Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mittaappa huviksesi kun sulatus alkaa, kuinka pitkään menee jotta kenno lämpiää +5 ja +10c?LN 35 toimii ihan kivasti, kone on ollut "täysillä" jo pidemmän aikaa, eli aina on täysillä kun on mennyt lämpötila miinukselle.
Jaksotus on ollut pitkään noin 80min ja välillä kävi kääntymässä 100min, eli ihan ok.
Nyt kävin juuri ennen sulatusta katsomassa kennoa, se oli ihan hyvin kuurassa, valo näkyi vähän vielä läpi ja vettä tuli noin 6dl.
Pumppuun en ole muuta tehnyt kuin eristänyt Armaflexilla sen yläanturin.
katso liitettä 69550
Sitten LN25 joka ei ole toiminutkaan niin hyvin, nyt jaksotus 40min ja parhaimmillaan se on ollut 120min ja sieltä tullut pikkuhiljaa alaspäin.
Pumpun puhallus ollut täysillä, ilmankierrätys (takkatoiminto) päällä, lämpötilapyynti 18 astetta ja välillä lämmitetty takkaa.
Ennen sulatusta kenno oli aikas puhdas, valo näkyi hyvin läpi ja vettä ei tullut kovinkaan paljoa alle desi.
Laite on vakio ja viikonloppuna ajattelin yläanturin eristää, niin näkee että vaikuttaako se mitään.
Viimeinen monttu on kun otin laitteestä virrat pois.
katso liitettä 69551
Onkohan tässä voinut käydä, niin että LN35:n sisäkenno on kuuma, niin se sulattaa paremmin kuin tuon LN25:sen sisäkenno joka on selkeästi viileämpi, sehän ei käy kuin 30 asteessa kääntymässä.
On nää vaan mielenkiintoisia vehkeitä, mutta tietääpähän ens kesänä mitä tehdä, eli anturit eristää Armaflexilla ja siirtää alaputkesta anturin keskiputkeen.
Tämä ratkaisu tässä on hieman hankala. Kaksikerroksinen, ja jotta saan yläkertaan tarpeeksi lämpöä täytyy pitää pyyntiä suht korkealla, ja lisäksi yritän suunnata niin hyvin kuin mahdollista portaikkoon. Onhan tässä alhaalla hieman liian lämmin, mutta ei liian paha. Ja kyllä: Pudotan pyyntiä kun lauhtuu, mutta olen kuitenkin pitänyt vähintään 23C. Puhallus on aina täys.Kuinka lämmin huoneessa/talossa on kun pyynti on tuon 27 c? Säädät vissiin pyyntiä sään mukaan? Meinaa eikö se tule kuuma jos vaikka nollakelissä pyynti 27 c?
En sanoisi että huono paikka. Vaikea selittää tässä, mutta se on alakerrassa portaikon alla niin että imee ilmaa sekä yläkerrasta, että alhaalta. Ja anturi kun on oikealla reunassa, niin se on ok, koska puhallus on edestäpäin katsottuna vasemmalle. Nyt on ollut pyynti 26C, ulkona nyt -7,5C. Liitän kuvan miltä näyttää. Keltainen yläkerta, valkoinen alakerta.Taitaa olla sisäyksikkö vähän huonossa paikassa. Anturin siirtoa voisi harkita.
Täällä normaalihko putkitus eli luokkaa 3 metriä. Asentaja puheli samaa että putkitukselle on oltava riittävän pitkä, tiedä sitten...En tiedä onko sitä vaihtoehtoa täällä jo aiemmin puitu mutta eräs asentaja sanoi et tällä uudella kylmäaineella sen kylmäaine vedon pituus pitäisi olla vähintään 3m tai ihan minimissään 2,5m että jaksaa tarpeeksi sulattaa kylmällä. Mun korviin ainakin teoriassa kuulostaa järkevältä ja voisi selittää miksi joillain toimii paremmin kuin toisilla. En tuosta pituudesta ohjekirjasta mainintaa löytänyt, mut tietty mitä lyhyempi niin sitä vähemmän kiloja mahtuu ja sitä vähemmän sieltä saadaan lämpöenergiaa varastosta sulatukseen.
