila. Meidän ekan eli viime talven havainto tässä (ennen ILP:a siis) oli se että kun tämä tila oli täysin vapaassa kierrossa, noin alta kymmenen pakkas asteen tässä tilassa olisi saanut olla (ainakin muun perheen mukaan) pikkasen lämpösempi. Säädin käyrää tuohon 3-0 ja sillä sain tän tilan suht ok, mutta sit makureissa sain rajoittaa termareilla. Makurit oli toisaalta 2+1 käyrällä aikaste ok niin että ainoastaan meidän aikuisten huonetta termarilla rajotin. Tän takia ajattelin että lähden nyt koittamaan niin että 2+1 käyrä takasin ja sit ILP:n avulla hoidan tän isoimman tilan lisä lämmön. Musta tuon 2+1 käyrä oli aikaste ok esim kylppärin kannalta, lattia kyllä tuntui esim -15-20 pakkasissa lämpöseltä eikä siellä ollut liian viileä. No kokeilemalla tää selviää kun päästään taas joskus lämmityskaudelle.
 

juhamat

Aktiivinen jäsen
Rupesin ilmaanaan PILPiä. Rakennuttaja on tehnyt sen päälle tuommoisen koteloinnin, niin ymmärränkö nyt oikein etten pääse avaamaan ollenkaan tuloilmapatterin ruuvia, että se jää tuon taakse? Voiko järjestelmän täytön tehdä jos laitteen yläpuolella olevaa ilmausruuvia ei pääse aukaisemaan, kun ohjeiden mukaan ilmausruuvit pitäisi olla auki täytön aikana? Tai voiko ilmauksen olettaa olevan aikalailla kunnossa jos ylempää ilmausruuvia ei pääse aukaisemaan?

Sen takia tuo alkoi ihmetyttämään kun kivijalka pysynyt pitempään märkänä, ja epäilyttää vuotaako lattialämmitysputki....

varaajan_ylapaite.jpeg
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Mites koneen alaluukun takana oleva kondenssiketku/allas. Tukoksia? Sieltä normaalistikin vettä tulee, mutta pitäisi kulkeutua hallitusti viemäriin. Onko kone ”näkyvällä” paikalla? Rasinporalla reikä ilmausruuvin kohdille ylös tai levy kokonaan irti ilmaustarpeen tullen?
 

juhamat

Aktiivinen jäsen
Tarkennetaan että kivijalka ei ole märkänä PILPin kohdalta vaan yhden makkarin kohdalta on pysynyt märkänä toukokuun lopusta. Siitä varmistui jo että sadevesijärjestelmän putki ei mene ko kohdan alta, salaoja rutikuiva ja jos piirustukset pitää ees 3 metrin tarkuudella paikkansa niin ei mene viemäri tai vesikään siitä.

Kun ko altaaseen kaataa vettä niin lorisee putkesta pois viemäriin. Kone on pienessä varastossa niin eipä se näy "vieraille". Mutta ilmeisesti kysymykseeni vastaus on että tuohon ruuviin pitäisi päästä käsiksi. Nuo levyt on paklattu niin viimeisen päälle ettei näe ees missä on ruuvin kannat :D Virhe kai se rakennuttajalta on. Taidan reklamoida samalla kuin muustakin :)

Uskaltaako järjestelmään lisätä vettä jos ei ole tuota yläruuvia käyttänyt auki? Kun ilmasin alaruuvista niin paine tippui 0,4 kun kone ei ollut päällä ja on nyt noussut 0,6 kun se on pörissyt tunnin. Viimeisen puolivuotta pyöriny jossai 0,7-1 välillä. 1 tasoinen talo. Ja pitääkö ilmata jakotukiltakin?
 
Ylös Bottom