Tuon pohjalta olisi erittäin mielenkiintoista nähdä pari 30/10min (tai edes 60/10) yksilöä joihin vaihdettaisiin kylmäaine varmasti riittävään määrään ja vähän ylikin. Muutamalla asentaja on käynyt mittaamassa paineen ja sanonut sen pohjalta että kylmäainetta on riittävästi ....Kallionkinko 2021-01:
Täällä LN25 tekee nyt jatkuvasti n. 2,5h lämmitysjaksoja pakkasesta riippumatta. Vain kun on kunnolla tullut lunta tai ollut kova kosteus + pakkanen, lämmitysjaksot ovat lyhentyneet kennon tukkoisuuden mukaan. Jaksot ovat aina palautuneet pitkiksi kun ilma on kuivunut. Pumppu tyhjennettiin loppuvuodesta ja 1100g laitettiin uutta ainetta sisään [käyttöohjeen mukaan kylmäainetta on 1000 g]. Reilusti vajaana pumppu sulatteli miten sattui. Anturisiirtoja en ole tehnyt. Olisko putkituksen pituus perus 3 metrin luokkaa. Paineet taisi olla täytön jälkeen yli 40bar.
Kuinkahan tarkkoja Mitsut mahtaa olla kylmäaineen määrälle. Yleisesti ottaen mitä vähemmän kylmäainetta on sitä kylmempänä höyrystin käy. Eli ulkoyksikön putkisto kylmenee nopeammin ja näin ollen aiheuttaa lyhyemmät lämmitysjaksot.
Koneissahan on tehtaalla lyödyt aineet sisällä ja vain putkiston osuus täytettään ohjeen mukaan grammaa/metri? Voiko olla, että monet pumpuista on hieman vajaatäyttöisiä asennuksien jälkeen ja näin ollen toiminta olisi herkkää kaikenlaiselle vaihtelulle? Antavat kyllä täyden tehon, mutta ulkoyksikön kennon mennessä kylmemmäksi sulatuksia tulee turhaan useammin.
Näissä on aina sama määrä ainetta, paitsi jos muistaakseni yli 7m, silloin pitää lisätä.Moro kaikki muutkin sulatusvammaiset.
En tiedä onko sitä vaihtoehtoa täällä jo aiemmin puitu mutta eräs asentaja sanoi et tällä uudella kylmäaineella sen kylmäaine vedon pituus pitäisi olla vähintään 3m tai ihan minimissään 2,5m että jaksaa tarpeeksi sulattaa kylmällä. Mun korviin ainakin teoriassa kuulostaa järkevältä ja voisi selittää miksi joillain toimii paremmin kuin toisilla. En tuosta pituudesta ohjekirjasta mainintaa löytänyt, mut tietty mitä lyhyempi niin sitä vähemmän kiloja mahtuu ja sitä vähemmän sieltä saadaan lämpöenergiaa varastosta sulatukseen.
En vielä omaani mitannut mut arvioisin sen olevan max 2,5m, joten sen osalta tämä saattaisi selittää miksi kylmemmällä ilmalla siirrytään 30/10 sykliin. Huomenna valoisan aikaan ajattelin käydä mittailemassa tarkemmin.
Olisi mielenkiintoista kuulla teidän ajatuksia tuosta kylmäaine vedon pituus kommentista sekä tietysti siitäkin voisiko tämä olla yhdistävä tekijä, eli onko muillakin ongelmasta kärsivillä lyhyehkö ulko ja sisäyksikön väli?
Itse olen jo tyytymättömyyttäni sähköpostilla välittänyt maahantuojalle sekä myyjälle. Maahantuoja ei ole vastannut mitään ja myyjän vastaus oli et Mitsubishit ei ainakaan jäädy. Ehkä tästä vedon pituudesta voisi olla vielä yhteydessä jos tämä sattuisi yhdistämään näitä sulatusvammaisia.
Kiitoksia!
Onko sulla ihan orkkis kunnossa anturit vaiko mitä tehty?Eilen oli taas sopivasti pakkasta ja viimeyöksi oli ennustettu yli 20 asteen pakkasta. Laitoin siis mielenkiinnosta pumpun puhalluslämmön seurantaan et missä vaiheessa sekoaa 30/10 sykliin. Hämmästyksekseni näin ei ollut yön aikana kuitenkaan käynyt vaan vielä mennään 60/10 jaksolla. Ei tämä mikään VTT testin kovan pakkasen monen tunnin veto ole, mutta kuitenkin parempi kuin se 30/10 missä ei talo enää pysy lämpimänä. Pumpusta otetaan ihan hyvin tehoa ulos ja siksi ehkä voisin hyväksyä tuon jakson lyhentymisen kun aamulla lämmitetyn takan vaikutus alkaa yöllä hiipua samaan aikaan pakkasen kiristyessä. Tämän vuorokauden puolella 0000 - 0945 energiamittarin mukaan kulutus 10,67 KWh, eli noin 1,1 kilowattia keskimäärin ottaisi tehoa.
Ajat ovat noin suurinpiirtein kun niitä tulkitsin lämpötilakäyrästä.
Pyynti 21,5C puhallus 5/5
1057 - 1220 80min 1228 - 1351 80 min
1358 - 1532 90 min
1538 - 1720 100 min
1728 - 1920 110 min (Tämän jakson aikana puhallus vaihdettu 4/5)
1929 - 2120 110 min
2130 - 2315 105 min (onkohan tämän pituista jaksoa vai onkohan tämä sittenkin 100 tai 110 min?)
2323 - 0046 90 min
0054 - 0216 80 min
0225 - 0346 80 min
0358 - 0500 60 min
0509 - 0612 60 min
0620 - 0720 60 min
0730 - 0830 60 min
Puhallus 5/5
0840 - 945 60 min
katso liitettä 69745
Lämpöä pumpusta tulee enimmillään 40 astetta siivessä olevaan mittariin kun puhallus 4/5 (5/5 puhalluksella vähemmän siinä 35 asteen paikkeilla) ja jossain sulatuksissa lämpö matalimmillaan menee hieman alle 10 asteen ja toisissa sulatuksissa saattaa matalimmillaan olla 23 asteen paikkeilla.
Aamulla laittanut takkaan tulen ja aurinko jossain vaiheessa alkaa lämmittää ulkona, joten mielenkiinnolla seurailen milloin alkaa lämmitysjaksot pidentyä vai alkavatko…
Juu kyllä tossa ajatuksensa on, ettei kenno aivan varmasti millään pääse jäätymään, varsinkin kun aiemmin noista jäätymisistä on käsittääkseni ollut aika paljon haloota ja uhkasi jopa koko keksinnön mainetta lämmitysalueilla. Sivuvaikutuksena tuosta 9000% varmuuskertoimesta on samalla se, että kämppä ei myös vahingossakaan vaan pääse lämpeämäänNyt täytyy pyytää jo valmiiksi anteeksi, mutta mielsetäni pumppuni toimivat ihan hyvin/loogisesti/varmanpäälle, eli sulatukset hoidetaan ehkä liiankin varmasti, ettei vaan pääse kenno jäätymään.
Luulen että nollakeleillä kun vetelee pitkiä vetoja niin ei kerkeä sulattaa kennoa alhaalta jos anturin nostaa ylemmäs.Niinpä, silloin kun sisäyksikkö on tarpeeks lämpimänä, niin toi sulatus varmaankin helpottuu/nopeutuu.
Mut nää kuivat kylmät kelit sekoitta tota vehjettä, eli ohjelmassa pitäisi olla myös ajatusta, että jos on pakkasta nenemmän kuin -10, niin silloin myös ilma on kuivempaa ja sulatustarve pienempi.
Mulla toi Ln25 vois käydä luultavastikin tuplasti pidenpään normaalistikin kun katselee kennoa ennen sulatusta, mutta tarttee tosiaan tohon testata sitä anturin siirtoa yläputkeen.
OpaR6: Nyt täytyy pyytää jo valmiiksi anteeksi, mutta mielsetäni pumppuni toimivat ihan hyvin/loogisesti/varmanpäälle, eli sulatukset hoidetaan ehkä liiankin varmasti, ettei vaan pääse kenno jäätymään.
Jep. Täällä pohjoisemmassa Suomessa talvi kestää noin 6 kk ja siitä noin 3 kk (joulu-helmi) ulkona on -15c tai kylmempää. Ja tuolloin kun lämmitystarve on kaikista suurin Mitsu 30min jaksoja jollei tee poppakonsteja. Ei todellakaan ole ok. Ei ole vaihtoehto ajaa 2/5 teholla, vaan kaikkihan tuosta pitäisi saada irti niin kuin luvattu ja testillä osoitettu.Juu kyllä tossa ajatuksensa on, ettei kenno aivan varmasti millään pääse jäätymään, varsinkin kun aiemmin noista jäätymisistä on käsittääkseni ollut aika paljon haloota ja uhkasi jopa koko keksinnön mainetta lämmitysalueilla. Sivuvaikutuksena tuosta 9000% varmuuskertoimesta on samalla se, että kämppä ei myös vahingossakaan vaan pääse lämpeämäänYmmärrän johonkin rajaan asti Mitsun varovaisuuden, mutta esimerkiksi tuossa puolen tunnin jaksossa ei ole mitään tolkkua näin herkästi laukaistuna. Puolen tunnin lämmityksillä pumppu saa maksella itseään takaisin vielä seuraavalla vuosisadalla suorasähköön verrattuna. Joissain oikein paskoissa olosuhteissa tuo puolituntinenkin on perusteltua ja sitä silmällä pitäen hyvä ominaisuus, mutta typerän ja testaamattoman logiikan takia siihen joudutaan sitten aivan päinvastaisissa olosuhteissa - yleesä kun sille lämmölle olisi kaikkein kovin tarve.
Se on juurikin näin. Minulla myös LN1 toimii hyvin ja pitkillä lämmitysväleillä kun on lauhaa, käytetään muita lämmönlähteitä, puhallus on pienellä tai automaatilla. Mutta sitten kun alkaa pumpusta ottamaan suuremmalla puhalluksella todella tehoa, niin se ajaa sulatusvälin pikkuhiljaa 30 min hullunkiertoon.Jep. Täällä pohjoisemmassa Suomessa talvi kestää noin 6 kk ja siitä noin 3 kk (joulu-helmi) ulkona on -15c tai kylmempää. Ja tuolloin kun lämmitystarve on kaikista suurin Mitsu 30min jaksoja jollei tee poppakonsteja. Ei todellakaan ole ok. Ei ole vaihtoehto ajaa 2/5 teholla, vaan kaikkihan tuosta pitäisi saada irti niin kuin luvattu ja testillä osoitettu.
Paljonko MELCloud näyttää huonelämpöä? Mienkiintoista olisi myös nähdä MELCloudin lämpötilahistoria raportti.Viikonloppuna laite 40min vetoja teki, sunnuntaina laitoin puhalluksen täysille ja pyynin nosto +24, nyt vetelee 2h vetoja.. pakkasta -13 ja nyt -20
Korjaan pyyntinä on +23Paljonko MELCloud näyttää huonelämpöä? Mienkiintoista olisi myös nähdä MELCloudin lämpötilahistoria raportti.
Hyvin puhaltaa kyllä lämmintä. Toivottavasti toimii nyt, luulen että puhalluksen nosto täysille aiheutti jotakin... Jatkan seurailua@hessuttaja tosi hyvin toimii ja hyvin on huonelämpö pysynyt pyynnin lähellä, vaikka kokoajan on mennyt vähän alapuolella. Käsittääkseni toimii mahdollisimman hyvällä hyötysuhteella.